Η ιδέα των αγώνων F1 και MotoGP το ίδιο Σαββατοκύριακο σε μια πίστα είναι κάτι που διαφημίζεται εδώ και αρκετά χρόνια και με την Liberty Media, ιδιοκτήτρια της F1, να αποκτά το MotoGP πέρυσι - με την πώληση να εγκρίνεται από την ΕΕ νωρίτερα τον Ιούλιο - έχει υπάρξει αυξημένη συζήτηση για την πιθανότητα υλοποίησης αυτής της ιδέας στο μέλλον.
Σε μια συνέντευξη με το Speedweek, ο Carlos Ezpeleta δεν απορρίπτει την ιδέα, αλλά τονίζει ότι είναι άκρως απαιτητική:
«Όλα αξίζουν να τα δοκιμάσεις μια φορά. Ειδικά όταν πρόκειται να φέρεις το MotoGP σε ένα νέο κοινό-στόχο. Η Formula είναι sold out σε πολλούς χώρους και το MotoGP τα πάει επίσης πολύ καλά, με πολλές sold out εκδηλώσεις. Ταυτόχρονα, δεν μπορούμε να διπλασιάσουμε τη χωρητικότητα επί τόπου, για παράδειγμα, αν φέρουμε και τις δύο αγωνιστικές σειρές σε μία πίστα. Νομίζω ότι έχουμε πολλά να περιμένουμε από την Liberty. Δεν υπάρχει αμφιβολία γι' αυτό - όπως και να γίνει.
Έχουμε μια σημαντικά διαφορετική δημογραφική ομάδα μεταξύ των οπαδών του MotoGP και της Formula 1. Στις λιγότερο ανεπτυγμένες αγορές - δηλαδή, στις πιθανές αγορές - υπάρχει μεγάλη απόκλιση. Πρέπει επίσης να δώσουμε πολύ μεγάλη προσοχή σε αυτό που θέλουν και θα ήθελαν να δουν οι οπαδοί μας. Νομίζω ότι υπάρχει ακόμα δυναμικό ανάπτυξης παντού - είναι σίγουρα κάτι που θα φιλτράρουμε. Έχουμε ήδη αξιολογήσει μερικά πράγματα στο παρελθόν. Υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί, όπως οι αεροφράκτες. Αυτό αφορά την τοποθέτησή τους και την αποσυναρμολόγησή τους μεταξύ των sessions. Αυτό θα μπορούσε να κάνει όλη τη διαδικασία αρκετά περίπλοκη. Αλλά εξακολουθούμε να είμαστε πρόθυμοι να το εξετάσουμε. Είναι σημαντικό, ωστόσο, και οι δύο αγωνιστικές σειρές να παραμείνουν αυθεντικές όπως είναι».










