.
Πέμπτη, 09 Μαρτίου 2023 08:02

Triumph Daytona 660 – Το superbike που λείπει

Eπεξεργασία εικόνας: Νίκος Τσαμάνδουρας

Μπαίνουμε στη διαδικασία να βρούμε το χαμένο κρίκο της αλυσίδας, πατώντας στο μοτίβο της βιομηχανίας που λέει «ένας κινητήρας για όλες τις χρήσεις».

Αν έχετε βρεθεί στη σέλα ενός Tiger 660 Sport ή ενός Trident 660, δε μπορεί να μην έχετε εκτιμήσει το «μικρό» μεν, άκρως σπιρτόζικο δε, τρικύλινδρο κινητήρα των Βρετανών. Ο ανταγωνισμός άλλωστε υπάρχει, με την κατηγορία να «προσκαλεί» το φανταστικό μας Daytona 660. Yamaha R7, Aprilia RS 660, Honda CBR 650R και Kawasaki Ninja 650 είναι ήδη εδώ και περιμένουν, οπότε γιατί όχι;

RS660NTS2.jpg

Φανταστείτε λοιπόν –όπως κάναμε και εμείς- τον κινητήρα των 660 κ.εκ. της Triumph, σεταρισμένο για το «κάτι παραπάνω» και το κάτι πιο «άμεσο». Αμέσως-αμέσως έχουμε ένα ελαφρύ σύνολο με απόδοση περί τους 80 ίππους. Δεν είναι κακή αρχή για ένα μεσαίο και προσιτό supersport, σωστά; Έπειτα προσθέστε και τα δέοντα περιφερειακά στο ήδη υπάρχον πλαίσιο, όπως κάποιες καλύτερες αναρτήσεις – μάλλον καλύτερα ρυθμισμένες για παράδειγμα. Αν προσθέσετε και μια δυο χαρτογραφήσεις «πίστας», τότε σχεδόν.. «φτάσατε».

daytNts2.jpg

Με περισσό ενδεχομένως θράσος, βάση του ψηφιακού μας Daytona 660 είναι τα παραπάνω όπως αυτά θα μπορούσαν να υπάρχουν με τη μορφή του Trident. Εκεί προστέθηκε μια μίνιμαλ, «πειραγμένη» α λα Moto2 ουρά, νοερά «καπάκια» που αλλάζουν σχήμα στο ρεζερβουάρ και μια τροποποιημένη μάσκα με τα πολύ ωραία και αιχμηρά φωτιστικά σώματα του Tiger 660. Το φέρινγκ συμπληρώνεται με επίσης μίνιμαλ στοιχεία –δανεικά και αγύριστα- από το ηλεκτρικό concept της Triumph, ΤΕ-1. Κάπως έτσι προέκυψε το Daytona 660 του.. Bikeit.

Εντωμεταξύ, η εν λόγω πλατφόρμα κινητήρα/πλαισίου, θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελέσει πεδίο δόξης λαμπρό, από custom και όχι μόνο δημιουργίες μέχρι μια ακόμα μεγαλύτερη γκάμα μοντέλων. Μέχρι τότε η φαντασία θα μένει.. ανεξάντλητη.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon