.
Κατηγορία Triumph
Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2019 11:50

Triumph – Eπίσημη επιβεβαίωση για την Daytona 765 αλλά… δεν θα είναι για όλους!

Τον Φεβρουάριο του 2019, η βρετανική MCN είχε δημοσιεύσει μια σειρά φωτογραφιών που απεικόνιζαν μια νέα έκδοση της supersport Daytona σε διαδικασία δοκιμών, σε πίστα της Ισπανίας.

Οι πληροφορίες για το μοντέλο ήταν εκείνη την περίοδο λιγοστές, ωστόσο μια λογική προσδοκία, ήταν ότι αυτό θα φέρει αρκετή τεχνολογία στον κινητήρα του, από την κατηγορία των Moto2, στην οποία η Triumph προμηθεύει τα μοτέρ.

Τώρα η MCN και πάλι, αναφέρει ότι η μοτοσυκλέτα επιβεβαιώθηκε επίσημα από την Triumph και αναμένεται να παρουσιαστεί στα τέλη του Αυγούστου, στo Silverstone, στα πλαίσια του 12ου γύρου των MotoGP.

Όπως είχε προβλεφθεί (τι κάνει νιάου – νιάου), η μοτοσυκλέτα θα φέρει όντως αρκετή τεχνολογία από την Moto2 κατηγορία αλλά δεν θα είναι για όλους, με την έννοια του ότι πρόκειται για μοντέλο περιορισμένης παραγωγής.

Θα ονομάζεται Triumph Daytona Moto2 765 Limited Editionκαι θα κατασκευαστεί σε 765 μόλις μονάδες, οπότε ακόμα και αν η –αναμενόμενα- υψηλή τιμή δεν αποτελεί εμπόδιο για εσάς, θα πρέπει επίσης να αντιμετωπίσετε τις λίστες προτεραιότητας.

Ο κινητήρας της θα αποδίδει, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες της MCN, γύρω στους 130 με 135 ίππους, καθιστώντας την έκδοση του μοτέρ αυτού, σαφώς ισχυρότερη από αυτή των Street Triple S / RS που αποδίδουν 113 και 121 ίππους αντιστοίχως.

Οι άνθρωποι της Triumph, κάνουν λόγο επίσης για ένα πολύ ελαφρύτερο μοντέλο από την προηγούμενη Daytona 675 R και δεδομένου ότι η τελευταία ήταν αρκετά ελαφριά και ισχυρή, ακόμα και για τα σημερινά δεδομένα, οι ισχυρισμοί αυτοί προκαλούν αν μη τι άλλο μεγάλο ενθουσιασμό και ανυπομονεσία, μέχρι που να αποκλαυφθούν τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά.

Η ακριβής ημερομηνία των “αποκαλυπτηρίων” είναι η 23η Αυγούστου 2019, στο Silverstone όπως ήδη αναφέρθηκε,  ενώ οι 765 αυτές μοτοσυκλέτες, αναμένεται να παραδοθούν στους τυχερούς τους ιδιοκτήτες, τον Μάρτιο του 2020.

Φυσικά και αναμένεται πάντως και μια πολιτική, ευρείας παραγωγής έκδοση, η οποία ενδέχεται να παρουσιαστεί τον Νοέμβριο σε κάποια από τις μεγάλες εκθέσεις.  

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2019 11:48

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon