.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 03 Μαρτίου 2023 07:01

Triumph TE-1 – Ηλεκτρική μοτοσυκλέτα «της χρονιάς»

Το πρωτότυπο TE-1 της Triumph Motorcycles κέρδισε το βραβείο «Ηλεκτρική Μοτοσυκλέτα της Χρονιάς» στα βραβεία GQ Car Awards 2023.

Η μοτοσυκλέτα είναι προϊόν μιας μοναδικής συνεργασίας μεταξύ της Triumph Motorcycles, της Williams Advanced Engineering, της Integral Powertrain Ltd και της WMG στο Πανεπιστήμιο του Warwick, ενώ χρηματοδοτήθηκε από το Office for Zero Emission Vehicles μέσω του Innovate UK. Δημιουργήθηκε για να χρησιμεύσει ως εκπαιδευτικό εργαλείο για να επιτρέψει στην Triumph να ερευνήσει πιθανές μελλοντικές ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες. Το TE-1 πέρασε τέσσερις φάσεις στη διετή ανάπτυξή του, ολοκληρώνοντας τον Ιούλιο του 2022.

Με έναν «χάρτη» γκαζιού και απόδοσης ροπής που έχει σχεδιαστεί απευθείας από το Speed Triple 1200 RS, οι δοκιμές πίστας και οι δυναμικές αξιολογήσεις αναβάτη του πρωτοτύπου επίδειξης TE-1 έδωσαν ένα επίπεδο χειρισμού που ταιριάζει με τις τρέχουσες τρικύλινδρες μοτοσυκλέτες εσωτερικής καύσης της Triumph.

TE23B.jpg

Paul Henderson, ένας από τους κριτές: «Με χρόνο 0–100 χλμ/ώρα 3,6 δευτερόλεπτα, τελική ταχύτητα 200+χλμ/ώρα, αυτονομία 150 χιλιομέτρων με μία μόνο φόρτιση και χρόνο φόρτισης 0-80% σε μόλις 20 λεπτά, Το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό πρωτότυπο της Triumph έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία για να θέσει νέα πρότυπα στον κλάδο. Η Triumph λέει ότι δεν σκοπεύει να βάλει το TE-1 στην παραγωγή, αλλά οι τεχνολογικές εξελίξεις, η ανάπτυξη μπαταριών και οι ηλεκτρονικές ανακαλύψεις θα εμφανίζονται στο EV παραγωγής επόμενης γενιάς (ή εμάλλον πρώτης γενιάς) της βρετανικής μάρκας μοτοσυκλετών. Με άλλα λόγια, τα καλύτερα έρχονται».

TE23C.jpg

Steve Sargent, Chief Product Officer: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να βλέπουμε τις προσπάθειές μας για την ανάπτυξη μιας συναρπαστικής ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας υψηλών επιδόσεων να αναγνωρίζονται στα βραβεία GQ Car Awards. Υπάρχουν σημαντικές προκλήσεις όσον αφορά τη μεταφορά των ηλεκτρικών μοτοσυκλετών στη μαζική αγορά, αλλά το TE-1 είναι ένα κρίσιμο βήμα προς την ανάπτυξη και την κατανόηση της τεχνολογίας ηλεκτρικών οχημάτων από την Triumph».

Τέλος, ο πρωταθλητής του Daytona 200, Brandon Paasch, συμμετείχε στην τελική φάση δοκιμών, τόσο στην αξιολόγηση της απόδοσης του κινητήρα όσο και στην τελική ρύθμιση του πρωτοτύπου μέσω δοκιμών πίστας, δηλώνοντας τα εξής: «Η απόκριση στο γκάζι στο TE-1 είναι απίστευτη, έχει πολλή ροπή και όταν αγγίζεις για πρώτη φορά το γκάζι, δίνει στιγμιαία την ισχύ, που είναι προφανώς αυτό που αγαπώ ως αγωνιζόμενος αναβάτης. Μου αρέσει Η «υπερ-ροπή» του, οπότε για μένα ήταν μια πραγματικά υπέροχη εμπειρία», είπε ο Brandon. «Έπρεπε να οδηγήσω αυτό το πράγμα από το μηδέν στο 100% του γκαζιού και είναι απίστευτα γρήγορο, τραβάει σαν τρελό».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 03 Μαρτίου 2023 07:17

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon