.
Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024 07:48

Marc Marquez - Που θα πάει το 2025;

Ο Marc Marquez σε πρόσφατη συνέντευξη του άνοιξε ήδη τη συζήτηση για την ομάδα που θα βρεθεί την επόμενη χρονιά.

Ο Ισπανός αναβάτης που είχε ταυτιστεί με τη Honda, μπορεί να τρέχει μεν με την ομάδα της Gresini Ducati φέτος, είναι ωστόσο δεσμευμένος με συμβόλαιο μόνο ενός έτους. Όπερ μεθερμηνευόμενο, οι συζητήσεις για το τι θα κάνει το 2025 θα μπορούσαν να ξεκινήσουν από.. τώρα. Για την ακρίβεια, σε σχετική ερώτηση σε συνέντευξη του στο TNT Sports για το μέλλον του απάντησε:

«Περιμένω ότι η αγορά θα είναι πιο παθιασμένη. Θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να υπογραφούν συμβόλαια. Κάθε κατασκευαστής έχει υπογράψει έναν κορυφαίο αναβάτη. Η Ducati πήρε τον Pecco, η Yamaha πήρε τον Quartararo, ο επόμενος θα είναι η Aprilia. Θα πάρουν έναν από τους δύο τους και μετά θα περιμένουν το δεύτερο αναβάτη τους. Για μένα όλες οι πόρτες είναι ανοιχτές. Αν είσαι γρήγορος στην πίστα, περισσότερες πόρτες είναι ανοιχτές. Αυτός είναι λοιπόν ο στόχος μου. Είμαι σε διαφορετική θέση γιατί το απολαμβάνω και νιώθω ανταγωνιστικός. Είμαι ανοιχτός να ακούσω τα πάντα».

Πού θα μπορούσε να πάει ο Marc Marquez το 2025;

Η προφανής απάντηση μπορεί να είναι το να μείνει στη θέση του, με την ομάδα της Gresini, ιδιαίτερα λόγω της βελτίωσης των αποτελεσμάτων του. Το χαμόγελο του επέστρεψε, είναι δίπλα στον αδερφό Alex Marquez, οδηγώντας μάλιστα τη μοτοσυκλέτα που κέρδισε τον τίτλο του 2023. Αλλά η εργοστασιακή ομάδα της Ducati θα μπορούσε να προσφέρει μια ακόμα καλύτερη μοτοσυκλέτα. Με τη δίψα λοιπόν του Marquez για έναν όγδοο τίτλο στο MotoGP δεδομένη, αν του προσφερθεί μια πιο γρήγορη μοτοσυκλέτα, θα μπορούσε να φορέσει τα κόκκινα το επόμενο έτος. Το αν η Ducati θα άλλαζε τη φιλοσοφία της για να φέρει το Marquez στις τάξεις της είναι ένα ερώτημα, κατά κάποιο τρόπο όμως ήδη εκεί είναι, έστω και με τη Gresini.

Επίσης, η KTM φέρεται να έχει ένα μακροχρόνιο ενδιαφέρον για το Marquez, μιας και μέσω της Red Bull μοιράζονται έναν κοινό, μεγάλο χορηγό. Αλλά η εμφάνιση του Pedro Acosta σημαίνει ότι είναι πιθανότατα η προτεραιότητα της KTM για το 2025 και μετά. Εκτός κι αν μπορούν να προσθέσουν περισσότερες μοτοσυκλέτες στο grid ώστε να... "ζευγαρώσουν" τον Acosta με το Marquez, κάτι που συχνά αναφέρεται ως ονειρικός συνδυασμός.

Τέλος, η επιστροφή στη Honda είναι μια μάλλον ρομαντική επιλογή. Οι Ιάπωνες, έχουν ένα χρόνο χωρίς το Marc για να βελτιώσουν τη μοτοσυκλέτα τους για να πείσουν ίσως το Marquez ότι μέχρι το 2025, μπορούν να πολεμήσουν ξανά στις μπροστά θέσεις. Ωστόσο, η Honda φαίνεται όλο και λιγότερο πιθανή επιλογή μιας και φέτος η πορεία της είναι απογοητευτική.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon