.
Κατηγορία Yamaha
Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020 15:58

Yamaha NMAX 2021 - Τεχνολογικό διαμάντι με Traction Control, συνδεσιμότητα, Smart Key, κ.α.

Στις αρχές Δεκεμβρίου του 2019, σας είχαμε γράψει πρώτοι για το νέο Yamaha NMAX που παρουσιάστηκε πρώτα στην κραταιά αγορά της Ινδονησίας, με την βοήθεια των Valentino Rossi & Maverick Vinales. Ένα ΝΜΑΧ ξανασχεδιασμένο εκ βάθρων, με νέα εμφάνιση, και πληθώρα τεχνολογικών συστημάτων που το τοποθετούσαν στην κορυφή της κατηγορίας. Ο καιρός πέρασε, και τον Νοέμβριο του 2020, σχεδόν ένα χρόνο μετά, το νέο ΝΜΑΧ κάνει το ντεμπούτο του και στην Ευρώπη.

Το NMAX 125 είναι το πρώτο σε πωλήσεις μοντέλο της Yamaha στην κατηγορία Urban Mobility, με περισσότερες από 72.000 μονάδες να έχουν πωληθεί μέχρι σήμερα. Σε συνδυασμό με το NMAX 155, αντιπροσωπεύει σχεδόν τα δύο τρίτα των πωλήσεων της Yamaha σε αυτή την ολοένα και πιο δημοφιλή κατηγορία. Για να ανεβάσει το NMAX στο επόμενο επίπεδο και να απευθυνθεί σε ένα ακόμα μεγαλύτερο παγκόσμιο ακροατήριο, το εργοστάσιο ανασχεδίασε πλήρως αυτό το σημαντικό μοντέλο, το οποίο θα διατεθεί ξανά στις εκδόσεις 125 κ.εκ. και 155 κ.εκ.

Το NMAX παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2015, ενώ για το 2021, το NMAX 125/155 της Yamaha αποκτά ολοκαίνουργια εξωτερική σχεδίαση, νέο πλαίσιο και κορυφαίο φινίρισμα με επιπλέον λεπτομέρειες. Ο κινητήρας Blue Core είναι πλήρως συμβατός με τις προδιαγραφές EU5, αλλά η πιο σημαντική αλλαγή είναι η τοποθέτηση της κορυφαίας στην αγορά απλής μονάδας ελέγχου επικοινωνίας (SCCU) της Yamaha (σσ. βλέπε συνδεσιμότητα μέσω Bluetooth), η οποία κρατάει τον οδηγό ενημερωμένο και δίνει ξεχωριστή απόλαυση σε κάθε διαδρομή.

Blue Core κινητήρας με σύστημα μεταβλητού χρονισμού βαλβίδων VVA

Ο προηγμένος κινητήρας Blue Core 125 κ.εκ. προδιαγραφών EU5 είναι μονοκύλινδρος, τετράχρονος, υγρόψυκτος και τετραβάλβιδος κινητήρας, ενώ αναπτύχθηκε με χρήση της τεχνολογίας μικρού κινητήρα Blue Core της Yamaha, που είναι σχεδιασμένη ώστε να επιτυγχάνει τα υψηλότερα επίπεδα οικονομίας καυσίμου, μετατρέποντας όμως και την εμπειρία οδήγησης του scooter σε ακόμα πιο απολαυστική. Η τεχνολογία Blue Core επικεντρώνεται σε τρεις τομείς: βελτίωση της καύσης, μείωση της απώλειας ισχύος και πιο αποδοτική ψύξη. Αποτελεί μέρος μιας διαδικασίας που εξελίσσεται συνεχώς για να διασφαλιστεί ότι το NMAX – αλλά και κάθε άλλο μοντέλο μικρού κυβισμού της Yamaha – είναι πάντα σε θέση να προσφέρει το τέλειο μείγμα ισχύος, διασκέδασης και οικονομίας.

Το σύστημα μεταβλητού χρονισμού βαλβίδων (VVA) του κινητήρα 125 κ.εκ. είναι μία από τις βασικές τεχνολογίες του Blue Core και διαθέτει έναν ειδικό εκκεντροφόρο εισαγωγής με δύο λοβούς εκκέντρου: έναν για τις χαμηλές έως μεσαίες σ.α.λ. και έναν για τις υψηλές σ.α.λ. Το σύστημα VVA μεταβαίνει αυτόματα από το ένα έκκεντρο στο άλλο προκειμένου να επιτύχει τα πιο αποδοτικά χαρακτηριστικά καύσης, με αποτέλεσμα άριστες επιδόσεις αλλά και υψηλά επίπεδα αποδοτικότητας του κινητήρα.

Το NMAX 125 παράγει 9,0 kW (12 Hp) στις 8.000 σ.α.λ. και παρέχει ισχυρή επιτάχυνση που σχεδιάστηκε για να κάνει τη διαφορά στους πολυσύχναστους αστικούς δρόμους. Παράλληλα, με την εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και τον sport χαρακτήρα του, αποτελεί ένα από τα πιο οικονομικά και απολαυστικά μέσα μετακίνησης στην πόλη!

Νέα sport εξωτερική σχεδίαση με κορυφαίο φινίρισμα

Το νέο εμπρός τμήμα του φέρινγκ είναι εξοπλισμένο με νέους διπλούς προβολείς LED και χωνευτό φως θέσης που χαρίζουν πιο δυναμική και κομψή εμφάνιση, ενώ το ενσωματωμένο πίσω φως και τα πίσω φλας επιβεβαιώνουν τις κορυφαίες προδιαγραφές του NMAX 125.

Εκτός από δυναμική sport εμφάνιση, το νέο εμπρός τμήμα του φέρινγκ προσφέρει καλύτερη προστασία από τον αέρα και τη βροχή, καθώς και βελτιωμένα αεροδυναμικά χαρακτηριστικά που μειώνουν το θόρυβο του αέρα, για μια πιο ποιοτική εμπειρία οδήγησης.

Ανασχεδιασμένο πλαίσιο

Αν και κρυμμένο στο μεγαλύτερο μέρος του, το νέο πλαίσιο του NMAX 125 έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει μια σειρά από σημαντικές βελτιώσεις συγκριτικά με το τρέχον μοντέλο. Ένα βασικό χαρακτηριστικό είναι το νέας σχεδίασης κεντρικό τούνελ, που φιλοξενεί ένα μεγαλύτερο ρεζερβουάρ καυσίμου 7,1 λίτρων. Αυτό το ρεζερβουάρ προσφέρει αυξημένη αυτονομία για περίπου 300 χλμ. οδήγησης χωρίς ανεφοδιασμό, αλλά και μεγαλύτερη συγκέντρωση των μαζών κοντά στο κέντρο βάρους, χαρίζοντας αυξημένη ευελιξία και βελτιωμένη δυνατότητα ελιγμών.

Το νέο πλαίσιο σε συνδυασμό με την ανανεωμένη εξωτερική σχεδίαση, ενισχύει τα εργονομικά χαρακτηριστικά και προσφέρει πιο άνετες διαδρομές. Ταυτόχρονα, η βελτιωμένη αεροδυναμική συμβάλλει στην εξαιρετική οικονομία καυσίμου και μειώνει τις επιπτώσεις από το στροβιλισμό του αέρα, εξασφαλίζοντας πιο ξεκούραστη οδήγηση.

Σύστημα ελέγχου πρόσφυσης

Πολλοί από τους αναβάτες που θα επιλέξουν το NMAX 125 ενδεχομένως να μην είχαν πριν άλλο δίτροχο. Για αυτούς, το μικρό βάρος και η ευελιξία αυτού του scooter πόλης, το καθιστούν ιδανική επιλογή. Το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης παρέχει στον αναβάτη πρόσθετη αυτοπεποίθηση κατά την επιτάχυνση σε ασταθές ή βρεγμένο οδόστρωμα, περιορίζοντας την ισχύ στον πίσω τροχό αμέσως μόλις ανιχνευτεί η παραμικρή ολίσθηση του ελαστικού.

Τεχνολογία κινητήρα Start & Stop

Ο νέος κινητήρας Blue Core 125 κ.εκ. προδιαγραφών EU5 είναι ο πιο "καθαρός" και οικονομικός κινητήρας που έχει τοποθετηθεί ποτέ στο NMAX. Παράλληλα, η κατ' επιλογή τεχνολογία Start & Stop είναι πιο φιλική όχι μόνο προς το περιβάλλον, αλλά και προς την τσέπη του οδηγού, καθώς μειώνει την κατανάλωση καυσίμου. Όταν ενεργοποιηθεί, το σύστημα Start & Stop σβήνει αυτόματα τον κινητήρα, κάθε φορά που το scooter σταματά σε φανάρια ή διασταυρώσεις, και τον επανεκκινεί αμέσως μόλις ο οδηγός απελευθερώσει τα φρένα και ανοίξει το γκάζι.

Συνδεσιμότητα Bluetooth με την απλή μονάδα ελέγχου επικοινωνίας SCCU

Το NMAX είναι το πρώτο scooter που εφοδιάζεται με την απλή μονάδα ελέγχου επικοινωνίας (SCCU) της Yamaha, η οποία είναι ένα εύχρηστο ηλεκτρονικό σύστημα που σχεδιάστηκε για να ενημερώνει τον αναβάτη και να κάνει την κάθε διαδρομή, πιο απολαυστική και αποδοτική.

Οι ιδιοκτήτες των NMAX 125 και 155 μπορούν να κάνουν λήψη της δωρεάν εφαρμογής MyRide της Yamaha στο smartphone τους και να συνδέσουν τη συσκευή τους με την SCCU μέσω Bluetooth, όταν βρίσκονται κοντά στη μονάδα. Μόλις συνδεθεί, η εφαρμογή MyRide παρέχει στον αναβάτη πλήρη πρόσβαση σε κάθε είδους τεχνικές και λειτουργικές πληροφορίες, όπως είναι η κατάσταση της μπαταρίας, η στάθμη λαδιού, η κατανάλωση καυσίμου και πολλά άλλα. Παρέχει επίσης, τη δυνατότητα εντοπισμού της θέσης στάθμευσης, η οποία επιτρέπει στον αναβάτη να εντοπίσει το NMAX του χρησιμοποιώντας την τελευταία τοποθεσία που είχε καταγραφεί στο τηλέφωνο.

Επιπλέον, μέσω της εφαρμογής MyRide, κάθε οδηγός NMAX έχει πρόσβαση σε πολλές συναρπαστικές λειτουργίες, όπως είναι η λειτουργία Ride & Record που καταγράφει τη γωνία κλίσης, την επιτάχυνση, την ταχύτητα, την απόσταση και πολλά άλλα δεδομένα από προηγούμενες διαδρομές. Στη συνέχεια μπορεί να μοιραστεί τα δεδομένα της εφαρμογής MyRide με χρήστες από όλο τον κόσμο, ώστε ο καθένας να μπορεί να ανακαλύψει νέες διαδρομές και να τις μοιραστεί με άλλους.

Όταν θα είναι διαθέσιμο το νέο μοντέλο από τους Επίσημους Συνεργάτες της Yamaha, όλοι οι ιδιοκτήτες NMAX θα αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα βίντεο εκμάθησης που θα τους δείχνει πώς να χρησιμοποιούν την εφαρμογή MyRide και να αξιοποιούν στο έπακρο τη μεγάλη σειρά λειτουργιών της.

Συνδεδεμένα όργανα LCD

Το NMAX διαθέτει ολοκαίνουργια οθόνη οργάνων LCD, που είναι πλήρως συνδεδεμένη με τη νέα μονάδα SCCU. Οι αναβάτες μπορούν φυσικά να δουν τις συνηθισμένες πληροφορίες για την ταχύτητα, την απόσταση, τη στάθμη καυσίμου και τη θερμοκρασία. Αυτό όμως που καθιστά το νέο NMAX 125 ξεχωριστό, είναι ότι στην οθόνη περιλαμβάνονται εικονίδια που ανάβουν για να ειδοποιήσουν τον αναβάτη για εισερχόμενες κλήσεις, e-mail και γραπτά μηνύματα, καθώς και για να εμφανίσουν την κατάσταση της μπαταρίας του smartphone.

Σύστημα ανάφλεξης χωρίς κλειδί Smart Key

Αυτό το κορυφαίων πωλήσεων scooter διαθέτει εντυπωσιακές ηλεκτρονικές τεχνολογίες για την κατηγορία του. Εκτός από τη νέα μονάδα SCCU και τα συνδεδεμένα όργανα LCD, το NMAX είναι εξοπλισμένο με το σύστημα ανάφλεξης χωρίς κλειδί Smart Key της Yamaha. Αυτό το εύχρηστο σύστημα επιτρέπει στους αναβάτες του NMAX να ανάβουν τον κινητήρα του scooter εφόσον έχουν το Smart Key μαζί τους στο μπουφάν ή την τσάντα τους, κάνοντας κάθε διαδρομή ακόμα πιο γρήγορη και εύκολη. Και αυτό είναι μόνο ένα από τα πολλά κορυφαία χαρακτηριστικά που καθιστούν το ΝΜΑΧ, ένα από τα πιο ελκυστικά αστικά μέσα μετακίνησης στην κατηγορία του.

Αποθηκευτικός χώρος κάτω από τη σέλα

Η άνετη διπλή σέλα ανοίγει προς τα επάνω, αποκαλύπτοντας έναν μεγάλο αποθηκευτικό χώρο για ένα κράνος ή άλλα προσωπικά αντικείμενα. Αυτός ο αποθηκευτικός χώρος διαθέτει κλειδαριά και είναι αδιάβροχος, που σημαίνει ότι είναι ιδανικός για τη μεταφορά διαφόρων αντικειμένων που είναι απαραίτητα για τη δουλειά ή τη διασκέδαση.

Πρίζα και εμπρός θήκες

Η μονάδα SCCU του NMAX 125 παρέχει στον αναβάτη πλήρη συνδεσιμότητα και τα νέα όργανα εμφανίζουν ειδοποιήσεις κάθε φορά που το smartphone του οδηγού λαμβάνει e-mail, γραπτά μηνύματα ή τηλεφωνικές κλήσεις. Η πρίζα 12 V διατηρεί φορτισμένη τη συσκευή του αναβάτη, ενώ η εμπρός θήκη προσφέρει εύκολη πρόσβαση σε smartphone, πορτοφόλι η κάμερα.

Δισκόφρενα με ABS εμπρός και πίσω

Το σύστημα πέδησης είναι ένα από τα καλύτερα στην κατηγορία και περιλαμβάνει εμπρός δισκόφρενο 230 χιλ. και πίσω δισκόφρενο 230 χιλ., για άφθονη ομαλή και ελεγχόμενη ισχύ πέδησης. Το ABS είναι στάνταρ και για τα δύο φρένα. Αποτρέπει την ολίσθηση των τροχών σε περίπτωση απότομου φρεναρίσματος και προσφέρει στους νέους οδηγούς, την πρόσθετη ηρεμία που χρειάζονται όταν οδηγούν σε συνθήκες χαμηλής πρόσφυσης.

Γνήσια Αξεσουάρ Yamaha και εξοπλισμός οδήγησης

Η Yamaha έχει αναπτύξει μια ολοκληρωμένη σειρά Γνήσιων Αξεσουάρ για το νέο NMAX, που δίνει στους αναβάτες τη δυνατότητα να δημιουργήσουν το δικό τους αποκλειστικό scooter, όπως ταιριάζει στον τρόπο ζωής και τις απαιτήσεις τους. Η Yamaha βρίσκεται επίσης, στη διαδικασία δημιουργίας μιας νέας σειράς εξοπλισμού για οδήγηση στην πόλη, για τους αναβάτες των μοντέλων Urban Mobility. Οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα.

ΒΑΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ NMAX 125

 • Κινητήρας Blue Core 125 κ.εκ. προδιαγραφών EU5 – μειωμένες εκπομπές καυσαερίων με αυξημένη οικονομία καυσίμου
 • 9,0 kW στις 8.000 σ.α.λ.
 • Εξαιρετική οικονομία καυσίμου: Ενεργό Start & Stop: 2,2 λίτρα/100 χλμ.
 • Χαμηλές εκπομπές CO²: Ενεργό Start & Stop: 52 γρ./χλμ.
 • Μεταβλητός χρονισμός βαλβίδων (VVA)
 • Νέα sport σχεδίαση πλαισίου
 • Ανασχεδιασμένο πλαίσιο για βελτιωμένη εργονομία και ευκολία ελιγμών
 • Σύστημα ελέγχου πρόσφυσης
 • Κατ' επιλογήν τεχνολογία κινητήρα Start & Stop
 • Διπλοί προβολείς LED, χωνευτά φώτα θέσης και ενσωματωμένα φλας
 • Συνδεσιμότητα Bluetooth με απλή μονάδα ελέγχου επικοινωνίας SCCU
 • Σύστημα ανάφλεξης χωρίς κλειδί "Smart Key"
 • Μεγαλύτερο ρεζερβουάρ καυσίμου 11 λίτρων που προσφέρει αυτονομία για περίπου 500 χλμ. οδήγησης χωρίς ανεφοδιασμό
 • Αποθηκευτικός χώρος κάτω από τη σέλα
 • Συνδεδεμένα όργανα LCD
 • Πρίζα και εμπρός θήκες
 • Δισκόφρενο εμπρός 230 χιλ. και πίσω 230 χιλ., και τα δύο με ABS
 • Δυνατότητα οδήγησης με δίπλωμα κατηγορίας Β*

*Ενδεχομένως να ισχύουν περιορισμοί ανά χώρα βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΒΑΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ NMAX 155

 • Κινητήρας Blue Core 155 κ.εκ. προδιαγραφών EU5
 • 11,1 kW (14,9 Hp) στις 8.000 σ.α.λ.
 • Μεγαλύτερη επιτάχυνση και τελική ταχύτητα, ευκολότερες προσπεράσεις

Τιμή και διαθεσιμότητα

Οι τιμές διαφέρουν ανά χώρα. Επικοινωνήστε με το διανομέα της Yamaha στη χώρα σας για αναλυτικές πληροφορίες. Το NMAX 125 θα είναι διαθέσιμο στα εξουσιοδοτημένα καταστήματα Yamaha, τον Φεβρουάριο του 2021. Το NMAX 155 θα είναι διαθέσιμο στα εξουσιοδοτημένα καταστήματα Yamaha, τον Αύγουστο του 2021.

Χρώματα

 • NMAX 125 / 155 Anodized Red
 • Phantom Blue
 • Power Grey
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020 11:38

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
 • twitter
 • facebook icon
 • instagram
 • youtube
 • Google News icon