.
Κατηγορία Triumph
Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2015 10:00

Triumph Street Twin 2016

 

Η βασική έκδοση της νέας οικογένειας Bonneville

 

 

Η νέα Triumph Street Twin είναι η βασική έκδοση στη σειρά Bonneville για το 2016. Με νέο, υγρόψυκτο και ροπάτο κινητήρα, νέο πλαίσιο και αναρτήσεις, υπερσύγχρονο εξοπλισμό και με αμέτρητα αξεσουάρ.

Κινητήρας

Στην καρδιά της μοτοσυκλέτας βρίσκεται ο ολοκαίνουργιος, ψεκαστός και υγρόψυκτος 900άρης 8βάλβιδος και δικύλινδρος εν σειρά κινητήρας, με έμφαση στα υψηλά επίπεδα ροπής.
 
Χαρακτηριστικό της σημασίας που δίνουν οι Βρετανοί στη ροπή είναι το γεγονός πως όταν αναφέρονται στο πόσο βελτιωμένοι είναι οι νέοι κινητήρες της οικογένειας μιλάνε για την ποσοστιαία αύξηση της ροπής, αφήνοντας την ισχύ κατά μέρος. Έτσι, το νέο Street Twin έχει 18% περισσότερη ροπή από τον προηγούμενο, αερόψυκτο κινητήρα των Bonneville, χαρίζοντας στον αναβάτη 8,16 κιλά μέγιστης ροπής, μόλις στις... 3.200 στροφές!
 
Στο γκάζι βρίσκουμε το νέο Ride-by-wire της Triumph, ενώ τα διαστήματα ανάφλεξης γίνονται κατά 270 μοίρες, για γλυκιά και γραμμική παροχή ισχύος. Προσεγμένο είναι και το look του νέου κινητήρα με μαύρα κάρτερ, και μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια. Νέες είναι οι εξατμίσεις, ρυθμισμένες ώστε να αποδίδουν “σωστό” βαρύ κλασσικό ήχο, ενώ σύμφωνα με την Triumph βελτιωμένη είναι η οικονομία καυσίμου, κατά ένα εκπληκτικό 36%!

Νέο πλαίσιο, νέες αναρτήσεις

Ολοκαίνουργιο είναι το πλαίσιο της Street Twin, νέες είναι όμως και οι αναρτήσεις, για ακόμα πιο ουδέτερη αλλά και ευέλικτη αίσθηση της μοτοσυκλέτας, με στόχο το βελτιωμένο κράτημα.
 
Κι όσον αφορά στην άνεση των επιβαινόντων, η Triumph προίκισε το Street Twin με μεγαλύτερες διαδρομές αναρτήσεων, ενώ τοποθέτησε περισσότερο αφρώδες στη χαμηλή σέλα. Παράλληλα άλλαξε και η στάση οδήγησης, για να γίνει πιο φυσική, ενώ λέπτυνε η σέλα μπροστά για ακόμα καλύτερη πρόσβαση στο έδαφος από τα χαμηλά αναστήματα.

Με υπερσύγχρονο εξοπλισμό


Μπορεί να δείχνει κλασική, να ακούγεται κλασική, να μυρίζει κλασική και να έχει γεύση κλασική, όμως η Street Twin έρχεται κομπλέ με υπερσύγχρονο εξοπλισμό που δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία των Bonneville.
 
Έτσι στη μοτοσυκλέτα θα βρείτε ABS, Traction Control(!) που απενεργοποιείται αν θέλετε, συμπλέκτη περιορισμένης ολίσθησης με υποβοήθηση, LED πίσω φωτιστικό σώμα, φορτιστή USB(!), immobilizer, και όργανο με μεγάλο όγκο πληροφοριών. Πληροφορία όπως ένδειξη ταχύτητας κιβωτίου, οδόμετρο, 2 μερικούς χιλιομετρητές, ένδειξη service, χιλιομετρική απόσταση που απομένει μέχρι τον επόμενο ανεφοδιασμό, ένδειξη βενζίνης και κατανάλωσης, ρολόι και ενδείξεις ABS & Traction Control.
 
Μάλιστα με τον έξτρα εξοπλισμό το όργανο παρέχει πληροφόρηση για την πίεση των ελαστικών, το επίπεδο των θερμαινόμενων γκριπ, κλπ. Σημειώστε πως νέοι, και πιο εργονομικοί είναι και οι διακόπτες στα γκριπ.

Χρώματα, αξεσουάρ και πακέτα εξοπλισμού


Το Street Twin έρχεται σε 5 χρώματα: κόκκινο, ασημένιο, μαύρο και μαύρο ματ. Τα επίσημα αξεσουάρ για να κάνετε customizing στο Street Twin είναι πραγματικά αμέτρητα, ενώ για να σας βοηθήσει, η βρετανική φίρμα δημιούργησε 3 έτοιμα starter kits. Ένα scrambler κιτ, ένα επιθετικό city Brat Tracker κιτ, και ένα πιο casual sport Urban kit.
 
Στα κιτ αυτά περιλαμβάνονται εξατμίσεις της Vances&Hines, άλλες σέλες, LED φλας, διαφορετικά γκριπ, βουρτσισμένα μεταλλικά μέρη, ζελατίνες, τσαντάκια, κιτ για αφαίρεση λασπωτήρα, κ.α. 

Φωτογραφίες κίνησης

Φωτογραφίες στατικές

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2015 10:08

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon