.
Κατηγορία Triumph
Τρίτη, 22 Αυγούστου 2023 19:41

Triumph Daytona 660 – «Πιάστηκε» σε φάση δοκιμών στο δρόμο!

Πέρασαν αρκετά χρόνια για να δούμε ξανά τη λέξη «Daytona» μετά τη λέξη «Triumph». Τώρα φαίνεται πως η φυσική συνέχεια συνοδεία του «660» είναι γεγονός.

Η τελευταία άλλωστε αλλά και περιορισμένης έκδοσης Daytona, ήταν η 765 Moto2 που παρουσιάστηκε τον Αύγουστο του 2019. Ήταν μια εξέλιξη του εξαιρετικά δημοφιλούς Daytona 675 και διέθετε τρικύλινδρο κινητήρα 765 κυβικών με απόδοση 128 ίππων. Διέθετε επίσης περιφερειακά κορυφαίων προδιαγραφών, όπως ρυθμιζόμενη ανάρτηση της Öhlins, τα κορυφαία φρένα Brembo Stylema, ελαστικά Pirelli Diablo Supercorsa SP κ.ο.κ.

Κάπου εδώ έρχονται και οι… κατασκοπευτικές φωτογραφίες και το βίντεο του Rideapart, στα οποία φαίνεται να είναι το επερχόμενο Triumph Daytona 660 σε φάση δοκιμών σε δημόσιους δρόμους. Όπως μπορείτε πιθανώς να μαντέψετε από το όνομα, βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με τα υπάρχοντα Trident 660 και Tiger Sport 660.

triumph-daytona-660-2.jpg

Ο τρικύλινδρος κινητήρας των 660 κ.εκ. που συναντάμε τόσο στο Trident 660 όσο και στο Tiger Sport 660 αποδίδει περί τους 80 ίππους στις 10.250 σ.α.λ. και 6,5 κιλά ροπής στις 6.250 σ.α.λ. Συνδυάζεται με κιβώτιο έξι σχέσεων και στις δύο μοτοσυκλέτες, με κοινά να είναι και άλλα μέρη, όπως η εξάτμιση, οι ζάντες από χυτό αλουμίνιο 17 ιντσών, το μπροστινό, ανεστραμμένο πιρούνι της Showa στα 41 mm, το monoshock πίσω με δυνατότητα ρύθμισης προφόρτισης καθώς και τα φρένα της Nissin.

triumph-daytona-660-3.jpg

Κοιτάζοντας καλά τις φωτογραφίες του φερόμενου ως Daytona 660, βλέπουμε τους ίδιους τροχούς, την ίδια εξάτμιση, τους ίδιους καθρέφτες, την ίδια ουρά και αυτό που φαίνεται να είναι το ίδιο μπροστινό σύστημα. Μια ασφαλής υπόθεση είναι ότι τα φρένα θα είναι επίσης τα ίδια. Το όργανο του Daytona 660 μοιάζει περισσότερο με αυτό που βλέπουμε στο Tiger Sport 660 παρά με το στρογγυλεμένο, μικρότερο σχήμα του Trident 660 μιας και μάλλον θα ταίριαζεκαλύτερα σε αυτήν την εφαρμογή, ούτως ή άλλως. Ακόμα, η εργονομία του αναβάτη φαίνεται όρθια και όχι πολύ επιθετική.

triumph-daytona-660-4.jpg

Σχεδιαστικά, οι γραμμές που μαρτυρούν οι φωτογραφίες είναι αρμόζουσες με τα δυο ήδη υπάρχοντα μοντέλα δίχως κάτι ακραίο στο μάτι. Τώρα, όσον αφορά την τιμολόγηση, αυτή φαίνεται επίσης πιθανό να είναι κοντά με τα Trident 660 και Tiger Sport 660, δίχως να ξεπερνά ενδεχομένως τις 10.000 ευρώ. Εκτός βέβαια και εάν η απόδοση του Daytona 660 είναι σημαντικά διαφορετική από αυτή που προσφέρεται από τα δυο αδερφάκια του, οπότε και ίσως δούμε και κάτι παραπάνω. Βέβαια, όλα αυτά είναι εικασίες, μέχρι να έχουμε επίσημες πληροφορίες.

Για την ιστορία, είχαμε... μαντέψει τον ερχομό και την εικόνα του supersport των 660 κυβικών εδώ, αλλά και στην εικόνα από κάτω.

triumph-daytona-660-0.jpg

Πηγή: Rideapart.com

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 22 Αυγούστου 2023 20:11

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon