.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πέμπτη, 08 Ιουνίου 2017 16:03

Ρεπορτάζ - 1η Παρουσίαση KYMCO AK 550 στην Ελλάδα

 

Η ναυαρχίδα είναι εδώ

 

Του Θοδωρή Ξύδη

Φωτογραφίες: Τάκης Μανιάτης

Βρεθήκαμε στις υπερσύγχρονες και άκρως εντυπωσιακές εγκαταστάσεις του οινοποιείου Παπαγιαννάκος στο Μαρκόπουλο Αττικής, όπου οι άνθρωποι της KYMCO, η ελληνική αντιπροσωπεία Mototrend S.A. πραγματοποίησε την παρουσίαση επί ελληνικού εδάφους της νέας τους ναυαρχίδας, AK 550.

Οι παρουσιάσεις-αποστολές στο εξωτερικό είναι ένα από τα καλύτερα κομμάτια της δουλειάς του συντάκτη μοτοσυκλέτας. Αλλά καλό είναι να βλέπουμε και παρουσιάσεις εδώ στα δικά μας μέρη, ειδικά από τη στιγμή που έχουν οργανωθεί τόσο καλά ώστε να μην έχουν να ζηλέψουν κάτι από εκείνες του εξωτερικού.

Ο χώρος που φιλοξένησε την υψηλού επιπέδου παρουσίαση, το οινοποιείο Παπαγιαννάκος, είναι ένας χώρος που αξίζει να επισκεφτεί κανείς, ειδικά αν είναι λάτρης του καλού κρασιού αλλά και της αρχιτεκτονικής!

Οι ιδιαίτερα φιλόξενοι άνθρωποι του οινοποιείου μας περιποιήθηκαν με το παραπάνω αφού πέρα από την ξενάγηση στο εντυπωσιακό και ιδιαίτερα καλόγουστο κτίριο των κεντρικών εγκαταστάσεων μας έκαναν μαθήματα γευστικής δοκιμής -κάτι που μπορούν να κάνουν όλοι όσοι επισκεφτούν το οινοποιείο -μας έδωσαν να δοκιμάσουμε από τα υπέροχα κρασιά τους, ενώ δεν παρέλειψαν να μας ενημερώσουν και για το βραβείο αρχιτεκτονικής που έχει κέρδισε το οινοποιείο το 2008 και φυσικά για τα δεκάδες βραβεία που έχουν κερδίσει τα κρασιά τους σε σύντομο μάλιστα χρονικό διάστημα.

Εξαιρετικό το οινοποιείο, αλλά στο ίδιο επίπεδο ήταν και η υπόλοιπη οργάνωση της ελληνικής αντιπροσωπείας για αυτή την πρώτη επαφή με το AK 550. Όπως καταλαβαίνετε το νέο maxi scooter της KYMCO έρχεται μεμιάς για να τοποθετηθεί στην κορυφή τη γκάμας και να κολλήσει παράλληλα τον ανταγωνισμό στα σχοινιά και αυτό είναι κάτι που οι άνθρωποι της ελληνικής αντιπροσωπείας ήθελαν να το κάνουν ξεκάθαρο. Γι αυτό και επέλεξαν μία διαδρομή που εξομοίωνε σχεδόν σε απόλυτο βαθμό τις συνθήκες που θα συναντήσει ο Έλληνας αναβάτης -να και ένα ακόμη από τα καλά της παρουσίασης επί ελληνικού εδάφους- καθώς στα 100 περίπου χιλιόμετρα που διανύσαμε, από το οινοποιείο μέχρι το Λαύριο και πίσω, περάσαμε από παντού: από δρόμους με την γνωστή, σχεδόν μηδενική αστική πρόσφυση, από “σπασμένο” επαρχιακό δρόμο γεμάτο μπαλώματα λακκούβες και ανάποδες κλίσεις στις στροφές, μέχρι αυτοκινητόδρομο με καλής ποιότητας άσφαλτο που μας επέτρεψε να ανοίξουμε το γκάζι τέρμα, όπως ακριβώς κάναμε και με την κάτω γνάθο μας από αυτά που είδαμε να κάνει το AK 550...

Σε αυτή την πρώτη καλή επαφή που είχαμε με την ναυαρχίδα της KYMCO τον δικό του ρόλο έπαιξε και ο απρόβλεπτος καιρός που έβαλε την δική του πινελιά στην αξιολόγηση του νέου μοντέλου της ταϊβανέζικης εταιρίας βρέχοντας κατά τόπους την άσφαλτο αλλά και εμάς τους ίδιους.

Αν πούμε ότι δεν μείναμε εντυπωσιασμένοι από τη νέα κορυφαία πρόταση της KYMCO θα πούμε ψέμματα. Περισσότερα όμως για το AK 550 και τις εκπλήξεις που επιφυλάσσει για τον αναβάτη και για τον ανταγωνισμό του θα σας πούμε σύντομα. Μείνετε συντονισμένοι!

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 08 Ιουνίου 2017 16:06

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon