.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2019 17:57

Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών: Χαιρετίζει το μέτρο της Ολλανδίας για όριο ταχύτητας 100 χ.α.ω και... ζητά περισσότερα!

Πριν από μερικές εβδομάδες γράφαμε για την απόφαση της Ολλανδικής κυβέρνησης να μειώσει το όριο ταχύτητας στους αυτοκινητόδρομους, από τα 130 χλμ/ώρα στα 100 χλμ./ώρα, ως μέτρο για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε τον εκτελεστικό διευθυντή του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών, να ερμηνεύσει όπως θέλει την απόφαση αυτή και να προβεί σε μια δήλωση που δεν σχετίζεται με τα πραγματικά αίτια που ανάγκασαν τους Ολλανδούς να προβούν στο συγκεκριμένο μέτρο.

Συγκεριμένα, ο κος Antonio Avenoso, δήλωσε τα εξής:

“Οι υψηλές ταχύτητες σχετίζονται άμεσα με την πρόκληση ατυχημάτων, οπότε η μείωση του ορίου ταχύτητας που θα εφαρμοσθεί στους ολλανδικούς δρόμους, θα σώσεις ζωές. Χαιρετίζουμε λοιπόν την απόφαση αυτή, πόσο μάλλον δε, όταν οι θάνατοι από τροχαία στην Ολλανδία, έφθασαν σε ανησυχητικά νούμερα, τα υψηλότερα της δεκαετίας, την χρονιά που μας πέρασε.

Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί, ότι το 40% των θανατηφόρων τροχαίων στην Ευρώπη, σημειώνεται τις βραδυνές ώρες. Η άρση του ορίου των 100 χλμ./ώρα το βράδυ (σσ το μέτρο θα ισχύει στην Ολλανδία από τις 06:00 το πρωί μέχρι τις 19:00) και η επιστροφή σε αυτό των 130 χλμ./ώρα, δεν θεωρούμε ότι προωθεί την ασφάλεια.

Σε κάθε περίπτωση, το μέτρο θα πρέπει να συνοδευτεί και από αυξημένη αστυνόμευση, προκειμένου η επιβολή του να είναι αποτελεσματική. Γνωρίζουμε όμως, ότι η ολλανδική κυβέρνηση, έχει προβεί σε περικόπες στο συγκεκριμένο τομέα τα τελευταία χρόνια και ευελπιστούμε ότι η θέσπιση του μέτρου θα συνοδευτεί παράλληλα και από περισσότερους τροχονομικούς ελέγχους.”

Με λίγα λόγια δηλαδή, ο εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών, δεν έχει καταλάβει (;) ότι η μείωση του ορίου έχει να κάνει με την ατμοσφαιρική ρύπανση και όχι με θέματα οδικής ασφάλειας.

Περιμένουμε λοιπόν να δούμε αν θα υπάρξει τοποθέτηση της ολλανδική κυβέρνησης, μετά από αυτό το σχόλιο.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon