.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τρίτη, 26 Ιουλίου 2022 10:48

World Ducati Week 2022

80,000 συμμετέχοντες από 84 χώρες και πάνω από 6 εκατομμύρια impressions στα κοινωνικά δίκτυα χρίζουν το 11ο WDW ως το καλύτερο όλων

[Δελτίο Τύπου]

Μετά από απουσία τεσσάρων ετών, η μεγάλη ετήσια γιορτή που φέρνει κοντά τους Ducatisti όλου του κόσμου ολοκληρώθηκε μετά από τρεις μέρες, από 22 ως 24 Ιουλίου 2022, στην πίστα Misano World Circuit “Marco Simoncelli”.

Το πάθος για τη Ducati προσέλκυσε έναν μεγάλο αριθμό επισκεπτών στο Misano, φτάνοντας στον εντυπωσιακό αριθμό των 80,000 στη διάρκεια του τριημέρου, προερχόμενοι από 84 χώρες παρά τις δυσκολίες στις διεθνείς μετακινήσεις που ακόμη ταλανίζουν τον κόσμο.

Κεντρικό πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν τα 235 Ducati Official Clubs που έδωσαν το παρόν και ζωντάνεψαν τον χώρο του International Village που ήταν αφιερωμένος σε αυτά.

WDW2022 PADDOCK 8 UC411839 Mid

Η επιτυχία του World Ducati Week δεν ήταν μόνο φυσική, αλλά και ψηφιακή: στις τρεις μέρες της εκδήλωσης δημιουργήθηκαν πάνω από 6 εκατομμύρια impressions στα κοινωνικά δίκτυα της Ducati.

"Στο World Ducati Week μπορούμε να βιώσουμε τη γιορτή της βαθύτερης καρδιάς της Ducati: δεν πουλάμε απλώς μοτοσυκλέτες, μα σχεδιάζουμε εμπειρίες και αισθήματα με τη μοτοσυκλέτα στο επίκεντρο των φίλων μας,” δήλωσε ο Claudio Domenicali, Ducati CEO. “Όλοι θέλαμε να ξαναβρεθούμε με τους Ducatisti και αυτοί ήρθαν σε τεράστιους αριθμούς, ως συνήθως, από όλον τον κόσμο, παρότι ακόμη ισχύουν ταξιδιωτικοί περιορισμού, έτσι δε μπορούσαμε να υποδεχθούμε κανέναν από την Κίνα, για παράδειγμα.

“Η μεγάλη παρέλαση της Παρασκευής, η τρελή Lenovo Race of Champions, η Rustida στην ευθεία των πιτς, οι χαιρετισμοί των αναβατών στο στάδιο του Misano, οι μουσικές βραδιές, το σόου πυροτεχνημάτων σε συντονισμό με τη μουσική, αυτές είναι κάποιες από τις στιγμές που θα μείνουν χαραγμένες στη μνήμη κάθε ανθρώπου που βρέθηκε στη γιορτή του 2022.

“Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συμμετέχοντες, μα κυρίως το προσωπικό που αποτελείτο κυρίως από εργαζόμενους της Ducati που, όπως πάντα, ήταν εκεί με όλη τους τη δύναμη δουλεύοντας σκληρά για να πραγματοποιήσουν αυτήν την απίστευτη εμπειρία. Ευχαριστώ επίσης όλους στη Ducati Corse και πρωτίστως τους αναβάτες, τους ήρωες του WDW που ήταν διαθέσιμοι και κοντά με όλους τους οπαδούς, και οι οποίοι μας χάρισαν ένα μοναδικό θέαμα όπως ο αγώνας Lenovo Race of Champions.”

WDW2022 LenovoRaceOfChampions 01 UC411620 Mid

Σε αυτόν έλαβαν μέρος 21 αναβάτες της Ducati από MotoGP, Superbike και Supersport, με στάνταρ Panigale V4 S και Panigale V2 που φορούσαν επιπλέον μόνο σλικ λάστιχα και αγωνιστικές εξατμίσεις. Ένα μοναδικό σόου που μόνο η Ducati μπορεί να προσφέρει στους φίλους της, στο οποίο ο Pecco Bagnaia θριάμβευσε γράφοντας και τον ταχύτερο γύρο με 1:35.886, μόνο 2.5 δευτερόλεπτα από τον χρόνο της φετινής Superbike pole position στο Misano. Ο Federico Caricasulo πήρε τη νίκη μεταξύ των αναβατών με Panigale V2.

Πολλοί οπαδοί είδαν τον αγώνα από τις εξέδρες του Misano stands και βοήθησαν πολύ με τις φωνές τους, ενώ δεκάδες χιλιάδες άλλοι θεατές απόλαυσαν το θέαμα από το live streaming στην ιστοσελίδα της Ducati. Και δεν ήταν μόνο αυτό: τουλάχιστον 9 διεθνή τηλεοπτικά κανάλια και υπηρεσίες online streaming μετέδωσαν ζωντανά τον αγώνα στο πρόγραμμά τους, κάνοντας τον Lenovo Race of Champions ένα πραγματικά διεθνή αγώνα. Στην Ιταλία μεταδόθηκε από το κανάλι Sky Sport MotoGP με σχολιασμό από τους Guido Meda και Mauro Sanchini, αλλά και τη συνδρομή του Sandro Donato Grosso από τη σχάρα εκκίνησης.

WDW2022 PARATA 01 UC411844 Mid

Η μοτοσυκλέτες του Lenovo Race of Champions, μοναδικά κομμάτια υπογεγραμμένα με αυτόγραφα των αναβατών και καθεμιά με τα αγωνιστικά χρώματα του αναβάτης της και το όνομά του χαραγμένο με λέιζερ στην τιμονόπλακα, θα είναι διαθέσιμες προς πώληση για τους πιο καλούς και ενθουσιώδεις φίλους της Ducati από όλον τον κόσμο, οι οποίοι θα έχουν πρόσβαση σε μια περιορισμένου χρόνου διαδικτυακή πώληση, πριν δοθεί η δυνατότητα για αγορά ανοικτά σε όλους. Η ιστοσελίδα e-commerce που στήθηκε για αυτό το σπέσιαλ σχέδιο δημιουργήθηκε με τη βοήθεια της Drop E-business & love, μιας από τις κορυφαίες εταιρείες στον χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Τεράστια επιτυχία σημείωσε και το FantaWDW, που επέτρεψε στους φίλους μας να δημιουργήσουν τη δική τους ομάδα αναβατών και να κάνουν προβλέψεις για τους νικητές του Lenovo Race of Champions, καθώς συνολικά η σχετική εφαρμογή είχε πάνω από 18,000 επισκέπτες τις τρεις αυτές μέρες.

WDW2022 RUSTIDA 4 UC411849 Mid

Η παρέλαση των Ducatisti το βράδυ της Παρασκευής παραμένει ως ένα από τα πιο αξιομνημόνευτα σημεία του WDW. Ήταν η μεγαλύτερη παρέλαση που έγινε ποτέ και ο τεράστιος αριθμός μοτοσυκλετών γέμισε την πίστα και στη συνέχεια παρήλασε κατά μήκος της ακτής προς την πόλη Riccione, όπου γινόταν το Scrambler Beach Party με τις μουσικές του Benny Benassi. Στην κεφαλή του “Μεγάλου Κόκκινου Φιδιού” ήταν ο was Claudio Domenicali με αναβάτες MotoGP και Superbike, τις αρχές και τη διοίκηση της Ducati.

Το Σάββατο βράδυ ωστόσο, η μεγάλη ευθεία των πιτς στο Misano μεταμορφώθηκε στο μπάρμπεκιου Rustida, το οποίο φέτος εμπλουτίστηκε από μια ειδική συνταγή του σεφ Riccardo Monco από το εστιατόριο με τρία αστέρια Michelin, Enoteca Pinchiorri. Αμέσως μετά, σε μια μεγάλη σκηνή στο Santamonica Municipal Stadium του Misano όλοι οι αναβάτες που συμμετείχαν στο WDW χαιρέτησαν το κοινό, περιγράφοντας με ενθουσιασμό πώς έζησαν τον Lenovo Race of Champions και τι σημαίνει γι΄αυτούς να είναι Ducatisti. Η βραδιά έκλεισε με μουσικές από τον DJ Meduza και ένα απίστευτο σόου πυροτεχνημάτων.

WDW2022 SATURDAY NIGH SHOW 2 UC411853 Mid

Η Ducati με χαρά επιβεβαιώνει πως μέρος από τις συνεισφορές που ζητήθηκαν από τους επισκέπτες για τη χρήση κράνους και εξοπλισμού μέσα στο paddock θα δοθεί ως δωρεά στην Casa delle Donne of Bologna, μια ένωση γυναικών και κέντρο κατά της βίας αφοσιωμένο στην καταπολέμηση κάθε μορφής έμφυλης βίας.

Βασικοί αριθμοί της World Ducati Week 2022:

  • 5,805 γύροι στην πίστα από όλες τις μοτοσυκλέτες και αυτοκίνητα στο τριήμερο
  • 51,000 φωτογραφίες και 60 ώρες υλικό βίντεο από τους επίσημους φωτογράφους της Ducati
  • 84 έθνη εκπροσωπήθηκαν από επισκέπτες
  • 235 Ducati Official Clubs έδωσαν το παρόν
  • 30 παγκόσμιοι τίτλοι από τους αναβάτες που συμμετείχαν στο WDW
  • 15 Panigale V4 S και 6 Panigale V2 με ειδικούς χρωματισμούς
  • 33 λεπτά χρειάστηκε το τρενάκι των μοτοσυκλετών Ducati για να βγουν από την πίστα και να σχηματίσουν την παρέλαση προς τη Riccione
  • 1,244 εμπειρίες είχαν την ευκαιρία να βιώσουν οι Ducatisti σε τρεις μέρες στην πίστα, στον δρόμο και εκτός δρόμου
  • 600 προσομοιώσεις με την Panigale V4 R και την Panigale V2 Bayliss 1st Championship 20th Anniversary
  • 4,320 δερμάτινες φόρμες δοκιμάστηκαν με εικονική προσομοίωση
  • 45 Ducati Talks σε 5 διαφορετικές σκηνές
  • 102 “απόφοιτοι μηχανικοί” από τους συμμετέχοντες στη Monta Smonta
  • 1 γάμος παρουσία του Paolo Ciabatti και 1 πρόταση γάμου στο WDW2022
  • 22 ώρες μουσικής από τους Djs και τους καλλιτέχνες που έδωσαν το παρόν στο paddock και τις βραδινές εκδηλώσεις
  • 548 εργάτες της Ducati συμμετείχαν στην εκδήλωση
  • 9 διεθνή τηλεοπτικά κανάλια και υπηρεσίες online streaming κάλυψαν ζωντανά τον Lenovo Race of Champions
  • 56 διευθυντές και μάνατζερς από το Borgo Panigale και θυγατρικές της Ducati από όλον τον κόσμο έψησαν και σέρβιραν στο παραδοσιακό μπάρμπεκιου Rustida

WDW2022 PADDOCK 3 UC411834 Mid

Οι ψηφιακοί αριθμοί του World Ducati Week 2022:

  • 552,000 page views στην ιστοσελίδα της Ducati για το WDW από τη στιγμή που άνοιξε η διάθεση των εισητηρίων
  • Πάνω από 6 εκατομμύρια impressions στα κοινωνικά δίκτυα της Ducati
  • Πάνω από 18,000 προσβάσεις στην εφαρμογή FantaWDW
  • Περισσότεροι από 150,000 θεατές συνδεδεμένοι στη ζωντανή μετάδοση του Lenovo Race of Champions από το κανάλι της Ducati στο YouTube και τη σελίδα MotoGP στο Facebook.
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon