.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τρίτη, 30 Μαϊος 2023 13:01

Ρεκόρ πωλήσεων μοτοσυκλετών παγκόσμια - Η 2η καλύτερη χρονιά της ιστορίας

Η μοτοσυκλέτα απέδειξε ότι δεν καταλαβαίνει από πανδημία, πόλεμο, κρίσεις και αναταραχές.

Το είδαμε και στην χώρα μας, το βλέπουμε και σε άλλες χώρες, τώρα επιβεβαιώνεται και παγκόσμια – Η μοτοσυκλέτα βρίσκεται στο απόγειο της δημοτικότητας της τα τελευταία έτη και μετά την επέλαση της πανδημίας, αλλά και όλων των συνεχιζόμενων αναταραχών που αυτή έφερε. Δείχνει, ακόμα, ότι αντέχει στα αλλεπάλληλα σοκ στην οικονομία και στις αγορές, από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία και μετά.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα παγκόσμιων στατιστικών πωλήσεων μοτοσυκλετών, Motorcycles Data, κατά το 2022 πουλήθηκαν σε όλο τον κόσμο, 60,4 εκατομμύρια δίκυκλα, σημειώνοντας μια περαιτέρω αύξηση σε σχέση με το 2021, κατά 2,6%. Έτσι, η παγκόσμια αγορά μοτοσυκλέτας πέτυχε την 2η καλύτερη επίδοση στην ιστορία.

Η επίδοση αυτή της παγκόσμιας αγοράς μοτοσυκλέτας, έρχεται ως απόδειξη της τεράστιας ανθεκτικότητας του δικύκλου, μέσα σε πολλαπλές κρίσεις, όπως αυτή της πανδημίας, των ελλείψεων πρώτων υλών και μικροτσίπ, του πολέμου στην Ουκρανία και της επιμένουσας οικονομικής αβεβαιότητας, σε όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με πηγές στατιστικών δεδομένων, αυτή η ανάπτυξη στην μοτοσυκλέτα αναμένεται να συνεχιστεί έως και το 2027, για το οποίο προβλέψεις κάνουν λόγο για πωλήσεις 65 εκατομμυρίων κομματιών παγκοσμίως και άνω.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 30 Μαϊος 2023 13:08

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon