Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τετάρτη, 07 Δεκεμβρίου 2016 13:39

Honda - Παρουσιάζει ρομποτική μοτοσυκλέτα!

 

Στο σαλόνι ηλεκτρονικών CES, στις 5/1/2017

 

H Honda ανακοίνωσε πως μεταξύ άλλων, θα παρουσιάσει μια ρομποτική μοτοσυκλέτα στο σαλόνι Consumer Electronics Show 2017, που λαμβάνει χώρα στο Las Vegas, 5-8 Ιανουαρίου.

Το δελτίο τύπου της ιαπωνικής φίρμας κάνει εκτενή αναφορά σε concepts πάνω στην αστική κινητικότητα, την τεχνητή νοημοσύνη και τη ρομποτική, με την ρομποτική μοτοσυκλέτα να αναφέρεται στην τελευταία μόλις παράγραφο, με λακωνικό τρόπο, ενώ δεν έχουμε ούτε σκίτσο, ούτε φωτογραφία να συνοδεύει την ανακοίνωση.

Το μοτίβο του περίπτερου της Honda για το CES 2017 θα ονομάζεται Cooperative Mobility Ecosystem, ήτοι συνεργατικό οικοσύστημα κινητικότητας -ή κάτι παρόμοιο.

Εκεί, η Honda θα εκθέσει διαδραστικά concepts που θα δείχνουν τον δρόμο για μελλοντικές τεχνολογικές λύσεις που θα μεταμορφώσουν την εμπειρία της κινητικότητας.

Ανάμεσα στα εκθέματα θα βρίσκεται και το NeuV, το αυτοκινητάκι της φωτογραφίας, που είναι ένα αυτοματοποιημένο conccept EV όχημα, εξοπλισμένο με τεχνητή νοημοσύνη, που η Honda ονομάζει “emotion engine”, δηλαδή γεννήτρια συναισθημάτων (γκουχ, γκουχ).

Στο σαλόνι η Honda θα ανακοινώσει νέες πρωτοβουλίες με νεοσύστατες επιχειρήσεις (startup companies), και παγκόσμιες μπράντες, με σκοπό τη δημιουργία μιας “πιο παραγωγικής και ευχάριστης εμπειρίας κινητικότητας”.

Στην τελευταία παράγραφο λοιπόν του δελτίου τύπου, διαβάζουμε αυτό που μας ενδιαφέρει, πως στις 5 Ιανουαρίου του 2017, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Honda R&D Yoshiyuki Matsumoto θα εκφωνήσει λόγο, και θα παρουσιάσει μια concept μοτοσυκλέτα που θα φέρει μια εφαρμογή της ρομποτική τεχνολογίας της Honda.

Περισσότερα ΕΔΩ.

Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 07 Δεκεμβρίου 2016 17:18

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube