.
Κατηγορία Yamaha
Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2015 13:13

Yamaha MT-07 Tracer για το 2016!

Στα χνάρια του MT-09

 

Το πείραμα με το MT-09 σε έκδοση adventure, και την ονομασία Tracer, πέτυχε. Η Yamaha κατασκεύασε μία μοτοσυκλέτα η οποία με τον τρικύλινδρο εν σειρά κινητήρα, κατάφερε να προσφέρει ευκολία στην οδήγηση και χρηστικότητα, με λογική τιμή - κι έτσι, κέρδισε μεγάλο μερίδιο από την πίτα των πωλήσεων του 2015. Με το MT-07 να αποτελεί την μικρότερη εκδοχή, με κινητήρα δικύλινδρο εν σειρά, και τιμή στην χώρα μας κάτω από 6.000euro, ήταν αναμενόμενο να κερδίσει κι εδώ μερίδιο πωλήσεων. Και τώρα, έρχεται η έκδοση adventure και γι' αυτό το μοντέλο, το οποίο κυκλοφορούσε ως φήμη - αναμενόμενο θα λέγαμε βέβαια, αλλά ο φακός του moto.it το συνέλαβαν για πρώτη φορά σε δοκιμές, στο Μιλάνο.

Η μοτοσυκλέτα που εμφανίζεται στις φωτογραφίες δείχνει ξεκάθαρα ότι πρόκειται για ένα "ντυμένο" MT-07, με τον κινητήρα των 689 κυβικών εκατοστών και απόδοσης 75 ίππων σε κοινή θέα, τους τροχούς και τα φρένα να μαρτυρούν από που προέρχονται. Είναι μία έκδοση που χρησιμοποιεί διαφορετικό χρώμα στο ψαλίδι και δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν θα είναι έτσι και στην παραγωγή. Το πλαίσιο παραμένει ατσάλινο με σωλήνες στρογγυλής διατομής, απλά έχει τοποθετηθεί fering που καλύπτει το άνω τμήμα της μοτοσυκλέτας. Τα φώτα φαίνονται παρόμοια με του μεγαλύτερου Tracer, αλλά η μοτοσυκλέτα είναι καμουφλαρισμένη και δεν διακρίνονται ακριβώς οι γραμμές της. Η θέση οδήγησης είναι πιο ψηλή, με το τιμόνι αντίστοιχα, η σέλα είναι ενιαία, και τα μαρσπιέ του αναβάτη πιο μπροστά τοποθετημένα ώστε να μην δημιουργούν μεγάλη γωνία τα γόνατα. Το πίσω τμήμα είναι επίσης νέο - λογικά το υποπλαίσιο θα είναι στιβαρότερο για φόρτωμα, κάτι που δείχνουν και οι βαλίτσες που ήδη χρησιμοποιεί, και μπορεί να ανήκουν και στον έξτρα εξοπλισμό του.
Όπως φαίνεται, με το MT-07 Tracer η Yamaha σκοπεύει να μπει δυναμικά στην κατηγορία των Suzuki V-Strom 650 και Kawasaki Versys 650, προσφέροντας μία σύγχρονη μοτοσυκλέτα με τιμή χαμηλότερη - αν κρίνουμε δηλαδή από την τιμή του MT-09, και την διαφορά που έχει το MT-09 με το αντίστοιχο Tracer.
Αναμένεται ως μοντέλο 2016 και θα βάλει σίγουρα φωτιά στην κατηγορία.

{gallery}new_models/yamaha/2016/mt-07_tracer/spy/{/gallery}

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2015 17:19

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Yamaha MT-25 - 2016 - Εθεάθη ξανά! Yamaha YZ 250F/ YZ 450F 2016 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon