.
Κατηγορία Triumph
Παρασκευή, 08 Φεβρουαρίου 2019 09:34

Triumph – Σε δοκιμές το νέο Daytona 765

Με τεχνολογία από την κατηγορία Moto2

Μετά την παρουσίαση του Street Triple 765, ήταν φυσικά θέμα χρόνου για την Triumph να εφαρμόσει το νέο αυτό κινητήρα και στην supersport πλατφόρμα των Daytona μοντέλων. Σε πρόσφατες “κατασκοπευτικές” φωτογραφίες, που δόθηκαν στην δημοσιότητα από την MCN, απεικονίζεται η εν λόγο μοτοσυκλέτα σε διαδικασία δοκιμών στην Ισπανία.

Σε ότι αφορά στην σχεδίαση, δεν παρατηρούνται μεγάλες αλλαγές σε σχέση με την προηγούμενη γενιά, ενώ τα δομικά στοιχεία, το πλαίσιο και το ψαλίδι δηλαδή, δείχνουν ακριβώς ίδια. Ωστόσο ο κινητήρας είναι ο τρικύλινδρος 765 του Street Triple, ο οποίος στην προκειμένη περίπτωση αναμένεται να φέρει αρκετή τεχνολογία από την Μoto2 υλοποίηση του. Υπενθυμίζουμε ότι η Triumph, είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής κινητήρων για την συγκεκριμένη κατηγορία των αγώνων.

Οι φωτογραφίες που δόθηκαν στην δημοσιότητα, αφορούν την έκδοση “R”, αφού δεν υπάρχει σελάκι για τον συνοδηγό, θεωρείται όμως δεδομένο ότι, όπως και στον παρελθόν, θα υπάρξει και έκδοση “SΕ” με πιο “ήπια” χαρακτηριστικά, προσανατολισμένη περισσότερο για χρήση σε δρόμο. Οι Βρετανοί αναφέρουν παράλληλα, ότι δεν αποκλείεται και μια TFC έκδοση, ανάλογη με αυτή που παρουσιάστηκε πρόσφατα το Thruxton, μόνο που στην συγκεκριμένη περίπτωση μάλλον θα πρόκειται για κάτι πολύ κοντινό στις αγωνιστικές της κατηγορίας Moto2.

Triumph Daytona 765 004

Σε ότι αφορά στον εξοπλισμό, η R έκδοση των φωτογραφιών φαίνεται ότι φέρει αναρτήσεις από την πολύ καλή σειρά της Ohlins και την τελευταία γενιά των ακτινικών φρένων της brembo, ενώ θεωρείται δεδομένο και ένα πλουσιότατο πακέτο ηλεκτρονικού εξοπλισμού, με εγκαταστημένη μονάδα IMU, cornering ABS, traction control, riding modes και πιθανότατα quickshifter.

Triumph Daytona 765 010

Η λειτουργία αυτών των συστημάτων, θα ελέγχεται και θα παραμετροποιείται από τον οδηγό, μέσω χειριστηρίων στο τιμόνι, ενώ το  menu, θα προβάλεται σε μια έγχρωμη TFT οθόνη. Η έκδοση SE αναμένεται βέβαια να έχει πιο “συγκρατημένα” χαρακτηριστικά, που θα διαμορφώνουν και μια χαμηλότερη τιμή.

Triumph Daytona 765 017

Σε ότι αφορά στην παρουσίαση της μοτοσυκλέτας, είναι πολύ πιθανό για λόγους prestige να συμπέσει με την έναρξη του πρωταθλήματος Moto2, στις 10 Μαρτιού 2019, ωστόσο η διάθεση της στην αγορά, τοποθετείται προς το τέλος της χρονιάς που διανύουμε. Φυσικά μιλάμε για δύο εκδόσεις (με option και μιας τρίτης), οπότε οι προβλέψεις αυτές μπορεί να διαφοροποιηθούν αναλόγως.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 08 Φεβρουαρίου 2019 09:41

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon