.
Κατηγορία Piaggio
Δευτέρα, 05 Νοεμβρίου 2018 16:59

Piaggio Vespa GTS 2019 – EICMA

Η ισχυρότερη Vespa όλων των εποχών

Ανανεωμένη εμφανισιακά και με το νέο HPE 300άρη κινητήρα στα σωθικά της η GTS είναι η ισχυρότερη Vespa όλων των εποχών!

Σχεδιαστικά η ανανεωμένη GTS ξεχωρίζει από το απερχόμενη μοντέλο χάρη στα νέα LED φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω, την ανασχεδιασμένη «γραβάτα» μπροστά, τη νέα όψη του τιμονιού της, το νέο χρωμιωμένο έμβλημα στο εμπρός φτερό, τους ανασχεδιασμένους καθρέπτες αλλά και τις γρίλιες στο εμπρός μέρος. Μικρό σχεδιαστικό φρεσκάρισμα δέχτηκαν και οι πλαϊνές επιφάνειες του πίσω μέρους, ενώ το νέο μοτέρ της 300άρας φέρει ανασχεδιασμένο κάλυμμα, αλλά και νέο κάλυμμα για το τελικό της εξάτμισης.

Στον τομέα της εργονομίας και της άνεσης η GTS έχει δεχτεί επίσης αλλαγές με τη σέλα να έχει ανασχεδιαστεί προς όφελος της άνεσης τόσο του αναβάτη όσο και του συνεπιβάτη φέροντας καινούριο αφρώδες αλλά και επένδυση. Κάτω από τη σέλα υπάρχει χώρος για δύο demi jet κράνη Vespa, ενώ έξτρα αποθηκευτικό χώρο θα βρείτε στο μικρό ντουλαπάκι για τα γάντια, το οποίο φέρει και θύρα USB.

Η ανανεωμένη GTS, στην κορυφαία της έκδοση από πλευράς κυβισμού, κινείται από τον αναβαθμισμένο κινητήρα των 278 κ.εκ. High Performance Engine (HPE). Το τετράχρονο, υγρόψυκτο μοτέρ με τον έναν εκκεντροφόρο επικεφαλής έχει ανανεωθεί σε σημαντικό βαθμό φέροντας μεταξύ άλλων, νέα κεντρική μονάδα ελέγχου, νέα κεφαλή, μπουζί, πιστόνι και μεγαλύτερες βαλβίδες αλλά και νέο μπεκ ψεκασμού. Σε σχέση με την προηγούμενη έκδοσή του αποδίδει 23,8 ίππους στις 8.250 σ.α.λ. παρουσιάζοντας αυξημένη ισχύ κατά 12%, ενώ και η ροπή ανέρχεται πλέον στα 2,65 κιλά και έχει αυξηθεί κατά 18%. Οι αλλαγές αυτές συνοδεύονται και από μείωση της κατανάλωσης σύμφωνα με την Piaggio με ένα λίτρο να επαρκεί για να διανύσετε 29,4 χλμ. Από αναθεώρηση πέρασε και το CVT κιβώτιο που χρησιμοποιεί νέα υλικά, κλιμάκωση αλλά και ιμάντα, όπως επίσης και νέο κάλυμμα που μειώνει τα επίπεδα θορύβου. Το μοτέρ είναι ήδη συμβατό με τους ερχόμενες προδιαγραφές ρύπων Euro 5, ενώ η GTS είναι διαθέσιμη και με τον 125άρη κινητήρα i-get που φέρει και σύστημα start&stop.

Στον στάνταρ εξοπλισμό της GTS περιλαμβάνεται τόσο το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης του πίσω τροχού ASR, όσο φυσικά και το ABS, ενώ δεν λείπει ούτε το σύστημα συνδεσιμότητας «Vespa MIA» της ιταλικής εταιρίας που σας επιτρέπει να συνδέσετε και να αξιοποιήσετε το έξυπνο κινητό σας μέσω Bluetooth, μέσω της ανάλογης εφαρμογής για λειτουργικό iOS ή android. Στην έκδοση μάλιστα «SuperTech» η GTS φέρει και έγχρωμη οθόνη TFT αλλά και ειδικό κράνος για την πλήρη αξιοποίηση των διαθέσιμων λειτουργιών.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Τύπος κινητήρα: Tετράχρονος, 1Κ, 1ΕΚΚ

Χωρητικότητα: 278 κ.εκ.

Ισχύς: 23,8 ίπποι / 8.250 σ.α.λ.

Ροπή: 2,65 kg-m / 5.250 σ.α.λ.

Βάρος: -

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 05 Νοεμβρίου 2018 17:06

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Piaggio MP3 300 HPE 2019 – EICMA Piaggio MP3 2019 - Το επίσημο Video »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon