.
Κατηγορία Suzuki
Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2017 16:54

Mini TEST - Suzuki V-Strom 650 & 1000 XT 2017, 1η επαφή

 

Ακόμη πιο μακριά

 

Του Θοδωρή Ξύδη

Φωτογραφίες: Χρήστος Καραγιωργάκης, Suzuki 

Η Suzuki, όπως γνωρίζετε ήδη, πραγματοποίησε πριν από μερικές ημέρες την 1η πανελλήνια παρουσίαση της ανανεωμένης οικογένειας V-Strom.

Οι στάνταρ εκδόσεις της γνωστής οικογένειας έχουν περάσει ήδη από τα χέρια μας όπως γνωρίζουν οι τακτικοί μας αναγνώστες.

Τη πλήρη δοκιμή του νέου V-Strom 650 μπορείτε να την βρείτε εδώ, όπως άλλωστε και του 1000, την οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Οι εκδόσεις που είχαμε δει μόνο από κοντά ήταν οι εκδόσεις ΧΤ με τους όμορφους χρωματικούς συνδυασμούς και τους ακτινωτούς τροχούς, οι οποίες διευρύνουν λίγο περισσότερο το ήδη μεγάλο πεδίο δράσης των δύο V-Strom.

Με την όμορφη και σωστά οργανωμένη παρουσίαση στη Βάρκιζα η Suzuki φρόντισε να μας δώσει μία καλή πρώτη γεύση και από αυτές τις δύο εκδόσεις. Πάμε να τις γνωρίσουμε λίγο καλύτερα.

Suzuki V-Strom 650 XT: Το καλό καλύτερο

Την έκδοση XT την γνωρίσαμε για πρώτη φορά στο προηγούμενη γενιά του V-Strom. Ειδοποιός διαφορά, τότε αλλά και τώρα, οι ακτινωτοί τροχοί, οι οποίοι αλλάζουν ελαφρώς και τον χαρακτήρα της πασπαρτού μοτοσυκλέτας της ιαπωνικής εταιρίας. Η διαφορά μεταξύ της έκδοσης με τους χυτούς αλουμινένιους τροχούς είναι μάλιστα τόσο αισθητή που νομίζεις ότι οι μηχανικοί της Suzuki έχουν προχωρήσει σε αλλαγές και στη γεωμετρία του πλαισίου. Όπως ενημερωθήκαμε, κάτι τέτοιο δεν υφίσταται. Οι βαρύτεροι όμως ακτινωτοί τροχοί που έχουν παράλληλα και περισσότερες ελαστικότερες έναντι των χυτών αλουμινένιων δίνουν άμεσα τη δική του πινελιά στη συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας. Παράλληλα δίνουν και τη δυνατότητα στο V-Strom να πατήσει με περισσότερες αξιώσεις στο χώμα και σίγουρα με μεγαλύτερη άνεση.

Στο δρόμο μέχρι το Σούνιο το V-Strom 650 XT μας έδειξε πολλά από τα καλά στοιχεία του χαρακτήρα του. Είναι όσο άνετο χρειάζεται για να ταξιδεύεις πάνω στη σέλα του όλη μέρα αν χρειαστεί, με την προστασία από τον αέρα να βρίσκεται σε καλά επίπεδα και τη γνωστή όρθια θέση οδήγησης, να προσφέρει στον αναβάτη την απαιτούμενη ευρυχωρία, ακόμη και αν ξεπερνάει σε ύψος τα 1,8μ. Το ήσυχο και πολιτισμένο μοτέρ αποδίδει σχεδόν ηλεκτρικά την ισχύ του με τη ροπή να περιορίζει τις αλλαγές στο σαφές και μαλακό κιβώτιο. Ακόμη και όταν αποφάσισα να μείνω μαζί με το γκρουπ των συναδέλφων που οδηγούσαν τα 1000άρια δεν αντιμετώπισα κάποιο πρόβλημα με τον κινητήρα να φτάνει εύκολα στα κόκκινα και το σύνολο να κρύβει παράλληλα τα χιλιόμετρα τόσο στις ευθείες όσο και στις στροφές. Με το V-Strom 650 XT μπορείς να οδηγήσεις πολύ γρήγορα, αφού το πλαίσιό του δεν καταλαβαίνει τίποτα από τις δυνάμεις που το ασκούνται  και η φιλική απόδοση του κινητήρα σε αφήνει να τον “ξεζουμίζεις” με ιδιαίτερη ευχαρίστηση, παρά την ελαφριά ασάφεια από το πιρούνι αλλά και τα φρένα που ναι μεν σταματούν τη μοτοσυκλέτα με ασφάλεια, ακόμη και φορτωμένη, δεν έχουν σχεδιαστεί δε για σπορ χρήση.

Όλα καλά και όλα ωραία λοιπόν για το V-Strom 650 XT που παρουσιάζεται ακόμη πιο ολοκληρωμένο από την στάνταρ έκδοση και με ελαφρώς ευρύτερο πεδίο δράσης. Περισσότερα κατά την πλήρη δοκιμή του.

Τεχνικά χαρακτηριστικά και λοιπές πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

Αξεσουάρ Suzuki V-Strom 650

Suzuki V-Strom 1000 XT: Με σπορ διάθεση για περιπέτεια

To άμεσο πέρασμα από το V-Strom 650 XT στο 1000 σου δίνει αμέσως την ορθή εντύπωση πως οι δύο μοτοσυκλέτες, έχουν κοινά σημεία –στο ίδιο κοινό απευθύνονται άλλωστε- αλλά έχουν και σημαντικές διαφορές που κάνει το καθένα να ξεχωρίζει για τους δικούς του λόγους.

Το πρώτο πράγμα που σου τραβά την προσοχή δεν είναι ο μεγαλύτερος σε κυβισμό κινητήρας με την ανάλογα μεγαλύτερη ισχύ και ροπή. Είναι ολόκληρο το εμπρός σύστημα του μεγάλου V-Strom, που το καθιστά πιο ετοιμοπόλεμο στη σπορ διάθεση του αναβάτη του. Το ανεστραμμένο και πλήρως ρυθμιζόμενο πιρούνι έχει σαφώς πιο ποιοτική λειτουργία έναντι του συμβατικού που φέρει το “650”. Τα φρένα δε, είναι η μέρα με τη νύχτα! Οι ακτινικές 4πίστονες δαγκάνες τις Tokico κάνουν τρομερή δουλειά, με σωστό αρχικό δάγκωμα, καλή αίσθηση και γραμμική απόδοση και σου επιτρέπουν να φρενάρεις πολύ πιο δυνατά αλλά και πιο κοντά στη στροφή χωρίς κανένα φόβο. Στην έξοδο η ροπή του κινητήρα αναλαμβάνει να σε ωθήσει μπροστά με ορμή, όση ακριβώς χρειάζεται για να φτάσει με χαμόγελο στην επόμενη στροφή. Σε σχέση με το “650” το “1000” παρουσιάζεται λογικά λίγο πιο “βαρύ” στις γρήγορες αλλαγές κατεύθυνσης, κάτι που καταλαβαίνεις μόνο αν έχεις οδηγήσει και τα δύο με λίγα λεπτά διαφοράς μεταξύ τους. Κατά τα άλλα όπως και το μικρό έτσι και το μεγάλο δεν επηρεάζεται από τους ισχυρούς πλάγιους, ενώ η θέση οδήγησης και συγκεκριμένα η σέλα προσφέρει λίγη περισσότερη άνεση που θα εκτιμήσουν μάλλον οι πιο μεγαλόσωμοι αναβάτες.

Τεχνικά χαρακτηριστικά και λοιπές πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

Αξεσουάρ Suzuki V-Strom 1000

Δεν ξέρεις ποιο να διαλέξεις

Τα δύο V-Strom XT, το “μικρό” και το μεγάλο είναι μοτοσυκλέτες που ταιριάζουν απόλυτα με τα γούστα του Έλληνα αναβάτη. Το μόνο που μένει είναι να διαλέξει ο καθένας αυτό που του ταιριάζει καλύτερα. Το 1000 θα σε σαγηνεύσει με τον ροπάτο κινητήρα του, δυνατά φρένα και την ποιοτική λειτουργία του πιρουνιού του. Το 650 θα σε τραβήξει κοντά του χάρη στον απίστευτα φιλικό και ήπιο χαρακτήρα του (η λέξη “παιχνιδάκι” ακούστηκε από τα στόματα πολλών συναδέλφων), αλλά και τη χαμηλότερη τιμή του. Περισσότερα και για τα δύο μοντέλα όταν και θα τα έχουμε στα χέρια μας για δοκιμή. Μείνετε συντονισμένοι.

Φωτογραφίες Κίνησης

Φωτογραφίες Λεπτομερειών-Στατικές

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2017 17:02

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « TEST – Suzuki V-Strom 1000 2017 (Euro 4) TEST - Suzuki V-Strom 650 XT 2017 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon