.
Κατηγορία Yamaha
Πέμπτη, 21 Απριλίου 2022 15:20

Yamaha Ténéré 900 – Νέες φήμες από τη Γαλλία

Κοντεύει μια πενταετία φημολογίας, μα ακόμη περιμένουμε τη Yamaha να κάνει το προφανές.

Από τη στιγμή που η Yamaha παρουσίασε στην EICMA 2017 το πρωτότυπο Τ7 και κυρίως από το 2019 όταν αποκάλυψε τη έκδοση παραγωγής Ténéré 700, η φημολογία για μια ανάλογη εκδοχή στα 900 κυβικά με τον τρικύλινδρο CP3 των ΜΤ-09 και Tracer 9 φούντωσε απότομα.

Είναι η κοινή λογική που προκάλεσε τις φήμες, καθώς η Yamaha πρακτικά απείχε από την adventure αγορά, έχοντας μόνο το μεγάλο Super Ténéré 1200 σε μια δύσκολη θέση, ως μια αρκετά γερασμένη μοτοσυκλέτα που ακόμη αντηχούσε την κατηγορία όπως ήταν το 2010, έχοντας όμως απομακρυνθεί πια από τα δεδομένα της νέας δεκαετίας.

Η Yamaha έσπευσε μεν να αναπτύξει την οικογένεια Tracer, ωστόσο στην πιο χωματερή πτέρυγα η μοναξιά του Ténéré 700 παραμένει και συνεχίζεται, καθώς τώρα προσθέτουμε άλλη μια ψηφιακή απεικόνιση του πώς θα ήθελαν οι Γάλλοι συνάδελφοι να είναι το υποτιθέμενο Ténéré 900, με βάση τις “πληροφορίες” τους πως όντως έρχεται. Μακάρι να έχουν δίκιο, συμπληρώνουμε εμείς.

Για τη Yamaha ενδεχομένως θα είχε περισσότερο νόημα να πιάσει από τα 900 κυβικά την επέκταση της οικογένειας Ténéré, καθώς εκεί συγκεντρώνεται ο μεγάλος ανταγωνισμός των adventure, ενώ οπωσδήποτε μετρά το γεγονός πως έχει έτοιμο τον κινητήρα, κάτι που δεν ισχύει σε ενδεχόμενη πρόθεσή της να επιστρέψει και στην κορυφαία κατηγορία των πολλών κυβικών.

Πηγή: Moto Revue

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Yamaha XSR125 Legacy 2022 Yamaha XSR GP - Νέο μοντέλο στα σκαριά »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon