Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2019 15:36

Απεργία διαρκείας στην Honda Ινδίας

Με κάτι... άγνωστο και ασυνήθιστο για την εργασιακή τους κουλτούρα έχουν να ασχοληθούν οι Ιάπωνες που διοικούν την Honda Motorcycle & Scooter India, αφού οι εργαζόμενοι στην εταιρεία απεργούν από τις 5 Νοεμβρίου, χωρίς διάθεση να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους, αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους.

Όλα ξεκίνησαν όταν η διοίκηση δεν ανανέωσε τις συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου σε 200 υπαλλήλους με αποτέλεσμα αυτοί να βρεθούν στον δρόμο. Το συνδικάτο των εργαζομένων αντίκειται σε αυτή την απόφαση της διοίκησης και ζητά περιβάλλον εργασιακής ασφάλειας ή υψηλές αποζημιώσεις για τους υπαλλήλους με του οποίους λύει την συνεργασία της.

Από την πλευρά της η διοίκηση επικαλείται την μείωση των πωλήσεων κατά 16,3% στην περίοδο Απριλίου – Οκτωβρίου 2019 και την γενικότερη ύφεση που παρατηρείται στην αγορά της Ινδίας, ως τα αίτια για αυτή της την απόφαση.

Οι δύο πλευρές δεν έχουν καταλήξει σε συμφωνία και η συνεχιζόμενη απεργία των εργαζομένων, είχε ως αποτέλεσμα την αναστολή λειτουργίας του εργοστασίου στην περιοχή Harayana, όπου και απασχολούνται 1.900 μόνιμοι και 2.500 συμβασιούχοι υπάλληλοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ BIKEIT