.
Κατηγορία Yamaha
Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020 16:24

Yamaha D'elight 2021 - Νέα σχεδίαση, Euro 5 κινητήρας

Με ολοκαίνουργια unisex σχεδίαση και οικονομικό όσο και αθόρυβο κινητήρα 125 κ.εκ. προδιαγραφών EU5, το νέο D’elight είναι σχεδιασμένο για άντρες και γυναίκες που χρειάζονται ένα στυλάτο, προσιτό και εύκολο στη χρήση scooter, για τις καθημερινές μετακινήσεις τους στην πόλη.

Κινητήρας Blue Core 125 κ.εκ. προδιαγραφών EU5

Αυτό που καθιστά το D'elight ιδανικό για αστικές μετακινήσεις είναι ο αθόρυβος και οικονομικός κινητήρας 125 κ.εκ., ο οποίος το 2021 γίνεται απόλυτα συμβατός με τις προδιαγραφές EU5. Χάρη στην τεχνολογία αιχμής Blue Core της Yamaha που εξασφαλίζει βέλτιστη απόδοση, ο νέος κινητήρας παράγει τη μέγιστη ροπή του μόλις στις 5.000 σ.α.λ., σημαντικά χαμηλότερα σε σύγκριση με άλλα scooter της κατηγορίας του.

Σε συνδυασμό με το χαμηλό βάρος του D’elight, ο κινητήρας ενισχύει την εξαιρετική αναλογία ισχύος/βάρους, παρέχοντας δυναμική και άμεση επιτάχυνση και καθιστώντας αυτό το νέο unisex scooter, έναν από τους ταχύτερους και πιο οικονομικούς τρόπους μετακίνησης στην πόλη. 

Νέα unisex εξωτερική σχεδίαση

Για το 2021, το νέο D'elight αποκτά μοντέρνα unisex σχεδίαση με πιο στρογγυλεμένο προβολέα, καθώς και χωνευτά φλας και φως θέσης στο φέρινγκ. Το ανασχεδιασμένο εμπρός τμήμα των πλαστικών παρέχει εξαιρετική προστασία από τον αέρα, ενώ το ευρύχωρο, επίπεδο δάπεδο εξασφαλίζει άνετη θέση οδήγησης και εύκολη πρόσβαση.

Το ελαφρύτερο στην κατηγορία του

Με βάρος μόλις 101 κιλά με καύσιμο και λάδι, το νέο D'elight είναι το πιο ελαφρύ scooter στην κατηγορία του, γεγονός που το καθιστά ιδανική επιλογή τόσο για γυναίκες όσο και για άντρες που δεν έχουν προηγούμενη εμπειρία από δίκυκλο. Αυτό το εξαιρετικά χαμηλό βάρος προσφέρει μια σειρά από πλεονεκτήματα, όπως αυξημένη ευελιξία, ιδιαίτερα σε πυκνή κυκλοφορία στην πόλη με συχνές στάσεις και εκκινήσεις, αλλά και εύκολη τοποθέτηση στο κεντρικό σταντ.

Τεχνολογία κινητήρα Start & Stop

Για το 2021, το νέο D'elight εφοδιάζεται με την πλέον σύγχρονη τεχνολογία κινητήρα Start & Stop. Όταν ενεργοποιηθεί, το σύστημα Start & Stop σβήνει αυτόματα τον κινητήρα κάθε φορά που το σκούτερ σταματά σε φανάρια ή διασταυρώσεις για να ελαχιστοποιηθεί η ρύπανση του περιβάλλοντος και να αυξηθεί η οικονομία καυσίμου. Το σύστημα ανάβει πάλι τον κινητήρα, αμέσως μόλις ο οδηγός απελευθερώσει το φρένο και ανοίξει το γκάζι.

Μεγάλος αποθηκευτικός χώρος κάτω από τη σέλα

Το D'elight διαθέτει έναν μεγάλο αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα, που το κάνει ιδανικό για την καθημερινή μετακίνηση. Η άνετη διπλή σέλα ξεκλειδώνει αποκαλύπτοντας τον αδιάβροχο αποθηκευτικό χώρο που είναι αρκετά μεγάλος για ένα κράνος full-face.

Εμπρός τροχός 12 ιντσών

Το νέο D'elight διαθέτει εμπρός τροχό 12 ιντσών, που συμβάλλει στην εξαιρετική ευελιξία σε αστικό περιβάλλον. Οι τροχοί αλουμινίου 6 μπράτσων ελαχιστοποιούν το μη αναρτώμενο βάρος και συγκαταλέγονται στα χαρακτηριστικά που καθιστούν αυτό το scooter το ελαφρύτερο στην κατηγορία του, ενώ το εμπρός ελαστικό 90/90-12 και το πίσω 100/90-10 παρέχουν πολύ καλή πρόσφυση.

ΒΑΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ D'elight

  • Κινητήρας Blue Core 125 κ.εκ. προδιαγραφών EU5 – αυξημένη οικονομία καυσίμου, φιλικότερος προς το περιβάλλον
  • Εξαιρετική οικονομία καυσίμου: Ενεργό Start & Stop: 1,8 λίτρα/100 χλμ. (σσ. εργαστηριακές μετρήσεις)
  • Χαμηλές εκπομπές CO²: Ενεργό Start & Stop: 42γρ./χλμ.
  • Μοντέρνα εξωτερική σχεδίαση με απήχηση σε ευρύ κοινό
  • Κατ' επιλογήν τεχνολογία κινητήρα Start & Stop
  • Το πιο ελαφρύ στην κατηγορία του, για ευελιξία και εύκολη στάθμευση
  • Αποθηκευτικός χώρος κάτω από τη σέλα, βολικός για την καθημερινή μετακίνηση στην πόλη
  • Νέος στρογγυλός προβολέας και μεγαλύτερα όργανα LCD με αναλογικό κοντέρ
  • Εμπρός τροχός 12 ιντσών για ευελιξία και ακρίβεια στον χειρισμό
  • Χωνευτά φλας και φως θέσης στο φέρινγκ
  • Νέα βοηθητική λαβή για εύκολο παρκάρισμα
  • Δυνατότητα οδήγησης με δίπλωμα κατηγορίας Β*

*Ενδεχομένως να ισχύουν περιορισμοί ανά χώρα βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020 11:42

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon