.
Κατηγορία Suzuki
Σάββατο, 09 Δεκεμβρίου 2017 10:42

TEST - Suzuki V-Strom 1000 XT 2017

 

H κλασική On-Off συνταγή, στα καλύτερα της!

 

Του Κώστα Γαμβρούλη
Φωτογραφίες: Τάκης Μανιάτης 

Αν υπάρχει μια κατηγορία μοτοσυκλετών που έχει υποστεί την μεγαλύτερη μετάλλαξη τα τελευταία χρόνια, αυτή είναι τα On-Off. Η ιστορική τους διαδρομή χαρακτηρίζεται από μια συνεχή εξέλιξη προς διαφορετικές κατευθύνσεις, κάτι το οποίο συνεχίζεται και στις μέρες μας, με τις υποκατηγορίες που έχουν δημιουργηθεί να είναι πολλές.

Ωστόσο, υπήρξε μια περίοδος “ηρεμίας”, λίγο πριν και λίγο μετά από την μετάβαση στη νέα χιλιετία, όπου όλες οι προσπάθειες συνέπλευσαν σε μια κοινή συνισταμένη, που οριζόταν από κυβισμούς στο λίτρο, “λογικές” ιπποδυνάμεις, αυξημένες τουριστικές δυνατότητες και κάποιες μικρές δυνατότητες κίνησης εκτός δρόμου.

Πολλά και πετυχημένα μοντέλα δημιουργήθηκαν με αυτή την “συνταγή”, η οποία δεν θα ήταν υπερβολή να χαρακτηριστεί και ως “σχολή”, εκφρασμένη κυρίως από τους Ιάπωνες κατασκευαστές. Την σχολή αυτή ακολούθησε λοιπόν η Suzuki όταν επανατοποθετήθηκε στα μεγάλα On-Off, το 2013, επιλέγοντας να διαφοροποιηθεί από τα μαξιμαλισμό που αποτελούσε (και αποτελεί) την κυρίαρχη τάση τα τελευταία χρόνια στην κατηγορία.

Το V-Strom 1000 XT 2017, αποτελεί φορέα όλης της εξέλιξης που έχει δεχθεί το μοντέλο στα τέσσερα χρόνια της παρουσίας του και επιπρόσθετα, διαφοροποιείται ελαφρώς από την “βασική” έκδοση, υιοθετώντας στοιχεία που προσβλέπουν σε μια μεγαλύτερη ευκολία κίνησης εκτός δρόμου.

Χαρακτηριστική ταυτότητα, πολύ καλή ποιότητα

Η σχεδίαση του V-Strom 1000 XT καταφέρνει να είναι ξεχωριστή, χωρίς να καταφεύγει στις συνήθεις για την κατηγορία υπερβολές που αποσκοπούν στον εντυπωσιασμό. Αν μάλιστα το επιλέξει κανείς σε μαύρο ή λευκό χρώμα, το λες ακόμα και διακριτικό.

suzuki vstrom1000 xt 2017 tets bikeit 7

Χαρακτηριστικότερο σημείο το προτεταμένο ρύγχος στο μπροστινό μέρος, που έχει χρησιμοποιηθεί τόσο πολύ από όλους τους κατασκευαστές στα Adventure μοντέλα, ώστε μπορούμε το θεωρούμε άνετα και ως standard στυλιστικό στοιχείo.

suzuki vstrom1000 xt 2017 tets bikeit 9

Στην περίπτωση του V-Strom βέβαια, το πράγμα μετρά αλλιώς, μιας και η Suzuki το είχε παρουσιάσει πρώτη στο DR750, οπότε… “δικαιούται”. Το ρύχγος αυτό λοιπόν, σε συνδυασμό με το ρομβοειδές φωτιστικό σώμα από πάνω του δημιουργούν την ταυτότητα του μοντέλου.

Από εκεί και έπειτα η σχεδίαση είναι σίγουρα σύγχρονη, χωρίς όμως “κορώνες” για να τραβά μανιωδώς τα βλέμματα. Τελικά αυτό που συνειδητοποιείς, είναι ότι το V-Strom 1000 XT αποτελεί την σχεδιαστική εξαίρεση στο κανόνα μιας κατηγορίας που θέλει πολύ… “φραμπαλά και χάντρες” και αυτό είναι ένα στοιχείο που από μόνο του μπορεί να θέλξει αναβάτες που δεν θέλουν να δείχνονται πολύ.

suzuki vstrom1000 xt 2017 tets bikeit 1

Σε ότι αφορά στην ποιότητα κατασκευής, η μοτοσυκλέτα κατασκευάζεται στην Ιαπωνία και αυτό τα λέει όλα, δεν χρειάζεται να ειπωθεί κάτι περισσότερο. Πολύ καλή ποιότητα υλικών, βαφής και συναρμογής.

 Το “μέτρον άριστον” και στην εργονομία

 Πέραν της εμφάνισης, η μοτοσυκλέτα επίσης διαχωρίζει την θέση της και από ένα άλλο δημοφιλές χαρακτηριστικό της κατηγορίας, τον όγκο. Ούτε τεράστια φουσκωμένα ρεζερβουάρ, ούτε στρέμματα fairing και πλαστικών έχουμε εδώ, το V-Strom 1000 XT είναι μια άνετη μοτοσυκλέτα με μεγάλους χώρους που απλά δεν ρέπει προς την υπερβολή.

Η Suzuki προτίμησε την προσέγγιση “όσο πρέπει” πάρα την “όσο παίρνει”, βοηθούμενη βέβαια και από το γεγονός ότι ο κυβισμός είναι στο λίτρο και όχι 1.200+ κ.εκ. Σε κάθε περίπτωση η θέση οδήγησης είναι κλασική On-Off, με τον κορμό να είναι όρθιος, το τιμόνι να πέφτει σχετικά ψηλά και βολικά στα χέρα και καμία άρθρωση να μην καταπονείται από οξείες ή αμβλείες γωνίες.

suzuki vstrom1000 xt 2017 tets bikeit 13

Η σέλα στα 850 χλστ. δεν θα τρομάξει με το ύψος της ακόμα και τους βραχύσωμους αναβάτες, αφού περά από το ότι η απόσταση της από το έδαφος βρίσκεται σε λογικά πλαίσια, το πλάτος της είναι επίσης μετρημένο, ενώ και η λεπτή (κατά αναλογία) σιλουέτα της μοτοσυκλέτας, επιτρέπει στα πόδια να φθάνουν άμεσα κάτω για στήριξη.

suzuki vstrom1000 xt 2017 tets bikeit 11

Τα χειριστήρια έχουν την διάταξη που περιμένει κανείς και είναι ποιοτικά με σαφή λειτουργία, ενώ στο αριστερό grip, βρίσκονται οι διακόπτες μέσω των οποίων χειρίζεται κανείς το menu του πίνακα οργάνων.

suzuki vstrom1000 xt 2017 tets bikeit 15

Μιλώντας για πίνακα οργάνων, αυτός συνίσταται από ένα αναλογικό στροφόμετρο και δύο ψηφιακές οθόνες, που παρέχουν όλες τις πληροφορίες, χωρίς να λείπει κάτι. Ένα σημείο όπου η Suzuki εφάρμοσε κάτι διαφορετικό, είναι η ρύθμιση της κατά 49 χλστ. ψηλότερης σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση, ζελατίνας.

suzuki vstrom1000 xt 2017 tets bikeit 18

Αυτή δεν κινείται πάνω – κάτω αλλά μπροστά – πίσω, αλλάζοντας επί της ουσίας την κλίση της ως προς το οριζόντιο επίπεδο. Ο δε τρόπος που γίνεται αυτό είναι ίσως η πιο εύκολη χειροκίνητη εφαρμογή όχι μόνο στην κατηγορία αλλά γενικότερα.

Webp.net gifmaker

Απλά σπρώχνεις την ζελατίνα μπροστά και αυτή κλειδώνει σε δύο ξεχωριστές θέσεις. Αν θες να την ξαναφέρεις πίσω την πας στο τέρμα και ελευθερώνεται, με ένα ελατήριο να την επαναφέρει στην αρχική της θέση. Πολύ έξυπνο, απλό και αποτελεσματικό, όπως θα εξηγηθεί πιο κάτω.

suzuki vstrom1000 xt 2017 tets bikeit 14

Το V-Strom 1000 XT φέρει επίσης στιβαρή και όμορφα βαμμένη σχάρα, με ενσωματωμένες χειρολαβές συνεπιβάτη, υποδοχές για την τοποθέτηση πλαϊνών βαλιτσών, LED πίσω φανάρι, ενώ κάτω από τον πίνακα οργάνων, υπάρχει παροχή 12V.

 ‘Ενας δοκιμασμένος κινητήρας

 O υγρόψυκτος V2 των 1037 κ.εκ. με την ορθή περιεχόμενη γωνία μεταξύ των κυλίνδρων του, έλκει την καταγωγή του από το TL1000S του 1997.

SUZUKI V Strom 1000 ABS 6605 8

Φυσικά από τότε πολλά έχουν αλλάξει ωστόσο το μοτέρ αυτό έχει αποδείξει την αξιοπιστία του, ενώ διατηρεί τα εγγενή χαρακτηριστικά του εξαιρετικού ζυγίσματος που του είχαν προσδώσει οι μηχανικοί της Suzuki από την πρώτη στιγμή, απαλλάσσοντας το από κραδασμούς και την ανάγκη χρησιμοποίησης συμπληρωματικών αξόνων – αντίβαρων.

Τα πιστόνια έχουν σχεδιαστεί με την μέθοδο FEM (Finite Element Method), μέσω της οποίας υπολογίζονται με εξαιρετική ακρίβεια τα φορτία και οι τάσεις που αναπτύσσονται, κάτι που επιτρέπει την κατασκευή ελαφριών μηχανικών μερών μεγάλης αντοχής. Οι κύλινδροι με την σειρά τους, έχουν ηλεκτροχημική αντιτριβική επίστρωση ενώ ο οι εγχυτήρες ψεκασμού 10 οπών εγγυώνται την βέλτιστη εκνέφωση του καύσιμου μίγματος, για αποτελεσματική καύση.

Ο συμπλέκτης τύπου SCAS (Suzuki Clutsch Assist System), προσφέρει χαρακτηριστικά ολίσθησης, ενώ η λειτουργία του είναι πιο εύκολη. Το τελικό της εξάτμισης έχει επανασχεδιαστεί, ελέω Euro 4 προδιαγραφών, με την Suzuki να τοποθετεί στο εσωτερικό του δύο μικρότερους καταλύτες στην σειρά αντί για έναν μεγάλο, ώστε να καταφέρει να ανταποκριθεί στις προδιαγραφές ρύπων, χωρίς να αυξηθεί το βάρος, που για την ακρίβεια, είναι μικρότερο.

suzuki vstrom1000 xt 2017 tets bikeit 10

Στα μέσα της διαδρομής της εξάτμισης έχει τοποθετηθεί μια ηλεκτρομηχανικά ελεγχόμενη πεταλούδα που η Suzuki ονομάζει SET (Suzuki Exhaust Tuning), σκοπός της οποίας είναι να αυξομειώνει την ροή των καυσαερίων, ώστε να αυξάνεται η ροπή στην χαμηλομεσαία περιοχή λειτουργίας του κινητήρα και η ισχύς ψηλά.

 Σε γερές βάσεις

 Όλοι θυμόνται το θηριώδες αλουμινένιο πλαίσιο δοκών των πρώτων V-Strom 1000 και τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά ακαμψίας που είχε. Στις νέες εκδόσεις, η διάταξη και το υλικό δεν έχουν αλλάξει απλά η μονάδα έχει επανασχεδιαστεί, προσφέροντας ακόμα περισσότερη στιβαρότητα!

plaisio

Το πιρούνι είναι μια ανεστραμμένη, πλήρως ρυθμιζόμενη μονάδα διαμέτρου 43 χλστ. και στο πίσω μέρος έχει τοποθετηθεί μονό αμορτισέρ με μοχλικό, ρυθμιζόμενο ως προς την απόσβεση επαναφοράς και την προφόρτιση του ελατηρίου, με εξωτερική στρόφιγγα. Τετραπίστονες monobloc δαγκάνες της Tokico φρενάρουν τους δύο μπροστινούς δίσκους 310 χλστ. και το έργο αυτό, αναλαμβάνει στο πίσω μέρος, διπίστονη δαγκάνα της Nissin.

suzuki vstrom1000 xt 2017 tets bikeit 8

Οι τροχοί, διαστάσεων 19” μπροστά και 17” πίσω είναι ακτινωτοί, προσφέροντας την δυνατότητα για την εφαρμογή tubeless τύπου ελαστικών διαστάσεων 110/80 και 150/70 μπροστά και πίσω αντιστοίχως. Αυτή είναι και η κυριότερη διαφορά μεταξύ του “απλού” V-Strom και της έκδοσης XT.

 Ηλεκτρονικά

Συγκρατημένη η προσέγγιση του V-Strom 1000 XT και στον τομέα των ηλεκτρονικών βοηθημάτων. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι το 2013, όπου και παρουσιάστηκε η νέα γενιά το Strom στο λίτρο, αυτά είχαν μόνο ABS και Traction Control. Το νέο λοιπόν για το 2017, είναι η προσθήκη μιας μονάδας μέτρησης αδρανειακών δυνάμεων πέντε αξόνων της Bosch, που αναβαθμίζει το ABS, σε cornering ΑBS.

suzuki vstrom1000 xt 2017 tets bikeit 17

Αυτό σημαίνει ότι η πίεση στα φρένα μεταβάλλεται όταν η πέδηση γίνεται υπό κλίση ή ακόμα και ότι ενεργοποιείται αυτόματα το πίσω φρένο, ώστε να μην χαθεί η ισορροπία σε οριακές καταστάσεις. Το Traction Control με την σειρά του, ρυθμίζεται σε δύο βαθμίδες επίδρασης, ενώ μπορεί επίσης να απενεργοποιηθεί. Στο πρώτο επίπεδο, το σύστημα επιτρέπει μέχρι ένα βαθμό κάποιες πλαγιολισθήσεις ισχύος ενώ στην δεύτερη ρύθμιση είναι πιο “αυστηρό” εξαλείφοντας τες εντελώς. Αυτά λοιπόν.

suzuki vstrom1000 xt 2017 tets bikeit 2

Σε άλλες μοτοσυκλέτες της κατηγορίες, το ανωτέρω κείμενο θα ήταν μόνο ο πρόλογος για το σεντόνι που θα ακολουθούσε αλλά το V-Strom 1000 XT δεν ανήκει σε αυτές. Δεν χρειάζεται να προσδώσει κανείς αρνητικό ή θετικό πρόσημο σε αυτό και σίγουρα θα πρέπει να εξεταστεί και σε συνδυασμό με άλλα δεδομένα (την τιμή για παράδειγμα), ωστόσο είναι σίγουρα καλό το ότι υπάρχουν ακόμη μοτοσυκλέτες στην αγορά που δεν χρειάζονται 8GB μνήμη και 3.2 GHz τετραπύρηνο επεξεργαστή για να λειτουργήσουν. Ποικιλομορφία ονομάζεται αυτό.

 Υπηρετώντας τα standard πρότυπα

 Τι έκανε (και ίσως ακόμα κάνει) η συντριπτική πλειοψηφία των κατόχων μεγάλων On-Off μοτοσυκλετών; Εκδρομές, βόλτες και σπανιότερα μεγάλα ταξίδια, μονοκάβαλα και δικάβαλα. Ίσως και χώμα αλλά πολύ λίγο. Αυτά θα κληθεί να αντιμετωπίσει και το V-Strom 1000 XT στα χέρια των ιδιοκτητών του.

suzuki vstrom1000 xt 2017 tets bikeit 5

Η φιλικότητα, είναι σε κάθε περίπτωση η βασική προσλαμβάνουσα που εισπράττει όποιος οδηγά την μοτοσυκλέτα. Τα 233 γεμάτα κιλά της δεν φαίνονται πουθενά και η αίσθηση είναι σαν να χειρίζεται κανείς το 650, απλά με λίγο περισσότερο βάρος μπροστά. Όντας “μαζεμένο” διαστασιακά, με ανθρώπινο ύψος σέλας, γκάζι με γραμμική απόδοση και εξαιρετικό σετ, συμπλέκτη – κιβωτίου, το V-Strom 1000 XT θα εκπλήξει με την συμπεριφορά του μέσα στην πόλη. Ευέλικτο και πρόθυμο, μπορεί να τα βγάλει πέρα ακόμα και με πολύ δύσκολες κυκλοφοριακές συνθήκες, χωρίς να αισθάνεται κανείς εκτός τόπου και χρόνου, με ένα δικύλινδρο 1000, μέσα στην κίνηση.

suzuki vstrom1000 xt 2017 tets bikeit 22

Οι αναρτήσεις του λειτουργούν πάρα πολύ καλά, αποσβένοντας τις κακοτεχνιές και τις λακκούβες, ενώ η σέλα, θα κρατήσει ξεκούραστο τον οδηγό για πολύ ώρα. Βγαίνοντας έξω από την πόλη, στους ανοικτούς δρόμους το V-Strom 1000 XT φυσικά και αισθάνεται στο στοιχείο του. Ανοίγοντας το γκάζι, η ισχύς μεταφέρεται απρόσκοπτα στον πίσω τροχό, χωρίς “τρύπες” στην απόδοση, δισταγμούς ή κομπιάσματα. Γεμάτη απόδοση παντού και αδιαμφισβήτητα καμία έλλειψη σε ιπποδύναμη, για τα πεδία στα οποία θα κινηθεί η μοτοσυκλέτα και για την χρήση της. Απλά απουσιάζει αυτό το κάτι παραπάνω, η “γλυκιά υπερβολή” που θα προσέδιδε μια ξεχωριστή υπόσταση στον κινητήρα, πέρα από τον επιτελικό ρόλο που έχει.

suzuki vstrom1000 xt 2017 tets bikeit 6

Σε κάθε περίπτωση πάντως, οι 89 ίπποι (88,96 για την ακρίβεια) που μετρήσαμε στο δυναμόμετρο, είναι πλήρως εκμεταλλεύσιμοι, με το πλαίσιο και τα περιφερειακά να ανταπεξέρχονται με άνεση στα καθήκοντα τους. Η ουδετερότητα που χαρακτηρίζει την οικογένεια των V-Strom είναι και εδώ παρούσα φυσικά, με την μοτοσυκλέτα να μην παίρνει κάποια “θέση”, αφήνοντας τον οδηγό της να αποφασίσει στο πως θα την οδηγήσει. Με ένα εξαιρετικό σε πληροφόρηση και αίσθηση μπροστινό, το πλαίσιο να είναι “βράχος” και τις αλλαγές κατεύθυνσης να γίνονται με τρόπο που θυμίζει μοτοσυκλέτα μικρότερου κυβισμού, το V-Strom 1000 XT, τα πάει περίφημα σε δρόμους με στροφές, έχοντας τα φόντα να οδηγηθεί σε πολύ γρήγορους ρυθμούς.

suzuki vstrom1000 xt 2017 tets bikeit 3

Τα φρένα του είναι επίσης πολύ καλά, προσφέροντας αίσθηση και ισχύ, ενώ το ΑΒS λειτουργεί με βάση τα σημερινά δεδομένα, δηλαδή άψογα, παρεμβαίνοντας με ακρίβεια στο όριο της πρόσφυσης. Σε ότι αφορά στο Traction Control, διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για μια πολύ καλή εφαρμογή του συστήματος, που δεν αποσυντονίζει την μοτοσυκλέτα και τον οδηγό όταν ενεργοποιείται. Διακριτικό αλλά 100% αποτελεσματικό, με την πρώτη διαβάθμιση του να επιτρέπει ωραίοτατες και ασφαλείς “πάντες” που μπορούν να αποτελέσουν το “αλατοπίπερο” μια γρήγορης βόλτας. Στο ταξίδι, για μια μοτοσυκλέτα αυτής της κατηγορίας και με αυτό το όνομα, που έχει αποδειχθεί στις προηγούμενες υλοποιήσεις του πολύ καλό στον ανοικτό δρόμο, οι απαιτήσεις είναι πολλές.

suzuki vstrom1000 xt 2017 tets bikeit 23

Το V-Strom 1000 XT δεν απογοητεύει σε καμία περίπτωση! Δύναμη υπάρχει για να διατηρείται επί μακρόν μέση ωριαία πάνω από το ανώτατο επιτρεπτό όριο ταχύτητας στους δρόμους της χώρας μας, ενώ υπάρχει απόθεμα στο γκάζι για να επιταχύνει κανείς στην δεύτερη εκατοντάδα ανά πάσα στιγμή και ανεξαρτήτως φορτίου. Σε ότι αφορά στην συμπεριφορά; Ακλόνητη η μοτοσυκλέτα, στρεβλώσεις και ασάφειες δεν υπάρχου στο λεξιλόγιο της.

Η προστασία είναι πολύ καλή και η ρυθμιζόμενη ζελατίνα εξαιρετική στα καθήκοντα της, αφού όταν τοποθετηθεί στην πιο κάθετη θέση της, εκτρέπει τον αέρα αποτελεσματικά. Μπράβο στην Suzuki για αυτή την έξυπνη υλοποίηση λοιπόν που όπως αποδείχτηκε δουλεύει μια χαρά στην πράξη, χωρίς να χρειάζονται πολύπλοκοι μηχανισμοί και... ζόρι.

Η σέλα με την σειρά της, κάνει αυτό που οφείλει κάθε σέλα, το να μην σε απασχολεί δηλαδή. Γιατί όπως ξέρουμε όλοι, όταν μια σέλα σου υπενθυμίζει την παρουσία της δεν το κάνει με καλό τρόπο. Το αυτό ισχύει και για το τμήμα που αναλογεί στον συνεπιβάτη και είναι εντυπωσιακό, γιατί στην αρχή το όχι και τόσο ενδοτικό / μαλακό αφρώδες σου δίνει την -λανθασμένη- εντύπωση ότι θα κουράσει.

suzuki vstrom1000 xt 2017 tets bikeit 16

Τελευταίο μένει το ερώτημα των αυξημένων δυνατοτήτων της XT έκδοσης με τους ακτινωτούς τροχούς στο χώμα. Από μόνοι τους οι ακτινωτοί τροχοί λοιπόν, προσθέτουν ελάχιστα σε αυτή την χρήση, είναι περισσότερο ένα εξοπλιστικό στοιχείο πιο ταιριαστό για off-road χρήση παρά κάτι που συνιστά βελτίωση προς αυτή την κατεύθυνση. Ως εκ τούτου, αυτό που κερδίζει κανείς, είναι μια πιο ενδοτική συμπεριφορά των ακτινωτών τροχών, σε σχέση με τους χυτούς που είναι πιο άκαμπτοι και ταλαιπωρούνται στα κοπανήματα.

 Ο παλιός είναι αλλιώς

Μοντέλο του 2017 δεν μπορεί να θεωρηθεί φυσικά “παλιός”, ο χαρακτηρισμός αφορά στην σχολή των ιαπωνικών on-off που αναφέρθηκε στην αρχή του θέματος, την οποία και ακολουθεί πιστά το V-Strom 1000 XT. Η Suzuki, κατ επιλογή της δεν μπήκε στο παιχνίδι των ιπποδυνάμεων και της πληθώρας ηλεκτρονικών, προτιμώντας να αποστασιοποιηθεί από όλο αυτό. Αποτελεί μια από τις ελάχιστες πλέον επιλογές στα on-off με αυτή την απλή προσέγγιση, η οποία απευθύνεται σε αναβάτες που με την σειρά τους, βρίσκουν υπερβολικό το τρόπο με τον οποίο έχει διαμορφωθεί σήμερα η κατηγορία. Ακόμα και αν το εξετάσει κανείς όμως έξω από αυτά τα πλαίσια, το V-Strom 1000 XT, είναι μια πολύ καλή μοτοσυκλέτα. Καλοφτιαγμένη, ολοκληρωμένη και ισορροπημένη, μπορεί να ανταποκριθεί πλήρως στην χρήση που έχει παγιωθεί στην συνείδηση των περισσότερων από εμάς, ως η ενδεδειγμένη για αυτά τα μοντέλα.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Κατασκευαστής Suzuki
Μοντέλο V-Strom 1000 XT 2017
Αντιπρόσωπος ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ
Τιμή 13795
Εγγύηση 2 χρόνια
   
Κινητήρας  
Τύπος 4Τ, 2K, Υ/Ψ, DOHC, 4β/Κ
Κυβισμός (cc) 1037
Διάμετρος x Διαδρομή (mm x mm) 100 Χ 66
Συμπίεση (:1)  11,3:1
Τροφοδοσία  Ηλεκτρονικός ψεκασμός
Σύστημα εξαγωγής  2 σε  1
Λίπανση  Υγρό κάρτερ αντλία λαδιού
Εκκίνηση  Μίζα
Συμπλέκτης  Υγρός πολύδισκος, με λειτουργία υποβοήθησης
Μετάδοση 6 σχέσεων με αλυσίδα
   
Πλαίσιο  
Τύπος   Δύο δοκών αλουμινίου
Κάστερ (°)  Δ.Α.
Ίχνος (mm) Δ.Α.
Μεταξόνιο (mm) 1555
Ύψος σέλας (mm) 850
Μήκος (mm) 2280
Πλάτος (mm) 930
Ύψος (mm) 1470
Απόσταση εδάφους (mm) 165
Βάρος (γεμάτο), kg)   233
Ρεζερβουάρ/ Ρεζέρβα (lt)  20/Δ.Α.
Χωρητικότητα λαδιού (lt) Δ.Α.
   
Αναρτήσεις  
Μπροστά Ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι διαμέτρου 43 χλστ. πλήρως ρυθμιζόμενο
Πίσω  Μονό αμορτισέρ με μοχλισμό, ρυθμιζόμενο ως προς την προφόρτιση ελατηρίου και την απόσβεση επαναφοράς
   
Ελαστικά  
Μπροστά 110/80-19”
Πίσω  150/70-17”
   
Φρένα  
Μπροστά Δύο δίσκοι διαμέτρου 310mm με monobloc δαγκάνες 4 εμβόλων της Tokico, ABS
Φρένα Moνός δίσκοςμε δαγκάνα δύο εμβόλων της Nissin, ABS
   
Εξοπλισμός  
  Cornering ABS, Traction Control, LED πίσω φανάρι, παροχή 12V, σχάρα, προστατευτική ποδιά, χούφτες, ρυθμιζόμενη ζελατίνα, ακτινωτοί τροχοί
   
Επιδόσεις  
Ισχύς εργοστασίου (hp/rpm)  Δ.Α.
Ροπή εργοστασίου (kgm/rpm)  Δ.Α.


Φωτογραφίες Κίνησης

Φωτογραφίες Στατικές / Λεπτομέρειες

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 02 Μαρτίου 2018 16:53

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « TEST - Suzuki V-Strom 650 XT 2017 TEST - Suzuki V-Strom 250 2018 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon