Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τετάρτη, 02 Νοεμβρίου 2011 12:56

RideIt – Level 2

 

Το επόμενο βήμα

 

 


Για τους μαθητές της σχολής RideIt – Advanded Riding Courses, το επόμενο βήμα ήρθε με την πραγματοποίηση του Level 2. Οι μαθητές που έχουν περάσει από το πρώτο επίπεδο εκμάθησης, το οποίο αφορά στους αναβάτες που θέλουν απλά να κινηθούν σε χωματόδρομους, ήταν έτοιμοι να βελτιώσουν την τεχνική τους.

Το δεύτερο επίπεδο εκπαίδευσης ήταν πιο σκληρό από το πρώτο, και ξεκίνησε, έπειτα από μία σύντομη θεωρεία, στην πράξη. Οι μοτοσυκλέτες χρησιμοποιούσαν όλες χωμάτινα ελαστικά μιας και οι απαιτήσεις του Level 2 σε πρόσφυση είναι περισσότερες. Στον γνωστό χώρο του Τεχνολογικού και Πολιτιστικού πάρκου Λαυρίου, στήθηκε ένας στίβος με κορίνες στον οποίο οι εκπαιδευόμενοι έμαθαν να κοντρολάρουν σωστά τη μοτοσυκλέτα τους, να ελέγχουν το βάρος, να οδηγούν πιο άνετα. Οι ασκήσεις σε κλειστές στροφές και στρίψιμο επιτόπου με αργές ταχύτητες, συνεχίστηκαν με βελτίωση του φρεναρίσματος.
Έπειτα, ακολούθησε βόλτα στα βουνά της Λαυρεωτικής η οποία κατέληξε σε χώρο προπόνησης για μοτοσυκλέτες off road, σε σημεία του οποίου ακολούθησαν νέες ασκήσεις. Δυσκολότερες ανηφόρες και κατηφόρες, εκκινήσεις, βόλτα σε εκτός δρόμου διαδρομές, και πρακτική εξάσκηση όλη μέρα. Η επιστροφή βρήκε τους αναβάτες να εφαρμόζουν όλα τα παραπάνω σε δύσβατα σημεία, και σε ανηφόρες όπου η σωστή πρακτική έκανε τη διαφορά.

Όλοι χαρούμενοι και βελτιωμένοι οδηγικά, ανανέωσαν το ραντεβού για το Level 3 που θα διοργανωθεί σύντομα.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.rideit.gr

Φωτογραφίες


Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube