.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020 11:27

Triumph και Bajaj ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους – Τι να περιμένουμε

Όπως είχε προαναγγελθεί, οι δύο εταιρείες παρουσίασαν το γενικό πλαίσιο της συμφωνίας συνεργασίας τους με μεγαλεπήβολες βλέψεις.

Από το 2017 ψήνεται αυτή η σχέση και τελικώς ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις και οι συζητήσεις, για να φτάσουμε στην επίσημη ανακοίνωση. Οι Triumph Motorcycles και Bajaj Auto India υπέγραψαν από κοινού μια συμφωνία συνεργασίας που περιγράφεται ως non-equity, δηλαδή δεν περιλαμβάνει αγορά μετοχών από καμιά εκ των δύο πλευρών.

Η συνεργασία αυτή δεν έχει συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα, αναφέρεται ως μακροπρόθεσμη και ο βασικός της στόχος είναι η δημιουργία μιας νέας πλατφόρμας μοτοσυκλετών μεσαίου κυβισμού.

Εδώ είναι και το ενδιαφέρον, βέβαια, γιατί η περιγραφή του “μεσαίου κυβισμού” συγκεκριμενοποιείται λίγο παρακάτω στην ανακοίνωση ως κινητήρες από 200 ως 750 cc. Συγκεκριμένα, το πλάνο προβλέπει τη δημιουργία “πολλών επιλογών που θα απευθύνονται σε διαφορετικές κατηγορίες.”

Όπως δηλώνεται στην ανακοίνωση, θα κατασκευαστούν μοτοσυκλέτες που θα ξεκινούν (στην Ινδία) από το επίπεδο των €2,500, δημιουργώντας ένα ευπρόσιτο νέο σημείο εισόδου στον κόσμο της Triumph, κάτι που θα επιτρέψει στην Αγγλική εταιρεία να μπει δυναμικά σε νέα κομμάτια της παγκόσμιας πίτας και να προσελκύσει νέους πελάτες.

Μια δεύτερη και πολύ σημαντική πλευρά αυτής της στρατηγικής συνεργασίας προβλέπει πως η Bajaj θα γίνει σημαντικός σύμμαχος στο δίκτυο διανομής της Triumph στην προσπάθεια επέκτασης σε νέες αγορές.

Η Bajaj θα αναλάβει τη διανομή της Triumph στην Ινδία – με ημερομηνία έναρξης που ακόμη δεν ανακοινώνεται – εκμεταλλευόμενη την αναγνωρισιμότητά της στην εγχώρια αγορά, την άριστη γνώση αυτής, αλλά και το έτοιμο δίκτυο που δε θα μπορούσε ποτέ να έχει η Triumph εκεί.

Επίσης, η Bajaj θα αντιπροσωπεύσει την Triumph πουλώντας και τις Αγγλικές μοτοσυκλέτες σε επιλεγμένες νέες αγορές μεγάλου ενδιαφέροντος. Σε αγορές που η Triumph είναι ήδη παρούσα, οι νέες μοτοσυκλέτες θα διατίθενται από το δικό της δίκτυο.

Η συνεργασία αυτή φαίνεται να είναι ιδιαίτερα επωφελής για την Triumph, καθώς μπορεί να αναπτυχθεί γρήγορα σε νέες αγορές όπου κυριαρχούν οι μικρές μοτοσυκλέτες και στις οποίες έχει ήδη πατήσει πόδι η Bajaj, γλιτώνοντας πολύ χρήμα που θα χρειαζόταν για να αρχίσει από το μηδέν. Ακόμη και εκεί που δεν είναι οι Ινδοί όμως, θα αναλάβουν αυτοί την επέκταση των δύο εταιρειών, αντιπροσωπεύοντας στην ουσία την Triumph και διαθέτοντας, όχι μόνο τα κοινά μοντέλα, αλλά και την πλήρη γκάμα των Άγγλων.

Τι έχει να κερδίσει από αυτό η Bajaj; Εκτός του προφανούς, δηλαδή μιας νέας πηγής εσόδων, θα επεκτείνει τη γκάμα της προς νέους, μεγαλύτερους κυβισμούς με τη βοήθεια μιας εταιρείας για την οποία τα 700 cc αποτελούν αυτή τη στιγμή το μικρότερο μοντέλο της. Η εισαγωγής τεχνογνωσίας είναι ένα σπουδαίο βήμα για την Ινδική εταιρεία, της οποίας η μεγαλύτερη μοτοσυκλέτα είναι το Dominar 400.

Παράλληλα, η διασύνδεση και την Triumph έχει πολλά να της προσφέρει και σε επίπεδο μάρκετινγκ, καθώς το Αγγλικό άρμα απολαμβάνει παγκόσμιας προβολής στα υψηλότερα επίπεδα – λ.χ. Moto2.

Έχουμε ήδη πάρει μια πρόγευση από το τι ενδέχεται να βγει από αυτή τη σχέση, καθώς μόλις πριν λίγες μέρες διαβάζαμε για το Avenger 700 που υποτίθεται πως θα στηθεί γύρω από έναν νέο δικύλινδρο σε σειρά κινητήρα σχεδιασμένο από κοινού.

“Είναι μια πολύ σημαντική συνεργασία για την Triumph και είμαι πανευτυχής που αρχίσαμε και επισήμως,” δήλωσε ο Nick Bloor, το μεγάλο αφεντικό και διευθύνων σύμβουλος της Triumph. “Εκτός του ότι θα φέρει την εταιρεία μας σε νέες περιοχές, τα προϊόντα που θα προκύψουν από τη συνεργασία αυτή θα μας βοηθήσουν να προσελκύσουμε ένα νεότερο κοινό και είναι ένα ακόμη βήμα στις φιλοδοξίες μας για παγκόσμια επέκταση, ειδικά στις ταχύτατα αναπτυσσόμενες αγορές της νοτιοανατολικής Ασίας, τροφοδοτώντας παράλληλα την ενίσχυσή μας σε ώριμες αγορές, όπως η Ευρώπη.”

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Bajaj Auto India, Rajiv Bajaj, δήλωσε σχετικώς πως, “η Triumph είναι μια θρυλική εταιρεία σε όλον τον κόσμο. Είμαστε σίγουροι πως θα υπάρξει τεράστια όρεξη στην Ινδία και άλλες αναπτυσσόμενες αγορές για τα νέα μας προϊόντα. Αδημονούμε να εργαστούμε δίπλα σε μια τόσο φημισμένη εταιρεία και να συνδυάσουμε τα δυνατά μας σημεία και την εμπειρία μας ώστε να κάνουμε αυτή τη συνεργασία πετυχημένη για όλους.”

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon