.
Κατηγορία Yamaha
Δευτέρα, 02 Δεκεμβρίου 2019 12:02

Yamaha NMAX 155 2020 - Ολοκαίνουργιο και κορυφαίο τεχνολογικά!

Με την βοήθεια των Valentino Rossi & Maverick Vinales, η Yamaha παρουσίασε στην Ινδονησία το ολοκαίνουργιο NMAX 155 του 2020, με νέα εμφάνιση, και πληθώρα τεχνολογικών συστημάτων που το τοποθετούν στην κορυφή της κατηγορίας.

Νέα λοιπόν είναι η εμφάνιση, πιο όμορφη, πιο σύγχρονη, με νέα φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω, αμφότερα LED ενώ έχουμε και DRL LED φώτα, νέο κοστούμι, νέα σέλα, νέα εξάτμιση, και νέες χειρολαβές συνεπιβάτη.

Ο υγρόψυκτος και ψεκαστός μονοκύλινδρος και τετράχρονος κινητήρας των 155 κ.εκ. διαθέτει έναν εκκεντροφόρο επικεφαλής, brushless μίζα SMG (Smart Motor Generator), σύστημα Stop & Start, ψυγείο τοποθετημένο στο πλάι, σύστημα μεταβλητού χρονισμού βαλβίδων VVA (Variable Valve Actuation), και αποδίδει 15 hp / 8.000 rpm και 1,43 Kgm / 6.000 rpm. Υπόψη πως τα νούμερα ιπποδύναμης και ροπής παραμένουν ως είχαν, καθώς η Yamaha δεν ασχολήθηκε με τον κινητήρα, που ήταν ήδη ένας από τους δυνατότερους -αν όχι ο δυνατότερος- της κατηγορίας. Σημειώστε πως στο microsite του NMAX δίνονται ελαφρώς διαφορετικά νούμερα ροπής και ιπποδύναμης, οπότε θα περιμένουμε λίγο ακόμα για να δούμε ποια είναι τα σωστά.

Μπορεί τώρα το NMAX να είχε δικάναλο ABS, όμως για το 2020 αποκτά ΚΑΙ Traction Control, κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί στην κατηγορία!

Η σέλα όπως προείπαμε είναι νέα, και πιο άνετη, ενώ από κάτω της, και χάρη και στους τροχούς των 13 ιντσών, υπάρχει μεγάλος αποθηκευτικός χώρος που χωράει άνετα ένα XL Full Face κράνος.

Καινούργια είναι και τα δυο πίσω αμορτισέρ με σύστημα piggyback, ενώ το press kit της Yamaha Ινδονησίας αναφέρει από τη μία το βάρος του scooter στα 127 κιλά (ίδιο με το προηγούμενο μοντέλο), όμως στο microsite του NMAX αναφέρεται στα 132 κιλά.

Διαφορά υπάρχει και στα λίτρα του ρεζερβουάρ, καθώς στο press kit αναφέρονται ως 6.6 αλλά στο microsite ως 7.1.

Νέα τώρα είναι και τα όργανα, με μια LCD οθόνη που έχει από τη μια μεριά ένδειξη καυσίμου σε μπάρες και από την άλλη ένδειξη θερμοκρασίας επίσης σε μπάρες, ενώ στις ενδείξεις περιλαμβάνονται: κοντέρ, ολικός και 2 μερικοί χιλιομετρητές, ένδειξη κατανάλωσης, ένδειξη VVA, ρολόι, κ.α.

Σημειώστε πως νέος είναι ο τρόπος αλλαγής ενδείξεων στα όργανα, καθώς τώρα ο αναβάτης δεν χρειάζεται να βγάλει το χέρι του από το τιμόνι για να πιέσει κάποιο κουμπί στην οθόνη, αφού υπάρχει ένα κουμπί στο αριστερό γκριπ για αυτό τον σκοπό.

Το νέο NMAX έρχεται με δυνατότητα συνδεσιμότητας στον στάνταρ εξοπλισμό του, με τον αναβάτη να συνδέει το smartphone του με το scooter και να απολαμβάνει υπηρεσίες τηλεφωνίας και διαδικτύου -αλλά και υπενθυμίσεις για service-, μέσω της smartphone app «My Yamaha». Παράλληλα, καθώς το scooter της Yamaha διαθέτει και πομπό GPS, ο αναβάτης συνδέεται μαζί του, και μπορεί να το βρει εύκολα πού το έχει παρκάρει με το smartphone του, αλλά και σε περίπτωση κλοπής.

Επιπλέον, το NMAX 155 έχει keyless σύστημα, σύστημα αλάρμ, και έναν USB φορτιστή μπροστά, για μικροσυσκευές.

Στα χρώματα το ΝΜΑΧ 155 έρχεται σε μαύρο, μπλε, κόκκινο (μόνο για το μοντέλο δίχως ABS) και λευκό.

Σημειώστε πως για την ώρα το ΝΜΑΧ 155 προορίζεται ΜΟΝΟ για την Ασία, και μένει να δούμε το πότε θα έρθει στην Ευρώπη, κίνηση που μπορεί να αργήσει αρκετά.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 09 Δεκεμβρίου 2019 12:18

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon