.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 30 Ιουλίου 2019 16:38

Ηχητική κάμερα στην Γαλλία κατέγραψε 450 περιπτώσεις οχημάτων με “ελεύθερες” εξατμίσεις … σε μια μέρα!

Τον Ιούνιο είχαμε αναφερθεί στην πρόθεση των βρετανικών αρχών να εντάξουν στα εποπτικά τους μέσα τις λεγόμενες “ηχητικές κάμερες”, δηλαδή συστήματα που εκτός από εικόνα, καταγράφουν επίσης και ένταση ήχου, με σημειακή απεικόνιση της πηγής τους.

Μια ηχητική κάμερα, όταν εντοπίσει υπέρβαση συγκεκριμένων ντεσιμπέλ ενεργοποιείται, τραβάει φωτογραφία και πάνω στην φωτογραφία αυτή, κάνει ένθεση με γραφική αναπαράσταση, του σημείου εκπομπής του ήχου αλλά και της έντασης αυτού.

Κάτι σαν θερμική κάμερα δηλαδή αλλά αντί για βαθμούς κελσίου, στην προκειμένη περίπτωση μετριέται η ένταση του ήχου.

Οι Γάλλοι λοιπόν πρόλαβαν του Άγγλους και ανακοίνωσαν ότι πραγματοποίησαν πιλοτική δοκιμή ηχητικής κάμερας, τοποθετημένης σε κεντρικό δρόμο, σε προάστιο λίγο έξω από το Παρίσι.

Η συγκεκριμένη ηχητική κάμερα ονομάζεται Medusa (Μέδουσα) και στα πλοκάμια της πιάστηκαν ούτε λίγο – ούτε πολύ, 450 οχήματα τα οποία υπερέβησαν το νόμιμο όριο εκπομπής θορύβου από τις εξατμίσεις τους και  όλα αυτά μάλιστα, μέσα σε μόλις μία μέρα δοκιμαστικής χρήση!

Οι γαλλικές αρχές, δεν προχώρησαν σε βεβαίωση κλίσεων για ηχορύπανση στα 450 αυτά οχήματα, ωστόσο δημοσίευσαν τα αποτελέσματα της δοκιμής, απευθύνοντας εμμέσως πλην σαφώς ένα αυστηρό μήνυμα προς όλους τους οδηγούς: “το νου σας… δεν σας βλέπουμε απλώς… σας ακούμε κιόλας!”

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon