Κατηγορία Honda
Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018 13:57

ΤEST - Honda Forza 300 2018 ABS TC

Σφαίρα

Του Κώστα Γαμβρούλη 
Φωτογραφίες: Βασίλης Κωστάκος

Το πιθανότερο είναι να συσχετιστεί ο μονολεκτικός τίτλος της δοκιμής αυτής, με τις επιδόσεις του νέου Forza 300 της Honda, αλλά η πρόσθεση δεν ήταν αυτή. Είναι ο ολοκληρωμένος χαρακτήρας του scooter, που θυμίζει το εν λόγο τέλειο γεωμετρικό σχήμα.

Σε μια σφαίρα, όλα τα σημεία της επιφάνειας  ισαπέχουν από το κέντρο της και δεν υπάρχουν αιχμές. Μεταφορικά, το ίδιο συμβαίνει και στο Forza, που δεν προβάλει κάποιο χαρακτηριστικό ως εξέχων και πιο σημαντικό αλλά καταφέρνει, με την γνωστή μαεστρία της Honda στον τομέα αυτό, να αποτελεί την πιο ισορροπημένη πρόταση στην κατηγορία.

Ανανεωμένο

test honda forza 300 2018 kinisi 1

Η Honda προχώρησε σε μια εκτεταμένη ανανέωση στο Forza 300 του 2018, η οποία πέρα από την προφανή βελτίωση στους περισσότερους τομείς, βοήθησε ώστε να αποσαφηνιστεί  η κατηγορία στην οποία ανήκει το scoter. H προηγούμενη έκδοση, είχε έναν σαφή GT χαρακτήρα, ωστόσο η χαμηλή ζελατίνα και το πολύ χαμηλό ύψος της σέλας, του προσέδιδαν εμφάνιση custom “low rider” scooter.

Η αλήθεια είναι ότι το προηγούμενο Forza 300 δεν είχε την απαιτούμενη εμπορική πορεία ώστε να θεωρηθεί επιτυχημένο, γεγονός που υπαγόρευσε την επαναπροσέγγιση του μοντέλου από την Honda.  Το νέο Forza λοιπόν, είναι σε κάθε περίπτωση πιο “σαφές” σε ότι αφορά στην κατηγοριοποίηση του, όντας ένα maxi scooter με GT χαρακτηριστικά, ακολουθώντας σε σχεδιαστική φιλοσοφία, την μικρότερη έκδοση, των 125 κ.εκ.  Για αυτή την μετάβαση βέβαια, χρειάστηκαν να αλλάξουν πολλά πράγματα.

 Ελαφρύτερο, “μαζεμένο” και πιο sport

Σε δομικό επίπεδο, το πλαίσιο είναι επανασχεδιασμένο, προσδίδοντας μικρότερο, κατά 35 χλστ. μεταξόνιο και πιο γρήγορα γεωμετρικά χαρακτηριστικά στο μπροστινό μέρος, με μικρότερη, κατά μισή μοίρα γωνία κάστερ. Η Honda αναφέρει ότι τα 12 κιλά μικρότερου βάρους του νέου Forza έχουν προκύψει από τον επανασχεδιασμό του πλαισίου, ωστόσο αυτό ακούγεται κάπως τραβηγμένο για να είμαι ειλικρινής.

Το ύψος της σέλας από την άλλη, αυξήθηκε, και από τα πολύ χαμηλά 620 χλστ., ανέβηκε στα 780 χλστ., με την νέα θέση οδήγησης να είναι πιο όρθια. Αυτό με την σειρά του απελευθέρωσε χώρο και η Honda προχώρησε σε κάποιες χωροταξικές ανακατατάξεις, τοποθετώντας ψυγείο και μπαταρία σε νέες θέσεις, πιο κοντά στο κέντρο βάρους του scooter. Παράλληλα, η διάμετρος του πίσω τροχού μεγάλωσε κατά μια ίντσα, (14” από 13”), χωρίς αυτό να επηρεάσει αρνητικά την χωρητικότητα του αποθηκευτικού χώρου κάτω από την σέλα.

Σε ότι αφορά τώρα στην σχεδίαση, αυτή είναι σαφώς πιο “αιχμηρή” σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση, προσδίδοντας sport χαρακτηριστικά στο νέο Forza. Πέραν της οπτικής εντύπωσης που δημιουργείται, υπάρχει και ουσιαστικό όφελος, αφού η νέα έκδοση, έχει “μικρύνει” σχεδόν σε όλους τους διαστασιακούς άξονες, προκειμένου να υπάρξει όφελος στην αστική ευελιξία.

 Κορυφαίος εξοπλισμός

test honda forza 300 2018 lepto 16

Το νέο Forza 300 έχει το πλουσιότερο επίπεδο εξοπλισμού στην κατηγορία και αυτό από μόνο του, είναι ένα στοιχείο υπεροχής. Η προσθήκη του Ηonda Selectable Torque Control (traction control - απενεργοποιουμένου αν το θελήσει κανείς) σε συνδυασμό με το δικάναλο ΑBS, αποτελούν ένα αποτελεσματικότατο και πλήρες πακέτο ηλεκτρονικών βοηθημάτων. Ο πίνακας οργάνων είναι επανασχεδιασμένος και συνδυάζει αναλογικές και ψηφιακές ενδείξεις, με μια LCD κεντρικά τοποθετημένη οθόνη να παρέχει πληθώρα πληροφοριών, οι οποίες μεταξύ άλλων συμπεριλαμβάνουν θερμοκρασία αέρα αλλά και trip computer με μετρήσεις μέσης, στιγμιαίας και συνολικής κατανάλωσης, καθώς και χιλομετρικού βεληνεκούς αναλόγως του αποθέματος βενζίνης.

test honda forza 300 2018 lepto 9

Όλα τα φώτα στο νέο Forza είναι LED, ενώ η Honda έχει εφαρμόσει και σε αυτό το μοντέλο την keyless εκκίνηση “smart key”, με το scooter να αναγνωρίζει την εγγύτητα του ιδιοκτήτη μέσω του κλειδιού – μπρελόκ, το οποίο επίσης κλειδώνει – ξεκλειδώνει ανέπαφα και το top box 45 λίτρων που ανήκει στον προαιρετικό εξοπλισμό.

Το εξοπλιστικό στοιχείο που κλέβει την παράσταση όμως, είναι η ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη ζελατίνα, το ύψος της οποίας μεταβάλλεται κατά 140 χλστ., με τον έλεγχο της να γίνεται από έναν διακόπτη στο αριστερό grip.

Πρακτικό και εργονομικό

test honda forza 300 2018 lepto 10

Το νέο Forza 300 όπως και κάθε scooter της κατηγορίας άλλωστε, οφείλει να είναι πρακτικό και εργονομικό. Ξεκινώντας από τους αποθηκευτικούς χώρους, κάτω από την σέλα θα μπορέσουν να φιλοξενηθούν δύο full face κράνη. H σέλα ανοίγει πιέζοντας ένα κουμπί στην περιοχή του κεντρικού διακόπτη, δεν έχει αμορτισέρ αλλά κάθεται ανοιχτή τέρμα πάνω και το μόνο “φάουλ” που σημειώνεται, είναι η έλλειψη φωτισμού στο εσωτερικό του αποθηκευτικού χώρου.  

test honda forza 300 2018 lepto 11

Υπάρχει επίσης ένα ντουλαπάκι στα αριστερά της ποδιάς το οποίο ανοίγει με πίεση του καπακιού του, παρ΄όλα αυτά, ασφαλίζει από το κεντρικό κλείδωμα του scooter. Πρόκειται για το πιο… βαθύ ντουλαπάκι που έχουμε συναντήσει ποτέ σε scooter , το οποίο χωρίς υπερβολή, μπορεί να χωρέσει ένα πλαστικό μπουκάλι νερού 1,5 λίτρου! Το θέμα είναι ότι αν σας πέσει κάποιο μικροαντικείμενο στον… πυθμένα, έχει ένα βαθμό δυσκολίας για να το βγάλετε. Η θέση οδήγησης είναι ουδέτερη και τυπική για ένα scooter της κατηγορίας αυτής. Ο κορμός είναι όρθιος, τα χέρια πέφτουν εντελώς φυσικά στο τιμόνι και ο χώρος για τα πόδια, είναι ικανοποιητικός, προσφέροντας την δυνατότητα απλώματος τους μπροστά στην ποδιά σε αναβάτες ύψους μέχρι 1.8 μ.

test honda forza 300 2018 lepto 8

Η σέλα είναι ευρύχωρη και άνετη ακόμα και σε πολύωρη παραμονή επάνω της, με ένα εμφανές “σκαλοπάτι” να διαχωρίζει τα τμήματα αναβάτη και συνεπιβάτη, ντουμπλάροντας και ως μαξιλαράκι – μη ρυθμιζόμενο- για την μέση του πρώτου. Το τμήμα που αναλογεί στον συνεπιβάτη είναι εξίσου άνετο, με τα πόδια να ακουμπάνε σε πτυσσόμενα μαρσπιέ, ενώ οι εργονομικές χειρολαβές, προσφέρουν πολύ καλή στήριξη. Ένα σημείο στο όποιο υπάρχει θέμα, είναι η χωροταξία και η εργονομία των διακοπτών στο αριστερό grip.  

test honda forza 300 2018 lepto 13

Εκτός του ότι έχει εφαρμοσθεί η τελευταία τάση που θέλει την κόρνα πάνω από τα φλας, η προσθήκη άλλων δύο κουμπιών ελέγχου (INFO A & INFO B) που αλλάζουν τις ενδείξεις στην ψηφιακή οθόνη, έχει δημιουργήσει ένα αρκετά συνωστισμένο περιβάλλον. Το αποτέλεσμα είναι ότι απαιτείται μεγάλη περίοδος προσαρμογής ώστε να συνηθίσει κανείς αυτή την… πυκνοκατοικημένη και “ανάποδη” διάταξη. Επιτέλους αγαπητοί κατασκευαστές (γιατί δεν είναι μόνο η Honda που το έχει κάνει) η κόρνα και τα φλας πρέπει να είναι από τα χειριστήρια που “βρίσκει” ο αντίχειρας άμεσα και “αυτόματα” σε όλα τα μοντέλα!

 Κινητήρας – Γνωστό σύνολο

test honda forza 300 2018 kinisi 4

Το μοτέρ του νέου Forza 300 είναι αυτό του SH300i, έχοντας υποστεί κάποιες αλλαγές στην τροφοδοσία και στον χρονισμό των βαλβίδων. Τετράχρονο, μονοκύλινδρο, υγρόψυκτο, με έναν εκκεντροφόρο στην κεφαλή να ελέγχει 4 βαλβίδες, διάμετρο Χ διαδρομή εμβόλου 72 Χ 68,5 χλστ. και συμπίεση 10.5:1. Η χωρητικότητα του είναι 279 κ.εκ. και η ονομαστική του απόδοση 25,2 ίπποι στις 7.000 σ.α.λ. και 2,7 kg-m ροπής στις 5.750 σ.α.λ. Σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση του Forza 300, η ισχύς είναι αυξημένη, κάτι που σε συνδυασμό με το μικρότερο κατά 12 κιλά βάρος, σημαίνει βελτιωμένες επιδόσεις και χαμηλότερη κατανάλωση. 

H Honda αναφέρει πως το νέο Forza 300 είναι ταχύτερο κατά 0,3 δευτερόλεπτα στα 0-200 μέτρα και επιτυγχάνει επίσης καλύτερη ταχύτητα εξόδου, 129 χλμ./ώρα, έναντι 127 χλμ./ώρα. Σημειώνεται επίσης – σύμφωνα πάντα με την Honda- χαμηλότερη κατανάλωση, με τη νέα έκδοση να “βγάζει” 31 χιλιόμετρα στο λίτρο, έναντι των 30,8 χιλιομέτρων που “έβγαζε” τα προηγούμενο μοντέλο. Σίγουρα αυτές οι τιμές δεν φέρνουν τα πάνω – κάτω αλλά το ότι ένα scooter μπορεί να βελτιωθεί, έστω και λίγο, μέσα σε ένα ολοένα και αυστηρότερο περιβάλλον προδιαγραφών, είναι κάτι θετικό.

 Η πιο “ουδέτερη” εμπειρία οδήγησης

Ο χαρακτηρισμός “ουδέτερο” στο κόσμο των δύο τροχών, είναι για τους περισσότερους αναβάτες που έχουν συνηθίσει υπερθετικούς βαθμούς και επικές περιγραφές, κάτι το αρνητικό.  Λάθος, ειδικά όταν πρόκειται για χαρακτηρισμό scooter! Η ουδετερότητα δεν σημαίνει κάτι αδιάφορο, είναι επί της ουσίας η ικανότητα ενός οχήματος, να εμφανίζει μια δεκτική και ευπροσάρμοστη στις προσταγές του οδηγού του προσωπικότητα και αυτό είναι κάτι επιθυμητό, ειδικά στο scooter! To νέο Forza 300 λοιπόν, επιδεικνύει αυτή την διάχυτη ουδετερότητα του, με το που κάτσει κανείς στην σέλα του. Ούτε “μέσα”, ούτε “πάνω” είναι η αίσθηση που σου αφήνει η θέση οδήγησης αλλά κάτι ενδιάμεσο. Αυτή η αίσθηση συνεχίζεται και όταν το scooter ξεκινήσει να τσουλάει, επικουρούμενη σε μεγάλο βαθμό και από το χαρακτηριστικό κλισέ που έχει γραφτεί για πολλά μοντέλα της Honda, ότι νοιώθεις από την  πρώτη στιγμή “σαν να τα οδηγάς χρόνια”.

test honda forza 300 2018 kinisi 10

Άμεση η προσαρμογή του αναβάτη λοιπόν και απολύτως ξεκάθαρο το μήνυμα ότι μπορείς να κάνεις ότι θέλεις, με το όχημα να υπακούει και να ακολουθεί πρόθυμα. Δεν πρόκειται για περίπτωση όπου ένα χαρακτηριστικό θα σε ωθήσει σε sport οδήγηση ή κάτι άλλο θα σου κόψει την όρεξη. “Ότι θες εσύ” σου ψιθυρίζει το Forza. Το scooter το παραλάβαμε με λίγα χιλιόμετρα στον ολικό χιλιομέτρηση του, ουσιαστικά στρωνόταν ακόμα, για αυτό και η αίσθηση που έδινε το μοτέρ ήταν αυτή του “σφιχτού” δουλέματος, που θα μπορούσε αδίκως να μεταφραστεί σε έλλειψη ισχύος. Όσο περνούσαν οι μέρες όμως και το Forza έγραφε χιλιόμετρα, το μοτέρ “άνοιγε” και εμφανιζόταν πιο “πρόθυμo”. Tα 140 χλμ./ώρα ήταν μια ταχύτητα που, στο τέλος της δοκιμής, έφτανε εύκολα το scooter, ενώ και οι επιταχύνσεις από στάση ή εν κινήσει, βελτιώθηκαν σε μεγάλο βαθμό. Η απόδοση είναι γεμάτη σε όλο το φάσμα των στροφών, δεν υπάρχουν τρύπες η κομπιάσματα και το Forza 300, παρά του ότι δεν είναι το πιο γρήγορο της κατηγορίας, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να χαρακτηριστεί αργό.

Η εξαιρετική ποιότητα κύλισης, ήταν επίσης ένα στοιχείο που μπορούσε να οδηγήσει εύκολα σε παρανοήσεις, σχετικά με τον ρυθμό που κινείται στο scooter, αφού αυτό είχε την ιδιότητα να “κρύβει” την ταχύτητα με την οποία κινείται, δίνοντας την εντύπωση ότι πάει με λιγότερα. Στην πραγματικότητα, το Forza 300 μπορεί να οδηγηθεί ταχύτατα μέσα στην πόλη αλλά και να κρατήσει έναν σταθερά υψηλό ρυθμό σε περιαστικές διαδρομές ή ακόμα και σε ταξίδια, τα οποία σαφώς και συμπεριλαμβάνονται στο “ρεπερτόριο” του, χάρη στα ψηλά επίπεδα άνεσης που προσφέρει σε οδηγό και συνεπιβάτη αλλά και στην πολύ καλή κάλυψη της ζελατίνας, στην ψηλότερη της θέση. Για να είμαι ειλικρινής, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιος θα την ρύθμιζε χαμηλότερα… ίσως το καλοκαίρι, για να υπάρχει μια μεγαλύτερη δροσιστική ροή αέρα στο σώμα του οδηγού.

test honda forza 300 2018 kinisi 5

Σε κάθε περίπτωση το γεγονός ότι αυτό γίνεται πανεύκολα, εν κινήσει και με χρήση ενός… δάχτυλου μόνο, είναι σίγουρα κάτι θετικό. Το Forza είναι σταθερό ακόμα και στην τελική του, ενώ δεν θα πει όχι και σε αρκετά γρήγορους ρυθμούς κίνησης, υπακούοντας και σε αυτή την περίπτωση πρόθυμα, στις προσταγές του οδηγού. Το μπροστινό του προσφέρει σιγουριά και σε αυτό συμβάλει και η ακαμψία του πλαισίου, ενώ τα φρένα, τυπικά για Honda, παίρνουν άριστα, έχοντας ισχύ και εξαιρετική αίσθηση. Το μόνο που θα προβληματίσει είναι η απότομη συμπεριφορά των πίσω αμορτισέρ όταν διέρχονται πάνω από απότομα σαμαράκια και μεγάλες  κακοτεχνίες αλλά σε καμία περίπτωση αυτό δεν μεταφράζεται σε ανησυχία.

Τόσο το ABS όσο και το Traction Control, λειτούργησαν άψογα, με το δεύτερο να τίθεται συχνά σε λειτουργία μέσα στην πόλη, ειδικά στις εκκινήσεις σε βρεγμένο οδόστρωμα. Προφανώς η ύπαρξη του, επέτρεψε στην Honda να ρυθμίσει την μετάδοση ώστε να “κατεβάζει” πιο άμεσα την ισχύ στις εκκινήσεις και αυτό φαίνεται στον δρόμο. Δεν βλέπω τον λόγο να το απενεργοποιήσει κανείς λοιπόν, πόσο μάλλον όταν η λειτουργία του είναι άψογη και δεν διαταράσσει τις ισορροπίες. Η κατανάλωση ήταν επίσης εξαιρετική, αφού παρά το ότι το Forza οδηγήθηκε στο μεγαλύτερο διάστημα της δοκιμής με υψηλές ταχύτητες (και με “σφιχτό” ακόμα μοτέρ), δεν ξεπέρασε τα 3,8 λίτρα στα 100 χιλιόμετρα, ενώ σε συνθήκες πόλης, μπορεί να πέσει πολύ πιο χαμηλά από αυτή την τιμή.

 Ορθολογισμός

test honda forza 300 2018 kinisi 12

Το Forza 300 είναι ένα καθ όλα σύγχρονο scooter, που δεν υστερεί πουθενά σε σχέση με τον ανταγωνισμό αλλά δεν προβάλει επίσης –πλην του εξοπλισμού- κάποιο στοιχείο υπεροχής. Κοστίζει 5.950 ευρώ, τιμή που με την προσθήκη του top box φθάνει τα 6.250 ευρώ, βρίσκεται δηλαδή εντός του τιμολογιακού πλαφόν των ιαπωνικών scooter της κατηγορίας. Θα ταιριάξει άψογα σε όσους το επιλέξουν με καθαρά ορθολογιστικά κριτήρια, στους αναβάτες δηλαδή που “θα τα βάλουν κάτω” και θα εξετάσουν κάθε παράμετρο, συμπεριλαμβανομένης ακόμα και της αξίας μεταπώλησης. Είναι ποιοτικά κατασκευασμένο και σχεδιασμένο να υπακούει πρόθυμα και χωρίς καμία αντίρρηση, οτιδήποτε του ζητηθεί. Αν ψάχνετε για έναν δίτροχο “lux” συνεργάτη, χωρίς την έντονη προσωπικότητα που μετά τον αρχικό ενθουσιασμό, μπορεί να δημιουργήσει δυσκολίες στην  συμβίωση, εδώ είστε. Scooter για γάμο από συνοικέσιο; Ναι, με 100% εγγύηση για ευτυχισμένο βίο όμως!

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Κατασκευαστής: Honda
Μοντέλο: Forza 300
Αντιπρόσωπος: Αφοί Σαρακάκοι ΑΕΜΒΕ
Τιμή: 5.950 ευρώ (6.250 ευρώ +Top Box)
Εγγύηση: 2 χρόνια
   
Κινητήρας  
Τύπος: 4Τ, 1Κ, Υ/Ψ, OHC, 4β/Κ
Κυβισμός (cc): 279,1
Διάμετρος x Διαδρομή (mm x mm): 72x68,5
Συμπίεση (:1):  10,5
Τροφοδοσία:  Ηλεκτρονικός ψεκασμός
Σύστημα εξαγωγής:  1 σε  1
Λίπανση:  υγρό κάρτερ αντλία λαδιού
Εκκίνηση:  Μίζα
Συμπλέκτης   
Μετάδοση CVT κιβώτιο
   
Πλαίσιο  
Τύπος:   Ατσάλινο σωληνωτό 
Κάστερ (°):  26,5
Ίχνος (mm): 89
Μεταξόνιο (mm): 1.510
Ύψος σέλας (mm): 780
Μήκος (mm): 2.140
Πλάτος (mm): 755
Ύψος (mm): 1.470
Απόσταση εδάφους (mm): 135
Βάρος (kg):   182 πλήρες 
Ρεζερβουάρ (lt):  11,5
   
Αναρτήσεις  
Μπροστά: Τηλεσκοπικό πιρούνι διαμέτρου 33 χλστ. 
Πίσω:  Δύο αμορτισέρ, προφόρτιση ελατηρίου
   
Ελαστικά  
Μπροστά: 120/70-15''
Πίσω:  140/70-14''
   
Φρένα  
Μπροστά: Δίσκος διαμέτρου 256 χλστ. με δαγκάνα δύο εμβόλων και ABS
Φρένα: Δίσκος διαμέτρου 240 χλστ. με δαγκάνα ενός εμβόλου και ABS
   
Επιδόσεις  
Ισχύς εργοστασίου (hp/rpm):  25,2/7.000
Ροπή εργοστασίου (kgm/rpm):  2,7/5.750

Φωτογραφίες οδήγησης

Φωτογραφίες λεπτομερειών

Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018 14:11

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Test – Honda Integra 700 2012 TEST - Honda GTR 150 Supra - Πρώτη επαφή »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube