.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 04 Μαϊος 2020 13:25

Phil Read – Ο θρυλικός πρωταθλητής νίκησε και τον κορωνοϊό

Ο παγκόσμιος πολυπρωταθλητής κατέκτησε τη σημαντικότερη νίκη της ζωής του.

Σε ηλικία 81 ετών και με χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια στο βιογραφικό του, ο Phil Read είναι ένα χαρακτηριστικότατο παράδειγμα της πιο ευπαθούς πληθυσμιακής ομάδας που πρέπει να προστατευτεί από τον κορωνοϊό. Ατυχώς, ο Άγγλος πρωταθλητής νόσησε.

Τα πιο ευχάριστα νέα ωστόσο που μας έρχονται τώρα αφορούν στην έξοδό του από το νοσοκομείο όπου νοσηλευτόταν, έχοντας κατά τα φαινόμενα ξεπεράσει τον κίνδυνο.

Ο Read μεταφέρθηκε πλέον στο σπίτι του, όπου θα χρειαστεί ακόμη υποστήριξη με οξυγόνο συνεπεία της υποκείμενης χρόνιας νόσου που κουβαλά, αλλά το σπουδαιότερο είναι πως είναι ακόμη μαζί μας και ο ίδιος ελπίζει να αναρρώσει πλήρως από την περιπέτειά του.

«Μόλις πήρα εξιτήριο από το Canterbury NHS Hospital και ξεφορτώθηκα από τον ανείπωτο ιό,» δήλωσε ο ίδιος βγαίνοντας από το νοσοκομείο. «Συνεχίζω να χρειάζομαι οξυγόνο για τους πνεύμονές μου, αλλά από αυτήν την εμπειρία ξέρω πλέον πώς να χειριστώ την κατάσταση.»

read

Ο Phil Read είναι ένας από τους πιο πετυχημένους Βρετανούς αναβάτες στην ιστορία των αγώνων μοτοσυκλέτας, με μια καριέρα που ξεκίνησε το 1958 και ολοκληρώθηκε το 1982 έχοντας στην πορεία φτάσει στην κατάκτηση 7 παγκοσμίων τίτλων: 125 cc το 1968, 250 cc το 1965, 1965, 1968 και 1971, 500 cc το 1973 και 1974. Τους πέντε πρώτους τους κατέκτησε με μοτοσυκλέτες της Yamaha, ενώ οι δύο τελευταίοι ήρθαν στην εποχή του με την MV Agusta.

Εκτός αυτού είναι ένας πολυνίκης του Isle of Man TT με 8 νίκες, μεταξύ αυτών την Formula TT το 1977 με τη Honda.

Στην καριέρα του έχει αγωνιστεί με πληθώρα κατασκευαστών – AJS, Matchless, Norton, Yamaha, Gilera, MV Agusta, Ducati, Honda, Suzuki – έχοντας ζήσει τον κόσμο των GP σε εντελώς διαφορετικές περιόδους τους, από τα Εγγλέζικα μονοκύλινδρα και δικύλινδρα στα Ιταλικά πολυκύλινδρα και την άφιξη των Ιαπωνικών δίχρονων.

Ήταν ο πρώτος αναβάτης που κατέκτησε τον τίτλο και στις τρεις βασικές κατηγορίες των GP (125, 250, 500), ενώ μετά τον θάνατο του John Surtees το 2017 είναι ο γηραιότερος εν ζωή παγκόσμιος πρωταθλητής ταχύτητας.

Πηγή

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 04 Μαϊος 2020 13:32

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon