.
Κατηγορία Honda
Παρασκευή, 08 Μαρτίου 2019 18:00

TEST - Honda GTR 150 Supra - Πρώτη επαφή

Ένα CBR150R με μορφή παπιού

Κείμενο, φωτογραφίες: Κώστας Γκαζής

Μετά την πρώτη επαφή με το SYM VF185, σειρά έχει το Honda GTR 150 Supra το οποίο βρίσκεται στα χέρια μας για πλήρη δοκιμή, την οποία θα διαβάσετε λίαν σύντομα. Μέχρι τότε ας δούμε τις μέχρι τώρα εντυπώσεις μας από τις πρώτες 2 μέρες επαφής με το GTR. 

honda supra 150 gtr bikeit proti epafi 9

Κυρίαρχη εντύπωση; Ένα δυνατό, σβέλτο και δεμένο δίκυκλο που θολώνει τα όρια μεταξύ παπιών και μοτοσυκλετών. Το design του είναι αιχμηρό, με κοστούμι που περιλαμβάνει καρίνα, ενώ ανασηκωμένη είναι η ουρά. Η σέλα είναι 2 επιπέδων, ώστε να εντείνεται το look σπορ μοτοσυκλέτας. Η κατηφορική κλίση του μεριδίου του αναβάτη σε σπρώχνει με το "έτσι θέλω" μπροστά-μπροστά, όπου είναι αρκετά σκληρή. Τι σημαίνει τώρα το SATU HATI στην ουρά, φράση που βλέπουμε και στις μοτοσυκλέτες του HRC στο MotoGP; Στα ινδονησιακά "One Heart", μία καρδιά δηλαδή, φράση που συμβολίζει την ενότητα, και την ομάδα. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως το GTR κατασκευάζεται στην Ινδονησία. 

honda supra 150 gtr bikeit proti epafi 17

Το μπροστινό μέρος διαθέτει προβολέα στο τιμόνι, και DRL φώτα στο κάτω μέρος της μάσκας.

honda supra 150 gtr bikeit proti epafi 13

Κι εδώ, όπως και με το VF, έχουμε κινητήρα μοτοσυκλέτας που προέρχεται από το CBR150 με επίσημη απόδοση 15,1hp/9.000rpm, με 6 σχέσεις και συμπλέκτη (πούπουλο). Ξεχνάμε λοιπόν την ασύγκριτη ευκολία χρήσης των παραδοσιακών παπιών με το ημί-αυτόματο κιβώτιο, κερδίζουμε όμως επιδόσεις που τα "παλαιάς κοπής παπιά" ούτε που ονειρευόταν. Για τους φαν της τελικής ταχύτητας, ο κόφτης επεμβαίνει στα 145 αναγραφόμενα στο κοντέρ χλμ/ώρα. Μικρό μειονέκτημα, τα σταθερά μαρσπιέ, που αντίθετα με τα σπαστά του VF (και με τα μαρσπιέ όλων των μοτοσυκλετών) όταν βρουν στην άσφαλτο υπάρχει κίνδυνος να σηκώσουν τον πίσω τροχό -μιλάμε πάντα για οριακές καταστάσεις. Παρόλα αυτά, υπάρχουν σπαστά μαρσπιέ στην αγορά που θα δώσουν έξτρα αγωνιάρικο αέρα και αντίστοιχες δυνατότητες στο όριο στο GTR.

honda supra 150 gtr bikeit proti epafi 6

Και υγρόψυκτος φυσικά ο ψεκαστός κινητήρας, και όμορφο το logo GTR 150 πάνω στο ψυγείο.

honda supra 150 gtr bikeit proti epafi 1

Παπί δεν θυμίζει στο ελάχιστο το τελικό της εξάτμισης, αντίθετα φέρνει στο νου σπορ μοτοσυκλέτα -το ίδιο συμβαίνει και με το φαρδύ πίσω ελαστικό 120/70-17. Πολύ όμορφα και ποιοτικά τα μαρσπιέ συνεπιβάτη -που δεν διαθέτουν ελαστικά παρεμβύσματα.

honda supra 150 gtr bikeit proti epafi 8

Πανέμορφα τα όργανα, με το στροφόμετρο σε πρώτο πλάνο, και το κόκκινο στις 10.000rpm (περίπου 132-134 χλμ/ώρα με 6η). Έχουμε και ένδειξη ταχύτητας κιβωτίου, όμως κατά τα άλλα η οθόνη είναι σπαρτιάτικη σε ενδείξεις. Δείκτης καυσίμου, κοντέρ, ολικός και μερικός χιλιομετρητής. Όχι, δεν υπάρχει ούτε ρολόι.

honda supra 150 gtr bikeit proti epafi 15

Ιδού και η εμφάνιση των οργάνων το βράδυ. Πορτοκαλο-κόκκινη η οθόνη, φωτιζόμενη η βελόνα του στροφόμετρου.

honda supra 150 gtr bikeit proti epafi 12

Σφιχτό σε αποσβέσεις το πιρούνι, αρκετά πιο σφιχτό το πίσω αμορτισέρ -σε βαθμό που σε κάνει να "σκανάρεις" καλά τον δρόμο για λακκούβες. 

honda supra 150 gtr bikeit proti epafi 7

Αντίθετα με το VF185 που έχει ABS μόνο στον μπροστινό τροχό, το GTR έχει δικάναλο ABS που επεμβαίνει και πίσω. 

honda supra 150 gtr bikeit proti epafi 5

Λιτοί οι διακόπτες στο αριστερό γκριπ και σχετικά παλαιάς κοπής, με κόρνα, φλας, μεσαία και μεγάλη σκάλα φώτων.

honda supra 150 gtr bikeit proti epafi 4

Κι αν είπαμε λιτοί οι διακόπτες για το αριστερό γκριπ, τότε τι να πούμε για το δεξί, στο οποίο βρίσκουμε μόνο το κουμπί της μίζας.

honda supra 150 gtr bikeit proti epafi 16

Χάρη στο PowerHouse Engineering, πλέον έχουμε και συγκεκριμένη εικόνα για την εντυπωσιακή -όσον αφορά τα μέχρι πρότινος παπιά που είχαμε στην ελληνική αγορά- ιπποδύναμη που φτάνει στον πίσω τροχό. Σύντομα βίντεο, ήχος, νούμερα και καμπύλη, και σύγκριση με την ιπποδύναμη του πρώην βασιλιά Crypton-X 135, σε άρθρο που θα ακολουθήσει.

honda supra 150 gtr bikeit proti epafi 2

Στρίψαμε, γκαζώσαμε, τελικιάσαμε, και κινηθήκαμε τόσο σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας, όσο και σε ορεινές διαδρομές, αλλά και και στην πόλη τόσο σε μποτιλιάρισμα, όσο και σε πιο χαλαρή κίνηση. Και είμαστε μόνο στην αρχή. Το Honda GTR συνεχίζει να μας εντυπωσιάζει ευχάριστα, και να μας γεμίζει με την μαγική ηρεμία πνεύματος που χαρακτηρίζει και τα υπόλοιπα δίκυκλα της φίρμας. Δεν σε βάζει στην πρίζα, ούτε σε ξενερώνει. Παραμένει ουδέτερο, για να σε αφήσει να επιλέξεις ΕΣΥ τον ρυθμό που θα κινηθείς, αναλόγως των περιστάσεων και των ορέξεων.

Σύντομα περισσότερα!

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 08 Μαρτίου 2019 18:03

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « TEST – Honda Super Cub C125 2019 TEST - Honda GTR150 Supra »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon