.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 03 Σεπτεμβρίου 2019 12:32

Εξαπλώνονται οι ηχητικές κάμερες στη Γαλλία, ακολουθεί η Αγγλία

Μετά την πετυχημένη δοκιμαστική εφαρμογή μιας κάμερας που καταγράφει οχήματα με θορυβώδεις εξατμίσεις, στη Γαλλία οι σχετικές εφαρμογές εξαπλώνονται ταχέως, ενώ και η Αγγλία είναι έτοιμη.

Τον περασμένο Ιούνιο η Αγγλική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως εξετάζει την εφαρμογή συσκευών καταγραφής με μικρόφωνα που θα συλλαμβάνουν οχήματα που παράγουν θόρυβο άνω του νόμιμου ορίου και ξεκίνησε άμεσα η διαδικασία συγγραφής και ψήφισης της σχετικής νομοθεσίας.

Στο μεταξύ ωστόσο τους πρόλαβαν οι Γάλλοι, καθώς μια τέτοια "κάμερα" εγκαταστάθηκε πιλοτικά σε προάστιο του Παρισιού, συλλαμβάνοντας 450 παραβάτες στην πρώτη μέρα λειτουργίας της.

Η επιτυχία του μέτρου αυτού είχε ως αποτέλεσμα να επεκταθεί ταχέως η εγκατάσταση τέτοιων συστημάτων και ήδη τρεις νέες τέτοιες συσκευές έχουν τοποθετηθεί σε ισάριθμα σημεία στη Γαλλική πρωτεύουσα.

Κατασκευασμένες από την εταιρεία Bruitparif, η λειτουργία τους συνίσταται στη βεβαίωση μέσω τεσσάρων μικροφώνων πως το όχημα παράγει ήχο άνω του επιτρεπτού ορίου, οπότε άμεσα δίνει σήμα σε κοντινή φωτογραφική κάμερα η οποία απαθανατίζει τον παραβάτη και το πρόστιμο αποστέλλεται στο σπίτι με αναμνηστική φωτογραφία - όπως ακριβώς και στις παραβάσεις ορίου ταχύτητας.

noise map Parisa
H Bruitparif δημοσιεύει έναν χάρτη θορύβου για την περιοχή του Παρισιού. Όσο πιο κόκκινο, τόσο πιο θορυβώδες, με το μωβ χρώμα να αναλογεί σε θόρυβο άνω των 70 dB

Παράλληλα, η Αγγλικές αρχές ενημερώνουν πως ξεκινά να απλώνεται ένα ανάλογο δίκτυο ηχητικών καμερών και στη Βρετανία, καθώς σε πρώτη φάση ένας απροσδιόριστος αριθμών συσκευών θα στηθούν προκειμένου να δοκιμαστεί η λειτουργία τους στους επόμενους έξι μήνες, πριν αυτές γίνουν επίσημα μέρος του δικτύου παρακολούθησης της χώρας.

Ούτως ή άλλως η Αγγλία είναι η πρωτεύουσα της παρακολούθησης στην Ευρώπη (τουλάχιστον), με τον μεγαλύτερο αριθμό καμερών ασφαλείας ανά κάτοικο, σε αριθμούς που θα έκαναν τον George Orwell να κοκκινίσει από ντροπή.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 03 Σεπτεμβρίου 2019 12:41

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon