.
Κατηγορία Triumph
Παρασκευή, 07 Οκτωβρίου 2016 11:04

Triumph Bonneville T100 2017 – Παρουσίαση στην Intermot

 

Κορυφαία ποιότητα, νέο πλαίσιο, βελτιώσεις παντού

 

Η Triumph παρουσίασε 2 νέα μοντέλα στη σειρά Bonneville, το Τ100, και το Τ100 Black, με πολλές βελτιώσεις και αλλαγές σε σχέση με τα προηγούμενα Bonneville. Ας δούμε που διαφέρει το νέο Τ100 από τη μοτοσυκλέτα που αντικαθιστά.

New T100 T100Black BG

Η έμπνευση έρχεται κατευθείαν από την Bonneville του 1959, με την Triumph να θέλει να δώσει όσο το δυνατόν περισσότερο αυθεντικό vintage χαρακτήρα στη νέα οικογένεια της Heritage σειράς της. Στην άνω φωτό βλέπετε αριστερά τη νέα Τ100 και δεξιά την Τ100 Black.

5265

Όπως αναφέρουν και όσοι βρέθηκαν κοντά στα 2 μοντέλα στην Intermot, το επίπεδο της ποιότητας κατασκευής είναι εντυπωσιακά ανεβασμένο, όπως είναι και η προσοχή στη λεπτομέρεια. Σωλήνες, καλώδια και εξαρτήματα έχουν όλα «εξαφανιστεί» για ένα πιο καθαρό, premium look.

5275

Στόχος ήταν η νέα σειρά Bonneville να θέσει νέα στάνταρ σε ποιότητα, φινίρισμα αλλά και τεχνολογία στην κατηγορία, και από ότι φαίνεται η Triumph πέτυχε ακριβώς αυτό.

Η περισσότερο παραδοσιακή T100 βρίθει από vintage λεπτομέρειες, όπως τα βουρτσισμένα αλουμινένια καλύμματα, τα ανάγλυφα σήματα της Triumph (2 παρακαλώ στην δεξιά μεριά του ρεζερβουάρ!), το χρώμιο σε καθρέπτες, τιμόνι και κάλυμμα προβολέα, κ.α.

5287

Η σέλα διαθέτει περισσότερο αφρώδες από πριν, για μεγαλύτερη άνεση.

5277

Τα μεγάλα νέα όσον αφορά στην ανανέωση, δεν φαίνονται με την πρώτη ματιά, και αφορούν σε νέο πλαίσιο και στις νέες ρυθμίσεις των αναρτήσεων, με έμφαση στην μεγαλύτερη άνεση, τόσο για τον αναβάτη όσο και για τον συνεπιβάτη. Νέα είναι και τα ελαστικά Pirelli Phantom Sportscomp, σχεδιασμένα ειδικά για την οικογένεια Bonneville.

Όλη η οικογένεια Τ100 είναι ελαφρύτερη από το νέο Τ120, ενώ διαθέτουν μικρότερο μεταξόνιο, κάστερ και ίχνος. Σε συνδυασμό με την χαμηλότερη σέλα και την πιο άνετη θέση οδήγησης τις κάνει πιο προσβάσιμες από πριν, σε όλους και σε όλες. Από το 2017 μάλιστα η Triumph θα κάνει διαθέσιμη κιτ περιορισμού της ιπποδύναμης για το δίπλωμα Α2.

5280

Όσον αφορά στην τεχνολογία τόσο το Τ100 όσο και το Τ100 Black διαθέτουν απίστευτο ηλεκτρονικό οπλοστάσιο –και να φανταστείς πως μέχρι πριν 1-2 χρόνια θα μας έπιαναν τα γέλια αν κάποιος υπέθετε πως θα βλέπαμε κλασικές μοτοσυκλέτες με τόσα high-tech συστήματα.

5284

Ride-by-wire, ABS, Traction Control με δυνατότητα απενεργοποίησης, Torque Assist σύστημα στον συμπλέκτη για ελαφρύτερο τράβηγμα, Immobiliser, έξοδος ρεύματος USB, και LED πίσω φως είναι μερικά από τα εντυπωσιακά τεχνικά χαρακτηριστικά που βρίσκουμε στις 2 νέες Τ100.

5289

Οι ψηφιακές οθόνες στα όργανα διαθέτουν ενδείξεις για σχέση κιβωτίου, ολικό και 2 μερικούς χιλιομετρητές, ένδειξη για service, ένδειξη για χιλιόμετρα που απομένουν μέχρι να αδειάσει το ρεζερβουάρ, ένδειξη βενζίνης, 2 ενδείξεις κατανάλωσης, ένδειξη Traction Control, και ρολόι! Στον έξτρα εξοπλισμό υπάρχει ακόμα και Cruise Control και θερμαινόμενα γκριπ.

Τα αραιά διαστήματα service είναι κάθε 16.000 χιλιόμετρα.

5260

Ενδιαφέρον έχουν τα χρώματα του Τ100, με ένα… ελληνικό ανάμεσα τους, το Aegean Blue (φωτό άνω)! Τα υπόλοιπα είναι τα Fusion White, Intense Orange, New England White και Jet Black.

Φωτογραφίες

Βίντεο

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 07 Οκτωβρίου 2016 11:10

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon