.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2016 10:55

Ρεπορτάζ - H Harley-Davidson στην Ελλάδα

 

Πριν και μετά την Harley-Davidson Athena

 

 


Του Τάκη Μανιάτη

Ξαφνικά οι Harley-Davidson, εκτός από μοτοσυκλέτες με τεράστια ιστορία χαραγμένη πάνω στα χρωμιομένα μεταλλικά τους μέρη, το απαράμιλλο στυλ και το περιορισμένο κοινό, έγιναν προσιτές σε όλο τον κόσμο, σε αναβάτες ανεξαρτήτως μάρκας μοτοσυκλέτας.
Αναβάτες οι οποίοι μπόρεσαν και πλησίασαν τις Harley-Davidson και τις είδαν από κοντά, τις απόλαυσαν σταματημένες, τις οδήγησαν και δημιούργησαν την άποψη τους γι' αυτές. Και όλοι, είχαν θετική άποψη, καταλαβαίνοντας πως αποτελούν ένα ξεχωριστό τρόπο δίκυκλης μετακίνησης, μοναδικό, που προσθέτει μεν αίγλη, αλλά έχει και ουσία και υπόσταση στην πράξη.

Όλα αυτά, με την έλευση της αντιπροσωπείας της Harley-Davidson Athena, η οποία με τον τρόπο της έφερε τους αναβάτες κοντά στις ιδιαίτερες αυτές μοτοσυκλέτες, διαθέτοντας μόνιμα τα μοντέλα για test ride, διοργανώνοντας ή στηρίζοντας εκδηλώσεις όπως το Mille Miglia, το Harley On Tour, τα ατελείωτα πάρτι, τις αμέτρητες εκδρομές, τις συναυλίες, το HOG Run, και άλλα, σε άριστη συνεργασία πάντα με το Harley Owners Group.

Ο απλός κόσμος, που οδηγούσε άλλης μάρκας μοτοσυκλέτες, μπόρεσε να ενταχθεί στην νοοτροπία της Harley-Davidson και να γίνει αποδεκτός, χωρίς να χρειαστεί να πλακωθεί στα tatoo, στο ανάλογο ντύσιμο ή να οδηγεί Harley-Davidson σώνει και καλά.
Προσπαθούμε να θυμηθούμε πότε είχαμε τόσες Harley-Davidson διαθέσιμες για τεστ, πότε είχαμε πλήρη άποψη για όλα τα μοντέλα της γκάμας, πότε πηγαίναμε σε εκδηλώσεις καλεσμένοι της αντιπροσωπείας, πότε είχαμε την άνεση να περνάμε για καφέ από το κατάστημα και να βλέπουμε φιλικούς ανθρώπους, πότε είχαμε νιώσει την αίσθηση ότι βρισκόμαστε κι εμείς ''μέσα'' σε αυτή την πάλαι ποτέ ''περίεργη'' οικογένεια.

Πριν το 2013 σίγουρα όχι. Μετά κάτι άλλαξε, με την Harley-Davidson Athena, και αποδείχθηκε πως είναι οι άνθρωποι που κάνουν τα πράγματα να συμβαίνουν, και όχι οι μοτοσυκλέτες. Και τα καλά, πρέπει να τα λέμε.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2016 11:02

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon