.
Κατηγορία Yamaha
Παρασκευή, 04 Σεπτεμβρίου 2020 12:51

Yamaha Wolverine RMAX 1000 - Νέα οικογένεια SSV

Η Yamaha παρουσίασε τη νέα οικογένεια Side by Side οχημάτων της, με 2 αρχικά μέλη κάτω από την ονομασία Wolverine RMAX 1000, ένα διθέσιο κι ένα τετραθέσιο μοντέλο, αμφότερα με καινούργιο κινητήρα 999 κ.εκ..

Πέρα από την extreme εμφάνιση και τον νέο κινητήρα των 999 κ.εκ., το διθέσιο Wolverine RMAX2 1000 και το τετραθέσιο Wolverine RMAX4 1000 διαθέτουν τον ίδιο τετράχρονο, ψεκαστό δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα, με 8 βαλβίδες και 2 εκκεντροφόρους επικεφαλής, με κόκκινο στις 8.500 rpm..

Δυστυχώς η Yamaha αποφεύγει να μας πει την ιπποδύναμη του Wolverine, και αν αυτό είναι αποδεκτό όσον αφορά για παράδειγμα τα ΜΧ και Enduro μοντέλα της, πιστεύουμε πως στην αγορά των SSV (μιλάμε κυρίως για τις Η.Π.Α.) οι ίπποι είναι δυνατό σημείο, που οι Polaris και Can-Am δεν παραλείπουν να αναφέρουν στον αγώνα τους για επικράτηση.

Η μετάδοση είναι η αυτόματη Ultramatic της Yamaha (CVT, με ιμάντα), ενώ τα 2 Wolverine RMAX έρχονται με κίνηση 2WD / 4WD, με κλείδωμα διαφορικού και φυσικά με όπισθεν.

Για πρώτη φορά σε Side by Side όχημα, αναφέρει η Yamaha, έχουμε ένα νέο σύστημα με 3 Riding Modes (D-Mode) που ενώ παρέχει την ίδια ιπποδύναμη αλλάζει τα χαρακτηριστικά του κινητήρα για διαφορετικές χρήσεις.

Τα 3 Riding Modes είναι τα εξής:

  • Trail Mode, για το μονοπάτι, με ομαλή επιτάχυνση, γραμμική απόδοση και μέγιστο φρένο κινητήρα.
  • Sport Mode, με δυνατότερη επιτάχυνση, γρήγορη απόκριση στο γκάζι, και πιο γλυκό φρένο κινητήρα, για γρήγορα μονοπάτια και αμμόλοφους.
  • Crawl mode, ομαλή επιτάχυνση, ενδιάμεση απόκριση στο γκάζι και μέγιστο φρένο κινητήρα, για αργή τεχνική μετακίνηση σε βράχια ή λάσπες.

Το D-Mode είναι στάνταρ σε κάθε Wolverine RMAX 1000 SE (Special Edition), ενώ στα βασικά μοντέλα υπάρχει μόνο το Trail Mode, με τον ιδιοκτήτη να μπορεί να αγοράσει τα υπόλοιπα 2 Riding Modes.

Οι αλουμινένιοι τροχοί είναι 14 ιντσών, ενώ οι αναρτήσεις είναι ρυθμιζόμενες και ανεξάρτητες και στα 4 άκρα, με μεγάλες διαδρομές.

Όλα τα Wolverine RMAX 1000 μπορούν να μεταφέρουν στην καρότσα τους περί τα 272 κιλά φορτίου, ενώ διαθέτουν εργάτη στον στάνταρ εξοπλισμό τους.

Σημειώστε πως η Yamaha έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην πολυτέλεια και την άνεση, στη σχεδίαση της καμπίνας των επιβατών, ενώ το τιμόνι έχει ηλεκτρική υποβοήθηση EPS.

Τα φώτα είναι LED, οι προφυλακτήρες και οι ποδιές έρχονται στον στάνταρ εξοπλισμό, ενώ η Yamaha έχει σχεδιάσει μια εκτενέστατη σειρά γνήσιων αξεσουάρ για τα RMAX.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon