.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2019 12:05

Κάμερες με μικρόφωνα θα καταγράφουν και όσους ηχορυπαίνουν!

Άμεσα πρόκειται να ξεκινήσει η δοκιμή νέων καμερών στην Αγγλία, οι οποίες θα φέρουν μικρόφωνο, προκειμένου να καταγράφονται οι οδηγοί των οποίων τα οχήματα υπερβαίνουν τα επιτρεπόμενα από τον νόμο, όρια θορύβου.  

Αυτό περικλείει τόσο τις μην νόμιμές για χρήση δρόμου εξατμίσεις όσο και το άσκοπο μαρσάρισμα. Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί το συγκεκριμένο σύστημα, είναι απλός: ένα μικρόφωνο καταγράφει συνεχώς την στάθμη των εκπεμπόμενων db στα οχήματα που διέρχονται από συγκεκριμένα σημεία και αν διαπιστωθεί υπέρβαση του νόμιμου ορίου, τότε ενεργοποιούνται κάμερες που καταγράφουν video, φωτογραφία και φυσικά πινακίδα.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν βέβαια είναι πολλά, σε ότι αφορά στο πως θα καταγράφεται ο ήχος, αφού απαιτείται προφανώς είδος μικροφώνουν το οποίο θα καταγράφει πολύ συγκεκριμένη περιοχή στον χώρο και θα παραμένει ανεπηρέαστο από άλλες πηγές θορύβου (π.χ. αέρας / κεραυνοί κ.τ.λ.).

Επίσης, θα πρέπει να γίνεται διαχωρισμός και συγκεκριμενοποίηση με μεγάλη ακρίβεια της πηγής από την οποία εκπέμπεται ο ήχος, καθότι αν βρεθούν δύο οχήματα παράλληλα ή ακόμα περισσότερα σε σειρά, πρέπει να είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστεί το ένα εξ αυτών το οποίο ηχορυπαίνει.

Προφανώς, πρόκειται για μια τεχνολογία παρόμοια με αυτή που μπορείτε να δείτε στο video που επισυνάπτουμε, με τις λεγόμενες “ηχητικές κάμερες”,  οι οποίες αναπαριστούν με χρώμα και σε πραγματικό χρόνο τις πηγές του ήχου. Αναλόγως του χρώματος, καταδεικνύεται και η ένταση του ήχου.

Σε κάθε περίπτωση, οι νέες κάμερες με ενσωματωμένο μικρόφωνο  πρόκειται να δοκιμαστούν πιλοτικά σε διάφορες περιοχές της Αγγλίας για κάποιους μήνες και αν αυτές αποδώσουν σωστά, τότε θα εγκατασταθούν πολύ περισσότερες και θα αρχίσουν να στέλνονται και οι πρώτες… λυπητερές.  

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2019 12:26

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon