.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016 14:16

Παγκόσμια πρωταθλήτρια στο F1 In Schools 2016 η Ελλάδα!

 

Θρίαμβος για την ομάδα Infinite Racing

 

H ομάδα Infinite Racing των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη κέρδισε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα F1 in Schools 2016 κι έγινε η 1η ελληνική ομάδα που κατορθώνει κάτι τέτοιο! Την παρουσίαση του βραβείου έκανε ο ίδιος ο Bernie Ecclestone, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως μέντορας της Infinite Racing είναι ο γνωστός μας και από τους 2 τροχούς Ντίνος Νικολαΐδης, της DNA Filters.

f1 in schools 2016 7

Το F1 in Schools είναι ο μεγαλύτερος διαγωνισμός τεχνολογίας στον κόσμο και ένα από τα πιο ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα για την ενίσχυση του ενδιαφέροντος των μαθητών για τις Φυσικές Επιστήμες, Νέες Τεχνολογίες, Μηχανική και Μαθηματικά (βλέπετε STEM Education).

Στον διαγωνισμό ανταγωνίζονται μαθητικές ομάδες, που πρέπει να σχεδιάσουν και να κατασκευάσουν μια μινιατούρα μονοθέσιου F1 αυτοκινήτου, με το οποίο θα αγωνιστούν ενάντια στις υπόλοιπες ομάδες. Μιλάμε για ένα μονοθέσιο με μήκος 21 cm, το οποίο κινείται με τη βοήθεια ενός κυλίνδρου με πεπιεσμένο αέρα. Τα μονοθέσια αγωνίζονται σε μία «πίστα» 20 μέτρων, καλύπτοντας την απόσταση σε περίπου… 1 δευτερόλεπτο!

Ελληνικός θρίαμβος!

f1 in schools 2016 2

H Infinite Racing είναι η πρώτη ελληνική ομάδα που κερδίζει τον διαγωνισμό στην ιστορία, επικρατώντας επί 38 ακόμα ομάδων, από 23 συνολικά χώρες! Παράλληλα με τον τίτλο η Infinite Racing κέρδισε και μια σειρά ακόμα βραβείων από τα συνολικά 23 του διαγωνισμού, όπως τα: Pressure Challenge Award, Knockout Competition Award και Team Website Award (αξίζει να επισκεφτείτε το site της, για να μείνετε με ανοιχτό το στόμα!). Μία ακόμη ελληνική ομάδα, η Aeolus Racing ήρθε 7η στον διαγωνισμό!

f1 in schools 2016 12

Δεύτερη στον τελικό ήρθε η ομάδα Infinitude από την Αυστραλία, με την γερμανική Endeavour να συμπληρώνει το βάθρο.

Στην τελετή βράβευσης των μαθητών, στο ξενοδοχείο Hyatt Regency στο Austin του Texas, παρευρέθηκαν αντιπρόσωποι ομάδων της F1, οδηγοί και προσωπικότητες των αγώνων. Οι νικητές του διαγωνισμού κέρδισαν υποτροφίες στα διεθνώς αναγνωρισμένα βρετανικά εκπαιδευτικά ιδρύματα City University London και UCL Engineering!

Απονομή από τον Ecclestone & επίσκεψη στην COTA

f1 in schools 2016 3

Παράλληλα, την επομένη της βράβευσης επισκέφτηκαν την πίστα COTA (Circuit of the Americas) όπου είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τον αγώνα F1 που έγινε εκεί.

Ο Χάρης Κάλφας της Infinite Racing δήλωσε μεταξύ άλλων: «Κάναμε ότι ήταν δυνατόν για μία καλή θέση αλλά δεν περιμέναμε να κερδίσουμε! Κλειδί στην επιτυχία μας ήταν η καλή ομαδική δουλειά, και η κατασκευή μας που ήταν άριστη.»

f1 in schools 2016 5

Τα μέλη της ομάδας είναι οι: Κυριάκος Θεοφανίδης (Β' Λυκείου), Χαράλαμπος Κάλφας (Γ' Λυκείου), Βασιλεία Νιαβή (απόφοιτη 2016, φοιτήτρια στο τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ), Στυλιανός Μαυρομάτης (Β' Λυκείου), Αγγελική Σαμαρά (Α' Λυκείου), και υπεύθυνος καθηγητής ο Ιωάννης Νταουντάκης. Μέντορας της ομάδας μηχανολογίας, σχεδιασμού, και αγωνιστικής στρατηγικής, αλλά και κατασκευαστής των αυτοκινήτων είναι ο γνωστός μας από την DNA Filters, Ντίνος Νικολαΐδης, και μέντορας στον τομέα marketing, οργάνωσης portfolio καθώς και προφορικής παρουσίασης, ο Δημήτρης Μαυρομάτης, της εταιρείας Lever

Η απονομή του τίτλου στην Infinite Racing έφερε μαζί και την ευκαιρία για τους Έλληνες μαθητές να αγωνιστούν με ένα McLaren Racing F1 in Schools μονοθέσιο!

f1 in schools 2016 10

Δύο διπλωματούχοι μηχανικοί της McLaren σχεδίασαν το παραπάνω μονοθέσιο, το οποίο είχε και μονάδα Launch Energy Recovery System (LERS). Και η ομάδα της Infinite Racing κατάφερε να κερδίσει ΚΑΙ τον αγώνα ενάντια στους μηχανικούς της McLaren!

Συγχαρητήρια από εμάς στα παιδιά για το επίτευγμα τους, και ευχές για μια ανάλογα επιτυχημένη καριέρα.

Φωτογραφίες

Βίντεο

Δείτε πρώτα ένα επτάλεπτο βίντεο από την βράβευση της ελληνικής ομάδας.

Και κατόπιν, έχουμε και το τρίωρο (!) βίντεο με όλη την εκδήλωση των βραβεύσεων.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016 17:47

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon