.
Κατηγορία Suzuki
Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2017 17:22

TEST - Suzuki V-Strom 650 XT 2017

 

Φιλέλληνες Ιάπωνες! 

 

Toυ Κώστα Γαμβρούλη 
Φωτογραφίες Τάκης Μανιάτης 

Υπάρχει ένα δίτροχο για τα πάντα; Ένας “αιώνιος” προβληματισμός στο μυαλό των μοτοσυκλετιστών και αγαπημένο αντικείμενο συζήτησης στις παρέες των αναβατών. Ειδικά των Ελλήνων αναβατών, οι οποίοι δεν έχουν την πολυτέλεια της αγοράς δυο και τριών μοντέλων, χρησιμοποιούν την μοτοσυκλέτα όλο τον χρόνο και κινούνται σε ένα από τα πλέον ποικιλόμορφα οδικά δίκτυα του κόσμου. Πόλη, επαρχιακός, εθνική.

Ποιότητα ασφάλτου από άθλια μέχρι εξαιρετική (σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις), με όλα τα ενδιάμεσα στάδια. Κακοτεχνίες, μπαλώματα, λακκούβες. Χώμα. Ένα τεράστιο δίκτυο χωματόδρομων απλωμένο σε όλη την επικράτεια οδηγεί μέσα σε πυκνά δάση ή απόμερες παραλίες. Ταξίδια, μεγάλα και μικρά. Σύγχρονοι οδικοί άξονες, στροφιλίκια. Πως να συνδυαστούν όλα αυτά με μια μοτοσυκλέτα; Η οποία -ιδανικά- επίσης, θα πρέπει να είναι οικονομική σε αγορά και χρήση, δοκιμασμένη και απροβλημάτιστη σε όλα της;

 The “Strom Legacy”


Δεν είναι καθόλου τυχαίο που ιστορικά, τα καταγραμμένα best seller της ελληνικής αγοράς, ανήκουν, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, στην κατηγορία των on-off. Oι μοτοσυκλέτες αυτές έχουν ένα ευρύτατο πεδίο χρήσης και συνδυάζουν με μοναδικό τρόπο ετερόκλητα χαρακτηριστικά, πλησιάζοντας την “χρυσή τομή” για την χρήση που περιγράφηκε πιο πάνω. Μια άλλη παράδοση είναι ότι λόγο του εθνικού σχιζοφρενικού μας ταπεραμέντου, τα μοντέλα αυτά χλευάζονται αρχικά λόγω της δημοφιλίας τους, οι σκληροπυρηνικοί “αγαπάνε να τα μισούν”, όμως με το πέρασμα του χρόνου κάμπτονται ακόμα και οι πιο αντιδραστικοί και η παραδοχή ότι πρόκειται τελικά για “καλές μοτοσυκλέτες” είναι καθολική. 

test suzuki vstrom 650xt 2017 7

Το τελευταίο αυτών των μοντέλων, που πούλησε σαν “ζεστό ψωμί” στην προ κρίσης εποχή αλλά και μετά από την οικονομική καταβαράθρωση της χώρας, είναι το V-Strom 650 της Suzuki, το οποίο πέρασε όλα τα στάδια του... bullying που αναφέρθηκε πιο πάνω, για να φτάσει στις μέρες μας να αποτελεί μια από τις πλέον σταθερές δίτροχες αξίες της αγοράς. Το V-Strom 650 το αποδέχονται και το παραδέχονται όλοι, ακόμα και αυτοί που δεν θα το αγόραζαν ποτέ. Δοκιμάστηκε σκληρά, ανταποκρίθηκε άψογα και τελικά βγήκε νικητής!

 O “XT” απόγονος


Tο V-Strom 650 παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2004 και παρέμεινε στην αρχική του αυτή μορφή, με κάποιες μικρές αλλαγές, μέχρι και το 2012, όπου και η μοτοσυκλέτα ανανεώθηκε σχεδιαστικά και όχι μόνο. Στο μοντέλο του 2012 είναι που βασίστηκε η πρώτη έκδοση XT, το 2015, με τις αλλαγές σε σχέση με την standard έκδοση να αφορούν στην τοποθέτηση ακτινωτών τροχών και στην επανασχεδίαση της μάσκας στην οποία προστέθηκε ένα προτεταμένο ρύγχος, αυτό που “φοριέται” πολύ από όλα τα On-Off στις μέρες μας.

Webp.net gifmaker 2

Η εξέλιξη του V-Strom 650 aπό το πρώτο μοντέλο του 2004, στο V-Strom 650 XT του 2017

Προς αποκατάσταση της ιστορίας αλήθειας βέβαια, οφείλουμε να αναφέρουμε πως πρώτη η Suzuki το υιοθέτησε σαν στιλιστικό στοιχείο, στο DR Big 750 του 1987. Το 2017, η Suzuki λάνσαρε την τρίτη ουσιαστικά γενιά του μοντέλου, ανανεώνοντας το και πάλι σε μεγάλο βαθμό. Η σχεδίαση είναι πλέον “οικογενειακά ομοιογενής”, με την έννοια του ότι το 650 ακολούθησε τις γραμμές του V-Strom 1000, ενώ παρούσα από την πρώτη στιγμή ήταν η XT έκδοση, η οποία φέρει ακτινωτές ζάντες με δυνατότητα τοποθέτησης tubeless ελαστικών και έχει ως επιπλέον εξοπλισμό, προστατευτικές χούφτες στο τιμόνι και προστατευτική ποδιά. Το V-Strom XT 650 της δοκιμής, ως μοντέλο 2017 αποτελεί φορέα όλων των αλλαγών και των νέων στοιχείων της νέας γενιάς του μοντέλου.

Ας τα δούμε αναλυτικά λοιπόν.

 Ο ίδιος κινητήρας με... 60 και πλέον αλλαγές!


Ο κινητήρας του V-Strom 650 ΧΤ μπορεί να αναφέρεται ως ο ίδιος με αυτόν της προηγούμενης γενιάς και η αλήθεια είναι ότι οπτικά και εξωτερικά δεν διαφέρει σε κάτι, ωστόσο στο εσωτερικό του έχουν συντελεστεί περισσότερες από 60 αλλαγές! Ο υγρόψυκτος τετραβάλβιδος V2 των 645 κ.εκ. είναι πλέον συμβατός με τις Euro 4 νόρμες αλλά η Suzuki δεν αρκέστηκε μόνο στο να τον “συμμορφώσει” με αυτές τις προδιαγραφές αλλά να τον βελτιώσει στα σημεία, για μεγαλύτερη αξιοπιστία, χαμηλότερη κατανάλωση και πιο πολιτισμένη λειτουργία.

kinitiras

Οι σημαντικότερες αλλαγές είναι τα νέα πιστόνια με ειδική αντιτριβική επίστρωση αντοχής, ο νέος εκκεντροφόρος που οδηγεί τις βαλβίδες εξαγωγής προκειμένου να ενισχυθεί η ισχύς στις μεσαίες στροφές, η επανατοποθέτηση των μπουζί (δύο ανά κύλινδρο), πιο “μέσα” στον θάλαμο καύσης, καθώς και η επανασχεδίαση τμημάτων που αφορούν στον ψεκασμό. Επιπρόσθετα, νέα είναι και η σχεδίαση της εξάτμισης, στην οποία το ελαφρύτερο τελικό είναι πιο χαμηλά τοποθετημένο, ώστε να βελτιωθεί το κέντρο βάρους της μοτοσυκλέτας.

test suzuki vstrom 650xt 2017 15

Ωστόσο πέρα από αυτές τις αλλαγές έχουμε και νέες προσθήκες, στον τομέα των ηλεκτρονικών και ηλεκτρομηχανικών βοηθημάτων. Αρχίζουμε από το Traction Control, το οποίο μεταφέρεται αυτούσιο από το V-Strom 1000 στο 650, ρυθμίζεται σε δύο επίπεδα και μπορεί επίσης, να απενεργοποιηθεί. Νέο είναι επίσης και ένα σύστημα που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στο SV650, το “Low RPM Assist”, μέσω του οποίου, αυξάνονται αυτόματα οι στροφές του κινητήρα όταν ενεργοποιείται ο συμπλέκτης στις χαμηλές ταχύτητες ή στην εκκίνηση της μοτοσυκλέτας από στάση.

Αυτό όπως θα δούμε και στο οδηγικό κομμάτι, δεν είναι κάτι που αφορά μόνο τους αρχάριους οδηγούς. Τέλος, νέο είναι επίσης και το “Easy Start System” το οποίο ελέγχει την ενεργοποίηση τις μίζας. Αρκεί μόνο ένα πάτημα του σχετικού μπουτόν από τον αναβάτη και στην συνέχεια η μίζα λειτουργεί μόνη της, μέχρι να θέσει σε λειτουργία τον κινητήρα. Το θέμα δεν είναι ότι γλυτώνει κανείς το κράτημα του μπουτόν αλλά το ότι η μίζα απεμπλέκει αυτόματα και άμεσα, μόλις εκκινήσει ο κινητήρας.

 Οι λεπτές ισορροπίες της εργονομίας


Η σχεδιαστική ανανέωση του V-Strom 650 XT επέφερε αλλαγές και στην εργονομία, μικρής κλίμακας εκ πρώτης όψεως, μεγάλου αντίκτυπου όμως στην πράξη και στον χειρισμό της μοτοσυκλέτας. H θέση οδήγησης είναι ελαφρώς διαφορετική στο νέο μοντέλο, με την σέλα του οδηγού να είναι επίπεδη στο μεγαλύτερο τμήμα της και λόγο του πιο στενού ρεζερβουάρ να επιτρέπει στον αναβάτη να έρθει πιο μπροστά σε αυτή.

KATOPSI

Οι λαβές του τιμονιού έχουν ταυτοχρόνως μετατοπιστεί ελαφρώς πιο κοντά σε αυτόν και το αποτέλεσμα είναι η αίσθηση, ακόμα και σε στατική δοκιμή, να εξαλείφει ένα σημείο που ενοχλούσε παλιότερα, την μεγάλη απόσταση του τιμονιού από τον οδηγό. Επίσης, ο μικρότερος όγκος των πλαϊνών διακοσμητικών – προστατευτικών ακριβώς κάτω από την σέλα του οδηγού, επιτρέπει την πιο άνετη κίνηση των ποδιών όταν αυτά κατεβαίνουν για στήριξη στο έδαφος.

 Το πλαίσιο δεν άλλαξε... ευτυχώς!


Αν έχει παραμείνει κάτι ίδιο σε όλες τις γενιές του V-Strom 650 από το 2004 μέχρι σήμερα, αυτό είναι το πλαίσιο και πραγματικά δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να αλλάξει! Πρόκειται για μια μονάδα δύο δοκών μεγάλης διατομής, κατασκευασμένη από αλουμίνιο, η οποία σχεδιάστηκε για το V-Strom 1000 του 2002 με τους 98 ίππους. Πότε δεν “ίδρωσε το αυτί” του συγκεκριμένου πλαισίου στο 1000, ακόμα και όταν αυτό έστριβε “με όσα” στις εθνικές, φορτωμένο με μπαγκάζια και δικάβαλο, οπότε αντιλαμβάνεται κανείς ότι στο 650 ήταν ανέκαθεν μια πολύ ευχάριστη και καλοδεχούμενη υπερβολή. “Κτήνος” με την καλή έννοια και ίσως το καλύτερο πλαίσιο στα 650 On-Off, τι άλλο να ειπωθεί;

test suzuki vstrom 650xt 2017 21

Το ψαλίδι είναι επίσης από αλουμίνιο και ανήκει και αυτό στα “ψωμωμένα” δομικά στοιχεία της μοτοσυκλέτας, ενώ η εικόνα συμπληρώνεται με το αφαιρούμενο, ατσάλινο υποπλαίσιο. Σε ότι αφορά στα υπόλοιπα περιφερειακά, δεν σημειώνονται επίσης αλλαγές. Οι αναρτήσεις αποτελούνται από συμβατικό τηλεσκοπικό πιρούνι διαμέτρου 43 χλστ. (χωρίς δυνατότητα ρυθμίσεων) ενώ πίσω, έχει τοποθετηθεί μονό αμορτισέρ εδραζόμενο σε μοχλικό σύστημα, το οποίο ρυθμίζεται ως προς την απόσβεση επαναφοράς και την προφόρτιση ελατηρίου, εύκολα, με στρόφιγγα στο πλάι της μοτοσυκλέτας.

test suzuki vstrom 650xt 2017 11

Ως προς τα φρένα, δύο δίσκοι διαμέτρου 310 χλστ. με διπίστονες δαγκάνες αναλαμβάνουν το έργο της πέδησης μπροστά και τον ρόλο αυτό πίσω, έχει μονός δίσκος 260 χλστ. με μονοπίστονη δαγκάνα. Το δε ABS, είναι standard.

 Ποιοτικό, καλώς εξοπλισμένο και με ξεχωριστή “ταυτότητα”


Αν κοιτάξει κανείς στο ταμπελάκι της μοτοσυκλέτας που είναι κολλημένο στο πλαίσιο, το γράφει ξεκάθαρα, “Made in Japan”. Όχι ότι χρειάζεται επιβεβαίωση για αυτό, αφού το πράγμα μιλάει από μόνο του! Άψογη ποιότητα κατασκευής, πολύ καλή η βαφή και η συναρμογή, υλικά και πλαστικά που πείθουν για την αντοχή τους στο χρόνο. Αρκεί να ρίξετε μια ματιά στα “άπειρα” V-Strom που κυκλοφορούν στους δρόμους. Αντέχουν. Ουδέν παράπονο και σχόλιο λοιπόν.

test suzuki vstrom 650xt 2017 19

Η νέα σχεδίαση, έχει προσδώσει στην μοτοσυκλέτα μια πιο “αδύνατη” σιλουέτα, με τον επιβλητικό όγκο των πρώτων μοντέλων να αποτελεί παρελθόν. Όλα δείχνουν πλέον πιο “μαζεμένα” και ειδικά στην περιοχή του ρεζερβουάρ αλλά και πιο μπροστά, στο σύνολο που δημιουργεί fairing και μάσκα. Μένοντας μπροστά, η ζελατίνα έχει διατηρήσει ένα σεβαστό πλάτος και ύψος (είναι 9 χλστ. πιο ψηλή από το προηγούμενο μοντέλο), ενώ προσφέρει την δυνατότητα ρύθμισης του ύψους της αλλά μόνο με την χρήση εργαλείων.

test suzuki vstrom 650xt 2017 14

Νέος είναι ο πίνακας οργάνων που και σε αυτή την περίπτωση αποτελεί “ενδοοικογενειακό δάνειο” από το 1000. Αποτελείται από αναλογικό στροφόμετρο και μια χωρισμένη σε δύο τμήματα LCD οθόνη που περιλαμβάνει το ταχύμετρο και επίσης (μεταξύ άλλων) ένδειξη στάθμης καυσίμου, ένδειξη επιλεγμένης σχέσης, υπολογιστή ταξιδιού και θερμοκρασία περιβάλλοντος, ενώ υπάρχει επίσης και λυχνία προειδοποίησης πάγου στο οδόστρωμα. Στη πράξη, τόσο οι αναλογικές όσο και οι ψηφιακές ενδείξεις διαβάζονται εύκολα, ακόμα και με κόντρα ήλιο, ενώ το βράδυ ένας πολύ όμορφος φωτισμός, φροντίζει ώστε η πληροφόρηση να είναι συνεχής και απρόσκοπτη.

test suzuki vstrom 650xt 2017 20

Αλλά στοιχεία που αξίζουν αναφοράς είναι η παροχή 12V αριστερά του πίνακα οργάνων, το LED πίσω φως καθώς και η πολύ όμορφα σχεδιασμένη σχάρα αποσκευών.

 Πολυεργαλείο!


Για τους έχοντες πρότερη εμπειρία από την πρώτη γενιά των V-Strom 650 (και ο υπογράφων έχει αρκετή...) η διαφορά της αίσθησης των 2017 μοντέλων είναι άμεσα διακριτή και πολύ μεγάλη! Δεν είναι μόνο ότι το “αδυνάτισμα” της μοτοσυκλέτας σε προδιαθέτει... ψυχολογικά, είναι ότι από τα πρώτα μέτρα αντιλαμβάνεσαι ότι η μοτοσυκλέτα έχει πιο ελαφριά αίσθηση. Στην συνέχεια ανακαλύπτεις επίσης ότι υπακούει πιο άμεσα και είναι γενικά πιο πρόθυμη στις αλλαγές κατεύθυνσης, αποπνέοντας μια κινητική “ζωηράδα” που δεν θα ήταν υπερβολή αν συγκρινόταν με αυτή ενός μονοκύλινδρου αντίστοιχου κυβισμού!

test suzuki vstrom 650xt 2017 2

Από την στιγμή που το βάρος δεν έχει αλλάξει σημαντικά σε τιμή, ένα κιλό ελαφρύτερο είναι το μοντέλο του 2017, το γεγονός αποδίδεται στην αλλαγή της θέσης οδήγησης που σε φέρνει πιο κοντά στο τιμόνι, στο χαμηλότερα τοποθετημένο τελικό της εξάτμισης και στις ελαφρύτερες ζάντες, κάτι που ισχύει και στην standard έκδοση με τους χυτούς τροχούς. Η δεύτερη έκπληξη, ως ποιοτικό και όχι ως ποσοτικό χαρακτηριστικό, είναι η απόδοση του κινητήρα. Εξακολουθεί να αποτελεί μια από τις καλύτερες μονάδες στα μεσαία κυβικά, με ισχύ απλωμένη σε ένα ευρύ φάσμα στροφών και τρομερή ελαστικότητα, είναι όμως ο τρόπος που αποδίδει πλέον αυτό που κάνει μεγαλύτερη εντύπωση!

test suzuki vstrom 650xt 2017 1 Αντιγραφή

Έχει ραφιναριστεί σε τέτοιο βαθμό, που κάνει τους προηγούμενους κινητήρες των V-Strom 650 να μοιάζουν τραχείς, κάτι που δεν ισχύει βέβαια, αλλά μιλάμε για τέτοια διαφορά! Με αυτά τα δεδομένα, η κίνηση εντός του αστικού πεδίου για το V-Strom 650 XT είναι παιχνιδάκι! Αν προσθέσει κανείς την πολύ καλή λειτουργία του κιβωτίου αλλά και το Low RPM assist που σου επιτρέπει να “ρολάρεις” με χαμηλές ταχύτητες “χαϊδεύοντας” απλά την μανέτα του συμπλέκτη, τότε καμία κυκλοφοριακή συνθήκη, όσο άσχημη και αν είναι δε τρομάζει το συγκεκριμένο μοντέλο. Μέσα στην πόλη εμφανίζεται και το εγγενές πλεονέκτημα των ακτινωτών τροχών. Η δυνατότητα τους να παραμορφώνονται ελεγχόμενα και σε μικρό βαθμό σε σχέση με τις απόλυτα άκαμπτες χυτές ζάντες, λειτουργεί επικουρικά στην απόσβεση των ανωμαλιών και των κακοτεχνιών των δρόμων.

Οι διαφορές σε σχέση με το standard μοντέλο δεν είναι βέβαια μεγάλες αλλά είναι υπαρκτές και έχουν να κάνουν κυρίως με την ανάδραση, αυτό που “εισπράττεις” ως αίσθηση όταν περνάς “βομβαρδισμένα” σημεία των ελληνικών δρόμων. Στην περίπτωση του V-Strom 650 XT η αίσθηση είναι πιο “γλυκιά” και “φιλτραρισμένη”, στην περίπτωση της standard έκδοσης, με τους χυτούς τροχούς, κάπως πιο “κοφτή” και πιο άμεση. Βγαίνοντας έξω από την πόλη, έχεις μια ανησυχία, μήπως όλη αυτή η ανάλαφρη αίσθηση και η ευελιξία του V-Strom 650 XT, έχει αρνητικές επιπτώσεις σε ένα πεδίο όπου παραδοσιακά αυτή η μοτοσυκλέτα μεγαλουργούσε: στο ταξίδι και στην σταθερότητα στις υψηλές ταχύτητες. Με χαρά ανακοινώνουμε λοιπόν, ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας! Εδώ τον πρώτο λόγο τον έχει το πλαίσιο - “γκοτζίλα” και αυτό όπως αναφέρθηκε ήδη, δεν έχει αλλάξει. Απόλυτα σταθερό το V-Strom 650 XT στο ταξίδι, τιμά την “προγονική του παράδοση” και είναι ικανό να στρίβει στις παρατεταμένες ακλόνητο, χωρίς το παραμικρό σημάδι ασάφειας ή ελαστικότητας.

test suzuki vstrom 650xt 2017 8

Ο κινητήρας έχει τα φόντα για να υποστηρίξει σταθερές ταχύτητες της τάξεως των 160 χλμ./ώρα, προσφέροντας περιθώρια και για ανοίγματα πιο πάνω, ωστόσο ας πούμε ότι η ταξιδιωτική “νιρβάνα” βρίσκεται κάπου στα 140 χλμ./ώρα, ταχύτητα που το V-Strom 650 XT, μπορεί να κρατήσει για... μέρες, αν μπορούσε να ανεφοδιαστεί εν κινήσει. Όχι ότι χρειάζεται απαραίτητα κάτι τέτοιο, αφού η κατανάλωση του είναι άλλη μια ευχάριστη έκπληξη, σημειώνοντας, με λογική οδήγηση, τιμές κάτω από τα 5 λίτρα ανά 100 χλμ.! Ολοκληρώνοντας τον φάκελο ταξίδι, η άνεση από την σέλα είναι υπεράνω κριτικής και αν υπάρχει ένα αντίτιμό σε αυτό που αναφέρθηκε πριν, την “δίαιτα” δηλαδή στην οποία υποβλήθηκε το V-Strom 650 XT, αυτό είναι η προστασία από τον αέρα. Όχι ότι είναι ελλιπής, κάθε άλλο, αρκετά καλή χαρακτηρίζεται και μέσα στα standard της κατηγορίας, απλά αυτή την καθολική – απόρροια του όγκου- κάλυψη των προηγούμενων γενιών, την έχει απολέσει.

test suzuki vstrom 650xt 2017 12

Ένα τρίτο πεδίο “εξέτασης” για το νέο V-Strom 650 XT, ήταν και η συμπεριφορά του στις στροφές, οπού εμφανίζεται αρκετά βελτιωμένο. Η συμπεριφορά του παραμένει ουδέτερη σε κάθε περίπτωση, όπως και στα προηγούμενα μοντέλα, είναι όμως η μεγαλύτερη προθυμία του πλέον να αλλάξει κατεύθυνση και να “βουτήξει” στις εισόδους των στροφών, που το κάνουν καλύτερο. Αν προσθέσει κανείς σε αυτό και το αβαντάζ της καλύτερης αίσθησης από το μπροστινό, που παλιότερα το ένοιωθε κανείς κάπως αποκομμένο, τότε η πλάστιγγα γέρνει ακόμα περισσότερο υπέρ του.

test suzuki vstrom 650xt 2017 3

Για το πλαίσιο τα είπαμε και πριν, δεν καταλαβαίνει τίποτα, ο κινητήρας με την σειρά του υποστηρίζει την διασκέδαση όντας ισχυρός και ελαστικός και οι αναρτήσεις κάνουν καλά την δουλειά τους, μέσα στα λογικά πλαίσια οδήγησης ενός On-Off. Aν υπάρχει ένα θεματάκι, αυτό είναι το μπροστινό φρένο που θα το θέλαμε λίγο πιο ισχυρό και με καλύτερη αίσθηση. Δεν σημειώνεται ως μειονέκτημα, δεν είναι μεγάλη η υστέρηση του, απλά αν πληρούσε αυτά τα δύο ζητούμενα, θα είχαμε ένα πλήρες από κάθε άποψη “πακέτο”.

Τέλος, το χώμα, ο λόγος δηλαδή για τον οποίο και δημιουργήθηκε αυτή η έκδοση με τις ακτινωτές ζάντες. Ας ξεκαθαρίσουμε λοιπόν ότι αν έχετε βλέψεις για άλματα, αμμόλοφους και “ισοπέδωση” δρόμων που περπατάνε μόνο κατσίκια, κοιτάξτε άλλου. Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια πρόταση της κλασικής σχολής των On-Off , η οποία προσφέρεται από το εργοστάσιο με το αβαντάζ των ακτινωτών τροχών, που ενδείκνυνται για χρήση Off-Road. Ως εκ τούτου, με μια αλλαγή στα ελαστικά, βάζοντας κάτι πιο “τακουνάτο,” δεν θα υπάρξει πρόβλημα στην διάσχιση και στην εξερεύνηση χωματόδρομων, μέσα σε λογικά πλαίσια. Το V-Strom 650 XT μπορεί να σας πάει με ευκολία και χωρίς άγχος εκεί που δεν θα σας πήγαινε κανένα street.

test suzuki vstrom 650xt 2017 9

Να το πλεονέκτημα του λοιπόν, ότι μπορεί να το κάνει και αυτό, άλλο ένα “check” στην πολύ μεγάλη λίστα των δυνατοτήτων του.

 Suzuki V-Strom 650 XT και “GR”!


Θέλετε λοιπόν μια απάντηση στο ερώτημα “ποια μοτοσυκλέτα κάνει τα πάντα;”. Το V-Strom 650 XT! Aντικειμενικά, χωρίς προκαταλήψεις και οποιουδήποτε είδους αγκυλώσεις, αυτή είναι η απάντηση. Μπορεί να μην στρίβει σαν Supebrike, να μην ταξιδεύει σαν Tοuring, να μην ελίσσεται στην πόλη σαν Scooter, να μην πηγαίνει στο χώμα σαν Rally Replica. Δοκιμάστε όμως να κάνετε με κάποιο από τα δίτροχα της προηγούμενης πρότασης, κάτι έξω από το περιορισμένο πεδίο χρήσης για το οποίο έχουν κατασκευαστεί και θα καταλάβετε.

test suzuki vstrom 650xt 2017 5

Αυτή είναι η επιτυχία του V-Strom 650 XT λοιπόν, ότι δεν έχει περιορισμούς χρήσης, τα κάνει όλα και τα κάνει καλά! Δοκιμασμένο, οικονομικό, ολοκληρωμένο σαν σύνολο και στο ανώτερο στάδιο της εξέλιξης του. Αν ψάχνετε για ένα all-round όπως αυτό ορίζεται από την ελληνική πραγματικότητα, σταματήστε την αναζήτηση, εδώ είστε!

Μοτοσυκλέτα “κομμένη και ραμμένη” για την χώρα μας. Κάποιοι εκεί στην Ιαπωνία μας σκέφτονται και μας αγαπάνε πολύ!

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Κατασκευαστής Suzuki
Μοντέλο DL 650 V-Strom 
Αντιπρόσωπος ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ
Τιμή 9.295 ευρώ 
Εγγύηση 2 χρόνια
   
Κινητήρας  
Τύπος Τετράχρονος, δικύλινδρος V 90, υγρόψυκτος, τετραβάλβιδος, DOHC
Χωρητικότητα 645cc
Διάμετρος x διαδρομή (mm) 81 x 62.6
Συμπίεση 11.2:1
Εκκίνηση Μίζα
Σύστημα τροφοδοσίας Ηλεκτρονικά ελεγχόμενος ψεκασμός
Ανάφλεξη Ηλεκτρονική
Λίπανση Υγρό κάρτερ
Κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων
Πρωτεύουσα μετάδοση Γρανάζια 71/34 (2.088)
Τελική μετάδοση Γρανάζια / Αλυσίδα - 47/15 (3.133)
   
Πλαίσιο  
Τύπος Αλουμινένιο περιμετρικό δύο δοκών
Κάστερ 26°
Ίχνος (mm) 110
Μήκος (mm) 2290
Πλάτος (mm) 835
Ύψος (mm) 1405
Ύψος σέλας (mm) 830
Απόσταση εδάφους 170
Μεταξόνιο (mm) 1560
Βάρος (kg) 216
Ρεζερβουάρ (lt) 20
   
Αναρτήσεις  
Μπροστά Τηλεσκοπικό μπροστινό σύστημα της Showa, διαμέτρου 43mm, διαδρομή τροχού 150mm 
Πίσω Μονό αμορτισέρ Showa με μοχλισμό, ρύθμιση απόσβεσης επαναφοράς και υδραυλική προφόρτιση ελατηρίου, διαδρομή τροχού 150mm
   
Ελαστικά  
Μπροστά Bridgestone Βattlax Adventure 110/80-19 
Πίσω Bridgestone Βattlax Adventure 150/70-17
   
Φρένα  
Μπροστά Δύο δίσκοι διαμέτρου 310 mm με δαγκάνες δύο εμβόλων της Tokico και ABS
Πίσω Δίσκος διαμέτρου 260mm με δαγκάνα ενός εμβόλου της Tokico και ABS
   
Επιδόσεις  
Ιπποδύναμη εργοστασίου {hp/rpm) 70 / 8.800
Ροπή εργοστασίου (kg/rpm) 6,32 / 6.500

Φωτογραφίες Στατικές / Λεπτομέρειες

Φωτογραφίες Kίνησης

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2017 21:16

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon