.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παρασκευή, 01 Φεβρουαρίου 2019 14:31

Ρεπορτάζ - Κωνσταντίνος Μητσάκης – Παρουσίαση του ταξιδιού “Δρόμος Ειρήνης 2018”

Μια εκδήλωση που μας “ταξίδεψε”

Στον φιλόξενο χώρο της Andeli Motouring παραβρεθήκαμε το βράδυ της 28ης Ιανουαρίου, προκειμένου να παρακολουθήσουμε την παρουσίαση του ταξιδιωτικού “Δρόμος Ειρήνης 2018: Αρχαία Ολυμπία - Χιροσίμα”, που πραγματοποίησε ο γνωστός σε όλους μας ταξιδευτής, Κωνσταντίνος Μητσάκης.

Το ταξίδι πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2018,  σε ένα διάστημα 55 ημερών, μέσα στο οποίο καλύφθηκαν 16.600 χιλιόμετρα. Ο Κωνσταντίνος Μητσάκης διέσχισε με την Honda CRF250 Rally περιοχές σε Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία, Μολδαβία, Ουκρανία, Ρωσία-Σιβηρία, Μογγολία, Νότια Κορέα και Ιαπωνία.

Αφετηρία του ήταν η Αρχαία Ολυμπία και τελικός προορισμός η Χιροσίμα της Ιαπωνίας, με τις δύο αυτές πόλεις να μην έχουν επιλεχθεί φυσικά τυχαία.

Ο Κωνσταντίνος Μητσάκης, στα πλαίσια συμπλήρωσης των 73 ετών από την ρίψη της ατομικής βόμβας στην μαρτυρική ιαπωνική πόλη, θέλησε να μεταφέρει συμβολικά δώρα και να αποτελέσει “αγγελιοφόρο”  της  συναδέλφωσης,  της  φιλίας και  της αλληλεγγύης, “συνδέοντας” τις δύο αυτές πόλεις  με το πανανθρώπινο και οικουμενικό μήνυμα της ειρήνης.

mits adel 2

Η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη και σύντομα ο χώρος εκδηλώσεων την Andeli Mototouring είχε γεμίσει από μοτοσικλετιστές και –όχι μόνο- που ήθελαν να πάρουν μια γεύση από το εκπληκτικό αυτό ταξίδι.

mits adel 1

Ο Κωνσταντίνος Μητσάκης, ο οποίος πέραν της ιδιότητας του ταξιδευτή, είναι επίσης δεινός φωτογράφος αλλά και κινηματογραφιστής, είχε ετοιμάσει μια πολύ όμορφη και πληρέστατη παρουσίαση με πολύ πλούσιο υλικό, χωρισμένη σε επτά μέρη.

mits adel 4

Οι φωτογραφίες και τα video, άρχισαν να προβάλλονται στις οθόνες του χώρου και μπορεί όπως λέγεται κάθε ένα από αυτά τα αρχεία να αξίζει χίλιες λέξεις, ωστόσο τα σχόλια και οι περιγραφές του Κωνσταντίνου Μητσάκη, προσέθεταν πολλά στην όλη εμπειρία.

mits adel 3

Μέρη μακρινά, τοπία πανέμορφα αλλά και διαφορετικά από ότι έχουμε συνηθίσει, ατελείωτοι δρόμοι, λαοί και κουλτούρες, μνημεία και ιστορία, όλα αυτά εκτυλίχθηκαν μπροστά στα μάτια μας, σε μια εξαιρετική και περιεκτικότατη παρουσίαση του ταξιδιού.

Για λίγη ώρα, ταξιδέψαμε και εμείς νοητά, μαζί με τον Κωνσταντίνο Μητσάκη και για αυτό τον λόγο τον ευχαριστούμε, για τις όμορφες στιγμές που μας χάρισε!  

Το ταξιδιωτικό “Δρόμος Ειρήνης 2018: Αρχαία Ολυμπία – Χιροσίμα” συμπεριλαμβάνεται  στην ενότητα των ταξιδιωτικών του Bikeit και μπορείτε να το βρείτε, χωρισμένο σε επτά μέρη στους συνδέσμους που ακολουθούν.

Πρώτο μέρος 
Δεύτερο μέρος 
Τρίτο μέρος 
Τέταρτο μέρος 
Πέμπτο μέρος 
Έκτο μέρος
Έβδομο μέρος  



Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 01 Φεβρουαρίου 2019 14:51

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon