.
Κατηγορία Triumph
Σάββατο, 21 Αυγούστου 2021 13:58

Test - Triumph Trident 660 2021

Η Trident του 2021 είναι μια εξαιρετικά σημαντική μοτοσυκλέτα για την Triumph, καθώς πρόκειται για μια υλοποίηση-κλειδί που στόχο έχει να φέρει μια μεγάλη νέα μερίδα του αγοραστικού κοινού στις αγκάλες της βρετανικής εταιρείας.

Κείμενο: Κώστας Γκαζής
Φωτογραφίες: Τάκης Μανιάτης

Μιλάμε για τους αγοραστές που έχουν budget κάτω των 10.000 ευρώ, αγοραστές που μέχρι πρότινος δεν είχαν δυνατότητα να αγοράσουν Triumph. Το ευτύχημα για όλους είναι πως η Trident δείχνει να έχει πετύχει διάνα, όχι μόνο στην τιμή, αλλά και στον ολοκληρωμένο fun και allround χαρακτήρα της, που παρά τη χαμηλή τιμή διατηρεί τα κορυφαία επίπεδα ποιότητας και τον αυθεντικό χαρακτήρα των ακριβότερων μοντέλων της φίρμας!

Ένα νέο κεφάλαιο στις μεσαίες γυμνές μοτοσυκλέτες

A15A8932 web

Σύμφωνα με τους Βρετανούς, η ολοκαίνουργια Trident 660 διαθέτει τρία σημαντικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Τον μοναδικό τρικύλινδρο κινητήρα, κορυφαία για την κατηγορία τεχνολογία, και μια πολύ ανταγωνιστική τιμή. Η ελληνική αντιπροσωπεία ανακοινώνει την τιμή της Trident στα 7.990 ευρώ, τιμή που βρίσκεται στα άνω άκρα της κατηγορίας, και "χτυπά" το Honda CB650R (8.400 ευρώ), το Yamaha MT-07 (6.800 ευρώ), το Suzuki SV650 (6.895 ευρώ) και το Suzuki SV650Χ (7.495 ευρώ), το Kawasaki Z650 (7.990 ευρώ), κ.α.

Η Trident 660 σηματοδοτεί ένα νέο κεφάλαιο για τα γυμνά μοντέλα της Triumph, κάνοντας την είσοδο της σε μια από τις πιο ευπώλητες κατηγορίες γυμνών μοτοσυκλετών, που με μπροστάρη το ΜΤ-07 έχουν γοητεύσει μεγάλο μέρος των αγοραστών μοτοσυκλέτας.

Το μινιμαλιστικό design της, μαζί με την κορυφαία τεχνολογία και τον νέο τρικύλινδρο κινητήρα των 660 κ.εκ. αποτελούν τον τέλειο συνδυασμό για την εισαγωγή στον κόσμο της Triumph μιας νέας γενιάς αναβατών.

Μια μοτοσυκλέτα που έχει σχεδιαστεί για να παρέχει δυνατές επιδόσεις και κορυφαία ευελιξία, μαζί με τελευταίας τεχνολογίας συστήματα ασφαλείας, και εμβληματικό βρετανικό design.

Το τρικύλινδρο πλεονέκτημα

A15A8937 web

Ο νέος τρικύλινδρος Euro 5 κινητήρας των 660 κ.εκ. παρέχει τα γνωστά πλεονεκτήματα της γεμάτης απόδοσης σε χαμηλές και μεσαίες στροφές, ενώ έχει σχεδιαστεί ειδικά για την Trident με 67 νέα εξαρτήματα.

Σύμφωνα με την Triumph, με τους τρεις κυλίνδρους ο αναβάτης της Trident έχει τα πλεονεκτήματα τόσο από τον δικύλινδρο (ροπή χαμηλά και γεμάτες μεσαίες) όσο και από τον τετρακύλινδρο ανταγωνισμό (δύναμη ψηλά).

Τα επίσημα νούμερα κάνουν λόγο για 80 hp / 10.250 rpm, και για 6,5 κιλά ροπής στις 6.250 rpm, με το 90% της μέγιστης ροπής του να είναι διαθέσιμο σχεδόν σε ολόκληρη την κλίμακα στροφών.

Η Triumph θα παρέχει και A2 κιτ, στα επίσημα αξεσουάρ, για να κάνετε τη μοτοσυκλέτα συμβατή με τις προδιαγραφές του A2 διπλώματος οδήγησης. Με το κιτ οι ίπποι πέφτουν στους 47 hp / 8.750 rpm, με ροπή 5,2 Kgm / 5.250 rpm. Κι όταν πάρετε το μεγάλο δίπλωμα, η μοτοσυκλέτα μπορεί να επιστρέψει στην full power εκδοχή της.

Χάρη τώρα στο νέο τελικό εξάτμισης που βρίσκεται κάτω από τον κινητήρα, οι Βρετανοί υποστηρίζουν πως η Trident έχει τον καλύτερο ήχο της κατηγορίας, με αυθεντικό χαρακτήρα Triumph.

Το κιβώτιο των 6 ταχυτήτων έχει σχεδιαστεί για να κάνει γεμάτη και χρηστική την απόδοση της Trident, ενώ την χρηστικότητα βοηθά και ο μνονόδρομος συμπλέκτης με υποβοήθηση.

Ως αξεσουάρ υπάρχει και Shifter για ανεβάσματα και κατεβάσματα δίχως τη χρήση του συμπλέκτη.

Με στόχο το καλύτερο κράτημα της κατηγορίας

A15A9050 web

Η νέα Trident διαθέτει ελαφριά αίσθηση και χαμηλή σέλα 805 mm, ενώ είναι εξαιρετικά λεπτή. Συνδυάζει το χαμηλό βάρος των μόλις 189 γεμάτων κιλών, με ένα ολοκαίνουργιο ατσάλινο σωληνωτό πλαίσιο, με άριστη εργονομία, τροχούς αλουμινίου 17 ιντσών και τιμόνι κωνικού σχήματος, για απολαυστική οδήγηση.

Η θέση οδήγησης έχει σχεδιαστεί να είναι άνετη αλλά και sport, ενώ η Triumph αναφέρει πως έχει δώσει σημασία στην άνεση τόσο του αναβάτη όσο και του συνεπιβάτη, εφοδιάζοντας τις σέλες τους με μπόλικο αφρώδες υλικό, ενώ διαθέτει χειρολαβές συνεπιβάτη ως αξεσουάρ.

Αναρτήσεις της Showa

Στις αναρτήσεις βρίσκουμε ένα ανάποδο πιρούνι Separate Function της Showa, με διαδρομή 120 mm, ενώ πίσω έχουμε ρυθμιζόμενο ως προς την προφόρτιση μονό αμορτισέρ της Showa και πάλι, με μοχλικό. Όπως καταλαβαίνετε, πέρα από την προφόρτιση πίσω, οι αναρτήσεις δεν ρυθμίζουν, μια απαραίτητη συνθήκη για να κρατηθεί η τιμή εκεί που πρέπει.

Τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης είναι τα Michelin Road 5, ενώ στα αξεσουάρ διατίθεται και σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικών.

Στα φρένα τη δουλειά έχει αναλάβει η Nissin, με διπίστονες δαγκάνες και δίσκους 310 mm μπροστά, και δαγκάνα ενός πιστονιού πίσω, με δίσκο 255 mm. Στον στάνταρ εξοπλισμό έχουμε φυσικά δικάναλο ABS.

Κορυφαία στάνταρ τεχνολογία

triumph trident 660 pk 00004

Στον εξοπλισμό της Trident ο αναβάτης θα βρει μια έγχρωμη TFT οθόνη οργάνων με μεγάλο όγκο πληροφοριών, που συνδυάζεται με μια… LCD οθόνη (στο πάνω μέρος των οργάνων) για ένα ιδιαίτερο αποτέλεσμα!

Σημαντικά ηλεκτρονικά βοηθήματα στον στάνταρ εξοπλισμό

Η Trident έρχεται εφοδιασμένη με 2 Riding Modes (Road και Rain), ρυθμιζόμενο Traction Control που μπορεί να απενεργοποιηθεί αν θέλετε, δικάναλο ABS και Ride-by-wire, όλα στον στάνταρ εξοπλισμό! Επιπλέον, στον προαιρετικό εξοπλισμό θα βρείτε και το σύστημα συνδεσιμότητας My Triumph, που μέσω Bluetooth επικοινωνεί με το smartphone του αναβάτη και χαρίζει στο Trident χαρακτηριστικά turn-by-turn πλοήγησης, έλεγχο κάμερας GoPro, και υπηρεσίες τηλεφωνίας, διαδικτύου και μουσικής.

Full-LED φώτα

A15A8952 web

Η Trident 660 διαθέτει έναν νέο full LED στρογγυλό προβολέα 7 ιντσών, ειδικά σχεδιασμένο για αυτήν, που ενσωματώνει ένα premium σήμα της Triumph στο κέντρο του. Τεχνολογίας LED είναι και το πίσω φωτιστικό σώμα, ενώ LED είναι και τα φλας. Στα αξεσουάρ υπάρχουν και «rolling» φλας, με κυματιστό φωτισμό.

Μεγάλη γκάμα αξεσουάρ

triumph trident 660 pk 00008

Η Triumph παρέχει μεγάλη γκάμα έξτρα εξοπλισμού για την Trident, όπως θερμαινόμενα γκριπ, USB θύρα φόρτισης, συναγερμό, GPS Tracker, συνδεσιμότητα, ζελατίνα, μανιτάρια και κάγκελα κινητήρα, καρίνα αλουμινίου, καθρέπτες που πιάνουν στην άκρη του τιμονιού, shifter, διαφορετικά φλας, αποσκευές, κ.α. Συνολικά οι Βρετανοί έχουν για την ώρα διαθέσιμα 45 (!) επίσημα αξεσουάρ για την Trident.

Τέσσερις είναι οι χρωματικοί συνδυασμοί της μοτοσυκλέτας

triumph trident 660 pk 00010

• SILVER ICE & DIABLO RED
• MATT JET BLACK & MATT SILVER ICE
• CRYSTAL WHITE
• SAPPHIRE BLACK

Εξαιρετικά χαμηλό κόστος συντήρησης

Η Triumph αναφέρει πως η Trident έχει τις χαμηλότερες ανάγκες συντήρησης από οποιαδήποτε μοτοσυκλέτα της κατηγορίας. Για παράδειγμα, στα πρώτα 3 χρόνια ζωής της, χρειάζεται μόλις 8.3 ώρες συντήρησης, απέναντι σε 11 και 15.8 ώρες που χρειάζονται οι πιο κοντινοί της ανταγωνιστές, κάτι που κάνει την Trident 25% πιο οικονομική στο service.

Σημειώστε πως η Trident χρειάζεται ρύθμιση βαλβίδων κάθε 16.000 χιλιόμετρα μόνο, με τους Βρετανούς να υποστηρίζουν πως αυτό την κάνει πιο οικονομική κατά 25% - 65%, απέναντι στους 2 κοντινότερους ανταγωνιστές της.

Τέλος, η Triumph παρέχει εγγύηση 2 ετών στην Trident, εγγύηση που μπορεί να επεκταθεί κατά 1 ή 2 ακόμα χρόνια.

Η δοκιμή του ΒΙΚΕΙΤ

A15A9005 web

Αισθητικά η Trident έρχεται με πραγματικά φρέσκια εμφάνιση, και δεν αποτελεί ένα οικονομικότερο αντίγραφο των υπόλοιπων μοτοσυκλετών της εταιρείας. Συνδυάζει στοιχεία τόσο από τις 2 άλλες Triple (Street & Speed) όσο και από εκείνη των Bonneville, αποτελώντας ένα αμάλγαμα γυμνής fighter μοτοσυκλέτας με vintage χαρακτηριστικά όπως ο στρογγυλός προβολέας και το στρογγυλό όργανο.

Το στρογγυλό όργανο είναι ψηφιακό, με 2 οθόνες τη μια πάνω από την άλλη. Η πάνω είναι LCD και διαθέτει ενδείξεις ταχύμετρου, στροφόμετρου, στάθμης καυσίμου, και ένδειξης ταχύτητας κιβωτίου. Η κάτω είναι TFT και περιλαμβάνει όλες τις υπόλοιπες ενδείξεις, με trays / watchfaces / μενού που εναλλάσσει ο αναβάτης. Εδώ θα βρείτε τους χιλιομετρητές, το trip computer (καταναλώσεις, μέση ωριαία ταχύτητα, κ.α.), το ρολόι και την ημερομηνία, ένδειξη επόμενου service, τα μενού ρύθμισης των ηλεκτρονικών, και άλλα, ενώ εδώ προβάλλονται και οι ενδείξεις της συνδεσιμότητας (τηλεφωνία, Turn-by-turn GPS, κλπ.) και των λοιπών έξτρα (ένδειξη πίεσης ελαστικών, cruise control, έλεγχος καμερών GoPro, κ.α.).

Θα θέλαμε η ένδειξη ρολογιού να βρίσκεται μόνιμα στα όργανα, όμως αυτή εμφανίζεται μόνο σε συγκεκριμένο tray / menu, για την ένδειξη σχέσης κιβωτίου, και δεν μπορείς για παράδειγμα να βλέπεις την ώρα μαζί με το trip computer. Ένα ακόμη παράξενο είναι πως αν επιλέξεις το συγκεκριμένο μενού, θα έχεις… 2 φορές στα όργανα την ένδειξη σχέσης κιβωτίου, μια στην πάνω οθόνη και μια στην κάτω! Κλείνουμε με τα παράδοξα του οργάνου με το γεγονός πως ενώ υπάρχει μενού που βάζεις το όνομα αναβάτη… δεν υπάρχει οθόνη καλωσορίσματος, όπως θα έπρεπε.

Στο setup menu μπορείς να αλλάξεις πολλές λειτουργίες της μοτοσυκλέτας, από το να διαλέξεις riding modes, να απενεργοποιήσεις το Traction Control, να αλλάξεις τη φωτεινότητα του οργάνου, τη γλώσσα (αγγλικά, γαλλικά, πορτογαλικά, σουηδικά… ελληνικά δεν έχει, όπως όμως και καμία άλλη μοτοσυκλέτα) και πολλά άλλα. Μπορείς ακόμα και να ρυθμίσεις το shift light, όπου οι μπάρες των στροφών αναβοσβήνουν σαν τρελές, για να είναι εύκολα ορατές με την περιφερειακή όραση, και να σε βοηθούν να αλλάζεις σχέση κιβωτίου εκεί ακριβώς που θέλεις.

Αφήνοντας τα όργανα πρέπει να κάνουμε ιδιαίτερη αναφορά στην ποιότητα κατασκευής της μοτοσυκλέτας, η οποία θέτει νέα στάνταρ στην κατηγορία, καθώς είναι κορυφαία από όπου κι αν την εξετάσεις. Φοβερή βαφή, ανάγλυφα λογότυπα, πανέμορφα φιλέτα-εσοχές στο ρεζερβουάρ όπου κουμπώνουν ιδανικά τα γόνατα, εργονομικοί διακόπτες στο τιμόνι που διαθέτει και όμορφη πλάκα, προβολέας-ποίημα, στρογγυλό όργανο που είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται για να μη χαλά τις retro λεπτομέρειες της Trident, βάση πινακίδας στο ψαλίδι για να μη χαλά τις γραμμές της ουράς, απίθανο ψαλίδι που συνδυάζει design με κτηνώδεις διαστάσεις, αναρτήσεις Showa, φρένα Nissin και ελαστικά πρώτης τοποθέτησης Michelin Road 2CT, ρυθμιζόμενη μανέτα φρένου, και, πολλά ακόμη, που σε πείθουν πως η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα πρέπει να κοστίζει τουλάχιστον 10-12 χιλιάδες ευρώ!

Από ότι καταλαβαίνετε, η Triumph τα κατάφερε καλά μόνο και μόνο από την πρώτη ματιά, αλλά το καλό γίνεται ακόμα καλύτερο κατά την οδήγηση!

Απόλυτα ολοκληρωμένη

A15A9043 web

Η σέλα είναι αρκούντως χαμηλή ώστε αναβάτης με ύψος 1.70 να πατάει στο έδαφος εύκολα ολόκληρο το πέλμα του ενός ποδιού, ενώ η θέση οδήγησης είναι όρθια και άνετη, με άριστο υλικό σέλας και λεπτό ρεζερβουάρ που σου επιτρέπει να το αγκαλιάσεις ιδανικά με τα γόνατα.

Ο συμπλέκτης είναι ελαφρώς ασαφής στην αρχική διαδρομή του, και το Ride-by-wire στις πολύ χαμηλές στροφές δεν δίνει ισχύ ανάλογη με το άνοιγμα του γκαζιού, κάτι που ενοχλεί λίγο στις επιτόπιες μανούβρες. Μόλις όμως οι στροφές ανέβουν πάνω από το… ρελαντί, τα πράγματα διορθώνονται, ο ψεκασμός αποδεικνύεται άψογος και τα παράπονα τελειώνουν.

Παρόλο που οι αναρτήσεις της Showa που φορά η Trident δεν έχουν εντυπωσιακές προδιαγραφές, καθώς μιλάμε για ανάποδο πιρούνι μόλις 41 mm ενώ τόσο το πιρούνι όσο και το μονό αμορτισέρ δεν ρυθμίζονται (πέρα από την προφόρτιση πίσω), η συμπεριφορά τους θέτει νέα στάνταρ στην κατηγορία. Σφιχτό setup, ενιαία συμπεριφορά και άριστη συνεργασία με πλαίσιο και ψαλίδι, χαρίζουν sport συμπεριφορά στη μοτοσυκλέτα, δίχως αίσθηση «τσιμέντου» που να ενοχλεί σε καθημερινή οδήγηση.

Σφιχτό αλλά θετικό και χωρίς νεκρές είναι το κιβώτιο, ενώ πρέπει να σημειώσουμε πως η αίσθηση μαλάκωσε κατά τη διάρκεια της δοκιμής, καθώς η μοτοσυκλέτα δεν ήταν πλήρως στρωμένη. Επιπλέον, υπάρχει και shifter στα έξτρα αξεσουάρ, για να κάνει τη ζωή του αναβάτη ακόμα πιο εύκολη.

Τώρα, ενώ η μοτοσυκλέτα μπορεί να ταξιδεύει όλη μέρα δίχως ο αναβάτης να κουραστεί, πρέπει να σημειώσουμε πως ο συνεπιβάτης είναι ελαφρώς μετέωρος, καθώς δεν έχει χειρολαβές (οι χαραγές στο κάτω μέρος της σέλας του δεν βοηθούν), ενώ λόγω της διάταξης της ουράς αναρωτιόμαστε πόσο εύκολο είναι να φορτωθεί η Trident με βαλίτσες.

Για solo καταστάσεις όμως, θα πάτε μαζί της μέχρι τα πέρατα του κόσμου, με τις λογικές ταχύτητες που επιτάσσει η γυμνή κατηγορία.

Παρόλη την άνεση της όμως, η μοτοσυκλέτα της Triumph δεν φτιάχτηκε για τουρισμό, αλλά για να αποτελέσει μια σπορ γυμνή μοτοσυκλέτα που μπορεί να τα καταφέρει άριστα τόσο σε αστική χρήση (commuting), όσο και σε σπορ καταστάσεις που κυμαίνονται από οδήγηση σε δημόσιο δρόμο μέχρι και track day.

Πραγματικά, στην πόλη το μεγάλο κόψιμο τιμονιού, ο μαλακός συμπλέκτης, ο άψογος ψεκασμός και η γεμάτη απόδοση του τρικύλινδρου κινητήρα σε όλο το φάσμα στροφών, μαζί με την φοβερή ελαστικότητα του, κάνουν την Trident ιδανικό σύντροφο, που ταυτόχρονα δεν κουράζει αλλά… διασκεδάζει, τόσο με την ευελιξία όσο και με την ταχύτητα κίνησης της -και μην ξεχάσουμε τον όμορφο ήχο που βγάζει.

Κι όταν φτάσει η ώρα να βγείτε για… κυνήγι στην αγαπημένη σας διαδρομή με στροφές, η Tident θα λάμψει, ως το νέο αστέρι της κατηγορίας, με μοναδικό κράτημα, ανυπαρξία κουνημάτων, και επιδόσεις που δεν θα αφήσουν κανέναν ασυγκίνητο.

Με 73,32 hp στον τροχό είναι κατά τι δυνατότερη από το MT-07 που έχουμε δυναμομετρήσει, όμως εκεί που η Trident πραγματικά εντυπωσιάζει είναι στη ροπή.

Και δεν μιλάμε μόνο για τα 6,46 κιλά / 6.315 rpm της μέγιστης ροπής, αλλά για το γεγονός πως η βρετανική μοτοσυκλέτα παράγει 6 από αυτά τα κιλά στις μόλις 3.000 στροφές!

Το παραπάνω γεγονός περιγράφει απόλυτα το τρικύλινδρο μοτέρ της Trident, που παράγει νωρίς τη ροπή του, εκτοξεύοντας τη μοτοσυκλέτα σε κάθε περίσταση, ενώ ο αναβάτης δεν χρειάζεται ούτε να χορεύει κλακέτες στο κιβώτιο, ούτε να ψάχνει τη δύναμη ψηλά –όπου άλλωστε δεν υπάρχει κάποιο ξέσπασμα.

Μιλάμε για ένα υπόδειγμα γεμάτης, απολαυστικής και χορταστικής απόδοσης, που σου επιτρέπει να οδηγείς άνετα με 2 σχέσεις πάνω από την ιδανική ταχύτητα κιβωτίου, δίχως κανένα σκορτσάρισμα / μπούκωμα, και με άμεση αντίδραση στο άνοιγμα του γκαζιού.

Η καμπύλη της ιπποδύναμης είναι μια ευθεία γραμμή, δείχνοντας μας με τον καλύτερο τρόπο την γραμμικότητα του κινητήρα, που του χαρίζει απόλυτα ελεγχόμενη απόδοση.

Τα ελαστικά 2CT της Michelin είναι εξαιρετικά σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, όμως για τις δυνατότητες της Trident δεν θα μας χάλαγε ένα ζευγάρι με πιο μαλακή γόμα.

Όπως είναι, μπορείς να ντριφτάρεις ελεγχόμενα σε κλειστές διαδρομές με γλιστερή άσφαλτο, ενώ σε μέτρια και καλή άσφαλτο η Trident θα κάνει πάρτι, στρίβοντας με απόλυτη σιγουριά, παίρνοντας μεγάλες κλίσεις, και πιάνοντας στις ευθείες έως και 200+ χλμ/ώρα στο κοντέρ της.

Η μοτοσυκλέτα θα σηκωθεί σούζα με πρώτη, αν το κυνηγήσεις, όμως εδώ δεν μιλάμε για μοντέλο που αρέσκεται στο σπορ, καθώς προτιμά να εκτοξεύεται μπροστά, παρά… προς τα πάνω.

Τα φρένα μπροστά μπορεί στα χαρτιά να είναι χαμηλών προδιαγραφών, καθώς μιλάμε για διπίστονες συμβατικές (και όχι ακτινικές) δαγκάνες με γλίστρα, όμως στην πράξη αποδεικνύονται πολύ καλά και προοδευτικά, δεν διαθέτουν απότομο δάγκωμα που θα τρόμαζε τους αρχάριους, παρέχουν πολύ καλή πληροφόρηση, ενώ πάσχουν μόνο σε πολύ δυνατό φρενάρισμα / φρενάρισμα πανικού.

Όμως έχουμε ήδη ξεφύγει, καθώς η Trident δεν φτιάχτηκε για να σπάσει τα χρονόμετρα στις πίστες, για αυτό η Triumph διαθέτει άλλα μοντέλα, αλλά για να αποτελέσει ένα οικονομικό γυμνό πασπαρτού που να μην αισθάνεται έξω από το νερό του ούτε σε σπορ καταστάσεις. Και στον ρόλο αυτό, και στην κατηγορία της, η βρετανική μοτοσυκλέτα υπερκαλύπτει προσδοκίες και προδιαγραφές και με το παραπάνω.

Τέλος, η μέση κατανάλωση κατά τη διάρκεια της δοκιμής μας ήταν 5,8 λίτρα στα 100 χιλιόμετρα, αρκετά λογική τιμή για την χρήση στην οποία υποβάλλαμε τη μοτοσυκλέτα. Με αυτή τη χρήση να υπολογίζετε γύρω στα 260 χιλιόμετρα αυτονομίας από το ρεζερβουάρ των 14 λίτρων.

Θέτει νέα στάνταρ στην κατηγορία

A15A9077 web

Η Triumph Trident αποτελεί το νέο αστέρι της γυμνής οικονομικής κατηγορίας στα 600-700 κυβικά, θέτοντας νέα στάνταρ σε ποιότητα κατασκευής, στάνταρ και έξτρα εξοπλισμό, αλλά και σε επιδόσεις και κράτημα. Αισθάνεται σαν ψάρι στο νερό τόσο στην πόλη όσο και σε sport καταστάσεις, διαθέτει αραιά διαστήματα σέρβις, και χαρίζει απλόχερα στον αναβάτη της την ποιοτική και απολαυστική Triumph αίσθηση που μέχρι πρότινος βρίσκαμε μόνο σε αρκετά ακριβότερα μοντέλα. Συγχαρητήρια στους Βρετανούς που κατάφεραν κόβοντας και ράβοντας να δημιουργήσουν μια εξαιρετική μοτοσυκλέτα, που αποπνέει αέρα ακριβότερου μοντέλου και θα φέρει επάξια πολλούς περισσότερους αναβάτες στους κόλπους της βρετανικής φίρμας. 

Εξοπλισμός αναβάτη: Κράνος Airoh, μπουφάν Macna, μποτάκια Forma, γάντια Five, από το Moto Market gr.

trident dyno mrg

Ευχαριστούμε το MRG Giannakopoulos για τη δυναμομέτρηση.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ  
Μοντέλο Triumph Trident 660
Αντιπρόσωπος ΗΛΙΟΦΙΛ Α.Ε.
Τιμή (euro) 7.990 ευρώ
Εγγύηση 2 χρόνια
Κινητήρας Υ/Ψ, 3Κ, 12Β, 2ΕΕΚ
Κυβικά 660 cc
Διάμετρος 74.0 mm
Διαδρομή 51.1 mm
Συμπίεση 11.1:1
Μέγιστη δύναμη 81 PS / 80 bhp (60 kW) @ 10,250 rpm
  47 PS / 46 bhp (35 kW) @ 8,750 rpm (A2 restriction)
Μέγιστη ροπή 64 Nm (47 lbft) @ 6,250 rpm
  59 Nm @ 5,250 rpm (A2 restriction)
Τροφοδοσία Ψεκασμός
Εξάτμιση 3 σε 1
Τελική μετάδοση Αλυσίδα
Συμπλέκτης Υγρός, πολύδισκος, μονόδρομος με υποβοήθηση
Κιβώτιο 6 σχέσεων
Πλαίσιο Περιμετρικό, σωληνωτό, ατσάλινο
Ψαλίδι Ατσάλινο
Μπροστινός τροχός Χυτός αλουμινένιος, 17 x 3.5 in
Πίσω τροχός Χυτός αλουμινένιος, 17 x 5.5 in
Μπροστινό ελαστικό 120/70R17
Πίσω ελαστικό 180/55R17
Μπροστινή ανάρτηση Showa 41mm ανάποδο πιρούνι separate function fork (SFF)
Πίσω ανάρτηση Showa μονό αμορτισέρ RSU, ΠΕ
Φρένα μπροστά Nissin δαγκάνες 2Ε, 2Δ 310mm, ABS
Φρένα πίσω Nissin δαγκάνα 1Ε, Δ 255mm, ABS
Όργανα TFT έγχρωμη οθόνη οργάνων
   
Μήκος 2020 mm (79.5 in)
Πλάτος (τιμόνι) 795 mm (31.3 in)
Ύψος χωρίς καθρέπτες 1089 mm (42.9 in)
Ύψος σέλας 805 mm (31.7 in)
Μεταξόνιο 1401 mm (55.2 in)
Γωνία κάστερ 24.6 °
Ίχνος 107.3 mm (4.22 in)
Γεμάτο βάρος 189 kg (417 lb)
Ρεζερβουάρ 14 litres (3.7 US gal)
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 23 Μαϊος 2022 20:02

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon