.
Κατηγορία Honda
Δευτέρα, 18 Μαϊος 2020 08:29

TEST – Honda Super Cub C125 2019

 

Ρετρό, σύγχρονο και ποθητό

 

Του Θοδωρή Ξύδη

Φωτογραφίες: Βασίλης Κωστάκος

Το νέο Super Cub C125 με τις ρετρό γραμμές και τις hi-tech πινελιές βρίσκεται κοντά μας για να συνεχίσει την μακρά παράδοση της Honda σε μια κατηγορία που δημιούργησε η ίδια κλείνοντας το μάτι στους λάτρεις του ρετρό.

Με απήχηση που φτάνει στα πέρατα του κόσμου και πωλήσεις που το κατατάσσουν μακράν ως το best seller όχημα όλων των εποχών, το Super Cub είναι ίσως ο μεγαλύτερος star στον κόσμο των δύο τροχών, που συχνά παραβλέπεται ακριβώς εξαιτίας της τεράστιας λαοφιλίας του.

Από πρωτότυπο στην παραγωγή

Το Super Cub C125 παρουσιάστηκε από την Honda στο Σαλόνι του Tokyo το 2017 με την μορφή πρωτότυπου. Η παρουσίαση έγινε με αφορμή των εορτασμών για τα 100.000.000 Super Cub που έχουν πουληθεί από την αρχή της παραγωγής του θρυλικού παπιού και τότε κανείς δεν ήξερε ποιες ήταν οι προθέσεις των Ιαπώνων. Fast forward στο σήμερα με το C125 όχι μόνο να έχει μπει στην παραγωγή αλλά να έχει κάνει την απόβαση του και στην Ευρώπη και φυσικά στην ελληνική αγορά. Το C125 τοποθετείται πάνω από τα C110 και C50 Super Cup διευρύνοντας έτσι την γκάμα των ρετρό παπιών της Honda και σε αντίθεση με αυτά, που πωλούνται σε συγκεκριμένες αγορές, έχει προδιαγραφές παγκόσμιου μοντέλου. Αυτό το φέρνει συνολικά στην κορυφή των παπιών των Ιαπώνων, ως το premium μοντέλο τους με έμφαση στο στιλ και την υψηλή ποιότητα κατασκευής.

Super Cub: Η ιδέα που άλλαξε τους δύο τροχούς

Το 1956 οι Soichiro Honda και Takeo Fujisawa ταξίδεψαν στην Ευρώπη για να πάρουν ιδέες για το επόμενο μεγάλο project που ήθελαν να ετοιμάσουν. Στη Γηραιά Ήπειρο όπου τα scooter και τα μοτοποδήλατα ήταν ήδη δημοφιλή οι δύο Ιάπωνες ανακάλυψαν και άλλους τρόπους που χρησιμοποιούνταν τα μικρά σε κυβισμό δίτροχα. Έτσι γύρισαν πίσω στην Ιαπωνία πεπεισμένοι πως ήταν απαραίτητο να δημιουργήσουν ένα νέο τύπο μοτοσυκλέτας (όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά και στην ιστορική αναδρομή που κάνει η Honda στο επίσημο site της), ένα δίτροχο που να ταιριάζει με τις ανάγκες των καιρών.

Το Super Cub γεννήθηκε από την πεποίθηση των ιδρυτών της Honda πως το νέο τους δίτροχο, που θα βάλει την εταιρία σε μια νέα τροχιά ανάπτυξης, θα πρέπει να είναι δημοφιλές με το μεγαλύτερο μέρος του κοινού, θα πρέπει να είναι προσιτό σε αυτό και οικονομικό στη χρήση του, ενώ θα πρέπει να είναι τόσο εύκολο στον χειρισμό του ώστε να μπορούν να το οδηγήσουν κυριολεκτικά οι πάντες λαμβάνοντας υπόψη φυσικά και τον γυναικείο πληθυσμό. Για αυτό Honda και Fujisawa έλαβαν υπόψη τους, πέρα από την ευκολία στη χρήση, και την ελκυστική σχεδίαση.

Οι οδηγίες που δόθηκαν προς τους σχεδιαστές έκαναν λόγο για έναν ισχυρό τετράχρονο μονοκύλινδρο κινητήρα, ήσυχο και οικονομικό, ένα πλαίσιο που θα επέτρεπε στις γυναίκες να ανεβαίνουν και να κατεβαίνουν χωρίς να αντιμετωπίζουν δυσκολίες, ένα σύστημα μετάδοσης που θα καταργεί τον συμπλέκτη και φρέσκια σχεδίαση (για εκείνη την εποχή) που θα ενσωματώνει ωστόσο διαχρονικά στοιχεία.

Μεταξύ των οδηγιών που είχε δώσει ο Honda ήταν επίσης και η ευκολία και η ασφάλεια που θα έπρεπε να προσφέρει το νέο δίτροχο κατά την οδήγηση και σε κακής ποιότητας δρόμους. Σκεφτείτε απλά ότι εκείνη την εποχή μόνο το 10% των δρόμων της Ιαπωνίας ήταν στρωμένοι με άσφαλτο! Γι αυτό το λόγο τέθηκε και σαν στόχος το νέο τετράχρονο μοτέρ των 50 κ.εκ. να αποδίδει τουλάχιστον τέσσερις ίππους, ένα νούμερο αν μη τι άλλο απαιτητικό για εκείνη την εποχή, ενώ οι τροχοί έπρεπε να είναι σαφώς μεγαλύτεροι από των scooters με την διάστασή τους να ορίζεται τελικά στις 17 ίντσες και να καθορίζει παράλληλα και τις διαστάσεις του Super Cub.

Η εξέλιξη του όλου project, που σχεδιάστηκε από λευκό χαρτί, διήρκησε περίπου δύο χρόνια με το Super Cub να κάνει την εμφάνισή του τον Αύγουστο του 1958 και τις πρώτες πωλήσεις να ξεκινούν ουσιαστικά έναν χρόνο μετά. Το step through πλαίσιο μονής ραχοκοκαλιάς με την κούρμπα του σωλήνα του ανάποδα, το ημιαυτόματο κιβώτιο των τριών ταχυτήτων, την προστατευτική ποδιά και του μεγάλους τροχούς έκαναν το Super Cub αμέσως επιτυχία, στην μεταπολεμική Ιαπωνία που προσπαθούσε ακόμη να σταθεί στα πόδια της όπου τα προσιτά και οικονομικά μέσα προσωπικές μετακίνησης είχαν τεράστια ζήτηση.  Η ιστορία για τη νέα δημιουργία της Honda άρχισε να γράφεται με χρυσά γράμματα σχεδόν από την αρχή για να φτάσουμε σήμερα στα 100 και πλέον εκατομμύρια μονάδες που έχει πουλήσει το Super Cub σε όλο τον κόσμο.

Το παπί της Honda δεν είναι απλά το πιο μοσχοπουλημένο όχημα όλων των εποχών, αλλά το όνομα Super Cub χαίρει του ίδιου status, με άλλα εμβληματικά οχήματα όπως είναι ο Σκαραβαίος της VW αλλά και το Jeep. Και για να δανειστούμε παραφράζοντας και ένα σλόγκαν από παλιά διαφήμιση της αμερικάνικης εταιρίας που τα μοντέλα της έφτασαν να χαρακτηρίζουν μια ολόκληρη κατηγορία, καθώς αποκαλούσαμε τα πάντα τζιπ: “Super Cub C125. There is only one.”

Γνώριμο και λαχταριστό

 

Η ξεχωριστή νεορετρό σχεδίαση που την ίδια στιγμή είναι και τόσο οικεία στο μάτι αποτελεί τον λόγο που το Super Cub 125 γίνεται πόλος έλξης όπου σταθείς και όπου βρεθείς παίζοντας παράλληλα εξαιρετικά και τον ρόλο του μέσου κοινωνικοποίησης. Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία, ως πιο θαρραλέοι, είναι και οι πρώτοι που σου πιάνουν την κουβέντα με το Super Cub να μην περνά απαρατήρητο ούτε στον γυναικείο πληθυσμό. Όλοι το κοιτάζουν με την ίδια λαιμαργία και οι περισσότεροι το αναγνωρίζουν άμεσα ως Honda.

 Το μεγάλο Super Cub  των 125 κ.εκ. είναι εμπνευσμένο από την σχεδίαση του πρώτου και αυθεντικού Super Cub, το οποίο και θυμίζει σε μεγάλο βαθμό. Δείτε για παράδειγμα την σχεδίαση του τιμονιού σε σχήμα φτερών, όπως και του original, τα καλυμμένα ελατήρια των πίσω αμορτισέρ και την σχεδίαση τόσο της παραδοσιακής ποδιάς όσο και της σέλας που κρύβει από κάτω της το μικρό ρεζερβουάρ.

Χάρμα οφθαλμών είναι και τα μεγάλα κλασικά σήματα με το ιστορικό φτερό της Honda εσωτερικά της ποδιάς, το ταμπελάκι κάτω από τη σέλα που υποδηλώνει την ταυτότητα του μοντέλου, αλλά και το logo της Honda κάτω από τον LED προβολέα που πλαισιώνεται από αρκετό χρώμιο. LED είναι και τα φλας εμπρός-πίσω όπως και το πίσω κάθετο φανάρι που Βγάζει μάτια τη νύχτα παρά το σχετικά μικρό του μέγεθος.

Πολλές και καλαίσθητες οι λεπτομέρειες πάνω στο Super Cub που τονίζονται ακόμη περισσότερο από την απαστράπτουσα μεταλλική βαφή και την συνολικά υψηλότατη ποιότητα κατασκευής που χαρακτηρίζει το Super Cub. Το φινίρισμα σε βουρτσισμένο αλουμίνιο του κινητήρα και τα αψεγάδιαστες επιστρώσεις νίκελ στα σήματα αλλά και στο κάλυμμα της εξάτμισης σε συνδυασμό με τις ελάχιστες ανοχές που παρουσιάζει η συναρμολόγηση αλλά και την ποιότητα της μεταλλικής βαφής, δεν αφήνουν περιθώρια για αρνητικά σχόλια. Στο ίδιο μήκος κύματος κύματος βρίσκεται και το φινίρισμα των χυτών αλουμινένιων ζαντών της Enkei, ενώ η προσοχή στη λεπτομέρεια φαίνεται και στο μαλακό προστατευτικό κάλυμμα που βρίσκεται κάτω από τον λαιμό και αφαιρείται εύκολα για εργασίες έχοντας αναλάβει την προστασία από τα πολλά νερά των ενδότερων του C125.

 Ίσως και να μην υπάρχει άλλο τόσο ποιοτικό παπί αυτή τη στιγμή στην παραγωγή, που να κατασκευάζεται τουλάχιστον εκτός Ιαπωνίας, αφού αυτό το Cub είναι από το εργοστάσιο της Honda στην Ταϋλάνδη. Δεν θα μπορούσε όμως να είναι και διαφορετικά αφού έχουμε να κάνουμε με το νέο καμάρι των Ιαπώνων.

Όλοι οι καλοί χωράνε

 

Το νέο Super Cub, είναι κυριολεκτικά προσωπικό μέσο μετακίνησης, κάτι που επιβεβαιώνεται όχι από το μονόσελο αλλά από την άδεια κυκλοφορίας. Αυτή η μονή σέλα φέρει ενισχυμένο και πυκνότερο αφρώδες σε σχέση με το C110 -πάνω στο οποίο βασίζεται το C125- και παρουσιάζεται ιδιαίτερα άνετη ακόμη και στις αστικές μετακινήσεις που διαρκούν όσο μια μικρή απόδραση εκτός των τειχών της πόλης. Με ύψος 1,84 μ., τα χέρια μου πέφτουν φυσικά πάνω στο σχετικά στενό τιμόνι όπως και τα πόδια μου στα μεγάλα μαρσπιέ με τα χοντρά λάστιχα. Ακριβώς εκεί που θα έπρεπε βρίσκονται ο επιλογέας ταχυτήτων και το ποδόφρενο. Γενικά η θέση οδήγησης δεν θα προβληματίσει αναβάτες τουλάχιστον μέχρι τα 1,85 μ. δίνοντας παράλληλα και εξαιρετικό έλεγχο στις μανούβρες, ενώ η σέλα με απόσταση 780 χλστ. από το έδαφος δεν θα προβληματίσει πραγματικά κανένα.

Ο πίνακας πληροφοριών αποτελείται από ένα αναλογικό στροφόμετρο με κλασική γραμματοσειρά που φέρει στο κέντρο του μια μικρή LCD οθόνη. Από την τελευταία περιμέναμε περισσότερες πληροφορίες είναι η αλήθεια, κάτι παραπάνω από τους δύο μερικούς χιλιομετρητές, τον δείκτη βενζίνης, την ώρα και τον ολικό χιλιομετρητή που παρουσιάζει. Πατώντας το “κρυφό” κουμπί αριστερά της σέλας η ηλεκτρομαγνητική κλειδαριά την αφήνει να ανοίξει αποκαλύπτοντας το μικρό ρεζερβουάρ των 3,7 λίτρων. Άλλο ένα κουμπί που βρίσκεται δίπλα από την τάπα του ρεζερβουάρ δίνει πρόσβαση στο δεξί καπάκι το οποίο ανοίγει αργά, όπως τα ντουλαπάκια των ακριβών αυτοκινήτων και μέσα του κρύβει μια πολύ βασική εργαλειοθήκη.

Οι αποθηκευτικοί χώροι στο Super Cub είναι ιδιαίτερα περιορισμένοι όπως καταλαβαίνετε, ενώ απουσιάζει και το κλασικό γαντζάκι από την προστατευτική ποδιά. Η ποδιά ωστόσο και σε σχέση με αυτά που βλέπουμε στα περισσότερα σύγχρονα παπιά είναι λειτουργική και αποτρέπει μεγάλες ποσότητες αέρα και νερού από το να φτάσουν στον αναβάτη.

Περισσότερα καλά νέα στο κομμάτι της ευκολίας στην καθημερινή μετακίνηση έχουμε από την ύπαρξη keyless συστήματος εκκίνησης με το “κλειδί” να μένει πάντα στην τσέπη σας. Το εν λόγω smart key ελέγχει το immobilizer και τον συναγερμό, ενώ φέρει λειτουργία “καλέσματος” του Super Cub που ενεργοποιεί τα φλας του παπιού και σε συνδυασμό και με ήχο σας υπενθυμίζει πού έχετε παρκάρει.

Μικρές αλλαγές σε πλαίσιο

Τα πλαίσιο του C125 δεν σχεδιάστηκε από την αρχή αφού η βάση υπήρχε και ήταν εκείνη του C110. Για τον ελαφρώς μεγαλύτερο σε κυβισμό και ισχύ κινητήρα, οι άνθρωποι της Honda προχώρησαν σε μικρές αλλαγές στην περιοχή του λαιμού αλλά και στις βάσεις του κινητήρα με στόχο να προσαρμόσουν την στιβαρότητά του στα νέα δεδομένα. Παράλληλα τοποθέτησαν σινεμπλόκ στο τιμόνι και τη σέλα, για να μειώσουν ακόμη περισσότερο τους όποιους ανεπιθύμητους κραδασμούς φτάνουν στον αναβάτη σε αυτά τα δύο νευραλγικά για την άνεση σημεία. Το μεταξόνιο είναι μόλις 1.245 χλστ., το ίχνος 71 χλστ. και η γωνία κάστερ βρίσκεται στις 26,5 μοίρες με το βάρος πλήρες υγρών να ανέρχεται στα 109 κιλά. Με λίγα λόγια αυτά είναι χαρακτηριστικά για… superbike πόλης και προμηνύουν για την τεράστια άνεση και την ευκολία που χαρακτηρίζει το Super Cub στους ελιγμούς.

Ένα συμβατικό πιρούνι με διαδρομή 100 χλστ. και καλάμια διαμέτρου 27 χλστ. και δύο αμορτισέρ που δεν ρυθμίζονται, με διαδρομή 83 χλστ., φροντίζουν για την απόσβεση των ανωμαλιών κάνοντας εξαιρετική δουλειά για τα δεδομένα της κατηγορίας. Στον τομέα των φρένων το C125 φέρει ένα δίσκο μπροστά που συνεργάζεται με δαγκάνα μονού εμβόλου, ενώ το “παρών” δίνει και ένα μονοκάναλο ABS αφού πίσω η Honda επέλεξε την τοποθέτηση ταμπούρου, προφανώς για αισθητικούς λόγους.

Πολιτισμένο τέρας οικονομίας

Ο κινητήρας των 125 κ.εκ. μας είναι γνωστός από το MSX. Η πολιτισμένη και ήσυχη λειτουργία είναι αυτό που τον χαρακτηρίζει, όπως  φυσικά και η απλότητα των μηχανικών του μερών, με έναν εκκεντροφόρο επικεφαλής, δύο βαλβίδες στον κύλινδρο και ψύξη με αέρα. Οι μηχανικοί της Honda των εξελίσσουν όλα αυτά τα χρόνια μειώνοντας διαρκώς τις τριβές και την λειτουργία του κιβωτίου και το αερόψυκτο μοτέρ τους καταφέρνει και σήμερα να περνά τις προδιαγραφές ρύπων. Καταφέρνει επίσης να πείσει με την οικονομία που προσφέρει αφού κατά τη διάρκεια της δοκιμής η μέση κατανάλωση ανήλθε στα μόλις 2,27 λίτρα ανά 100 χλμ., ένα νούμερο που μπορεί να πάει και χαμηλότερα αν βάλετε στόχο να κάνετε πραγματικά οικονομία καυσίμου. Η ισχύς των 9,65 ίππων δεν βάζει φωτιά στην άσφαλτο αλλά είναι αρκετή για να κινείστε σβέλτα στο αστικό περιβάλλον και με ασφάλεια στον αυτοκινητόδρομο.

Πανεύκολα και στιλάτα κάθε μέρα

To Super Cub C125 δεν φτιάχτηκε για να γίνει το απόλυτο εργαλείο του επαγγελματία αν και μπορεί κάλλιστα να εκτελέσει και αυτόν το ρόλο, ως γνήσιο παπί, παρόλο που η Honda έχει άλλα παπιά στην γκάμα της για αυτή τη δουλειά. Το C125 προτάσσει το ανεπανάληπτο νεορετρό στιλ του και παραδίδει μαθήματα ευκολίας και ταχύτατης μετακίνησης στο αστικό και περιαστικό περιβάλλον. Αν ξέρεις ποδήλατο μπορείς να το οδηγήσεις, ενώ σίγουρα θα μείνεις έκπληκτος από την  ανάλαφρη αίσθηση που προσφέρει –που θυμίζει όντως ποδήλατο- αν έχεις πολύ καιρό να ανέβεις σε παπί.

Σε συνθήκες μποτιλιαρίσματος το C125 διαπρέπει από κούνια και η ρετρό σχεδίασή δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να σας παραπλανήσει για τις δυνατότητές του, αφού ελίσσεται αστραπιαία ανάμεσα στα αυτοκίνητα με τα όρια να μπαίνουν μόνο από την… λογική του αναβάτη. Πολύ δύσκολα θα βρει εμπόδιο στον διάβα του που να το καθυστερήσει, με το άψογό ζύγισμα και το αμελητέο κύκλο στροφής (2 μ. επίσημα) να σας βγάζουν ασπροπρόσωπους και στα πιο δύσκολα. Ο ήπιος και καλοσυνάτος χαρακτήρας του C125 εμπνέει σιγουριά και οι αναρτήσεις λειτουργούν πολύ καλά και στους ελληνικούς δρόμους προσφέροντας υψηλότατη ποιότητα κύλισης για την κατηγορία και καλές αποσβέσεις. Η λακκούβα θα πρέπει να είναι μεγάλη για να νιώσετε το πιρούνι να εξαντλεί την διαδρομή του παρά την  μαλακή λειτουργία που το χαρακτηρίζει.

Ο αερόψυκτος κινητήρας που γίνεται ελάχιστα αντιληπτός στο ρελαντί, προσφέρει καλές επιδόσεις, ενώ το ήσυχο κιβώτιο απαιτεί ελάχιστη προσπάθεια για να αλλάξει ταχύτητες. Όταν πλησιάζει στο όριο της περιστροφής του, το μοτέρ στέλνει κραδασμούς στα χέρια του αναβάτη αλλά και στη σέλα που γίνονται μεν αισθητοί αλλά δεν ενοχλούν επί της ουσίας. Απλά σου δείχνουν ότι κάτι “ζωντανό” υπάρχει από κάτω σου συνεισφέροντας παράλληλα και στη vintage αίσθηση που αποπνέει.

Αν και δίνει έμφαση στην άνεση το Super Cub δεν θυσιάζει την συμπεριφορά σε καμία περίπτωση και στη σέλα του θα κάνετε πλάκα σε πολύ κόσμο εντός πόλης. Οι χυτοί αλουμινένιοι τροχοί προσθέτουν στιβαρότητα στην αίσθηση που λαμβάνει ο αναβάτης, σε σχέση με ένα ζευγάρι ακτινωτών, και παρά τα πολύ στενά ελαστικά, τα περιθώρια πρόσφυσης βρίσκονται ψηλά. Τo C125 εμπνέει μεγάλη σιγουριά σε αυτόν που  βρίσκεται στο τιμόνι του και οι 17ρηδες τροχοί δίνουν την απαραίτητη προοδευτικότητα όταν τα πράγματα ξεφύγουν από κάθε λογική.

Τα φρένα του C125 είναι αρκούντως δυνατά, χωρίς να εντυπωσιάζουν με τις προδιαγραφές τους. Το δισκόφρενό με την μόλις μία δαγκάνα της Nissin θα μπλοκάρει πολύ δύσκολα με το ABS να αναλαμβάνει από εκεί και πέρα για την ασφαλή του ακινητοποίηση. Το ταμπούρο, αν και μικρό σε μέγεθος, έχει δύναμη και μπορεί να μπλοκάρει τον τροχό κατόπιν εντολής του αναβάτη. Σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας το C125 θα κινηθεί με ασφάλεια αλλά θα απαιτήσει και κάποια σχετική υπομονή από τον αναβάτη του αφού η ταχύτητα “ταξιδιού” φτάνει σχεδόν τα 100 χλμ./ώρα με την τελική να βρίσκεται λίγο πιο ψηλά στα 110 χλμ./ώρα. Είπαμε δεν είναι σπορ παπί, ούτε απευθύνεται εκείνους που ψάχνουν τις απόλυτες επιδόσεις, αλλά την αεράτη μετακίνηση με στιλ.

Νέα εποχή νέες βλέψεις

Με σχεδιαστικές επιρροές από το πρώτο και θρυλικό πλέον Super Cub C100, το νέο C125 απευθύνεται σε ένα διαφορετικό κοινό από τον… παππού του. Απόλυτα φιλικό με όλους, όπως οφείλει να είναι ένα παπί, οικονομικό σε χρήση και συντήρηση, το μεγαλύτερο σε κυβισμό Super Cup προτάσσει την εξαιρετική ποιότητα κατασκευής του και την συνδυάζει με απαράμιλλο στιλ για την δημιουργία ενός premium παπιού. Ακούγεται αντιφατικό αλλά έτσι είναι. Με τα υπόλοιπα παπιά της Honda να φροντίζουν για την απολύτως οικονομική μετακίνηση, στόχος του C125 δεν είναι πλέον όλοι αλλά εκείνοι που δίνουν μεγάλο ρόλο στο lifestyle και τα 4.000 ευρώ που κοστίζει τους φαίνονται λογικά. Έχοντας το Super Cub για μία εβδομάδα στην κατοχή μου το συγκεκριμένο ποσό που βρίσκεται υψηλότερα από κάθε άλλο παπί φαντάζει όντως λογικό για το κοινό στο οποίο απευθύνεται, ενώ μεγάλος μέρος αυτού θα σας επιστραφεί αν και όταν έρθει η ώρα της μεταπώλησης.

Το μεγαλύτερο "πρόβλημα" για το C125 είναι η εποχή που έρχεται στην Ελλάδα των οικονομικών προβλημάτων και όχι η τιμή του, αφού τα lifestyle δίτροχα με ρετρό σχεδίαση βρίσκονται στο φόρτε τους παγκοσμίως και η ιδιαιτέρως ποθητή και διαχρονική σχεδίασή τους είναι εκείνη που επιτρέπει στους κατασκευαστές να χρεώνουν παραπάνω σε σχέση με αντίστοιχα “συμβατικά” δίτροχα. Από τις αντιδράσεις το κόσμου στο άκουσμα της τιμής του πάντως κατάλαβα ότι δεν συγκινούνται και πολύ από το αντίτιμο με κορυφαίο σχόλιο το "Χαλάλι του" που ακούστηκε ουκ ολίγες φορές. Δεν ξέρω ποια θα είναι η εμπορική πορεία του C125 στην Ελλάδα, αλλά αν είστε και εσείς λάτρεις του ρετρό και ψάχνετε για ένα οικονομικό σε χρήση και συντήρηση δίτροχο αυτό το Super Cub πρέπει σίγουρα να μπει στη λίστα σας, εκεί ανάμεσα στις Vespa και τις Lambretta που έχετε επίσης σημειώσει. Ενσωματώνοντας όλα τα στοιχεία που έκαναν best seller τα παπιά της Honda σε όλο τον κόσμο το Super Cub C125 έχει τα φόντα να γίνει και αντικείμενο στιλιστικού πόθου.

Φωτογραφίες Κίνησης

Φωτογραφίες Λεπτομερειών

Φωτογραφίες Στατικές

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Κατασκευαστής Honda Motor
Μοντέλο Super Cub C125
Αντιπρόσωπος Αφοι Σαρακάκη Α.Ε.Β.Μ.Ε.
Τιμή 3.990
Εγγύηση 2 χρόνια
   
Κινητήρας  
Τύπος 4Τ, 1Κ, Α/Ψ, OHC, 2β/Κ
Κυβισμός (cc) 125
Διάμετρος x Διαδρομή (mm x mm) 52,4x57,9
Συμπίεση (:1)  9,3
Τροφοδοσία  Ηλεκτρονικός ψεκασμός
Σύστημα εξαγωγής  1 σε  1
Λίπανση  υγρό κάρτερ αντλία λαδιού
Εκκίνηση  Μίζα
Συμπλέκτης  Αυτόματος φυγοκεντρικός
Μετάδοση 4 σχέσεων με αλυσίδα
   
Πλαίσιο  
Τύπος   Ατσάλινο μονής ραχοκοκαλιάς
Κάστερ (°)  26,5
Ίχνος (mm) 71
Μεταξόνιο (mm) 1.245
Ύψος σέλας (mm) 780
Μήκος (mm) 1.915
Πλάτος (mm) 720
Ύψος (mm) 1.000
Απόσταση εδάφους (mm) 125
Βάρος (πλήρες, kg)   109
Ρεζερβουάρ (lt.)  3,7
Χωρητικότητα λαδιού (lt) 1
   
Αναρτήσεις  
Μπροστά Συμβατικό πιρούνι, με διάμετρο καλαμιών 27 χλστ. και διαδρομή 100mm
Πίσω  Δύο αμορτισέρ, διαδρομή 84 χλστ.
   
Ελαστικά  
Μπροστά 70/90-17''
Πίσω  80/90-17''
   
Φρένα  
Μπροστά Δίσκος διαμέτρου 220mm με δαγκάνa ενός εμβόλου, ABS
Φρένα Ταμπούρο 130mm
   
Εξοπλισμός  
  ταχύμετρο, ολικός και δύο μερικοί χιλιομετρητές, δείκτης καυσίμου, ρολόι, ένδειξη ψεκασμού, φώτων, φλας, λαδιών, ABS
   
Επιδόσεις  
Ισχύς εργοστασίου (hp/rpm)  9,65/7.500
Ροπή εργοστασίου (kgm/rpm)  1,06/5.000

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 18 Μαϊος 2020 11:58

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ΤEST - Honda Forza 300 2018 ABS TC TEST - Honda GTR 150 Supra - Πρώτη επαφή »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon