.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δευτέρα, 09 Οκτωβρίου 2017 12:10

Ρεπορτάζ - Μία μέρα με τον Tim Coleman

 

Beta Day στην Πάρνηθα

 

Του Τάκη Μανιάτη

Ο Tim Coleman βρέθηκε στην Ελλάδα καλεσμένος της The Fuoristrada Co, της ελληνικής αντιπροσωπείας της BETA. Και φυσικά δεν χάσαμε την ευκαιρία να οδηγήσουμε μαζί του, σε μία αμιγώς Beta Day στην Πάρνηθα.

Αν τον δεις με πουκαμισάκι, βερμούδα και σαγιονάρα δίχαλο, μάλλον δεν θα του δώσεις βόλτα το μηχανάκι. Νομίζεις ότι είναι ένας τουρίστας από αυτούς που νοικιάζουν scooter σε νησί, τους κολλάει το γκάζι με το που βρεθούν στη σέλα, και καρφώνονται στην πρώτη κολώνα.

Αλλά μόλις ο αδύνατος Tim βρεθεί στην σέλα του αγαπημένου του BETA RR 300, σου πετάγονται τα μάτια από αυτά που κάνει!  

Μέρος από τα κόλπα που βλέπετε και στο άνω βίντεο είχαμε την απορία να δούμε στην βόλτα που διοργανώθηκε για τους κατόχους BETA, στην Πάρνηθα, με επίσημο καλεσμένο τον Tim Coleman, ο οποίος μόλις είχε φτάσει από την Τουρκία, όπου συμμετείχε στον αγώνα RedBull Sea to Sky.

Απλός, χαλαρός, προσιτός, γελαστός. Ένας τυπικός Αυστραλός, χαρούμενος και έτοιμος να δώσει συμβουλές από την πρώτη στιγμή. Με αέρινο στυλ, με άριστο κοντρόλ και ισορροπία που τις περισσότερες φορές φαινόταν σαν να τον κρατάει κάποιο αόρατο χέρι.

Η διαδρομή που διανύσαμε στις παρυφές της Πάρνηθας, στα γνωστά μονοπάτια που πολλοί αναβάτες βολτάρουν τα σαββατοκύριακα, είχε διαφορετικό χαρακτήρα.

Να δούμε τον τρελό, να κάνει τα μαγικά του. Enduro φυσικά δεν θα το λέγαμε, με 30 αναβάτες παρέα, και σκόνη, αλλά άλλωστε δεν ήταν αυτός ο λόγος. Στην πρώτη αντιπυρική που σταματήσαμε, ο Tim Coleman άρχισε να παίζει με το BETA του κάνοντας τελείως κάθετες σούζες, στρίβοντας έτσι, κάνοντας endo και συνεχίζοντας με απότομη σούζα μετά.

Η τεχνική του δεν άργησε να φανεί, αφού στην συνέχεια της βόλτας, μας έδειξε πόσο εύκολα μπορούν να γίνουν τα ανεβάσματα σε απρόσιτα κάθετα σημεία, χωρίς φόρα. Το σημαντικό σε αυτό, είναι πως, οι περισσότεροι αναβάτες που ήμασταν μπροστά, δεν θα σκεφτόμασταν καν να ανέβουμε στα σημεία που ανέβαινε, ούτε καν στα περάσματα από νεροφαγώματα, χωρίς μήκος για φόρα, ούτε για προσγείωση.

Έχουμε δει άλλωστε σε εκπληκτικά video που ανεβάζει στο κανάλι του στο Youtube, να περνάει κορμούς με απίστευτη άνεση, με την μία ρόδα, να κάνει endo με χιλιόμετρα και να στρίβει 180 μοίρες και να ακουμπάει τον πίσω τροχό σε κορμό. Ή, να γυρνάει την μοτοσυκλέτα 360 μοίρες, με τις μισές να γίνονται με endo, και τις άλλες μισές με σούζα.

Ο τύπος έδειξε απλά ότι το enduro μπορεί να γίνει ένα αρκετά διασκεδαστικό μηχανοκίνητο sport, αν έχεις την διάθεση να ασχοληθείς με αργές ταχύτητες, κοντρόλ, και απότομα ανεβάσματα. Βρήκαμε νέο παιχνίδι!

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017 13:19

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon