Κατηγορία Yamaha
Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020 10:11

Τα νέα NMAX και D'elight 2021: Η Yamaha προσφέρει τον πιο έξυπνο τρόπο μετακίνησης

[Δελτίο Τύπου Yamaha]

Η εποχή της νέας ατομικής κινητικότητας είναι εδώ με σκούτερ για κάθε γούστο, από τα νέα NMax και D’elight ως την οικογένεια Tricity 125 / 300.

Ποτέ πριν δεν ήταν τόσο επίκαιρη και σημαντική η κατηγορία Urban Mobility της Yamaha, για όσους ζουν και εργάζονται στην πόλη. Η πανδημία του κορονοϊού εκτόξευσε στα ύψη την τάση της λεγόμενης νέας ατομικής κινητικότητας. Πολλοί κάτοικοι αστικών κέντρων άλλαξαν τις συνήθειές τους και αναζητούν εναλλακτικές λύσεις μετακίνησης, που θα τους επιτρέψουν νααποφύγουν τα πολυσύχναστα μέρη και να παραμείνουν ασφαλείς και υγιείς.

Τα μοντέλα Urban Mobility της Yamaha προσφέρουν έναν προσιτό και αξιόπιστο τρόπο μετακίνησης μέσα και γύρω από την πόλη. Κάθε μοντέλο είναι εξοπλισμένο με πλήρως αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων που επιτρέπει την εύκολη οδήγηση με ένα απλό άνοιγμα του γκαζιού. Επίσης, τα νέα NMAX 125 και D’elight δίνουν σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες τη δυνατότητα οδήγησης με δίπλωμα κατηγορίας Β*, γεγονός που προσφέρει στους οδηγούς αυτοκινήτου μια εύκολη και γρήγορη λύση μετάβασης σε ένα δίτροχο μοντέλο.

Η οικογένεια Tricity, με αυξημένα επίπεδα πρόσφυσης και πέδησης στους δύο εμπρός τροχούς, αποτελεί ιδανική επιλογή για όσους προτιμούν την πρόσθετη αίσθηση σταθερότητας και αυτοπεποίθησης που προσφέρουν οι τρεις τροχοί. Τα μοντέλα Tricity 300 και Tricity 125 δίνουν επίσης τη δυνατότητα οδήγησης με δίπλωμα κατηγορίας Β*, παρέχοντας σε όλους τους οδηγούς της πόλης την ευκαιρία να κάνουν κάθε διαδρομή τους ευκολότερη, πιο οικονομική και πιο απολαυστική.

Κάθε μοντέλο Urban Mobility της Yamaha αποτελεί μια γνήσια εναλλακτική λύση για όσους επιθυμούν να αλλάξουν τον τρόπο ζωής τους με στόχο μια καλύτερη ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. Με τη νέα sport εξωτερική του σχεδίαση, το νέο NMAX 125 / 155 φέρνει κορυφαία ποιότητα και εξαιρετική απόδοση στην κατηγορία scooter μικρού κυβισμού, ενώ το σύγχρονο, κομψό στυλ του νέου D’elight απευθύνεται ιδιαίτερα σε γυναίκες οδηγούς που αναζητούν έναν εύκολο και στυλάτο τρόπο μετακίνησης. Τέλος, το Tricity 300 είναι εφοδιασμένο με κινητήρα που συμμορφώνεται πλήρως με τις προδιαγραφές EU5 και επιτρέπειτην οδήγηση με δίπλωμα κατηγορίας Β*.

Κάθε μοντέλο προσφέρει κάτι διαφορετικό, ώστε να ταιριάζει στον τρόπο ζωής κάθε οδηγού. Αυτό όμως που έχουν κοινό όλα τα scooter της σειράς Urban Mobility της Yamaha είναι ότι δίνουν τη δυνατότητα στους κατοίκους των πόλεων να αποφύγουν το συγχρωτισμό και να μετακινηθούν με ασφάλεια, τόσο στη διάρκεια της πανδημίας όσο και μετά.

*Ενδεχομένως να ισχύουν περιορισμοί ανά χώρα βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας

2021 YAM G150 EU MDPBM5 ACT 001 03 preview 

Το νέο NMAX 125: Ένα με την πόλη

Το NMAX 125 είναι το πρώτο σε πωλήσεις μοντέλο της Yamaha στην κατηγορία Urban Mobility, με περισσότερες από 72.000 μονάδες να έχουν πωληθεί μέχρι σήμερα. Σε συνδυασμό με το NMAX 155, αντιπροσωπεύει σχεδόν τα δύο τρίτα των πωλήσεων της Yamaha σε αυτή την ολοένα και πιο δημοφιλή κατηγορία. Για να ανεβάσει το NMAX στο επόμενο επίπεδο και να απευθυνθεί σε ένα ακόμα μεγαλύτερο παγκόσμιο ακροατήριο, το εργοστάσιο ανασχεδίασε πλήρως αυτό το σημαντικό μοντέλο, το οποίο θα διατεθεί ξανά στις εκδόσεις 125 κ.εκ. και 155 κ.εκ.

Το NMAX παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2015 και είναι ένα κορυφαίο scooter με sport χαρακτήρα που απευθύνεται σε οδηγούς που ενδεχομένως δεν είχαν άλλο δίκυκλο πριν. Αυτός ο ιδιαίτερος συνδυασμός υψηλής απόδοσης με εξαιρετική άνεση και αξιοσημείωτη οικονομία εξασφάλισε τη συνεχιζόμενη επιτυχία του μοντέλου. Η υψηλή του απόδοση και η εξαιρετική σχέση αξίας-τιμής το καθιστούν ιδανικό μέσο μετακίνησης για άνδρες και γυναίκες αναβάτες που χρειάζονται μια γρήγορη, εύκολη και αξιόπιστη λύση για την καθημερινή μετακίνηση.Ταυτόχρονα, η καλαίσθητη sport εμφάνιση και ο ανάλαφρος χαρακτήρας του σημαίνουν ότι είναι το τέλειο δίτροχο για νέους με έντονη κοινωνική ζωή. Το NMAX 125 δίνει επίσης τη δυνατότητα οδήγησης με δίπλωμα κατηγορίας Β* σε διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες, που σημαίνει ότι μπορεί να αντικαταστήσει το αυτοκίνητο για τις πιο κοντινές διαδρομές.

Για το 2021, το NMAX 125/155 της Yamaha αποκτά ολοκαίνουργια εξωτερική σχεδίαση, νέο πλαίσιο και κορυφαίο φινίρισμα με επιπλέον λεπτομέρειες. Ο κινητήρας Blue Core είναι πλήρως συμβατός με τις προδιαγραφές EU5, αλλά η πιο σημαντική αλλαγή είναι η τοποθέτηση της κορυφαίας στην αγορά απλής μονάδας ελέγχου επικοινωνίας (SCCU) της Yamaha, η οποία κρατάει τον οδηγό ενημερωμένο και δίνει ξεχωριστή απόλαυση σε κάθε διαδρομή.

*Ενδεχομένως να ισχύουν περιορισμοί ανά χώρα βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας

Κινητήρας Blue Core 125 κ.εκ. προδιαγραφών EU5

Ο μονοκύλινδρος, τετράχρονος, υγρόψυκτος τετραβάλβιδος κινητήρας 125 κ.εκ. αναπτύχθηκε με χρήση της τεχνολογίας μικρού κινητήρα Blue Core της Yamaha, που είναι σχεδιασμένη ώστε να επιτυγχάνει τα υψηλότερα επίπεδα οικονομίας καυσίμου, μετατρέποντας όμως και την εμπειρία οδήγησης του scooter σε ακόμα πιο απολαυστική. Η τεχνολογία Blue Core επικεντρώνεται σε τρεις τομείς: βελτίωση της καύσης, μείωση της απώλειας ισχύος και πιο αποδοτική ψύξη. Αποτελεί μέρος μιας διαδικασίας που εξελίσσεται συνεχώς για να διασφαλιστεί ότι το NMAX – αλλά και κάθε άλλο μοντέλο μικρού κυβισμού της Yamaha – είναι πάντα σε θέση να προσφέρει το τέλειο μείγμα ισχύος, διασκέδασης και οικονομίας.

Το σύστημα μεταβλητού χρονισμού βαλβίδων (VVA) του κινητήρα 125 κ.εκ. είναι μία από τις βασικές τεχνολογίες του Blue Core και διαθέτει έναν ειδικό εκκεντροφόρο εισαγωγής με δύο λοβούς εκκέντρου: έναν για τις χαμηλές έως μεσαίες σ.α.λ. και έναν για τις υψηλές σ.α.λ. Το σύστημα VVA μεταβαίνει αυτόματα από το ένα έκκεντρο στο άλλο προκειμένου να επιτύχει τα πιο αποδοτικά χαρακτηριστικά καύσης, με αποτέλεσμα άριστες επιδόσεις αλλά και υψηλά επίπεδα αποδοτικότητας του κινητήρα.

Το NMAX 125 παράγει 9.0 kW στις 8,000 σ.α.λ. και παρέχει ισχυρή επιτάχυνση που σχεδιάστηκε για να κάνει τη διαφορά στους πολυσύχναστους αστικούς δρόμους. Παράλληλα, με την εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και τον sport χαρακτήρα του, αποτελεί ένα από τα πιο οικονομικά και απολαυστικά μέσα μετακίνησης στην πόλη!

Νέα sport εξωτερική σχεδίαση με κορυφαίο φινίρισμα

Η νέα sport εξωτερική σχεδίαση και το ακόμη πιο υψηλής ποιότητας φινίρισμα, μεταμορφώνει τη συνολική εμφάνιση και αίσθηση και ανεβάζει το NMAX του 2021 στο επόμενο επίπεδο. Το νέο εμπρός τμήμα του φέρινγκ είναι εξοπλισμένο με νέους διπλούς προβολείς LED και χωνευτό φως θέσης που χαρίζουν πιο δυναμική και κομψή εμφάνιση, ενώ το ενσωματωμένο πίσω φως και ταπίσω φλας επιβεβαιώνουν τις κορυφαίες προδιαγραφές του NMAX 125.

Εκτός από δυναμική sport εμφάνιση, το νέο εμπρός τμήμα του φέρινγκ προσφέρει καλύτερη προστασία από τον αέρα και τη βροχή, καθώς και βελτιωμένα αεροδυναμικά χαρακτηριστικά που μειώνουν το θόρυβο του αέρα, για μια πιο ποιοτική εμπειρία οδήγησης.

Ανασχεδιασμένο πλαίσιο

Αν και κρυμμένο στο μεγαλύτερο μέρος του, το νέο πλαίσιο του NMAX 125 έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει μια σειρά από σημαντικές βελτιώσεις συγκριτικά με το τρέχον μοντέλο. Ένα βασικό χαρακτηριστικό είναι το νέας σχεδίασης κεντρικό τούνελ, που φιλοξενεί ένα μεγαλύτερο ρεζερβουάρ καυσίμου 7.1 λίτρων. Αυτό το ρεζερβουάρ προσφέρει αυξημένη αυτονομία για περίπου 300 χλμ. οδήγησης χωρίς ανεφοδιασμό, αλλά και μεγαλύτερη συγκέντρωση των μαζών κοντά στο κέντρο βάρους, χαρίζοντας αυξημένη ευελιξία και βελτιωμένη δυνατότητα ελιγμών.

Το νέο πλαίσιο σε συνδυασμό με την ανανεωμένη εξωτερική σχεδίαση, ενισχύει τα εργονομικά χαρακτηριστικά και προσφέρει πιο άνετες διαδρομές. Ταυτόχρονα, η βελτιωμένη αεροδυναμική συμβάλλει στην εξαιρετική οικονομία καυσίμου και μειώνει τις επιπτώσεις από το στροβιλισμό του αέρα, εξασφαλίζοντας πιο ξεκούραστη οδήγηση.

Σύστημα ελέγχου πρόσφυσης

Πολλοί από τους αναβάτες που θα επιλέξουν το NMAX 125 ενδεχομένως να μην είχαν πριν άλλο δίτροχο. Για αυτούς, το μικρό βάρος και η ευελιξία αυτού του scooter πόλης, το καθιστούν ιδανική επιλογή. Το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης παρέχει στον αναβάτη πρόσθετη αυτοπεποίθηση κατά την επιτάχυνση σε ασταθές ή βρεγμένο οδόστρωμα, περιορίζοντας την ισχύ στον πίσω τροχό αμέσως μόλις ανιχνευτεί η παραμικρή ολίσθηση του ελαστικού.

Τεχνολογία κινητήρα Start & Stop

Ο νέος κινητήρας Blue Core 125 κ.εκ. προδιαγραφών EU5 είναι ο πιο "καθαρός" και οικονομικός κινητήρας που έχει τοποθετηθεί ποτέ στο NMAX. Παράλληλα, η κατ' επιλογή τεχνολογία Start &Stop είναι πιο φιλική όχι μόνο προς το περιβάλλον, αλλά και προς την τσέπη του οδηγού, καθώς μειώνει την κατανάλωση καυσίμου. Όταν ενεργοποιηθεί, το σύστημα Start & Stop σβήνει αυτόματα τον κινητήρα, κάθε φορά που το scooter σταματά σε φανάρια ή διασταυρώσεις, και τον επανεκκινεί αμέσως μόλις ο οδηγός απελευθερώσει τα φρένα και ανοίξει το γκάζι.

Συνδεσιμότητα Bluetooth με την απλή μονάδα ελέγχου επικοινωνίας SCCU

Το NMAX είναι το πρώτο scooter που εφοδιάζεται με την απλή μονάδα ελέγχου επικοινωνίας (SCCU) της Yamaha, η οποία είναι ένα εύχρηστο ηλεκτρονικό σύστημα που σχεδιάστηκε για να ενημερώνει τον αναβάτη και να κάνει την κάθε διαδρομή, πιο απολαυστική και αποδοτική.

Οι ιδιοκτήτες των NMAX 125 και 155 μπορούν να κάνουν λήψη της δωρεάν εφαρμογής MyRideτης Yamaha στο smartphone τους και να συνδέσουν τη συσκευή τους με την SCCU μέσω Bluetooth, όταν βρίσκονται κοντά στη μονάδα. Μόλις συνδεθεί, η εφαρμογή MyRide παρέχει στον αναβάτη πλήρη πρόσβαση σε κάθε είδους τεχνικές και λειτουργικές πληροφορίες, όπως είναι η κατάσταση της μπαταρίας, η στάθμη λαδιού, η κατανάλωση καυσίμου και πολλά άλλα. Παρέχει επίσης, τη δυνατότητα εντοπισμού της θέσης στάθμευσης, η οποία επιτρέπει στον αναβάτη να εντοπίσει το NMAX του χρησιμοποιώντας την τελευταία τοποθεσία που είχε καταγραφεί στο τηλέφωνο.

Επιπλέον, μέσω της εφαρμογής MyRide, κάθε οδηγός NMAX έχει πρόσβαση σε πολλές συναρπαστικές λειτουργίες, όπως είναι η λειτουργία Ride & Record που καταγράφει τη γωνία κλίσης, την επιτάχυνση, την ταχύτητα, την απόσταση και πολλά άλλα δεδομένα από προηγούμενες διαδρομές. Στη συνέχεια μπορεί να μοιραστεί τα δεδομένα της εφαρμογήςMyRide με χρήστες από όλο τον κόσμο, ώστε ο καθένας να μπορεί να ανακαλύψει νέες διαδρομές και να τις μοιραστεί με άλλους.

Όταν θα είναι διαθέσιμο το νέο μοντέλο από τους Επίσημους Συνεργάτες της Yamaha, όλοι οι ιδιοκτήτες NMAX θα αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα βίντεο εκμάθησης που θα τους δείχνει πώς να χρησιμοποιούν την εφαρμογή MyRide και να αξιοποιούν στο έπακρο τη μεγάλη σειρά λειτουργιών της.

Συνδεδεμένα όργανα LCD

Το NMAX διαθέτει ολοκαίνουργια οθόνη οργάνων LCD υψηλής τεχνολογίας, που είναι πλήρως συνδεδεμένη με τη νέα μονάδα SCCU. Οι αναβάτες μπορούν φυσικά να δουν τις συνηθισμένες πληροφορίες για την ταχύτητα, την απόσταση, τη στάθμη καυσίμου και τη θερμοκρασία. Αυτό όμως που καθιστά το νέο NMAX 125 ξεχωριστό, είναι ότι στην οθόνη περιλαμβάνονται εικονίδια που ανάβουν για να ειδοποιήσουν τον αναβάτη για εισερχόμενες κλήσεις, e-mail και γραπτά μηνύματα, καθώς και για να εμφανίσουν την κατάσταση της μπαταρίας του smartphone.

Σύστημα ανάφλεξης χωρίς κλειδί Smart Key

Αυτό το κορυφαίων πωλήσεων scooter διαθέτει εντυπωσιακές ηλεκτρονικές τεχνολογίες για την κατηγορία του. Εκτός από τη νέα μονάδα SCCU και τα συνδεδεμένα όργανα LCD, το NMAX είναι εξοπλισμένο με το σύστημα ανάφλεξης χωρίς κλειδί Smart Key της Yamaha. Αυτό το εύχρηστο σύστημα επιτρέπει στους αναβάτες του NMAX να ανάβουν τον κινητήρα του scooter εφόσον έχουν το Smart Key μαζί τους στο μπουφάν ή την τσάντα τους, κάνοντας κάθε διαδρομή ακόμα πιο γρήγορη και εύκολη. Και αυτό είναι μόνο ένα από τα πολλά κορυφαία χαρακτηριστικά που καθιστούν το ΝΜΑΧ ένα από τα πιο ελκυστικά αστικά μέσα μετακίνησης στην κατηγορία του.

Αποθηκευτικός χώρος κάτω από τη σέλα

Η άνετη διπλή σέλα ανοίγει προς τα επάνω, αποκαλύπτοντας έναν μεγάλο αποθηκευτικό χώρο για ένα κράνος ή άλλα προσωπικά αντικείμενα. Αυτός ο αποθηκευτικός χώρος διαθέτει κλειδαριά και είναι αδιάβροχος, που σημαίνει ότι είναι ιδανικός για τη μεταφορά διαφόρων αντικειμένων που είναι απαραίτητα για τη δουλειά ή τη διασκέδαση.

Πρίζα και εμπρός θήκες

Η μονάδα SCCU του NMAX 125 παρέχει στον αναβάτη πλήρη συνδεσιμότητα και τα νέα όργανα εμφανίζουν ειδοποιήσεις κάθε φορά που το smartphone του οδηγού λαμβάνει e-mail, γραπτά μηνύματα ή τηλεφωνικές κλήσεις. Η πρίζα 12 V διατηρεί φορτισμένη τη συσκευή του αναβάτη, ενώ η εμπρός θήκη προσφέρει εύκολη πρόσβαση σε smartphone, πορτοφόλι ή κάμερα.

Δισκόφρενα με ABS εμπρός και πίσω

Το σύστημα πέδησης είναι ένα από τα καλύτερα στην κατηγορία και περιλαμβάνει εμπρός δισκόφρενο 230 χιλ. και πίσω δισκόφρενο 230 χιλ., για άφθονη ομαλή και ελεγχόμενη ισχύ πέδησης. Το ABS είναι στάνταρ και για τα δύο φρένα. Αποτρέπει την ολίσθηση των τροχών σε περίπτωση απότομου φρεναρίσματος και προσφέρει στους νέους οδηγούς, την πρόσθετη ηρεμία που χρειάζονται όταν οδηγούν σε συνθήκες χαμηλής πρόσφυσης.

Γνήσια Αξεσουάρ Yamaha και εξοπλισμός αναβάτη

Η Yamaha έχει αναπτύξει μια ολοκληρωμένη σειρά Γνήσιων Αξεσουάρ για το νέο NMAX, που δίνει στους αναβάτες τη δυνατότητα να δημιουργήσουν το δικό τους αποκλειστικό scooter, όπως ταιριάζει στον τρόπο ζωής και τις απαιτήσεις τους.

Η Yamaha βρίσκεται επίσης, στη διαδικασία δημιουργίας μιας νέας σειράς εξοπλισμού για οδήγηση στην πόλη, για τους αναβάτες των μοντέλων Urban Mobility. Οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα.

ΒΑΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ NMAX 125

Κινητήρας Blue Core 125 κ.εκ. προδιαγραφών EU5 – μειωμένες εκπομπές καυσαερίων μεαυξημένη οικονομία καυσίμου
9,0 kW στις 8.000 σ.α.λ.
Εξαιρετική οικονομία καυσίμου: Ενεργό Start & Stop: 2,2 λίτρα/100 χλμ.
Χαμηλές εκπομπές CO²: Ενεργό Start & Stop: 52 γρ./χλμ.
Μεταβλητός χρονισμός βαλβίδων (VVA)
Νέα sport σχεδίαση πλαισίου
Ανασχεδιασμένο πλαίσιο για βελτιωμένη εργονομία και ευκολία ελιγμών
Σύστημα ελέγχου πρόσφυσης
Κατ' επιλογήν τεχνολογία κινητήρα Start & Stop
Διπλοί προβολείς LED, χωνευτά φώτα θέσης και ενσωματωμένα φλας
Συνδεσιμότητα Bluetooth με απλή μονάδα ελέγχου επικοινωνίας SCCU
Σύστημα ανάφλεξης χωρίς κλειδί "Smart Key"
Μεγαλύτερο ρεζερβουάρ καυσίμου 7,1 λίτρων που προσφέρει αυτονομία για περίπου 300 χλμ. οδήγησης χωρίς ανεφοδιασμό
Αποθηκευτικός χώρος κάτω από τη σέλα
Συνδεδεμένα όργανα LCD
Πρίζα και εμπρός θήκες
Δισκόφρενο εμπρός 230 χιλ. και πίσω 230 χιλ., και τα δύο με ABS
Δυνατότητα οδήγησης με δίπλωμα κατηγορίας Β*

*Ενδεχομένως να ισχύουν περιορισμοί ανά χώρα βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΒΑΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ NMAX155

Κινητήρας Blue Core 155 κ.εκ. προδιαγραφών EU5
11,1 kW στις 8.000 σ.α.λ.
Μεγαλύτερη επιτάχυνση και τελική ταχύτητα, ευκολότερες προσπεράσεις

Τιμή και διαθεσιμότητα

Οι τιμές διαφέρουν ανά χώρα. Επικοινωνήστε με το διανομέα της Yamaha στη χώρα σας για αναλυτικές πληροφορίες. Το NMAX 125 θα είναι διαθέσιμο στα καταστήματα Επίσημων Συνεργατών Yamaha, τον Φεβρουάριο του 2021. Το NMAX 155 θα είναι διαθέσιμο στα καταστήματα Επίσημων Συνεργατών Yamaha, τον Αύγουστο του 2021.

Χρώματα NMAX 125 / 155 Anodized Red, Phantom Blue, Power Grey

2021 YAM LTS125 EU MYWP1 ACT 002 03 preview

Το νέο D'elight: Κινηθείτε εύκολα

Με ολοκαίνουργια unisex σχεδίαση και οικονομικό όσο και αθόρυβο κινητήρα 125 κ.εκ. προδιαγραφών EU5, το νέο D’elight είναι σχεδιασμένο για άντρες και γυναίκες με πολυάσχολο τρόπο ζωής που χρειάζονται ένα στυλάτο, προσιτό και εύκολο στη χρήση scooter, για τιςκαθημερινές μετακινήσεις τους στην πόλη.

Κινητήρας Blue Core 125 κ.εκ. προδιαγραφών EU5

Αυτό που καθιστά το D'elight ιδανικό για αστικές μετακινήσεις είναι ο εκπληκτικά αθόρυβος και οικονομικός κινητήρας 125 κ.εκ., ο οποίος το 2021 γίνεται απόλυτα συμβατός με τις προδιαγραφές EU5. Χάρη στην τεχνολογία αιχμής Blue Core της Yamaha που εξασφαλίζει βέλτιστη απόδοση, ο νέος κινητήρας παράγει τη μέγιστη ροπή του μόλις στις 5.000 σ.α.λ., σημαντικά χαμηλότερα σε σύγκριση με άλλα scooter της κατηγορίας του.

Σε συνδυασμό με το απίστευτα χαμηλό βάρος του D’elight, ο κινητήρας ενισχύει την εξαιρετική αναλογία ισχύος/βάρους, παρέχοντας δυναμική και άμεση επιτάχυνση και καθιστώντας αυτό το νέο unisex scooter, έναν από τους ταχύτερους και πιο οικονομικούς τρόπους μετακίνησης στην πόλη. Ταυτόχρονα, επειδή η μέγιστη ροπή του κινητήρα παράγεται σε πολύ χαμηλότερες στροφές συγκριτικά με άλλα scooter, το D'elight προσφέρει πιο ξεκούραστη και απολαυστική οδήγηση.

Νέα unisex εξωτερική σχεδίαση

Για το 2021, το νέο D'elight αποκτά μοντέρνα unisex σχεδίαση με πιο στρογγυλεμένο προβολέα, καθώς και χωνευτά φλας και φως θέσης στο φέρινγκ. Το ανασχεδιασμένο εμπρός τμήμα του φέρινγκ παρέχει εξαιρετική προστασία από τον αέρα, ενώ το ευρύχωρο, επίπεδο δάπεδο εξασφαλίζει άνετη θέση οδήγησης και εύκολη πρόσβαση.

Το ελαφρύτερο στην κατηγορία του

Με βάρος μόλις 101 κιλά με καύσιμο και λάδι, το νέο D'elight είναι το πιο ελαφρύ scooter στην κατηγορία του, γεγονός που το καθιστά ιδανική επιλογή τόσο για γυναίκες όσο και για άντρες που δεν έχουν προηγούμενη εμπειρία από δίκυκλο. Αυτό το εξαιρετικά χαμηλό βάρος προσφέρει μια σειρά από πλεονεκτήματα, όπως αυξημένη ευελιξία, ιδιαίτερα σε πυκνή κυκλοφορία στην πόλη με συχνές στάσεις και εκκινήσεις, αλλά και εύκολη στάθμευση στο κεντρικό σταντ.

Τεχνολογία κινητήρα Start & Stop

Για το 2021, το νέο D'elight εφοδιάζεται με την πλέον σύγχρονη κατ’ επιλογήν τεχνολογία κινητήρα Start & Stop. Όταν ενεργοποιηθεί, το σύστημα Start & Stop σβήνει αυτόματα τον κινητήρα κάθε φορά που το σκούτερ σταματά σε φανάρια ή διασταυρώσεις για να ελαχιστοποιηθεί η ρύπανση του περιβάλλοντος και να αυξηθεί η οικονομία καυσίμου. Το σύστημα ανάβει πάλι τον κινητήρα, αμέσως μόλις ο οδηγός απελευθερώσει το φρένο και ανοίξει το γκάζι.

Μεγάλος αποθηκευτικός χώρος κάτω από τη σέλα

Το D'elight διαθέτει έναν μεγάλο αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα, που το κάνει ιδανικό για την καθημερινή μετακίνηση. Η άνετη διπλή σέλα ξεκλειδώνει αποκαλύπτοντας τον αδιάβροχο αποθηκευτικό χώρο που είναι αρκετά μεγάλος για ένα κράνος full-face. Και αυτό είναι ένα από τα ελάχιστα μοντέλα της κατηγορίας που έχουν αυτή τη δυνατότητα. Ο χώρος αυτός είναι ιδανικός για την ασφαλή μεταφορά διαφόρων προσωπικών αντικειμένων ή άλλων που σχετίζονται με τη δουλειά ή με τα ψώνια της τελευταίας στιγμής.

Εμπρός τροχός 12 ιντσών

Το νέο D'elight διαθέτει εμπρός τροχό 12 ιντσών, που συμβάλλει στην εξαιρετική ευελιξία σε αστικό περιβάλλον. Οι τροχοί αλουμινίου 6 μπράτσων ελαχιστοποιούν το μη αναρτώμενο βάρος και συγκαταλέγονται στα χαρακτηριστικά που καθιστούν αυτό το scooter το ελαφρύτερο στην κατηγορία του, ενώ το εμπρός ελαστικό 90/90-12 και το πίσω 100/90-10 παρέχουν εκπληκτική πρόσφυση.

ΒΑΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ D'elight

Κινητήρας Blue Core 125 κ.εκ. προδιαγραφών EU5 – αυξημένη οικονομία καυσίμου,φιλικότερος προς το περιβάλλον
Εξαιρετική οικονομία καυσίμου: Ενεργό Start & Stop: 1,8 λίτρα/100 χλμ.
Χαμηλές εκπομπές CO²: Ενεργό Start & Stop: 42γρ./χλμ.
Μοντέρνα εξωτερική σχεδίαση με απήχηση σε ευρύ κοινό
Κατ' επιλογήν τεχνολογία κινητήρα Start & Stop
Το πιο ελαφρύ στην κατηγορία του, για ευελιξία και εύκολη στάθμευση
Αποθηκευτικός χώρος κάτω από τη σέλα, βολικός για την καθημερινή μετακίνηση στην πόλη
Νέος στρογγυλός προβολέας και μεγαλύτερα όργανα LCD με αναλογικό κοντέρ
Εμπρός τροχός 12 ιντσών για ευελιξία και ακρίβεια στον χειρισμό
Χωνευτά φλας και φως θέσης στο φέρινγκ
Νέα βοηθητική λαβή για εύκολο παρκάρισμα
Δυνατότητα οδήγησης με δίπλωμα κατηγορίας Β*

*Ενδεχομένως να ισχύουν περιορισμοί ανά χώρα βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας

Γνήσια Αξεσουάρ Yamaha και εξοπλισμός αναβάτη

Η Yamaha έχει αναπτύξει μια ολοκληρωμένη σειρά Γνήσιων Αξεσουάρ για το νέο D’elight, που δίνει στους αναβάτες τη δυνατότητα να δημιουργήσουν το αποκλειστικό scooter τους, όπως ταιριάζει στον τρόπο ζωής και τις απαιτήσεις τους. Η Yamaha βρίσκεται επίσης, στη διαδικασία δημιουργίας μιας νέας σειράς εξοπλισμού για οδήγηση στην πόλη, για τους αναβάτες τωνμοντέλων Urban Mobility. Οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα.

Τιμή και διαθεσιμότητα

Οι τιμές διαφέρουν ανά χώρα. Επικοινωνήστε με το διανομέα της Yamaha στη χώρα σας για αναλυτικές πληροφορίες. Το D'elight θα είναι διαθέσιμο στα καταστήματα Επίσημων Συνεργατών Yamaha, από τον Δεκέμβριο του 2020.

Χρώματα D’elight: Pearl White, Power Black, Lava Red

2021 YAM MW300 EU BNS4 ACT 010 03 preview 

Tricity 300: Η καλύτερη λύση για τη μετακίνηση στην πόλη

Με τις υψηλότερες προδιαγραφές στην κατηγορία του, το κορυφαίο φινίρισμα και την εύχρηστη τεχνολογία του, το Yamaha Tricity 300 έχει καθιερωθεί ως ένα από τα σημαντικότερα μοντέλα στην πολύ επιτυχημένη σειρά Urban Mobility του εργοστασίου. Ο συμβατός με τις προδιαγραφές EU5 κινητήρας είναι από τους πιο προηγμένους τεχνολογικά στην κατηγορία. Η τεχνολογία Blue Core διασφαλίζει την τέλεια ισορροπία ανάμεσα σε επιδόσεις, οικονομία και ευελιξία, χαρακτηριστικά που καθιστούν το Tricity 300 το ιδανικό μέσο μετακίνησης στην πόλη για όλους, από έμπειρους αναβάτες έως οδηγούς αυτοκινήτου με δίπλωμα οδήγησης κατηγορίας Β*.

Το τρίτροχο πλαίσιο του Tricity 300 είναι από τα πιο εξελιγμένα στην κατηγορία του και είναι εφοδιασμένο με την τεχνολογία συνδυασμένης κλίσης (LMW) της Yamaha στους δύο εμπρός τροχούς. Αυτή η τεχνολογία παρέχει αυξημένη ασφάλεια, σταθερότητα και αυτοπεποίθηση σε διάφορα είδη οδοστρώματος και καιρικές συνθήκες. Με μεταξόνιο 1.590 χιλ., μετατρόχιο 470 χιλ., κατανομή βάρους 50:50 και συνολική γωνία στροφής τιμονιού 72º, το Tricity 300 είναι πολύ εύκολο στους ελιγμούς και στο παρκάρισμα.

Το ζωηρό, έξυπνο και μοντέρνο στυλ του Tricity 300 είναι σε μεγάλο βαθμό εμπνευσμένο από τα δημοφιλή Sport Scooter της Yamaha, καθώς και από την εντυπωσιακή NIKEN. Το μικρών διαστάσεων, αεροδυναμικό εμπρός τμήμα του φέρινγκ με κοντό πρόβολο τονίζει τον ελαφρύ και ευέλικτο χαρακτήρα του scooter, ενώ τα ίδιου χρώματος φτερά αγκαλιάζουν τους εμπρός τροχούς μεγαλύτερης διαμέτρου 14 ιντσών και τα ελαστικά 120 χιλ., αποπνέοντας την αίσθηση απόλυτης πρόσφυσης του μπροστινού συστήματος.

Ο μεγάλος αποθηκευτικός χώρος κάτω από τη σέλα διαθέτει εσωτερικό φωτισμό LED και μπορεί να φιλοξενήσει δύο κράνη full-face ή ένα κράνος full-face και έναν χαρτοφύλακα Α4. Το σύστημα ανάφλεξης χωρίς κλειδί Smart Key κάνει τη ζωή του αναβάτη πιο απλή, και χαρακτηριστικά όπως το φρένο στάθμευσης και η πρίζα 12 V προσθέτουν ακόμα μεγαλύτερη άνεση.

Προσιτό, απολαυστικό, κομψό και προσφέροντας ταυτόχρονα το τέλειο μείγμα εύχρηστης ισχύος, οικονομίας και ευελιξίας, το Tricity 300 είναι η καλύτερη λύση για τη μετακίνηση στην πόλη.

*Ενδεχομένως να ισχύουν περιορισμοί ανά χώρα βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας

Γνήσια Αξεσουάρ: Πακέτα αξεσουάρ για το Tricity300

Η Yamaha προσφέρει μια ευρεία και συνεχώς εξελισσόμενη σειρά Γνήσιων Αξεσουάρ για τοTricity 300, που περιλαμβάνει εξαρτήματα απόδοσης, άνεσης και στυλ. Για επιπλέον διευκόλυνση του πελάτη, η Yamaha έχει δημιουργήσει μια σειρά πακέτων αξεσουάρ που απευθύνονται σε διαφορετικές ανάγκες και τρόπους ζωής.

Το Winter Pack περιλαμβάνει θερμαινόμενα γκριπ, οδηγό γκαζιού, καλώδιο σύνδεσης και κάλυμμα ποδιών, τα οποία προσθέτουν άνεση όταν κρυώσει ο καιρός και επιτρέπουν τη χρήση του Tricity 300, ασχέτως εποχής. Οι αναβάτες που προτιμούν πιο sport εμφάνιση μπορούν να επιλέξουν το Sport Pack που αποτελείται από σπορ ανεμοθώρακα, σετ επιδαπέδιων μαρσπιέ και βάση πινακίδας κυκλοφορίας. Τέλος, το Urban Kit περιλαμβάνει ψηλό ανεμοθώρακα, κεντρική βαλίτσα 39 λίτρων με προστατευτικό πλάτης και πίσω σχάρα.

Επισκεφθείτε τον ιστότοπο www.yamaha-motor.eu/gr/el/ για περισσότερεςπληροφορίες.

ΒΑΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ Tricity 300

Ισχυρός και οικονομικός κινητήρας Blue Core 300 κ.εκ. προδιαγραφών EU5
Εύκολο στη χρήση και προσιτό τρίτροχο μοντέλο Urban Mobility
Κορυφαίες προδιαγραφές στην κατηγορία του με φιλική προς το χρήστη τεχνολογία
Δυνατότητα οδήγησης με δίπλωμα αυτοκινήτου κατηγορίας Β, βάσει της ισχύουσας τοπικής νομοθεσίας
Σύστημα Standing Assist για καλύτερη στήριξη και μεγαλύτερη ευκολία, όταν το scooter είναι σταματημένο.
Το ελαφρύτερο στην κατηγορία του για ευκολία στους ελιγμούς και τη στάθμευση
Μεγάλος αποθηκευτικός χώρος για 2 κράνη full-face ή/και χαρτοφύλακα Α4
Ευανάγνωστα όργανα LCD τύπου αυτοκινήτου
Δισκόφρενα μεγαλύτερης διαμέτρου 267 χιλ. με ABS και UBS σε όλους τους τροχούς

Τιμή και διαθεσιμότητα

Οι τιμές διαφέρουν ανά χώρα. Επικοινωνήστε με το διανομέα της Yamaha στη χώρα σας γιααναλυτικές πληροφορίες. Το Tricity 300 θα είναι διαθέσιμο στα καταστήματα Επίσημων Συνεργατών Yamaha από τον Φεβρουάριο του 2021.

Χρώματα Tricity 300: Nimbus Grey, Tech Kamo, Gunmetal Grey

2020 YAM MW125 EU BNS4 STU 001 03 preview 

Tricity 125/155: Απολαύστε τη μετακίνηση

Το Tricity 125/155 διατηρεί τις προδιαγραφές EU4 για το 2021. Ανάλογα με τους τοπικούς κανονισμούς σχετικά με τις προδιαγραφές EU4, το τρέχον μοντέλο μπορεί να συνεχίσει να πωλείται και το 2021. Η παρουσίαση των εκδόσεων EU5 έχει προγραμματιστεί για τις αρχές του 2021.

ΒΑΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ Tricity 125/155

Κομψό και προσιτό τρίτροχο όχημα καθημερινής μετακίνησης στην πόλη
Τεχνολογία συνδυασμένης κλίσης τροχών (LMW) για εύκολο χειρισμό και αυτοπεποίθηση στις στροφές
Ελαφρύ και μικρό σε μέγεθος για ευελιξία σε συνθήκες πυκνής κυκλοφορίας
Κομψή και μοντέρνα εξωτερική σχεδίαση
Άφθονος αποθηκευτικός χώρος
Ξεκούραστη και άνετη θέση οδήγησης με επίπεδο δάπεδο για εύκολη πρόσβαση
Δυνατός, οικονομικός και αθόρυβος κινητήρας Blue Core 125 κ.εκ.
Εμπρός και πίσω δισκόφρενα με ABS για ομαλό και αποτελεσματικό φρενάρισμα
Δυνατός προβολέας LED για να βλέπει ο οδηγός αλλά και να τον βλέπουν

Χρώματα Tricity 125/155: Icon Grey, Milky White, Matt Grey

Εφαρμογή MyGarage

Πριν από την αγορά ενός νέου μοντέλου Urban Mobility, οι πελάτες μπορούν να δημιουργήσουν το scooter των ονείρων τους με την εφαρμογή MyGarage της Yamaha, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να προσθέτουν και να αφαιρούν αξεσουάρ και να προβάλλουν το τελικό αποτέλεσμααπό κάθε γωνία. Αφού επιλέξει τις τελικές προδιαγραφές, ο πελάτης μπορεί να στείλει το πακέτο που επιθυμεί με e-mail στον Επίσημο Συνεργάτη Yamaha της επιλογής του, ο οποίος θα τοποθετήσει τα επιλεγμένα Γνήσια Αξεσουάρ στο νέο scooter. Για να αποκτήσετε την εφαρμογή πατήστε εδώ: https://www.yamaha-motor.eu/gr/el/experiences/applications/mygarage1.

MyRide

Η εφαρμογή MyRide της Yamaha δίνει σε κάθε αναβάτη τη δυνατότητα να αξιοποιήσει τις διαδρομές του στο έπακρο. Η εφαρμογή, η οποία διατίθεται για συσκευές iOS και Android, παρακολουθεί και αποθηκεύει κάθε διαδρομή καθώς και φωτογραφίες που προσθέτει ο χρήστης, προσφέροντάς του τη δυνατότητα να μοιράζεται τις διαδρομές με τους φίλους του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Επίσης, ο χρήστης αποκτά τη δυνατότητα να προβάλει τα στατιστικά στοιχεία της διαδρομής του, όπως συνολική απόσταση, υψόμετρο, μέγιστη ταχύτητα, μέση ταχύτητα, επιτάχυνση και γωνία κλίσης, και στη συνέχεια να τα συγκρίνει με άλλους αναβάτες. Για να αποκτήσετε την εφαρμογή πατήστε εδώ: https://www.yamahamotor.eu/gr/el/experiences/applications/myride1.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020 10:24

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube