.
Κατηγορία Triumph
Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2016 14:54

ΝΕΑ Triumph Tiger Sport 2016

 

Βελτιωμένη παντού

 

Η νέα, και βελτιωμένη παντού, Triumph Tiger Sport του 2016 θα παρουσιαστεί στο London Motorcycle Show την 12η Φεβρουαρίου, και θα είναι διαθέσιμη στα καταστήματα στα τέλη Απριλίου στην τιμή των 12,990€.
 
Ας δούμε εν τάχει τα νέα και δυνατά σημεία του Tiger Sport 2016.
  • Τρικύλινδρος κινητήρας 1050κ.εκ. επόμενης γενιάς με αυξημένη ροπή και βελτιωμένη κατανάλωση καυσίμου
  • Ride-by-wire και Προγράμματα Οδήγησης 
  • Ρυθμιζόμενο Traction Control, cruise control και ABS ως στάνταρ
  • Βελτιωμένο σύστημα εξάτμισης
  • Υποβοηθούμενος συμπλέκτης που μειώνει την κόπωση του αναβάτη
  • Πληθώρα αναθεωρημένων λεπτομερειών συμπεριλαμβανομένων μαρσπιέ με καλύτερο κράτημα, ρυθμιζόμενης φιμέ ζελατίνας και επανασχεδιασμένων καθρεφτών
  • Νέα μοντέρνα γραφικά, χρώματα μαύρο ματ ή αλουμινένιο ασημί

Η ΝΕΑ Triumph Tiger Sport του 2016 είναι σχεδιασμένη ώστε να διαπρέπει σε κάθε τομέα της μοτοσυκλετιστικής σου προσωπικότητας – από την καθημερινή μετακίνηση, στη sport οδήγηση, τον τουρισμό. Πηγαίνοντας την πολυχρηστικότητα σε άλλο επίπεδο, η ΝΕΑ Tiger Sport ενσωματώνει πλήθος νέων εξελίξεων όπως ο τρικύλινδρος 1050κ.εκ. επόμενης γενιάς, μία σειρά τεχνολογικών βοηθημάτων επικεντρωμένων στον αναβάτη και βελτιωμένη άνεση και δυνατότητες. 

Βελτιωμένη ροπή, Ride by Wire, νέα εξάτμιση

Η τελευταία εξέλιξη της Tiger Sport έχει στο κέντρο της έναν τρικύλινδρο κινητήρα-σύμβολο 1050κ.εκ.
 
tiger sport 2016 8
 
Ενσωματώνοντας πλήθος εξελίξεων για βέλτιστη απόδοση δύναμης, ανάμεσα στις οποίες περιλαμβάνεται ο πλήρως αναθεωρημένος θάλαμος καύσης, o επόμενης γενιάς αυτός κινητήρας αποδίδει χορταστική ροπή.
 
tiger sport 2016 2
 
Η στιγμιαία απόκριση γκαζιού, χάρη στο νέο σύστημα ride-by-wire, επιτρέπει στον αναβάτη να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τη χαρακτηριστική απόδοση του τρικύλινδρου κινητήρα σε κάθε περίσταση, από το ταξίδι στον αυτοκινητόδρομο μέχρι και την καθημερινή μετακίνηση στην πόλη. Η νέα, πιο ελεύθερη εξάτμιση όχι μόνο ακούγεται πιο έντονα αλλά συμβάλλει και στη βελτιωμένη οικονομία καυσίμου.

Τεχνολογία για την οδήγηση

Η τοποθέτηση της νέας ECU και του νέου συστήματος ride-by-wire ανοίγει νέες δυνατότητες στην Tiger Sport για προσθήκη ηλεκτρονικών βοηθημάτων. Τα νέα προγράμματα οδήγησης επιτρέπουν στον αναβάτη να επιλέξει το επίπεδο απόκρισης γκαζιού και ελέγχου πρόσφυσης σύμφωνα με τις συνθήκες.
 
tiger sport 2016 7
 
Τα διαθέσιμα προγράμματα είναι τα «Βροχή», «Δρόμος» και «Σπορ», με το κάθε ένα να ρυθμίζει ανάλογα την απόδοση και τη συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας. Το πρόγραμμα «Σπορ» επιτρέπει στον αναβάτη να ανακαλύψει όλη τη δύναμη και τον χαρακτήρα του τρικύλινδρου κινητήρα ενώ το πρόγραμμα «Βροχή» μειώνει τη συνολική απόδοση δύναμης.
 
tiger sport 2016 5
 
Το cruise control σημπληρώνει την γκάμα των εργοστασιακά τοποθετημένων βοηθημάτων αναβάτη, ενώ τα ολοκαίνουργια όργανα, που περιλαμβάνουν δύο υπολογιστές ταξιδιού και δείκτη βενζίνης πραγματικού χρόνου, δίνουν ξεκάθαρη πρόσβαση σε όλο την πληροφόρηση που απαιτεί ο αναβάτης, με ευκολία πλοήγησης ανάμεσα στις ενδείξεις.

Μειώνοντας την κόπωση του αναβάτη

Ένας υποβοηθούμενος συμπλέκτης διευκολύνει την οδήγηση τόσο στην πόλη όσο και στις μακρινές αποστάσεις, μειώνοντας την απαιτούμενη δύναμη στο τράβηγμα και κατά συνέπεια την κούραση του αναβάτη.

tiger sport 2016 3

Το νέο σύστημα συμπλέκτη συνδυάζεται με ένα μαλακό εξατάχυτο κιβώτιο που δίνει τη δυνατότητα πλήρους αξιοποίησης της διαθέσιμης δύναμης, παρέχοντας ταυτόχρονα άνετες σχέσεις μετάδοσης για μακρινά ταξίδια.

Εμφάνιση με λειτουργικότητα

Επανασχεδιασμένη με ολοκαίνουργια γραφικά, σε διακριτικό χρώμα μαύρο ματ –με φλούο κίτρινες λεπτομέρειες– ή εντυπωσιακό ασημί αλουμινένιο με κόκκινες λεπτομέρειες, η Tiger Sport διαθέτει το απαραίτητο σύγχρονο look για το 2016. Το μονόμπρατσο ψαλίδι της Tiger Sport εντυπωσιάζει με την racing εμφάνιση του, την οποία συμπληρώνουν τα επανασχεδιασμένα καπάκια κινητήρα, οι νέοι καθρέφτες και ένα κατεργασμένο τελειώμα στον πίσω άξονα.
 
tiger sport 2016 4
 
Η άνεση του αναβάτη έχει ανέβει επίσης σε νέο εξελιγμένο επίπεδο –με επανασχεδιασμένα μαρσπιέ με καλύτερο κράτημα, ρυθμιζόμενη φιμέ ζελατίνα και χούφτες στον στάνταρ εξοπλισμό.
 
Η νέα ζελατίνα προσφέρει καλύτερη προστασία από τον αέρα με έξυπνα πλαστικά πτερύγια, που εκτρέπουν τον αέρα μακριά από τον αναβάτη και τον συνεπιβάτη. Παράλληλα, η δυνατότητα λειτουργίας με το ένα χέρι καθιστά τη ρύθμιση της ζελατίνας εύκολη υπόθεση.
 
tiger sport 2016 6
 
Η Triumph έχτισε πάνω στα θεμέλια της μοτοσυκλέτας, την εξαιρετική οδική της συμπεριφορά, την κορυφαία εργονομία αναβάτη και συναναβάτη και τις μεγάλες δυνατότητες φόρτωσης, χάρη στα οποία έχει αποκτήσει τεράστιο αριθμό οπαδών παγκοσμίως, για να γίνει η νέα Tiger Sport καλύτερη από κάθε άποψη, για τον αναβάτη που θέλει μία μοναδική μοτοσυκλέτα που πραγματικά να κάνει τα πάντα.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017 20:27

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon