.
Κατηγορία Suzuki
Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2017 16:50

TEST – Suzuki V-Strom 1000 2017 (Euro 4)

 

Πιο ώριμο από ποτέ

 

Του Θοδωρή Ξύδη

Φωτογραφίες: Τάκης Μανιάτης, Θ.Ξύδης

Mε την ευκαιρία των αλλαγών που πρόσταξαν οι νέες προδιαγραφές Euro 4, η Suzuki προχώρησε και σε μία ήπιας μορφής ανανέωση στο μεγάλο V-Strom κάνοντάς το ακόμη πιο ώριμο και ολοκληρωμένο, έτοιμο για κάθε πρόκληση.

Μια ιστορία γεμάτη επιτυχίες

Success Story. Δύο λέξεις που περιγράφουν ιδανικά τη σειρά V-Strom από τότε που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά, το μακρινό πλέον 2002, μέχρι σήμερα. Για το “650” όσο λιγότερα πούμε τόσο το καλύτερο, οι εκατοντάδες ιαπωνικές μοτοσυκλέτες που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους, είναι από μόνες τους απόδειξη για του λόγου το αληθές. Συνολικά, σε παγκόσμιο επίπεδο, περισσότερα από 237.000 V-Strom έχουν βρει στέγη, από το 2002 μέχρι και το 2015. Τη μερίδα του λέοντος στις πωλήσεις έχει φυσικά το “650” με 172.300, με το 1000άρι να έχουν καλωσορίσει σχεδόν 65.000 αναβάτες.

Η πορεία του “650” στην ευρωπαϊκή αγορά είναι σταθερή τα τελευταία 15 χρόνια, καθώς η μοτοσυκλέτα της ιαπωνικής εταιρίας, μέσω συνεχών ανανεώσεων, δεν απουσίασε ούτε δευτερόλεπτο. Αντίθετα το “1000” σταμάτησε να έρχεται στη Γηραιά Ήπειρο το 2009, ελέω προδιαγραφών Euro 3 και άφησε ελεύθερο το πεδίο στους ανταγωνιστές του σε μια κατηγορία που δεν έπαψε ποτέ να μεγαλώνει και να τραβά κοντά της νέο αίμα αναβατών.

Η “επανεκκίνηση” για το V-Strom 1000 έγινε το 2013, όταν και πάτησε ξανά τις ρόδες του στην Ευρώπη, αναγεννημένο από όλες τις απόψεις, κοντά όμως στη φιλοσοφία του προκατόχου του. Αυτό σημαίνει πως η Suzuki προτίμησε να μείνει έξω από την κούρσα σε επίπεδο εξοπλισμού και gadget, μακριά από το κυνήγι της απόλυτης ισχύος, όπως άλλωστε έχουν κάνει και οι υπόλοιποι μεγάλοι ιάπωνες κατασκευαστές. Το λογικό κόστος απόκτησης και συντήρησης και η προτεραιότητα στη φιλικότητα και την αξιοπιστία έπαιξαν επίσης τον ρόλο τους σε αυτή την απόφαση με το σχεδόν πλήρως ανανεωμένο V-Strom να εμφανίζεται συνολικά καλύτερο από το μοντέλο που αντικατέστησε, έτοιμο για προκλήσεις καθημερινές αλλά και μακριά από τα τείχη της πόλης. Έτοιμο παρουσιάζεται και το ανανεωμένο V-Strom που απέκτησε πιο σύγχρονα συστήματα ασφάλειας, βελτιώθηκε περεταίρω σε κάποια σημεία και έγινε μία ακόμη πιο ολοκληρωμένη πρόταση στη κατηγορία του.

Ηλεκτρονικές ευκολίες και Cornering ABS!

Το highlight στο ανανεωμένο V-Strom 1000 είναι σίγουρα το Motion Track Brake System, όπως το ονομάζουν οι Ιάπωνες, το γνωστό σε όλους μας πλέον Cornering ABS. Πολύ απλά και πολύ σωστά η Suzuki τοποθέτησε στη μοτοσυκλέτα της ηλεκτρονική μονάδα IMU πέντε αξόνων (Inertial Measurement Unit - Μονάδα Μέτρησης Αδρανειακών Δυνάμεων) η οποία συνεργάζεται φυσικά με το ABS και κατανέμει σωστά την πίεση στα φρένα ακόμη και όταν βρίσκεστε υπό κλίση. Παράλληλα υπάρχει πλέον και ηλεκτρονικό σύστημα συνδυασμένης πέδησης. Βρίσκεται εκεί για να τιθασεύσει την ουρά του V-Strom (όχι ότι υπήρχε ποτέ πρόβλημα με αυτό) και ενεργοποιεί το πίσω φρένο όταν ο αναβάτης πιέσει τα μπροστινά δισκόφρενα πέρα από κάποιο σημείο.

Αντίστοιχη αναβάθμιση δεν υπήρξε και για το ρυθμιζόμενο σύστημα ελέγχου πρόσφυσης του πίσω τροχού, το οποίο τέσσερα χρόνια μετά, εξακολουθεί να είναι ένα από τα πιο ραφιναρισμένα συστήματα κάνοντας τη δουλειά του εξαιρετικά, σχεδόν ανεπαίσθητα και μόνο όποτε χρειαστεί. Το σύστημα χρησιμοποιεί αισθητήρες που μετρούν την ταχύτητα του εμπρός και του πίσω τροχού, το άνοιγμα του γκαζιού και τη θέση του στροφάλου. Τα δεδομένα από αυτά τα σήματα τα “διασταυρώνει” η κεντρική μονάδα κάθε τέσσερα χιλιοστά του δευτερολέπτου (!) και έπειτα επεμβαίνει στην ανάφλεξη, πολύ ή λιγότερο, ανάλογα με τη επιλεγμένη ρύθμιση, ενώ δίνει και τη δυνατότητα της απενεργοποίησης.

Παράλληλα ο κινητήρας εφοδιάστηκε με το σύστημα “Easy Start” που είχαμε δει πρώτα στο SV650. Ένα πάτημα του κουμπιού της μίζας είναι αρκετό από εσάς με τη μίζα να περιστρέφεται έπειτα έως ότου εκκινήσει το μοτέρ, σχεδόν άμεσα δηλαδή.

Ένα ακόμη πιο χρήσιμο στοιχείο που προστέθηκε στον εξοπλισμό του V-Strom 1000 είναι το “ Low RPM Assist”. Το εν λόγω σύστημα, που είδαμε επίσης πρώτα στο SV650, ανεβάζει ελαφρώς τις στροφές του κινητήρα όταν αφήνετε τη μανέτα του συμπλέκτη με το αναπάντεχο σβήσιμο του μοτέρ να ανήκει οριστικά πλέον στην ιστορία, τουλάχιστον για τη Suzuki. Σε αργούς ελιγμούς ανάμεσα στα αυτοκίνητα είναι “όλα τα λεφτά” αφού χωρίς να ανοίγετε καθόλου το γκάζι μπορείτε να ελίσσεστε μόνο με τη χρήση της μανέτας του συμπλέκτη. Εξαιρετικό!

Οι αλλαγές με μία ματιά

-Ανασχεδιασμένη  σέλα

-Ανασχεδιασμένη ζελατίνα

-Ανασχεδιασμένο φτερό και πάνω πλαϊνά πλαστικά

-Προστατευτικές χούφτες & ποδιά στον βασικό εξοπλισμό

-Εκκίνηση του μοτέρ με ένα μόνο πάτημα της μίζας –δεν χρειάζεται να την κρατάτε μέχρι να πάρει μπροστά ο κινητήρας.

-Τα σκούρα πλαινά κομμάτια της επένδυσης της σέλας είναι από το ίδιο υλικό που χρησιμοποιείται από την ιαπωνική εταιρία στις σέλες των RM-Z και προσφέρει αδιαμφησβήτητα περισσότερο γκιπ όταν σφίγγετε τα πόδια σας.

-Low RPM Assist. Όταν γίνεται η σύμπλεξη βοηθά τρομερά μέσα στην κίνηση και εξαλείφει παντελώς τον φόβο για “τσαφ”, ανεβάζοντας ελαφρώς τις στροφές του κινητήρα.

-Ανασχεδιασμένο εμπρός φτερό χαρακτηριστικό και της νέας έκδοσης: φόρος τιμής στο DR-Big, την πρώτη μοτοσυκλέτα που έφερε σταθερό φτερό ανάλογης σχεδίασης και επηρέασε και όλα τα επόμενα που ήρθαν με παρόμοιας σχεδίασης φτερό, όπως τα BMW R/GS

-Cornering ABS

-Έκδοση με ακτινωτούς τροχούς V-Strom 1000 “XT”

Καλλωπισμός και ανέσεις

Περισσότερα και καλύτερα ηλεκτρονικά βοηθήματα για το V-Strom 1000 αλλά και αλλαγές τόσο αισθητικές όσο και σε επίπεδο εργονομίας. Κοιτάζοντας το ανανεωμένο μοντέλο δυσκολεύεσαι πολύ να καταλάβεις τις διαφορές, αν δεν έχεις μπροστά σου και το απερχόμενο. Είναι όμως υπαρκτές και περιορίζονται στο εμπρός μέρος. Το “ράμφος” της μοτοσυκλέτας έχει ανασχεδιαστεί και έχει γίνει λιγότερο ντελικάτο ενισχύοντας την εικόνα της στιβαρότητας. Τα φλας έχουν έρθει πιο ψηλά και κοντά στο φανάρι ενώ νέα είναι και τα πλαστικά γύρω από αυτό όπως και η σχεδίαση της ζελατίνας. Πιο μπροστά στα πλαϊνά πλαστικά βρίσκεται και το σήμα της Suzuki και κάπου εκεί τελειώνουν οι αισθητικές αλλαγές, τουλάχιστον εκείνες που φαίνονται με γυμνό μάτι.

Περισσότερη άνεση, καλύτερος έλεγχος

Περνώντας στα της εργονομίας, ανασχεδιασμένη παρουσιάζεται και η σέλα με τις διαφορές στην άνεση να είναι μικρές αλλά προς το καλύτερο. Τα πόδια φτάνουν κάτω με την ίδια ευκολία, όπως και πριν, με το μεγάλο V-Strom  είναι όσο στενό πρέπει μπροστά για αυτόν ακριβώς το λόγο. Με τα πόδια πάνω και βρισκόμενος εν κινήσει αμέσως παρατηρείς πως η θέση οδήγησης σου δίνει εξαιρετικό έλεγχο για να μανουβράρεις τη μοτοσυκλέτα, ενώ αργότερα, σε δρόμο με στροφές, συνειδητοποιείς ότι τα υψηλά επίπεδα ελέγχου παραμένουν και όταν οι ρυθμοί ανέβουν. Έλεγχος είτε πηγαίνεις αργά είτε γρήγορα αλλά και άνεση τόσο στις μικρές βόλτες αλλά και στο ταξίδι όσο μακρινό και αν είναι αυτό.

Η ζελατίνα με το ευφυέστατο σύστημα ρύθμισης του ύψους και της κλίσης της κάνει πολύ καλή δουλειά με την προστασία του κορμού και του μεγαλύτερου μέρους του κράνους. Σε συνδυασμό με τις στάνταρ πλέον χούφτες δημιουργεί ένα προστατευτικό τείχος που σου επιτρέπει να σταματάς μόνο για ανεφοδιασμό, κινούμενος με ταχύτηες 14-160 χλμ./ώρα. Με ένα απλό σπρώξιμο προς τα εμπρός ανασηκώνεται  και αλλάζει κλίση κατά 7,5 και 15 μοίρες αντίστοιχα. Η ζελατίνα ρυθμίζεται και σε ύψος (συν 15 και 30 χλστ. από το χαμηλότερο σημείο) αλλά με εργαλεία.

Στο 3ο σπρώξιμο επιστρέφει στην αρχική της θέση.  Πάνω από τα 180 χλμ./ώρα ξεκινούν κάποιοι αισθητοί στροβιλισμοί, “στρογγυλεμένοι” όμως και με ένταση που δεν επηρεάζει τον ρυθμό κίνησης ούτε τη συνολική άνεση και προστασία που προσφέρει η μοτοσυκλέτα της Suzuki. Οι άνθρωποι της Suzuki προχώρησαν εκ νέου σε δοκιμές για τη νέα ζελατίνα που είναι ψηλότερη κατά 49 χλστ. σε σχέση με την προηγούμενη και οι προσπάθειές τους δείχνουν να έχουν πιάσει τόπο.

Με τα ποιοτικότατα σε αίσθηση κουμπιά αλλά και τον πλούσιο σε πληροφορίες πίνακα πληροφοριών θα ασχοληθείτε ελάχιστα αφού όλα βρίσκονται στις σωστές θέσεις και ο χρόνος εξοικείωσης μαζί τους ανέρχεται σε μερικά μόλις δευτερόλεπτα. Από το αριστερό γκριπ ελέγχονται όλες οι ενδείξεις ενώ το traction control ρυθμίζεται επίσης από εκεί και απενεργοποιείται στο πι και φι.

Ιδιαίτερα άνετα κάθεται και ο συνεπιβάτης με τα μαρσπιέ να βρίσκονται στη σωστή θέση και τη σέλα με το ποιοτικό αφρώδες και το σεβαστό μέγεθος να μην αφήνει περιθώρια για παράπονα. Στη διάθεσή του έχει και χειρολαβές, ενσωματωμένες στη σχεδίαση της σχάρας που παρουσιάζεται ιδιαίτερα χρηστική και στιβαρή.

Ένας V-2 όλο γλύκα

Οι σημαντικότερες αλλαγές στο αειθαλές μοτέρ του V-Strom πραγματοποιήθηκαν από τους Ιάπωνες πριν από τέσσερα χρόνια κατά την παρουσίαση της νέας γενιάς. Ήταν τόσες πολλές που η Suzuki έκανε λόγο για ένα νέο ουσιαστικά κινητήρα με ελάχιστα κοινά σημεία με τον προηγούμενο. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν μας κάνει και πολλή έκπληξη το γεγονός ότι οι αλλαγές με στόχο τις Euro 4 προδιαγραφές και τις ακόμη χαμηλότερες εκπομπές ρύπων είναι ουσιαστικά ελάχιστες.

Η μελέτη για να φτάνουν οι σωστές δόσεις παλμών στον αναβάτη από το μοτέρ είχε γίνει τότε, κυλινδροκεφαλές (με δύο μπουζί ανά κύλινδρο), κύλινδροι, πιστόνια και δακτυλίδια, μπιέλες, στροφαλοφόρος άξονας, δυναμό και βολάν είχαν αλλάξει επίσης τότε, όπως και τα μπεκ, όπως και το φιλτροκούτι και το ψυγείο του νερού.  Τότε ανέβηκε ο κυβισμός από τα 996 στα 1.037 κ.εκ. και αλλάχτηκε και ο συμπλέκτης που έχει χαρακτηριστικά μονόδρομης λειτουργίας. Ο τελευταίος φέρει και υποβοήθηση στη μανέτα που την κάνει ιδιαίτερα ελαφριά στο τράβηγμά της χωρίς να υπάρχουν θυσίες σε ακρίβεια σύμπλεξης και προοδευτικότητα.

Οι μοναδικές αλλαγές σε αυτή την Euro 4 εποχή για το μοτέρ αφορούν το σύστημα εξαγωγής, στο οποίο προστέθηκε ένας ακόμη καταλύτης, στη διαφορετική χαρτογράφηση του ψεκασμού και στην ανεπαίσθητη μείωση της ονομαστικής ροπής από τα 10,5 στα 10,3 χιλιογραμμόμετρα που αποδίδεται και τώρα στις 4.000 σ.α.λ.

Στην πράξη αυτό που εντυπωσιάζει με το μεγάλο δικύλινδρο μοτέρ είναι το πόσο ήσυχα λειτουργεί, ακόμη περισσότερο σε σχέση με την προηγούμενη έκδοσή του, τόσο πολύ που αν δεν γυρίσεις να κοιτάξεις στο φανάρι πραγματικά δεν ξέρεις ότι δίπλα σου δουλεύουν 1.037 κ.εκ… το μαλακό κιβώτιο είναι αρκετά σαφές και ήσυχο κατά τις αλλαγές ταχυτήτων, ενώ η ροπάτη απόδοση και η πολύ καλή ελαστικότητα θα σας συντροφεύσουν είτε μέσα στην κίνηση της πόλης είτε στον αυτοκινητόδρομο με πλήρες φορτίο, με την επιτάχυνση να είναι άμεση ακόμη και αν έχετε επιλέξει την “overdrive” 6η ταχύτητα.

Οι “παίχτες” που συνεχίζουν

Το αλουμινένιο πλαίσιο των δύο δοκών δεν άλλαξε στο ελάχιστο από την τελευταία μεγάλη του αλλαγή το 2013, όταν επανασχεδιάστηκε και έχασε περίπου το 13% του βάρους του. Ούτε και το αλουμινένιο ψαλίδι. Η κάστερ παραμένει στις 25,5  μοίρες όπως και το και το ίχνος στα 109 χλστ. αλλά και το μεταξόνιο στα 1.555 χλστ.

Το ίδιο ισχύει και για τις αναρτήσεις με το πλήρως ρυθμιζόμενο και ανεστραμμένο πιρούνι της ΚΥΒ, με διάμετρο καλαμιών 43 χλστ. και διαδρομή 160 χλστ. να δίνει και εδώ το “παρών”. Αλλαγές δεν έχουμε ούτε στο πλήρως ρυθμιζόμενο αμορτισέρ που εδράζεται στο ψαλίδι μέσω μοχλικού, ενώ ίδια μένουν και τα φρένα. Οι ακτινικά τοποθετημένες μονομπλόκ δαγκάνες της Tokico με τα τέσσερα πιστόνια έκαστη και οι δίσκοι διαμέτρου 310 χλστ. έκαναν πολύ καλά τη δουλειά τους και δεν υπήρχε λόγος να αλλαχθούν. Δύναμη έχουν όπως και προοδευτική αίσθηση και συνεργάζονται άριστα με την μονάδα του ABS.

Έρχεται στα μέτρα σου

Όλα τα παραπάνω δημιουργούν μια μοτοσυκλέτα που προσαρμόζεται ουσιαστικά στις ανάγκες σου, χωρίς να ζητά κάποια προσαρμογή από σένα, ούτε στο ελάχιστο. Ακόμη και μετά από μία μεγάλη και κουραστική μέρα ανεβαίνεις στη σέλα του V-Strom και αυτό κάνει ό,τι μπορεί για να σε ηρεμήσει και να κρατήσει μακριά το άγχος και ταλαιπωρία. Οι αναρτήσεις διαβάζουν σωστά και ποιοτικά και εξαλείφουν τη συντριπτική πλειοψηφία των ανωμαλιών, ανάλογα και με τις ρυθμίσεις που έχετε επιλέξει. Η σέλα και η γενικότερη θέση οδήγησης βοηθούν τα μέγιστα στους ελιγμούς ακόμη και στο πιο εφιαλτικό μποτιλιάρισμα και η ροπή του ήσυχου κινητήρα, σε συνδυασμό με τον μαλακό συμπλέκτη, αλλά και το Low RPM Assist, κάνουν την κίνηση παιχνιδάκι.

Το V-Strom είναι μια μεγάλη μοτοσυκλέτα, που ενώ δεν κρύβει το όγκο της, το κάνει με τα κιλά της και δίνει την αίσθηση μικρότερης, εντός αλλά και εκτός πόλης. Στην εθνική πραγματικά δεν υπάρχει κάτι που θα ενοχλήσει ακόμη και σε πολύωρο ταξίδι, δικάβαλοι και φορτωμένοι, ενώ σε δρόμο με στροφές το V-Strom είναι σε θέση να το διασκεδάσει, διασκεδάζοντας όμως και τον αναβάτη του.  Μπορεί να στρίψει με φόρα και να πάρει μεγάλες κλίσεις με το μοτέρ να επιταχύνει δυνατά στην έξοδο και τα φρένα να κόβουν γρήγορα τα περιττά χιλιόμετρα. Του αρέσουν οι γραμμές και η αποφασιστικές κινήσεις και όχι οι απότομες αλλαγές κατεύθυνσης όπου θα δείξει έναν μικρό δισταγμό. Το μπροστινό, χωρίς να διεκδικεί δάφνες στον τομέα της πληροφόρησης, κράτα τον τροχό στο έδαφος και δημιουργεί σχέση εμπιστοσύνης με τον αναβάτη, που κινείται ήδη πολύ πιο γρήγορα από όσο νόμιζε ότι μπορεί.

Όσον αφορά στο χώμα, οι δυνατότητες του V-Strom 1000 είναι πολύ μεγαλύτερες από όσο θέλει να παραδεχτεί ακόμη και η ίδια η Suzuki που δεν κάνει καμία αναφορά σε αυτό το τερέν παρά μόνο σε κακοσυντηρημένους αλλά ασφαλτοστρωμένους δρόμους. Οι δυνατότητές του θα καλύψουν τους περισσότερους αναβάτες που σιγοκαίει μέσα τους η ανάγκη για περιπέτεια. Θα πατήσει με άνεση χωματόδρομο ακόμη και αν αυτός είναι σε κακή κατάσταση, τοποθετώντας τον αναβάτη πολύ άνετα στην όρθια στάση και μόνο ουσιαστικό εμπόδιο, στα… εμπόδια, η σχετικά χαμηλή απόσταση από το έδαφος.

Κλείσε τα αυτιά στις “Σειρήνες”

Το V-Strom 1000 είναι μια μοτοσυκλέτα ουσίας. Στα χαρτιά δεν θα καταφέρει να εντυπωσιάσει παρά το χαμηλό για την κατηγορία βάρος και την γήινη ωστόσο δυναμική απόδοση του κινητήρα του. Έχοντας οδηγήσει όμως την ιαπωνική μοτοσυκλέτα, ακόμη και για λίγο, δεν γίνεται να μην εκτιμήσει κανείς τα πολλά και ιδιαίτερα θετικά στοιχεία της. Είναι 1000άρα αλλά με φυσιολογικές διαστάσεις  και καλό ζύγισμα. Παρουσιάζεται βελτιωμένη στα σημεία και πιο ολοκληρωμένη από το προηγούμενη, με υψηλότερα επίπεδα ενεργητικής ασφάλειας χάρη στο νέο Cornering ABS, ένα ηλεκτρονικό σύστημα ασφάλειας απολύτως καλοδεχούμενο, που βλέπουμε συνήθως σε ακριβότερες μοτοσυκλέτες.

Ο στάνταρ εξοπλισμός της είναι επίσης πλουσιότερος σε σχέση με πριν. Η τιμή της όμως παραμένει σχεδόν σταθερή, από το 2013, αν εξαιρέσει κανείς την αύξηση του Φ.Π.Α. Με ποιότητα κατασκευής σαφώς ανώτερη από το μέσο όρο της κατηγορίας (μιας κατηγορίας όπου η υψηλή ποιότητα κατασκευής είναι το σύνηθες αλλά και το ζητούμενο από τους αναβάτες), πολλά κομφόρ και ιδιαίτερη σχεδίαση που ξεχωρίζει από οποιαδήποτε άλλη adventure, το V-Strom 1000 κινείται με επιτυχία μεταξύ των adventure άνω των 1.000 κ.εκ. και των μοντέλων στα 650-800 κ.εκ. συνδυάζοντας πολύ καλά στοιχεία και από τις δύο κλάσεις κυβισμού.

Αν είστε σε θέση να αντισταθείτε στις προσταγές του μάρκετινγκ που προσπαθεί να μας πείσει σώνει και καλά ότι το περισσότερο είναι και καλύτερο, αν μπορείτε να κλείσετε τα αυτιά σας στις “Σειρήνες” που λένε ότι όσο περισσότερα ηλεκτρονικά μπλιμπλίκια και γκατζετάκια έχεις στη διάθεσή σου, τόσο καλύτερα, ασφαλέστερα και ταχύτερα ταξιδεύεις, βολτάρεις και κάνεις και τη δουλειά σου (βάλτε τα εσείς αυτά με όποια προτεραιότητα θέλετε), τότε δεν αποκλείεται το ελαφρώς ανανεωμένο V-Strom 1000, στην πιο ολοκληρωμένη μορφή που το έχουμε δει ποτέ, να καταλήξει στο γκαράζ σας. Με τις ευλογίες μας.

Φωτογραφίες Κίνησης

 

Φωτογραφίες Λεπτομεριών Στατικές

 

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Κατασκευαστής Suzuki
Μοντέλο V-Strom 1000 (E4)
Αντιπρόσωπος Σφακιανάκης Α.Ε.
Τιμή 13.295 ευρώ
Εγγύηση 2 χρόνια
   
Κινητήρας  
Τύπος 4Τ, V2, Υ/Ψ, DOHC, 4β/Κ
Κυβισμός (cc) 1.037
Διάμετρος x Διαδρομή (mm x mm) 100x66
Συμπίεση (:1)  11,3
Τροφοδοσία  Ηλεκτρονικός ψεκασμός
Σύστημα εξαγωγής  2 σε  1
Λίπανση  Yγρό κάρτερ αντλία λαδιού
Εκκίνηση  Μίζα
Συμπλέκτης  Υγρός πολύδισκος
Μετάδοση 6 σχέσεων με αλυσίδα
Πρωτεύουσα μετάδοση 1.838 (57/31)
Δευτερεύουσα μετάδοση 2.411 (41/17)
   
Πλαίσιο  
Τύπος   Αλουμινίου δύο δοκών
Κάστερ (°)  25,5
Ίχνος (mm) 109
Μεταξόνιο (mm) 1.555
Ύψος σέλας (mm) 840
Μήκος (mm) 2.285
Πλάτος (mm) 865
Ύψος (mm) 1.410
Απόσταση εδάφους (mm) 165
Βάρος (πλήρες, kg)   228
Ρεζερβουάρ/ Ρεζέρβα (lt)  20
Χωρητικότητα λαδιού (lt) Δ.Α.
   
Αναρτήσεις  
Μπροστά Ανεστραμμένο πιρούνι ΚΥΒ με διάμετρο καλαμιών 43mm, διαδρομή  τροχού 160mm. Ρυθμίσεις: Προφόρτιση ελατηρίων, απόσβεση επαναφοράς, απόσβεση συμπίεσης
Πίσω  Αμορτισέρ KYB με μοχλικό, διαδρομή τροχού 160mm. Ρυθμίσεις: Προφόρτιση ελατηρίου, απόσβεση επαναφοράς, απόσβεση συμπίεσης
   
Ελαστικά  
Μπροστά 110/80-ZR19''
Πίσω  150/70-ZR17''
   
Φρένα  
Μπροστά Δύο δίσκοι διαμέτρου 310mm, δαγκάνες Tokico 4 εμβόλων ακτινικής τοποθέτησης, συνδυασμένη πέδηση
Φρένα Δίσκος διαμέτρου 260mm με δαγκάνα ενός εμβόλου Nissin
   
Εξοπλισμός  
  Ψηφιακό ταχύμετρο, αναλογικό στροφόμετρο, ολικός και δύο μερικοί χιλιομετρητές, ένδειξη θερμοκρασίας, μέσης και στιγμιαίας κατανάλωσης, αυτονομίας, καυσίμου, ψεκασμού,  ώρας, φώτα, φλας, λάδια, Mode, traction control, ABS, ένδειξη πάγου και βολτόμετρο
   
Επιδόσεις  
Ισχύς εργοστασίου (hp/rpm)  100/8.000
Ροπή εργοστασίου (kgm/rpm)  10,3/4.000

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2017 16:53

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon