.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2019 17:21

Πρόστιμο €64,800 στον Pol Espargaro επειδή οδηγούσε χωρίς δίπλωμα

Ο αναβάτης της ΚΤΜ στο MotoGP έφαγε ένα πρωτοφανές πρόστιμο από Ισπανικό δικαστήριο καθώς συνελήφθη να οδηγεί το αυτοκίνητό του με άκυρο δίπλωμα.

Ο Ισπανός αναβάτης σταμάτησε με το αυτοκίνητό του σε μπλόκο στην περιοχή Granollers λίγο έξω από τη Βαρκελώνη, όπου και αποδείχθηκε πως οδηγούσε χωρίς δίπλωμα.

Ο Espargaro δήλωσε κάτοικος Ανδόρας (από το 2014), δηλαδή του ανεξάρτητου κρατιδίου που βρίσκεται εντός των Ισπανικών συνόρων, και άσκησε έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης, ωστόσο στο δικαστήριο αποδείχθηκε πως το δίπλωμα οδήγησής του είχε ακυρωθεί λόγω πόντων από αρκετές παραβάσεις που είχε κάνει στο παρελθόν.

Μάλιστα στο δικαστήριο προσκομίστηκαν αποδεικτικά πως ο αναβάτης ήταν ενήμερος καθώς οι αρχές της Ανδόρας τον είχαν ειδοποιήσει με επιστολή πως το δίπλωμά του ακυρώθηκε.

Ο ισχυρισμός του πως, ως κάτοχος ξένου διπλώματος, δεν μπορεί να τιμωρηθεί στην Ισπανία κατέπεσε, καθώς ο δικαστής δήλωσε πως αυτό δεν τον κάνει υπεράνω του Νόμου κι έτσι η έφεσή του απορρίφθηκε.

Κατά συνέπεια η τιμωρία του ήταν αναπόφευκτη και μάλιστα ο Ισπανός δικαστής φρόντισε να την κάνει αξέχαστη: €64,800 θα πρέπει να πληρώσει τώρα ο Espargaro, ποσό που μάλλον δε θα τον δυσκολέψει ιδιαίτερα, αλλά παρόλα αυτά συνιστά μια διόλου ευκαταφρόνητη λυπητερή.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2019 17:32

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon