Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2020 12:52

Ducati Scrambler 1100 PRO – Πρώτη δημόσια εμφάνιση σε φημισμένη σχολή Σχεδίου

Η νέα έκδοση του μεγάλου Scrambler επισκέφτηκε το ArtCenter College of Design στην Καλιφόρνια παρέα με τον άνθρωπο που το σχεδίασε.

Στα τέλη του Ιανουαρίου η Ducati παρουσίασε δύο νέες εκδόσεις του μεγάλου Scrambler 1100, τις PRO και Sport PRO. Η μοτοσυκλέτα παρουσιάστηκε διαδικτυακά και μόλις έκανε την πρώτη της δημόσια εμφάνιση σε μια ειδική ημερίδα που διοργανώθηκε στο φημισμένο ArtCenter College of Design στην Pasadena, California, το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020.

Τη μοτοσυκλέτα παρουσίασε ο Jeremy Faraud, σχεδιαστής του Ducati Design Centre και πνευματικός “πατέρας” του Scrambler 1100.

Ανάμεσα στους καλεσμένους βρισκόταν και ο θρύλος του Ιταλικού ποδοσφαίρου και μοτοσυκλετιστής, Alessandro Del Piero.

Το ArtCenter College of Design ιδρύθηκε το 1930 και σήμερα συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων παγκοσμίως ιδρυμάτων που διδάσκουν βιομηχανικό σχέδιο, ψηφιακές και εφαρμοσμένες τέχνες.

Εκεί ο Jeremy Faraud είχε την ευκαιρία να περιγράψει στους αυριανούς συναδέλφους του τη βασική φιλοσοφία πίσω από τη σχεδίαση των Scrambler, απάντησε σε πολλές ερωτήσεις, ενώ ζητήθηκε από όλους τους παρευρισκόμενους να σχεδιάσουν τη δική τους άποψη για το Scrambler του μέλλοντος. Ένας εξ αυτών θα τιμηθεί με μια εκπαιδευτική συνεργασία (internship) με το Ducati Design Centre.

Η εκδήλωση αυτή θα επαναληφθεί και στην Ιταλία και συγκεκριμένα στην έδρα της Ducati στη Bologna τον ερχόμενο Μάρτιο, όπου θα συμμετάσχουν φοιτητές από τις σημαντικότερες σχολές της χώρας.

 

Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2020 12:59

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ BIKEIT