.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2019 12:16

Gogoro – Αντεπίθεση με σκοπό την επικράτηση στα e-scooter!

Μπορεί εμείς να απέχουμε αρκετά από όλο αυτό (κυριολεκτικά και μεταφορικά) όμως υπάρχει ένα σημείο στον πλανήτη, όπου εκτυλίσσεται μια μάχη μεταξύ κατασκευαστών, για την επικράτηση στην κατηγορία των e-scooter.

O λόγος για την Taiwan και την “σύγκρουση” μεταξύ των Gogoro και KYMCO. Οι δύο εταιρείες, προσπαθούν να επικρατήσουν στην πλέον ανεπτυγμένη αγορά του κόσμου στα e-scooter, αναπτύσσοντας τα δίκτυα ανταλλαγής μπαταριών GοStation και iONEX αντιστοίχως.

Έχοντας προ πολλού δώσει απαντήσεις στο ερώτημα περί βιωσιμότητας του όλου εγχειρήματος, ο στόχος για την κάθε εταιρεία είναι πλέον να προσελκύσει όσο τον δυνατόν περισσότερους αναβάτες στην δική της πλατφόρμα ανταλλαγής μπαταριών, δημιουργώντας μια μόνιμη πελατειακή σχέση.

Πολύ απλά, ο χρήστης GoStation ή iONEX, θα αντικαταστήσει μελλοντικά το e-scooter του, με ένα μοντέλο που φέρει το ίδιο σύστημα εναλλάξιμων μπαταριών.

Με την KYMCO να ανακοινώνει την νέα γενιά δικτύου iONEX 2.0 το καλοκαίρι που μας πέρασε, τώρα ήρθε η σειρά της Gogoro να “απαντήσει”, με την αναβάθμιση των σταθμών ανταλλαγής μπαταριών, σε GoStation 3.

Οι νέοι αυτοί σταθμοί, θα προσφέρουν 50% περισσότερες μπαταρίες προς διάθεση, σε σχέση με την προηγούμενη γενιά καλύπτοντας όλο το οδικό δίκτυο της Taiwan, σε περισσότερες από 1000 θέσεις.

Χαρακτηριστικά, όπως αναφέρει η Gogoro, στην πρωτεύουσα της Taiwan, Taipei, δεν υπάρχει σημείο το οποίο να απέχει περισσότερο από 1 χιλιόμετρο από σταθμό ανταλλαγής μπαταριών GoStation.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε και η εγκατάσταση ακόμα μεγαλύτερων σταθμών, Super GoStation, σε επιλεγμένα κεντρικά σημεία έξι μεγάλων πόλεων της Taiwan, οι οποίοι θα μπορούν να εξυπηρετήσουν 1000 αναβάτες.  

Τώρα σε ότι αφορά στις χρεώσεις, η μηνιαία συνδρομή στην πλατφόρμα GoStation, είναι (σε ισοτιμία) 8,7 ευρώ και στην συνέχεια, αντί να χρεώνονται τα χιλιόμετρα χρήσης, χρεώνονται τα αμπερώρια που καταναλώνει κανείς.  

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon