.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τρίτη, 30 Μαϊος 2023 17:20

Ρεπορτάζ - Track Day μοτοσυκλετών στα Μέγαρα 28/5/2023

Η μοτοσυκλετιστική δράση επιστρέφει στην πίστα των Μεγάρων – Μια νέα εποχή στην διοργάνωση προπονήσεων σε κλειστό περιβάλλον, μια δράση με στόχο την επαγρύπνηση ως προς την οδηγική ασφάλεια.

Μπορεί να μην είμαστε Ισπανία, Ιταλία ή Αγγλία, για να έχουμε δεκάδες πιστών στην διάθεση μας, όμως το Αυτοκινητοδρόμιο των Μεγάρων βρίσκεται στα δρώμενα του μηχανοκίνητου αθλητισμού της Αττικής, εδώ και 26 χρόνια. Φιλοξενώντας οργανωμένες προπονήσεις μοτοσυκλετών εδώ και χρόνια, τόσο στην μεγάλη όσο και στην μικρή πίστα του, το αυτοκινητοδρόμιο των Μεγάρων ξεκινά κάτι νέο, για το 2023: Διοργανώνει, το ίδιο, προπονήσεις για μοτοσυκλετιστές –φέτος, ήδη έχουν πραγματοποιηθεί 4 ημέρες προπονήσεων.

Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής, του αυτοκινητοδρομίου Μεγάρων, είναι να προωθηθεί η γρήγορη και αγωνιστική οδήγηση μοτοσυκλέτας, μέσα στον κλειστό χώρο του αυτοκινητοδρομίου και όχι στους δημόσιους δρόμους, οι οποίοι κρύβουν σαφείς κινδύνους για τους αναβάτες και τους τρίτους.

Στα πλαίσια μιας ακόμα μέρας προπονήσεων, βρεθήκαμε και εμείς στο αυτοκινητοδρόμιο των Μεγάρων, μάλιστα και με μία μοτοσυκλέτα απόλυτα κατάλληλη για την πίστα, στα χέρια μας: Την CFMOTO 450SR, για την οποία θα διαβάζετε την αναλυτική δοκιμή σύντομα, στην ιστοσελίδα μας. Τι καλύτερο από το να την φέρουμε στο «φυσικό της περιβάλλον», για να την δοκιμάσουμε στις συνθήκες για τις οποίες δημιουργήθηκε!

Η δράση στην πίστα ξεκίνησε από τις 10.00 το πρωί. Η διοργάνωση χώρισε τους συμμετέχοντες σε 3 γκρουπ –Αρχάριοι, ενδιάμεσοι, γρήγοροι- με βάση τις ικανότητες τους, ενώ ο μέγιστος αριθμός συμμετοχών περιορίστηκε στις 45, περιορίζοντας δραστικά τον συνωστισμό εντός της πίστας και αυξάνοντας έτσι, την ασφάλεια των αναβατών.

Οι αφοσιωμένοι λάτρεις της μοτοσυκλέτας και της ταχύτητας έδωσαν το παρόν από νωρίς το πρωί. Μαζί με τους ιδιώτες, έτρεξαν και αγωνιζόμενοι μας, παλιότεροι και νέοι, όπως ο Βασίλης Παντελεάκης, που προετοιμάζεται για αγώνες στο εξωτερικό και μαθαίνει την νέα του Honda CBR600RR, αλλά και ο 13χρονος Παναγιώτης Κολλάρος, που έχει ήδη εντυπωσιάσει με τις επιτυχίες του και οδηγούσε μία KTM RC390. Όπως θα διαβάσετε, μάλιστα, και στην δοκιμή μας για το CFMOTO 450SR, ο Βασίλης Παντελεάκης έκανε ένα session με την νέα supersport της CFMOTO και μας έδωσε την άποψη του για το νέο μοντέλο!

Αξίζει να τονίσουμε εδώ, ότι η διοργάνωση της πίστας φρόντισε για την παρουσία 2 ασθενοφόρων και ιατρικού προσωπικού στον χώρο της πίστας, για την αντιμετώπιση κάθε περιστατικού που απαιτούσε την επέμβαση τους. Ο αλυτάρχης και οι κριτές εντός της πίστας επέβλεψαν την προπόνηση με μια υποδειγματική οργάνωση και συνεργασία με τους συμμετέχοντες. Χαρακτηριστικό αυτής, η αυστηρή τήρηση του προγράμματος  που ανακοινώθηκε στην αρχή της ημερίδας, αλλά και η σαφής επικοινωνία μέσω μικροφωνικής εγκατάστασης, των ωρών και του ανοίγματος/κλεισίματος της πίστας ανά γκρουπ.

Για την τοποθέτηση ελαστικών αλλά και παροχή υποστήριξης και συμβουλών επί τόπου, βρισκόταν ο Ανδρέας Ψυχογυιός με μια πλήρη φορητή εγκατάσταση εξυπηρέτησης. Το κυλικείο της πίστας άνοιξε κανονικά, για οποιαδήποτε ανάγκη των αναβατών σε νερό, χυμούς, φαγητό κλπ.

Με τον καιρό σύμμαχο στην διεξαγωγή της ημέρας, η οργανωμένη προπόνηση διεξήχθη απροβλημάτιστα και επέδειξε τα αδιαφιλονίκητα πλεονεκτήματα, της προπόνησης σε κλειστό περιβάλλον, για τους φίλους της ταχύτητας που θέλουν να δοκιμάσουν τα όρια τους. Επικροτούμε την δράση του Αυτοκινητοδρομίου Μεγάρων, ευχαριστούμε την διοργάνωση για την φιλοξενία της και ευχόμαστε καλή συνέχεια, στις προπονήσεις αυτές, κάτι απόλυτα απαραίτητο για τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Αττική, αλλά και όχι μόνο.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με το Αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων, στην ιστοσελίδα του στο Facebook και στα παρακάτω:

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Τηλ: 22960 89180

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 30 Μαϊος 2023 17:25

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon