.
Κατηγορία Suzuki
Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2022 08:35

Test - Suzuki V-Strom 650 XT 2021

Άσπαστο, άθραυστο, εμπορικότατο!

Μιλώντας για το V-Strom 650 της Suzuki, μόνο καλά σχόλια μπορείς να πεις. Είναι άσπαστη, άθραυστη, αειθαλής, εμπορικότατη, από τις πιο εμπορικές μοτοσυκλέτες που μπορείς να βρεις στην αγορά. Και όχι τυχαία.

20211114_110418-web.jpgBest Seller εικοσαετίας
Η Suzuki V-Strom 650 XT είναι η μοτοσυκλέτα την οποία συναντάς πιο συχνά στους δρόμους, μιας και το όνομα της αφορά στο πιο καλοπουλημένο μοντέλο της Suzuki - πάνω από 20.000 τεμάχια έχουν πουληθεί στην χώρα μας, από το 2004 που κυκλοφόρησε.
Έτσι, η δοκιμή της, είναι μία επανάληψη σε αξίες που γνωρίζεις, σε λειτουργίες που παραμένουν σταθερές στα χρόνια, σε δοκιμασμένες συνταγές που έχουν πετύχει, έχουν αξιολογηθεί, έχουν εκτιμηθεί, και συνεχίζουν να είναι δίπλα μας ακόμη. Ένα φόρος τιμής θα λέγαμε, μιας και κάθε φορά που την κρίνεις, η τεχνολογία έχει προχωρήσει, νέα μοντέλα έχουν προστεθεί, έχουν διαμορφωθεί αλλιώς οι κατηγορίες με νέους "παίκτες", έχουν αλλάξει τα οικονομικά στοιχεία των αναβατών αλλά και της χώρας, έρχονται ιοί και πόλεμοι, αλλά το V-Strom εκεί, σταθερή αξία!
Ουσιαστικά, πρόκειται για μία μοτοσυκλέτα θρύλο, η οποία από την έλευση της στην αγορά, το 2004, άλλαξε την κατηγορία των μεσαίων on/off, και εκθρόνισε μοτοσυκλέτες που βρίσκονταν στον θρόνο από το 1984, όπως για παράδειγμα, το Honda Transalp. Το V-Strom έφερε στην αγορά ότι χρειαζόταν εκείνη την εποχή: Αλουμινένιο περιμετρικό πλαίσιο δύο δοκών, δικύλινδρο διάταξης V κινητήρα με απόδοση 65 ίππων - το Transalp είχε 20 λιγότερους! Άνεση για δύο επιβαίνοντες, μεγάλη σέλα και χώρους, πολύ καλές αναρτήσεις και φρένα για την εποχή, με διαστάσεις που το έκαναν να δείχνει 1000άρι, και δυνατότητες για καθημερινή μετακίνηση, έως και για διαδρομές που καλύπτουν ακόμη και για ταξίδι γύρω από την Ευρώπη.
Ήταν ακριβώς ότι χρειαζόμουν κι εγώ, στην φάση που ήμουν τότε, και έπειτα από ένα ταξίδι με την πρώτη δημοσιογραφική μοτοσυκλέτα που δόθηκε στα περιοδικά, με απολαυστική οδήγηση σε επαρχιακούς και εθνική, και την απίστευτη κατανάλωση των τεσσάρων περίπου λίτρων στα 100 χιλιόμετρα - με χαλαρούς ρυθμούς, την απέκτησα, το 2004. Με κάλυπτε σε όλα, ήταν οικονομική στην συντήρηση, αξιόπιστη, ''σκυλί'' για κάθε ανάγκη, και με υψηλή μεταπωλητική αξία. Σπίτι - δουλειά, βόλτες καθημερινά, νησιά, εθνική οδό, διακοπές, τα πάντα. Και μόλις την έβαλα αγγελία, εξαφανίστηκε σε χρόνο dt και κάπου θα αλωνίζει σίγουρα ακόμη. Αναβάτες που την είχαν, όπως και εγώ, λένε πως άνετα μπορείς να αγοράσεις μεταχειρισμένη V-Strom 650 ακόμη και με 100.000 χιλιόμετρα στο κοντέρ, χωρίς να το πολυσκεφτείς.
A15A6237-web.jpg

Αντοχή στο χρόνο
Είναι κατασκευασμένη στην Ιαπωνία, και αυτό, φαίνεται, τόσο στην αξιοπιστία του κινητήρα και την ραφιναρισμένη λειτουργία του, όσο και στην ποιότητα κατασκευής των περιφερειακών.
Εξωτερικά έχουμε τον ίδιο κινητήρα από το 2004 που πρωτοεμφανίστηκε η μοτοσυκλέτα, όμως, στο πέρασμα των χρόνων, υπέστη πολλές αλλαγές. Από το ένα μπουζί ανά κύλινδρο, πήγε στα δύο μπουζί λίγα χρόνια μετά την παρουσίαση του, ενώ στο τελευταίο μοντέλο, αν και ο κινητήρας του V-Strom 650 ΧΤ αναφέρεται ως ο ίδιος με αυτόν της προηγούμενης γενιάς, στο εσωτερικό του έχουν εφαρμοστεί περισσότερες από 60 αλλαγές. Νέα έμβολα με ειδική αντιτριβική επίστρωση αντοχής, νέος εκκεντροφόρος εξαγωγής για ενίσχυση της δύναμης στις μεσαίες στροφές, η επανατοποθέτηση των δύο μπουζί ανά κύλινδρο πιο ''μέσα στον θάλαμο καύσης, καθώς και η επανασχεδίαση τμημάτων που αφορούν στον ψεκασμό.
Επιπρόσθετα, νέα είναι και η σχεδίαση της εξάτμισης, στην οποία το ελαφρύτερο τελικό είναι πιο χαμηλά τοποθετημένο, ώστε να βελτιωθεί το κέντρο βάρους της μοτοσυκλέτας.
Διατηρεί την ίδια αρχιτεκτονική, και είναι συμβατός με τις προδιαγραφές Euro5, ενώ συνεχίζει την καριέρα του βελτιωμένος στα σημεία, για μεγαλύτερη αξιοπιστία, χαμηλότερη κατανάλωση και πιο πολιτισμένη λειτουργία.
Στην τελευταία ανανέωση του V-Strom 650, το 2017, άλλαξε και το μπροστινό τμήμα του fering, και θα μπορούσες εύκολα να πεις ότι είναι παρόμοιο οπτικά με το V-Strom 250 (το οποίο πλέον δεν εισάγεται στη χώρα μας ελέω προδιαγραφών), με ενιαία σχεδίαση για όλη την σειρά V-Strom, από το 250 έως το 1050, με μικρές διαφορές. Θα λέγαμε μάλιστα πως το στενό μπροστινό τμήμα του νέου - τελευταίου V-Strom 650 XT και φυσικά ο κίτρινος χρωματισμός το κάνει να δείχνει και αρκετά πιο adventure. Άλλωστε, αναγράφει στα πλαστικά του fering ''Sports Adventure Tourer'' σε νέα χρώματα αυτοκόλλητων, και σε αυτή την κατηγορία το κατατάσσει η Suzuki, αφού δεν μπορεί κάποιος να περιμένει από ένα V-Strom 650 επιδόσεις και χάρες μία πραγματικής off road adventure.
Περιμένει όμως πολυχρηστικότητα και ευκολία οδήγησης σε κάθε διαδρομή, κάτι που κάνει το V-Strom 650 XT να ξεχωρίζει.
A15A6333-web.jpg

Εκτός και εντός δρόμου
Η έκδοση XT που συνοδεύει το όνομα του μοντέλου διαφοροποιείται επιπρόσθετα στα κάγκελα προστασίας, στην πλαστική ''μισή'' ποδιά προστασίας του κινητήρα, στους πανέμορφους χρυσαφί ακτινωτούς τροχούς με τις ακτίνες πλεγμένες σε στεφάνι στο μέσον του πλάτους, με tubeless ελαστικά μεικτής χρήσης της Bridgestone Battlax Adventure. Ένας συνδυασμός ικανός να αυξήσει τις δυνατότητες οδήγησης σε εκτός δρόμου διαδρομές και ουσιαστικά να διαφοροποιήσει την XT έκδοση από την απλή, αλλά και από μία μοτοσυκλέτα naked ή street.
Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως η έκδοση XT, θα κινηθεί σε χωματόδρομους με λιγότερες παραχωρήσεις από την έκδοση με τους αλουμινένιους τροχούς, το ''εκτός δρόμου'' σημαίνει πως έχεις την δυνατότητα να κινηθείς σε μία παραλία, σε έναν βατό χωματόδρομο, να διασχίσεις μία off road διαδρομή με αξιώσεις, χωρίς όμως να απαιτείς να κάνει πράγματα που θα έκαναν οι καθεαυτού off road μοτοσυκλέτες. Με αλλαγή ελαστικών με ''τακουνάτα'', οι δυνατότητες του V-Strom 650 XT αυξάνονται μέσα σε λογικά πάντα πλαίσια, και θα σας πάει με άνεση και ευκολία σε βατές χωμάτινες διαδρομές.
Είναι μία στιβαρή μοτοσυκλέτα με περιμετρικό πλαίσιο αλουμινίου δύο δοκών, με σφικτές αναρτήσεις με ασφάλτινο κυρίως προσανατολισμό, ένα σύνολο που αποδίδει εξαιρετικά σε καλό οδόστρωμα και δρόμους χωρίς λακκούβες. Ένα σύνολο που δείχνει ότι σε επαρχιακούς δρόμους με χαλασμένο και γλιστερό οδόστρωμα σε κάνει στην αρχή να πιστέψεις ότι δεν δίνει όση πληροφόρηση θα ήθελες, αλλά με το πέρασμα της ώρας και των χιλιομέτρων, σε κερδίζει και τελικά την εμπιστεύεσαι. Μπορείς να αυξήσεις ρυθμό οδηγώντας το, αλλά διατηρεί μία ασάφεια κατά την οδήγηση σε γλιστερό οδόστρωμα, λόγω σφιχτής λειτουργίας των αναρτήσεων.
Η συμπεριφορά του παραμένει ουδέτερη σε κάθε περίπτωση, όπως και στα προηγούμενα μοντέλα, όμως το τελευταίο μοντέλο είναι πιο πρόθυμο στην αλλαγή κατεύθυνσης, και πιο εύκολο στην είσοδο της στροφής. Έχεις καλύτερη αίσθηση από το μπροστινό σύστημα και μπορείς να το οδηγάς σε αργές συνθήκες ή εναλλασσόμενες στροφές με περισσότερη ευκολία και λιγότερη δύναμη.
Η προστασία από τον αέρα είναι τόσο - όσο, για να βολεύει σε καθημερινή χρήση και σε ταξίδια, με την ζελατίνα να είναι σταθερή και να μην ρυθμίζει καθ' ύψος. Προστατεύει καλά, αλλά για μέγιστη προστασία σε ταξίδια, θα προτιμηθεί η τοποθέτηση μίας after market μεγαλύτερης.
A15A6351-web.jpg

Διαχρονικότητα στην κατασκευή
Είναι μία μοτοσυκλέτα φτιαγμένη για να εξυπηρετεί με άνεση δύο επιβαίνοντες, με μακριά αν και στενή σε πλάτος σέλα, η οποία είναι αρκετά άνετη για πολύωρη οδήγηση, μία μεγάλη σχάρα για τοποθέτηση αποσκευών, δέσιμο ή τοποθέτηση βαλίτσας, με σημεία δεσίματος και μεγάλες λαβές για συγκράτηση του συνεπιβάτη. Το υποπλαίσιο είναι αφαιρούμενο για επισκευή, όπως και τα μαρσπιέ του συνεπιβάτη - το δεξί εξέχει, όπως κλασικά εξέχουν στα V-Strom τόσα χρόνια και χρειάζεται κάποια προσοχή ειδικά στις προσπεράσεις ανάμεσα σε οχήματα.
Οι ανέσεις του φτάνουν τα επίπεδα του V-Strom 1050XT, και στην συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα, εντυπωσιάζει η απλότητα στην κατασκευή, δείχνοντας ότι απέχει σημαντικά από την τεχνολογική εξέλιξη που παρατηρούμε τελευταία ακόμη και σε μικρότερου κόστους μοτοσυκλέτες. Αλλά ότι έχει πάνω της, δουλεύει καλά.
Για παράδειγμα, ο αριστερός διακόπτης από τον οποίο ρυθμίζεις φλας, μικρή - μεγάλη σκάλα και κόρνα, είναι ίδιος τα τελευταία χρόνια, μετρώντας μία δεκαετία ζωής, αλλά διαθέτει κουμπί με το οποίο ελέγχεις το menu που βρίσκεται στην κεντρική οθόνη. Με αυτό, επιλέγεις στην οθόνη LCD το range με το υπολειπόμενο καύσιμο, τους χιλιομετρητές, την εξωτερική θερμοκρασία, την ώρα, βλέπεις την προεπιλεγμένη ταχύτητα, τις στροφές του κινητήρα, το καύσιμο. Στο κέντρο της οθόνης δεσπόζει ένα μεγάλο αναλογικό στροφόμετρο, που αυτό ουσιαστικά χρησιμοποιείς κατά την οδήγηση - ή αυτό θεωρεί η Suzuki ότι πρέπει να χρησιμοποιείς για την οδήγηση. Και εμάς, μας βολεύουν οι μεγάλες ενδείξεις. Το αναφέρουμε, γιατί στις περισσότερες νέες μοτοσυκλέτες με TFT οθόνες, το στροφόμετρο πλέον βρίσκεται σε κάποια άκρη, δημιουργώντας μία ανοδική γραμμή που κάποιες φορές έχει και χρωματισμούς ανάλογα την κλίμακα - πολλές φορές, δεν είναι ορατή η ένδειξη, ή απαιτεί προσοχή για να την δεις.
Στον αριστερό διακόπτη υπάρχει και ένα κουμπί που ονομάζεται SEL (select) από το οποίο μπορείς να επιλέξεις την ενεργοποίηση σε 1 ή 2 επίπεδα ή απενεργοποίηση τελείως του Traction Control. Μία πολύ σημαντική βοήθεια για χρήση off road, στην περίπτωση που θέλεις να το κάνεις αρκετά ή λίγο επεμβατικό για πρόσφυση σε γλιστερό οδόστρωμα, ή να το απενεργοποιήσεις ώστε να έχεις πλήρη έλεγχο.
Δίπλα από τον αριστερό διακόπτη, συναντάμε έναν πρόσθετο διακόπτη για τα θερμαινόμενα γκριπ, το οποίο ρυθμίζει σε τρεις σκάλες και είναι απολύτως χρήσιμο σύστημα για οδήγηση τους κρύους μήνες.
Δεξιά, έχεις τα κλασικά, run/off, alarm και μίζα. Απλά, λειτουργικά, άθραυστα, όπως έχει δείξει ο χρόνος.
A15A6375_3-web.jpg

Μικρές αλλαγές και προσθήκες
Παρατηρούμε ωστόσο ότι διαθέτει ένα λεπτό σταθερής διατομής τιμόνι, στενό αλλά στιβαρό, το οποίο βέβαια θα μπορούσε και να είναι πιο φαρδύ για να προσφέρει καλύτερους μοχλούς.
Θα λέγαμε βέβαια ότι το πλάτος αυτό, και η στάση σώματος που δημιουργεί, με τα χέρια σχεδόν παράλληλα μεταξύ τους, δημιουργεί μία βολική θέση που αποδεικνύεται εξαιρετικά φιλική τόσο σε καθημερινή κίνηση σε πόλη, όσο και στο ταξίδι. Ένας ιδανικός συνδυασμός που σε κάνει να βολεύεσαι στην μοτοσυκλέτα για κάθε χρήση, συνεπώς δεν συντρέχει λόγος να προχωρήσει κάποιος σε αλλαγή. Σε διαδρομές που κάναμε που περιελάμβαναν πόλη, επαρχιακούς, ορεινά στριφτερά κομμάτια, γρήγορη εθνική οδό, αλλά και αρκετό χωματόδρομο, δεν είχαμε κανένα πρόβλημα προσαρμογής ή ελέγχου.
Η μοτοσυκλέτα διαθέτει πλαστικές προστατευτικές χούφτες για προστασία των μανετών από πτώσεις αλλά και των χεριών από το κρύο, οι οποίες προέρχονται από το πρώτο μοντέλο, του 2004, όπως άλλωστε και οι καθρέπτες. - που μάλλον έρχονται παλαιότερα, από το DR / Freewind 650 του 1996!
Τα φρένα του είναι αρκετά ικανά, διαθέτουν αρκετή δύναμη, και χωρίς να είναι κάτι το ιδιαίτερο, αποτελούμενα από δύο δίσκους διαμέτρου 310mm και δαγκάνες δύο εμβόλων της Tokico με ABS, φρενάρουν σωστά την μοτοσυκλέτα. Πίσω, το σύστημα αποτελείται από έναν δίσκο 260mm με δαγκάνα ενός εμβόλου. Το ABS, δεν δημιουργεί ανάδραση στην μανέτα, οπότε κρίνεται επαρκές για κάθε χρήση.
Διαθέτει πρίζα 12V και όχι USB, - η εξέλιξη που λέγαμε, η οποία μας βόλεψε, γιατί το παλιό GPS μας δεν έχει USB! Διαθέτει συμβατικό μπροστινό σύστημα και αμορτισέρ με υδραυλική ρύθμιση προφόρτισης ελατηρίου και απόσβεση επαναφοράς, σκληρό αλλά απροβλημάτιστο και θετικό στις αλλαγές κιβώτιο ταχυτήτων.
Ωστόσο πέρα από όποιες αλλαγές έχουμε και προσθήκες που έρχονται από την προηγούμενη ανανέωση, στον τομέα των ηλεκτρονικών. Τότε, το 2017, ήρθε το προαναφερόμενο Traction Control αυτούσιο από το τότε V-Strom 1000 στο 650, όπως και το σύστημα που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στο SV650, το “Low RPM Assist”. Μέσω αυτού, αυξάνονται αυτόματα οι στροφές του κινητήρα όταν ενεργοποιείται ο συμπλέκτης στις χαμηλές ταχύτητες ή στην εκκίνηση της μοτοσυκλέτας από στάση, βοηθώντας την εκκίνηση τόσο στους αρχάριους, όσο και στους έμπειρους οδηγούς. Νέο επίσης (... από το μοντέλο 2017) είναι το σύστημα και το “Easy Start System” το οποίο ελέγχει την ενεργοποίηση της μίζας.
A15A6265-web.jpg

Ήρεμη δύναμη
Ο κινητήρας λειτουργεί τόσο ήρεμα που κάνει αυτούς των παλαιότερων μοντέλων να δείχνουν άγριοι και με κραδασμούς - κάτι που δεν ισχύει φυσικά. Είναι ραφιναρισμένος, με απλωμένη δύναμη σε όλη την καμπύλη των στροφών, με τρομερή ελαστικότητα και οικονομία.
Ένας κινητήρας που σου δίνει την δυνατότητα να οδηγείς σε ρυθμούς βόλτας όπου και να βρίσκεσαι, κινώντας την μοτοσυκλέτα ανεξαρτήτως βάρους και φόρτωσης, με άνεση. Μία κινητήρια μονάδα που επιτρέπει με την ίδια άνεση το ταξίδι με ταχύτητες από 140 - 160χ.α.ω. όσο και την κίνηση σε επαρχιακή οδό ή οδήγηση όλη μέρα στην πόλη, με μικρές ταχύτητες. Πρόκειται για μία πολύ οικονομική μοτοσυκλέτα, η οποία μπορεί να κινηθεί ακόμη και με 4,5 λίτρα στα 100 χιλιόμετρα, ειδικά αν κινείσαι με ταχύτητες κοντά στα 100 - 120χ.α.ω.
Είναι μία μοτοσυκλέτα που λόγω της αξιοπιστίας της, έχει αποκτηθεί τόσο από τους καθημερινούς αναβάτες που επιθυμούν μία για όλα, για καθημερινή χρήση, βόλτες, ταξίδια μέχρι την άλλη άκρη του κόσμου, ενώ την χρησιμοποιούν ακόμη και τα σώματα ασφαλείας με τεράστια επιτυχία και αξιοπιστία.
Παρατηρούμε μία μοτοσυκλέτα που παραμένει απαράλλαχτη ή με μικρές διαφορές τόσα χρόνια, μία κλασική συνταγή η οποία έχει κερδίσει την καρδιά του κόσμου που γνωρίζει ότι η απόκτηση μίας V-Strom είναι επένδυση που θα αντέξει στο χρόνο, και όσο την έχει στην ιδιοκτησία του, θα κάνει τα πάντα με τεράστια επιτυχία. Και παρότι την κρίνουμε αυστηρά, σαν να κρίνουμε ένα προηγούμενης γενιάς μοντέλο, καταφέρνει να ''στέκεται'' στην αγορά - και στην κριτική - με ιδιαίτερη άνεση!

Φτιαγμένη για την Ελλάδα
Τα τελευταία 5 χρόνια, το βασικότερο που έχει αλλάξει πάνω της είναι η τιμή που έχει αυξηθεί κατά 500euro, νούμερο που δεν αντικατοπτρίζει αλλαγές, αλλά την άνοδο του νομίσματος της χώρας προέλευσης, των μεταφορικών, και φυσικά, των φόρων. Δεν έχει την τελευταία τεχνολογία πάνω της, αλλά κάνει τα πάντα, και την αγοράζεις για άλλους σκοπούς, για την πολυχρηστικότητα, την αξιοπιστία, την εμπορικότητα. Είναι ένα brand μέσα στην Suzuki, ένα τέρας αξιοπιστίας, που κυκλοφορεί παντού.
Τα παραπάνω, είναι μόλις λίγα από τα χαρακτηριστικά που μπορείς να της αποδόσεις, αφού τα ελαττώματα που θα βρεις είναι ή ελάχιστα, ή τέτοια που δεν αξίζουν κρίση, σε σχέση με τις χρήσεις που καλύπτει - σίγουρα δεν είναι ικανά να γυρίσουν την ζυγαριά.
Μία μοτοσυκλέτα στημένη σε ένα στιβαρό πλαίσιο, που κάνει το V-Strom 650 XT σταθερό στο ταξίδι, ακλόνητο στις παρατεταμένες στροφές, ακούραστο όσα χρόνια ''κουβαλάει'' το όνομα V-Strom, χωρίς το παραμικρό σημάδι ασάφειας ή ελαστικότητας.
Η επιτυχία του V-Strom 650 XT είναι πως δεν έχει περιορισμούς χρήσης, τα κάνει όλα και τα κάνει καλά. Δοκιμασμένο, οικονομικό, ολοκληρωμένο σαν σύνολο και στο ανώτερο στάδιο της εξέλιξης του. Μία μοτοσυκλέτα που ταιριάζει γάντι στην χώρα μας, και αυτό το δείχνουν οι πωλήσεις της που συνεχίζονται ασταμάτητα ακόμη και 18 χρόνια μετά την πρώτη παρουσίαση του μοντέλου!
Μία μοτοσυκλέτα κατασκευασμένη για την χώρα μας, η οποία απευθύνεται σε ένα ευρύ κοινό και αντίστοιχα προσφέρει δυνατότητες για κάθε χρήση.

 A15A6293_2-web.jpg

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Κατασκευαστής Suzuki
Μοντέλο DL 650 V-Strom 
Αντιπρόσωπος ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ
Τιμή 9.765 ευρώ 
Εγγύηση 2 χρόνια
   
Κινητήρας  
Τύπος Τετράχρονος, δικύλινδρος V 90, υγρόψυκτος, τετραβάλβιδος, DOHC
Χωρητικότητα 645cc
Διάμετρος x διαδρομή (mm) 81 x 62.6
Συμπίεση 11.2:1
Εκκίνηση Μίζα
Σύστημα τροφοδοσίας Ηλεκτρονικά ελεγχόμενος ψεκασμός
Ανάφλεξη Ηλεκτρονική
Λίπανση Υγρό κάρτερ
Κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων
Πρωτεύουσα μετάδοση Γρανάζια 71/34 (2.088)
Τελική μετάδοση Γρανάζια / Αλυσίδα - 47/15 (3.133)
   
Πλαίσιο  
Τύπος Αλουμινένιο περιμετρικό δύο δοκών
Κάστερ 26°
Ίχνος (mm) 110
Μήκος (mm) 2275
Πλάτος (mm) 910
Ύψος (mm) 1405
Ύψος σέλας (mm) 830
Απόσταση εδάφους 170
Μεταξόνιο (mm) 1560
Βάρος (kg) 216
Ρεζερβουάρ (lt) 20
   
Αναρτήσεις  
Μπροστά Τηλεσκοπικό μπροστινό σύστημα της Showa, διαμέτρου 43mm, διαδρομή τροχού 150mm 
Πίσω Μονό αμορτισέρ Showa με μοχλισμό, ρύθμιση απόσβεσης επαναφοράς και υδραυλική προφόρτιση ελατηρίου, διαδρομή τροχού 150mm
   
Ελαστικά  
Μπροστά Bridgestone Βattlax Adventure 110/80-19 
Πίσω Bridgestone Βattlax Adventure 150/70-17
   
Φρένα  
Μπροστά Δύο δίσκοι διαμέτρου 310mm με δαγκάνες δύο εμβόλων της Tokico και ABS
Πίσω Δίσκος διαμέτρου 260mm με δαγκάνα ενός εμβόλου της Tokico και ABS
   
Επιδόσεις  
Ιπποδύναμη εργοστασίου {hp/rpm) 70 / 8.800
Ροπή εργοστασίου (kg/rpm) 6,32 / 6.500
Ιπποδύναμη πραγματική {hp/rpm) 67,02
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 28 Απριλίου 2022 21:19

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Suzuki V-Strom 650 XT 2021- Dyno Test Video Test Ride – Suzuki V-Strom 1050XT 2020 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon