Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2019 13:50

H Honda φέρεται να ετοιμάζει φτηνό ηλεκτρικό σκούτερ

Πληροφορίες από τον Ασιατικό Τύπο αναφέρουν πως η Honda σχεδιάζει ένα ηλεκτρικό σκούτερ που θα προσφέρει μια πιο οικονομική εναλλακτική στο PCX Electric.

Η κούρσα για τις νέες γενιές ηλεκτρικών δικύκλων μόλις αρχίζει και είναι μάλλον προφανές πως μια εταιρεία του κύρους και του μεγέθους της Honda δε θα μπορούσε να απουσιάζει. Η αρχή έχει ήδη γίνει με το PCX Electric, ωστόσο η μάλλον αλμυρή τιμή του δεν ενδείκνυται για το αγοραστικό κοινό των Ασιατικών χωρών, όπου ο ανταγωνισμός από τον πακτωλό ηλεκτρικών σκούτερ από την Κίνα και την Ινδία αναμένεται να κάνει πολύ δύσκολη τη ζωή των μεγάλων Ιαπωνικών εργοστασίων.

Σύμφωνα με το TMCblog της Ινδονησίας, η Honda έχει στα χαρτιά ένα νέο ηλεκτρικό σκούτερ το οποίο πιθανότατα θα βασίζεται στην πλατφόρμα κάποιου υπάρχοντος μοντέλου. Οι πιθανότερη εκδοχή αφορά μια ηλεκτρική έκδοση του Beat, ένα σκουτεράκι 110 cc που πωλείται από το 2013 στις χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας και χρησιμοποιεί τον ίδιο αερόψυκτο κινητήρα που γνωρίζουμε στη χώρα μας από το Vision 110.

beat st black orange
To Honda Beat 110, όπως πωλείται στην Ινδονησία ως μοντέλο 2019

Προς το παρόν η συζήτηση αυτή παραμένει σε επίπεδο φημολογίας, με τις πρώτες πληροφορίες να θέλουν το νέο ηλεκτρικό μοντέλο να ντεμπουτάρει στην Ινδονησία μέσα στο 2020. Δεν υπάρχει καμιά αναφορά για το ενδεχόμενο αυτό να εξαχθεί και προς Δυσμάς, αν και δε θα μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, καθώς με τους μηδενικούς ρύπους του ηλεκτροκινητήρα οι τεχνικοί της Honda δε θα δυσκολευτούν και πολύ να το προσαρμόσουν στις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

Πηγή

pcx electric
Honda PCX Electric

Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2019 13:59

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ BIKEIT