.
Κατηγορία Yamaha
Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2022 12:32

Yamaha YXZ1000R Prototype – Ολοκληρώνεται η εξέλιξή του στο Andalucía Rally

Το πρωτότυπο side-by-side της Yamaha ετοιμάζεται για τον μεγάλο του στόχο, το Ράλι Ντακάρ 2023, με την τελευταία του αγωνιστική δοκιμή στα χέρια του σπουδαίου Stéphane Peterhansel.

Η X-Raid Yamaha Rally Team, με την υποστήριξη της Yamaha Motor Europe, ετοιμάζουν το πρωτότυπο YXZ1000R καθώς πρόσφατα το έτρεξε στο Μαρόκο, όπου ο Peterhansel το έτρεξε σε δύσκολες και διαρκώς μεταβαλλόμενες συνθήκες και εδάφη, δηλώνοντας ενθουσιασμένος από τις δυνατότητές του.

Στο Andalucía Rally που ξεκινά σήμερα, Τετάρτη 19 Οκτωβρίου, θα γίνει το τελευταίο στάδιο της εξέλιξής του πριν μπει στην τελική ευθεία για το Ντακάρ όπου η ομάδα X-Raid θα γιορτάσει τα 20 χρόνια της.

Πέρυσι η ομάδα κατέβασε το YXZ1000R στην κατηγορία FIA T3.1 Lightweight Prototype του Ντακάρ, κατακτώντας τη δεύτερη θέση.

Κατασκευασμένο σύμφωνα με τις αγωνιστικές προδιαγραφές της FIA και βασισμένο στο αντίστοιχο μοντέλο παραγωγής, το πρωτότυπο YXZ1000R φέρει πολλές αναβαθμίσεις σε όλα τα επίπεδα από την X-Raid: περισσότερη δύναμη, αναβαθμισμένες και ενισχυμένες αναρτήσεις επανατοποθετημένες πιο έξω από το σασί, δυνατότερο σύστημα φρένων.

Στο περσινό ράλι της Ανδαλουσίας, στον νότο της Ισπανίας, το πρωτότυπο YXZ1000R είχε διακριθεί με την τρίτη θέση της κατηγορίας FIA T3 στα χέρια του προέδρου και CEO της Yamaha Motor Europe, Eric de Seynes, καθώς και της Camelia Liparoti, επιδεικνύοντας πως με το καλημέρα είχε και τη δύναμη και την αξιοπιστία που έπρεπε.

Αυτή τη φορά στο τιμόνι επιστρέφει ο θρύλος των αγώνων ράλι σε μοτοσυκλέτες και αυτοκίνητα με 14 συνολικά νίκες, Peterhansel, για να τρέξει στον αγώνα που περιλαμβάνει σχεδόν 300 χιλιόμετρα ειδικών διαδρομών στη διάρκεια τεσσάρων ημερών, ξεκινώντας από τη Dos Hermanas κοντά στη Σεβίλλη για να τερματίσει στην παραλιακή πόλη Barbate.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon