.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2018 10:21

Φορείς κλασικών οχημάτων - Φάκελος με προτάσεις στο Υπουργείο Μεταφορών

 

Τι προτείνουν για την κυκλοφορία των ιστορικών οχημάτων

Μετά από το περιβόητο πλέον ΦΕΚ 3641, το οποίο εκδόθηκε τον Οκτώβριο του  2017 και δημιούργησε πολύ μεγάλη αναστάτωση  στους φίλους των ιστορικών / κλασικών οχημάτων, αφού επί της ουσίας σχεδόν καθιστούσε απαγορευτική  την κατοχή και συντήρηση τους, φορείς του χώρου (Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδας ΟΜΑΕ,  Ελληνική Ομοσπονδία Φίλων Παλαιού Αυτοκινήτου και Μοτοσικλέτας ΕΟΦΙΛΠΑ,  Ελληνική Ομοσπονδία Οχημάτων Εποχής ΕΟΟΕ, Αθλητική Μοτοσικλετιστική Ομοσπονδία Ελλάδας ΑΜΟΤΟΕ), συναντήθηκαν στις 18 Ιανουαρίου 2018, προκειμένου να βρουν λύσεις στο θέμα.

Καρπός της συνάντησης τους αποτέλεσε ένας φάκελος προτάσεων ο οποίος και κατατέθηκε στο υπουργείο Μεταφορών, με στόχο αυτός να αποτελέσει την βάση πάνω στην οποία θα γίνει ένας εποικοδομητικός διάλογος, προκειμένου να λυθούν τα όποια θέματα έχουν προκύψει.

Μεταξύ άλλων, στις προτάσεις που έχουν καταθέσει οι ομοσπονδίες κλασικών και ιστορικών οχημάτων, συμπεριλαμβάνονται οι εξής:

-Ελεύθερη κίνηση των Ιστορικών αυτοκινήτων τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες.

-Τέσσερις ημέρες το μήνα κίνησης για συντήρηση και επισκευή - συγκεκριμένα την πρώτη, δεύτερη, τρίτη και τέταρτη ημέρα Τετάρτη έκαστου μήνα.

-Κυκλοφορία χωρίς περιορισμούς κίνησης εντός της Περιφέρειας.

Οι φορείς και οι ομοσπονδίες, αναμένουν τώρα την πρόσκληση του υπουργείου προκειμένου, μέσα πάντα στα πλαίσια μια καλής συνεργασίας, να διευθετηθούν τα καίρια ζητήματα, που απειλούν επί της ουσίας με “αφανισμό” τα κλασικά και ιστορικά οχήματα από την χώρας μας.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2018 11:32

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon